Mclaren, Lastik Stratejisinde Hata Yaptığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Button ve Perez, yarışı sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına rağmen ilk 10’a giremediler ve böylece Mclaren’in 64 yarıştır puan kazanma rekoru da sona ermiş oldu.

Martin Whitmarsh “Tüm hafta sonu zorluydu. Yeteri kadar hızlı değildik. Bizim için iyi geçmeyen sıralamaların ardından düzelmemiz zor olacaktı.”

“Sert lastiklerle başlayıp zorlamamız gerekiyordu çünkü o lastikler daha dayanıklı ve beklediğimizden daha hızlıydı.”

“Jenson sert lastiklere geçtiğinde ona hedef tur zamanı olarak düşük bir derece verdik çünkü sonuna ulaşamamaktan korktuk. Ancak sonunda daha hızlıydı.”

“Puan kazanabilirdik ancak olmadı. İyi plan yapamadık. Ve öndekilere yakın olacak kadar hızlı değildik.”

“Aracın hızlı olmaması dışında, her şeyin yerli yerinde olmadığı bir hafta sonu oldu.” dedi.


Yorumlar

  1. birkaç hafta önce bu takımın kötüye gittiğini ve düzelmenin zor olduğunu yazdığımda birçok arkadaş hala bana perezi ve whitmarshı savundu. halimiz ortada artık küçük düşünen mclaren olduğunu unutan bir takım var. elinde mühendisini, tasarımcısını, pilotunu tutamayan bir takım. şampiyonluğu değil puan almayı düşünen bir takım. lastikleri bitti diye stratejisini değiştirmemek için arabayı pite almayan, yavaşta olsa pistte tutan bir takım. arabayı geliştiremediği gibi stratejisinide geliştiremeyen bir takım var. whitmarsh bunları göremiyormu hala umut tacirliğimi yapıyor…

  2. Paddy Lowe'ün takımdan ayrılacağı açıklanınca bu sezon 2006'nın benzerini yaşayabileceğimizi söylemiştim. Söylemez olaydım…

    Araç en basit ifadeyle sıkıntılı. Bu sıkıntıları en iyi anlayıp çözecek kişi aracın teknik direktörü. Ama gelecek seneye Mercedes'e bilgi akışı olmaması için adamı tatile çıkardık. Martin amca ne demişti, "Bu araça güveniyoruz. Bu araçla yarış kazanmak istiyoruz. Aracı geliştireceğiz." Ya hu madem gelecek seneye odaklanmak yerine bu araç üzerine çalışacaktın ne diye Lowe'e yol verdin?

    Rakipler gelecek seneye hazırlanırken siz bu seneyi çöpe attığınız gibi gelecek seneyi de çöpe atın. Hoş, gelecek sene çok iyi bir şasi yapsanız da Mercedes sizin şansınızın az olduğunu söyledi ve siz de 1 sezon rotarlı olacak olan -en azından kağıt üzerinde- doğru bir hamle yaptınız.

    Ben hala MP4-28'in neden sıfırdan tasarlandığını anlayamıyorum. Aracın gelişiminin son noktasına geldiğini kabul etmiyorum. RBR 2009'dan beri aynı temelde gidiyor, bak onlara.

    Hadi yeni araç yaptın, gördün ki tırtladın, geri dön. MP4-27'nin ön kanadını yeni kurala uydur, sür piste. "Yok olmaz. O aracı geçen sezon bittiğinden beri hiç geliştirmedik. O araç bir şey yapamaz." deme. Şu an ki araçtan çok daha iyi olduğu yarış hafta sonlarında 2. antrenmanlarda yapılan uzun sürüşlerden belli. Bunu ben görüyorum da siz mi görmüyorsunuz?

    7 yarış geçti daha sorunu anlayamadığınız belli. Sorunu anlayan adam çözüm üretir. Yanılmıyorsam daha sezonun ilk yarışı olan Avustralya sonunda hem Button Hem Perez ve hem de Martin amca aracın her yerinin sorunlu olduğunu açıklamışlardı. Bulun ve çözüm üretin. Sorunu bulamadığınız adam gibi sağlam bir güncelleme paketi yapamadığınızdan belli. İspanya'ya getirdiğiniz güncellemeler de merhem olmadı. Hatta nedendir bilmem İspanya'dan itibaren kullanmaya başladığımız arka kanat Kanada'da yoktu. Yerine sezon başındaki arka kanat vardı. Nedeni iki kanat arasındaki ürettiği yere basma gücü farkıysa ve bu eski kanat daha az yere basma gücü üretiyorsa diyecek bir şeyim yok.

    MP4-28'i illa geliştireceğiz diye diretiyorsanız da bari bunun için 1 sürücünüzü heba edin. Sürücülerden birinin -aracı tanıdığı için Button daha uygun- altına MP4-27'yi verin. Verin de görün… Hiç olmazsa taraftarlar da takım da sponsorlar da biraz nefes alır.

    Hiç sanmıyorum ama eğer sorun bu sezonun lastikleriyse niye Mercedes-Pirelli olayına sessizsiniz? Bakın Red Bull'a. Neredeyse savaş çıkartacak adamlar.

    Daha burada bahsedilen strateji hatalarına değinmiyorum bile.

    Button, 2013 Kanada GP

    Perez, 2013 Kanada GP

    Aynı stratejiye sahip Button-Kimi kıyaslaması, 2013 Kanada GP (Frenlerinde sorun yaşayan Kimi.)

    En güzeli de bu. Yarışmamız gerekirken tur yediğimiz Ferrari'ye bakalım. Aynı stratejiye sahip Perez-Alonso kıyaslaması, 2013 Kanada GP

  3. Aracı hala anlayamamışlarki.şuan torro rosso nun bile gerisine düşmüşüz ki önümüzdeki sezon bu rezilliği telafi edecek mevcut kadroya zerre inancım yok.takımın biran önce revizyona gitmesi şart.içimizdeki çürükleri temizlemek lazım başta martin olmak üzere buna pilotlarda dahil.yoksa biz puan mücadelesinide unutup dediğin gibi amacımız sadece yarışı bitirmek olacak.

  4. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    böyle giderlerse amaçları yarış bitirmek olacak gibi, 2013 Mclaren İçin bir facia bunu önümüzde ki sezon telafi etmek zorundalar. Ama Mclaren'e Perez'den daha iyi bir pilot gelmesi gerek, belkide Perez seneye daha iyi olur bilemeyiz tabi 🙂

  5. Hata yapmadığınız bir alan varmı martin? hepsinde sınıfta kaldık tebrikler takımı puan mücadelesi konumuna getirdiğiniz için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir