Vettel: "Pirelli Eleştirilerinde Red Bull Yalnız Değil"

yazar:

kategori:

Vettel “Red Bull ve Marussia aynı açıklamayı yapsa siz Red Bull’u seçersiniz ve bsadecebiz eleştiriyormuşuz gibi görünürüz.”

“Ancak genel olarak sürücülerin toplantıda şikayetler ettiklerini duyuyorum. Lotus’un bu koşullar ve lastikler için en iyi araç olduğunu söyleseniz de sürücüleri bu durumdan şikayet edebiliyorlar.”

“Onlar da daha az seviyede olsa bile aynı soruna sahipler. Lastikleri başka kimse eleştirmiyor gibi bir durum söz konusu değil.”

“Spor ve yarışlar çok fazla değişti. Lastikleri kontrol etmeniz gerekiyorsa ve lastiklerde sorun yaşıyorsanız, o bizim bildiğimiz bir yarış olmıyor.”

“Geçmişteki yarışlara göre şimdiyi kıyaslarsak, insanlar lastiklerini korumak ve mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde kendi yarışlarını çıkarmak için diğerlerinin geçmesine seyirci olmak zorunda kalıyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: "Pirelli Eleştirilerinde Red Bull Yalnız Değil"” için 6 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2010 da pirelli mi vardı ?

  2. burak evmez avatarı

    Unutmayın bu lastikleri Formula 1'e getiren Red bull ve öteki küçük bütçeli takımlardır.Sonra da gelip burda laga luga yapmayın.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Mücadeleden bahsedip lastikleri koruyacaksın diyorsan sen bu işi bırakmalısın.Button a lastikçi derken küçümseyenler şimdi sırf Vettel düşmanlığından lastik savunmuyorlarmı gülüyorum.Bakalım birkaç yarış sonra lastik diye ağlamaya başlarsanız ozaman konuşuruz

  4. Biraz mücadele edinde bakalım ki MSC,Raikonen,Alonso, Hamilton kadar methiyelimisiniz.Yarışın başından sonuna kadar mücadele edin bizde görelim.Bizim pilotumuz şöyle iyi böyle iyi diyenlere senelerdir diyoruz ki hele bir boğuşmasını görelimde aslanınıza ona göre methiye dizelim. 'İşte hendek işte deve…'

  5. Lasikle ilk sorun yaşayan araç sizin aracınız değil ve sonda olmayacak.Araçları eskiden çok hızlıydı ve optimum şartlarada çok uyumluydu; oysa şimdi yine hızlıyken optimum şartlarda en hızlı olamıyor.Bu durumda son turlarda duvarın emir vermesine rağmen en hızlı turu atamıyor olmak bir yanahor kullanmakdan ötürü performans kaybediliyor.Yeni sistem diyorki; evet , aracın hızlı olmalı ama sen aracının pilotu olmayacaksın… adam akıllı bir pilot olman gerekiyor ki hem aracını hızlı sürerken onun izin verdiği kadarda lastiklerini optimum kullanmalısın.Başarıdaki pilot payı olan %30 luk kısmı bir % 5-10 arttırmak senin elindeyse bunu yap. RBR nin aracı Mercedes kadar sorun yaşamıyor ama pilotları mücadele etmeden kazanmak istemeye devam etmek için itirazlarınada devam etmek zorundadırlar.

  6. Ama Vettel sizin takımın tepkisi de abartılı. yani sanki şampiyonadan diskalifiye ettiler de sizi büyük bir tepki gösteriyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir