Sauber Gutierrez İçin Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Sauber’de iki yılını test ve yedek sürücü olarak geçiren Gutierrez’e bu yıl büyük bir şans verildi ve Perez ve Kobayashi’nin ayrılıklarından sonra boşalan koltuklardan birine sahip oldu.

Ancak Formula 1’e başlangıcı pek de iyi olmadı. Geçirdiği dört yarışa rağmen ilk 10’da yer alamadı.

Sauber, Gutierrez ve performansı hakkında tartışmaya gerek olmadığını söylüyor.

“Elbette ne biz, ne de o aldığı sonuçlardan memnun.  Fakat dört yarışın ardından herhangi bir tartışma yapmaya gerek yok.”

“Esteban takımın tam desteğini alıyor ve yeteneğini sonuçlara dönüştürebilir. Onu yıllardır boşuna desteklemedik.”

“Esteban örneği, bugün çaylakların Formula 1’e girmesinin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Asıl sorunu spora girmeden önce çok az F1 aracı sürmüş olması.”

Takım arkadaşı Nico Hülkenberg de bu sene Sauber’de ilk yılını geçiriyor. Hülkenberg sezona hızlı başladı, Malezya’da sekizinci ve Çin’de onuncu oldu.

Sauber: “Hülkenberg çok iyi bir başlangıç yaptı. Ondan tam olarak beklediğimizi bize gösterdi: Sadece hızlı değil, verimli de. Mühendislere faydalı bilgiler verebiliyor. Ona üst sıralar için mücadele edecek bir araç verebilmek ise takıma kalıyor.”


Yorumlar

  1. estabanı pek iyi görmüyorum bence gelecekte de pek fazla bi şey beklememek lazım…………………………….Şalu

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kobayashi'yi istiyoruz. :(((

  3. "Sponsoru olmasaydı zaten takıma almazdık da, getirdiği para götürdüğünü amorti ettiği sürece arkasındayız" diyorlar bence 🙂

    2 Sene önce perez monaco kazasından sonra kanadada kendini rahat hissetmeyince sauber orada olan yedek pilotları gutierrez'i yarıştırmamış, taa mclarenden de la rosa'yı yemeğinden kaldırıp yarıştırmıştı 🙂

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Gutierrez'den hiçbirşey olmayacak gibi… Sene sonunu görürse başarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir