Vettel: "Lastik Eleştirilerine Yanıt Verdik"

yazar:

kategori:

Montreal’de sezonun üçüncü galibiyetine uzanan Alman pilot, yarışı ikinci bitiren Fernando Alonso’ya 14 saniye fark attı. Vettel, şu anda şampiyonada İspanyol pilotun 36 puan önünde ilk sırada.

Red Bull ve Vettel ikilisi daha önce Pirelli’ye güvenlik gerekçesiyle lastiklerini modifiye etmesi konusunda baskı yapmıştı.

Vettel, burada mevcut lastiklerle aldığı zaferin, Red Bull’un bu lastiklerle sorun yaşadığı için böyle bir istekte bulunduğu iddialarına yanıt olduğunu söylüyor.

“Durum basit. Benim yaptığım eleştiri performans odaklı değildi. Güvenlik odaklıydı. Diğer pilotlara da sorarsanız, belki basın karşısında o kadar istekli olmak istemediler, belki de avantajlı olduklarını düşündüler.”

“Lastiklerin tabakalara ayrıldığı ve kauçuğun döküldüğü bazı durumlarla karşılaştık. Belki de artıklardı. Ama pistte hep parçalar oluyor. bu sezon temiz bir pist görmek mümkün değil, bizim kriterimiz de buydu.”

“Ne zaman (lastikler konusunda) dengeden ve tepkilerden şikayet etsem, onu dediğim gün diğerleri iyi iş çıkarıyor. Söyleneni yazmaktan ziyade, düşünüleni yazmak moda oldu.”

Kanada’daki baskın zaferinin ardından Vettel henüz şampiyonluğu düşünmediğini, işlerin çok çabuk değişebileceğinin farkında olduğunu söylüyor.

“Şampiyona uzun ve ben geçen sene bu dönemlerde başka bir pozisyondaydım, ve sonunda yakalamayı başarmıştım. Çok şey olabilir. Şampiyonanın bu noktasında, sadece zaferlere odaklanmaktan memnunum.”

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu bir soğuk savaştır.
    Pirellinin:" Redbull kendilerine göre lastik istedi" demeciyle başlayıp mercedes testi ile hararetlenen bir soğuk savaş vardır.Redbullun şımarık pilotu dahi podyum seramonisinde milyonların önünde pirelli şapkasını yere atabilmiştir.

    İstedikleri şey; Mücadele etmeden risksiz kazanmak , lastikleri kontrol etmeden kazanmak.Vettel kendini buna alıştırmış ve adapte etmiştir.Gerilerden başlayıp mücadele edip aynı zamanda aracını lastiğini motorunu koruyarak komple bir yarış çıkarmak vettele göre değil.Vettel RB9 un altında ezilmektedir.Araçlarının üzerinde sürebilen MSC ALO RAİ HAM gibi bir pilot değildir.

  2. Kazandılar ya ağlamazlar artık tekrar kaybedene dek.

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bu işler böyle 🙂

  4. Bir kere de polemik yaratma sebastian

  5. o yüzden mi marko aracı kasarsak 10 pit yaparız diyordu?yeme bizi vettel ne güvenliği traşşş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir