Gutierrez: "Bu Sonucu Almam Önemliydi"

yazar:

kategori:

Sauber’in çaylak pilotu Gutierrez, bu yarışa kadar beklenen performansın çok uzağında kalmıştı. Ancak Meksikalı sürücü İspanya’da iyi bir yarış geçirdi ve ilk puanını kılpayı kaçırdı.

Gutierrez “Bugün araçtan maksimumu çıkarmaya odaklandım ve böyle bir sonuç almak benim açımdan önemliydi. Takım benim için sabırlı oldu ve sürücü olarak gelişmem için gerekli şeyleri verdi. Böylece araçtan maksimumu çıkarabildim.”

“Zor bir yarıştı ve lastik yönetimi hayatiydi. Yarışın başında lastiklerden çıkarabildiğim performans karşısında şaşırmıştım. Son 2 bölümde biraz daha zordu ancak yine de ileri yönde adım attık.” dedi.

Nico Hulkenberg “Bugün zor bir yarış olacağını biliyorduk. Start iyiydi ve pit alanındaki kazaya kadar oldukça iyi görünüyorduk. 3 pit top planlıyorduk ancak ardından 4 pite dönmek zorunda kaldık. Ama sonrasında kaza yaşadık ve yarışımız mahvoldu.”

“Açıkçası zamanlama doğru değildi ancak biz bir takımız bu yüzden bu duruma bakıp tekrarlanmamasını garantilemeliyiz. Genel olarak aracımızın sürüşü oldukça zordu ve daha yapmamız gereken bazı şeyler var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ferrari team avatarı

    Doğru söylüyorsun xtrabit.Dünya lastik dayanıklılık yarışmasına döndürdüler Formula 1 i. yazıklar olsun ..Sene ye bence daha da kötü duruma gelecek V6 turbo motorların gelmesıyle bırlıkte..

  2. vettel bunu çok güzel ifade etti "arabanın değil lastiklerin limitlerinde sürdüm" diye.

  3. Koca Hamilton şu çocuğa 2 kere geçildi ya dahada büyük sürpriz olmaz. Aferin la estaban helal olsun boş adam değilmişsin.

  4. Adam formula 1'e gelmiş, geçmişte yaptığından daha fazla lastik korumak zorunda kalıyor. Dünya Lastik Dayanıklılık Şampiyonası mübarek.

    Yarıştan hiçbir şey anlamadım. Parayla değil sırayla mantığıyla teker teker pite girdiler çıktılar. Bir yerden sonra karıştırdım artık kim önde, kim arkada, kim pite girmedi vs.

  5. Uzun süre yarışın en hızlı turu elinde tuttu.Lastiklerin F1'i ne hale getirdiğinin en büyük kanıtıydı belki de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir