Alonso: "Çok Yavaştık"

yazar:

kategori:

Bir önceki yarış İspanya GP’yi kazanan Alonso, Monte Carlo’da podyumun çok uzağında kaldı.

İspanyol pilot, Sergio Perez’in aracından kopan parçanın, F138’in tabanına takılması nedeniyle yarışın bir bölümünde aero etkiden yoksun kaldı ama Alonso asıl sorunun tempo eksikliği olduğunu belirtti.

Alonso: “Asıl sorun tempoydu”

“Tempomuz yoktu. Normalde Pazar günleri tempomuz olurdu ama bugün yoktu. Bunun haricinde evet, farklı sorunlarımız vardı. Takım bana, 10 tur boyunca ön kanadımda plastik bir poşet sıkıştığını söyledi. Bu da ön tarafta performans eksikliği yarattı. Ve tabanda Sergio’nun ön kanadından bir parça bulduk. Yaklaşık 30-40 performans puanı kaybettik”

“Ama ilk 30 turda, kırmızı bayraklar öncesinde özel bir sorunumuz yoktu. Çok yavaştık”

Ferrai pilotu, yarış içinde şampiyonayı da düşündüğünü, bu yüzden riske girmeden rakiplerinin geçiş yapmasına izin verdiğini ifade etti.

Alonso: “Şampiyonada 2-3 puanı olan pilotlarla sıra mücadelesi yaparken bir risk vardır.”

“2008 ve 2009’da aynısını yaptım; kaybedecek bir şeyim yoktu. Bazı garip durumlarda geçiş yapıyordum ve bazen işe yarıyor. Ve eğer kırık bir ön kanadınız varsa, hiçbir şey kaybetmezsiniz.”

“Biz şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bu yüzden biri bizi geçmeye çalışırken aynalarımıza bakıyoruz”

“Neden kendimizi o konumda bulduk? Çünkü bugün tempomuz yoktu ve sıralamada da tempomuz yoktu”

“Önde başlarsanız, üst sıradaki pilotlarda mücadele edersiniz. 7.-8. başlarsanız, kaybedecek bir şeyi olmayan pilotlarla mücadele edersiniz.”


Yorumlar

“Alonso: "Çok Yavaştık"” için 25 yanıt

  1. Biraz arabanın dışına verdiğiniz önemi içine verseniz hızlı olursunuz.

  2. Sayın site yönetimi!
    Ben 3 senedir bu siteye üyeyim,bu süre zarfında,ne ahlaka aykırı ne hakaret nede kişilik haklarını zedeleyici bir üslubum olmamıştır,bu sizin kurallarınız olduğu için değil,benim mizacım olmadığı için olmamıştır,
    Dün massabest nicli arkadaş Alonso hakkında bir yazı yazmıştı bende cevaben hakaret içermeyen bir cevap yazdım,hemen silmişsiniz neden ?
    Bu gün Alonsonun korkak sürdüğüne dair yorum yazdım onuda hemen sildiniz neden?
    Sizin kurallarınızı prensiplerinizi çalışma şeklinizi sorgulama hakkını kendimde görmüyorum,öyle olsaydı burada olmazdım,
    Ama sizinde bir standardınız olsun yahu lütfen diyorum yani lütfen

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kimi perez hadisesinden dolayı alonsoyu unuttuk :d alonsocular rezil sürdü v.s demiş ama bana kalırsa alonso normal olanları yaptı ha biraz dağınık gibiydi o kadar olur bence yarışı asıl bu hale getiren pistin yapısı ,birde rbr mercedes e yetişemedi hami yi arkaya aldı ama tempoları yoktu neticede tren yaptırdı ve arkada millet birbirini yedi durdu ,bana kalırsa alonso zaten bir cacık olmaz bende risksiz 3.5 puan alayım bitsin diye düşündü ,en karlı kazanan vettel oldu

  4. ALonso nun önündeki araçları izleme durumuna bir bakmak gerekli.Önğndeki aracı izlerken kops dan sonra Ferrari nin hızlanmasındaki soruna ve tünelde önündeki araçlardan ne kadar geride kaldığına bir bakarsak durumu daha iyi anlarız.Ferrari yavaş olacak kenskin varjları dönmede zorlanıyor.Tünel içinde ise önğndeki araçların takibini kaçırıyordu.Arkadan baskı yiyince önündekini geçmek gerekiyor diye bastırırken kopsda 2 sıra kaybetti.Perez e geçilişide tinelde yavaş kalmasdır.Tünelde hızlı olabilseydi zaten Raikonen i geçebilirdi.Araç yavaşdı ve puan kaybını göze alamayan ALonso kötü bir yarış gününü geçirmiş gibi göründü.O puan farkı 30 olmasaydı ALonso da farklı manevralar deneyebilirdi.

  5. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    abi bütün virajlarda dıştan dönüyodun, cheko arabası anthony noghes'dan hemen önce kenara çekerken bile daha sen perez'in arkasına girmeye çalışıyodun, grand hotel virajında 3 tur perez'in arkasından döneyim dedin sutil'e geçildin. Neyin korkusu bu iki temas yaşarım yarış dışı kalırım mı?Alonso'sun sen alonso unutma

  6. Raikkonen06  avatarı

    Çaktırmadanda ortadaki takımlara değdirmiş 🙂

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ferrari yeterince çalışmamış anlaşılan monaco'ya

  8. beklentilerimizi karşılamadı ne Ferrari ne Alonso. Her pilotun kötü günü oluyor, uzun süredir Alonso'nun olmamıştı, olunca göze battı

  9. Alonso gözümden düştün. Şimdi yıkıl karşımdan!

    😉

  10. massa nasıl .o nerelede biliyormusun sağlığı falan nasıl.iki gün üst üste aynı yerde vurmuştu aracıda.birde gördüğüm kadarıyla boyunluk takmıştı galiba boynunda veya kafasında bir şey yoktur inşallah.

  11. evet bencede bugün alonso çok kötüydü.yahu tv nin başında kendi kendime ne yapıyor bu adam dedim.sen sezon en yavaş virajında çekiş yakalamaya çalışıyorsun sanki önünde uzun bir düzlük varda geçeceksin.10 metre sonra bir viraj daha işte niye dışarıdan dönmeye çalışıyorsun anlamıyorum.birde turlar çok istikrarsız gibi geldi bana.sektör sektör takip etme şansım olmadı ama bazen çok iyi bazende çok kötüydü.hasılı bugün alonso kötüydü arkadaşlar doğruya doğru.bir arkadaşın dediği gibi belkide son 5 senedir ilk defa bu kadar kötüydü yani.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sevdim bu yorumu 🙂 bu senede gönlümüzün şampiyonu olacak sanırım.

    Ben yine de Alonso'dan çok aracın sorunlu olduğunu düşünüyorum bu piste göre. Araç akan pistleri seviyor sanırım.

    Belki vites aralıkları bile yanlış olabilir ne diyim. Koskoca takım vites ayarımı yapamayacak diyebilirsiniz. Neticede onlarda insan. Neden olmasın.

    Haticeye değil neticeye bakacak olursak, Alonso'nun günü değildi. Araç kötüydü, kendi de kötü sürdü, belki karnı ağrıyordu adamın ne biliyim 🙂 Olmadı işte. Klasik bir şekilde "önümüze" bakacaz artık..

  13. arif çelik avatarı

    alo taraftarı olarak,Bugün Hem alo hemde ferrari pit duvarı çok beceriksizdi. pite girene kadar sanki lider gidiyor havasında çıktığındada rai'nin arkasında kaldı.lastikler iyi gibiydi biraz daha zorlayabilirdi. !!!! vettel ile pite girse bugün podyumda olurdu. şampiyonluğa oynayan pilot rehavete kapılma lüksü yoktur ayrıca kapıları arkasına kadar açık tutarsan gelen geçer ve sende şamiyonluğu 3 puanla kaçırıp gönüllerin şampiyonu olursun.

  14. Alonso bugün beni çok şaşırttı. Agresif bir yarış beklerken bırakın atak yapmayı savunma yapmayı bile beceremedi. Bugün Alonso'nun günü değildi.

  15. pilotlar bazen gününde olmayabiliyo.bugünde alonso için geçerliydi diye düşünüyorum.ama ne olursa olsun monaco da 3 kez atak yemek iyi olmadı

  16. yalnız Monacodan bahsediyoruz. aynı adam 2010 monacoda son sıradan başlayıp drs kers pirelli etkileri olmadan 6. bitirmişti.

    Alonso durumu hem kendi hem de takım açısından değelerndirip demeç vermiş. bunu farklı pilolatlara farklı yerlere çekmenin anlamı yok. haa amacınız biraz ortamı gereyim keyifle yorumları okuyayım diyorsanız başka tabii

  17. zaten yarışımızı da tünel girişi öncesi çekişte çok yavaş kalmamız bitirdi.

  18. Hem Alonsodan hem de takımında bir daha asla görmek istemeyeceğim bir performans. son 5 yılın en kötü ALonso performansıydı.

    dışardan girip çekiş yakalamak sevdasına içerden yedi atakları. biraz korkak ya da garantici sürdü dediği gibi

    Yeri geldiğinde eleştiririzde. ama bu yer sadece bugün oldu.Bunun içinde iyi ki Ferrari'desin iyi ki bizimlesin Alonso.

  19. klasic alonso açıklaması . araç,mı yavaş,tı senmi . perez,le raikonen kaza yapmasaydı 9,ncuydun alonso efendi. risk almazsan şampiyon olamazsın

  20. skysport spikerinin dediig gigi fernonda sleepy ,, fernonda harbiden bu yarışta uykuda gibiydi

  21. Aeordinamik grip adına mekanik gripten taviz vermenin bedelini ödediğimiz bir yarış.

  22. "Ferrai pilotu, yarış içinde şampiyonayı da düşündüğünü, bu yüzden riske girmeden rakiplerinin geçiş yapmasına izin verdiğini ifade etti."

    arkada başladığı yarışlarda riske giren ve geçiş için yırtınan, ama başaran ama başaramayan, ama en azından mücadele eden vettel'i "önde başlayıp kazanıyor, arkada bir şey yapamıyor" diye eleştirenlere alonso'nun bu sözü armağan olsun.

    alonso açıkça hesapla kitapla şampiyon olmanın peşinde. ki doğru bir strateji olabilir kendisine göre, buna sözüm yok. sözüm, bu hakkı başta vettel olmak üzere diğer pilotlara tanımayanlara, bu şekilde düşünen diğer pilotları küçümseyenlere.

  23. sutil gecmesine bozulmus bu 😀

  24. Benim için ve tüm Ferrari fanları için bu yarış tam bir hayal kırıklığı oldu.Umarım takım eksikleri kapatım gerekli dersleri çıkarır.

  25. emiko emiko avatarı

    ağır konuşmuş orta bölgedeki takımlar için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir