Marussia, 2014'te Ferrari Motoru Kullanmaya Yakın

yazar:

kategori:

Marussia’nın mevcut motor tedarikçisi Cosworth turbo motor döneminde Formula 1’de olmayacak ve takımdan daha önce yapılan açıklamada, Renault’nun yeteri kadar müşterisi olması nedeniyle Ferrari ve Mercedes seçeneklerinin olduğu söylenmişti.

Takımın Teknik Patronu Pat Symonds, 2014 anlaşmasına yakın olduklarını söyledi ve Ferrari ile Mercedes’in seçenekler arasında olduğunu belirtti.

Marussia’nın yarış koltuğunu son anda Ferrari’nin desteklediği Jules Bianchi’ye vermesi Ferrari ile Marussia’nın yakınlaşmasını sağladığı düşünülüyor.

Symonds “Bianchi’nin bizimle olmasının kesinlikle zararı yok. Bu durum bizi Ferrari’ye biraz yakınlaştırdı.”

“Ancak Ferrari de daha fazla takım istiyor. Çünkü şu anda her şey yeni. Kendimizi kobay olarak görmek istemiyorum. Ancak neyin çalışıp neyin çalıştığını görmek için ürününüzün daha fazla kullanılması gerekir.”

“Başka bir takım daha istediler ve Jules ile olan bağlantının faydası oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    2014'te Marussia'dan büyük bir atılım bekliyorum,tıpkı Force İndia'nın 2009'da yaptığı büyük atılıma benzer bir durum olabilir.

  2. ferrari için iyi olur ne kadar cok musterı o kadar ıyı olur test lazım motor gelısımı sart v10 donse cok daha ucuz ıyı olurdu

  3. Marussia + sauber + asıl ferrari belki toro rosso'nün ferrari motoru kullanması 2014 için ferrari motor departmanı adına iyi bir gelişme. Gelsin paralar, yapılsın motorlar, açılsın turbolar. Renault'un 4 tane garanti müşterisi var onlarda turboya sancılı geçiş dönemini kolay atlatır.

    Gel gelelim Mercedese. Şayet mclaren, mercedes motorunu bırakırsa mercedes 2'ye düşüyor. Bu da oldukça sancılı bir dönemi işaret ediyor. Bol bol test yaptıracak takım bulamazsan motoru geliştirmek zorlaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir