Ferrari: "Kesinlikle Vettel ile Mücadele Edebilirdik"

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Vettel, starttan itibaren yarışı domine ederek damalı bayrağı açık ara farkla ilk sırada gören isim oldu.

Stefano Domenicali “Fernando, Sebastian gibi ilk çizgide olsaydı tamamiyle farklı bir hikaye olabileceğine inanıyorum.”

“Asıl fark, herkesin süper yumuşak lastiklerin yarışın lastiği olarak düşünmesiydi ancak sıcaklıklar yüksekti bu yüzden tam tersi oldu.”

“Bundan ders çıkarmalıyız. Bir kaç derece büyük fark yapabiliyor.”  dedi.

Domenicali, sıralamalarda gelişmeleri gerektiğini yineledi. Domenicali “Ne yazık ki bunu söylemek kolay ancak başarmak çok zor.”

“Yarıştaki performansın çok iyi olduğunu gördük. Sebastian ilk sıradan başlayıp performansta sorun olmadan inanılmaz, sorunsuz bir yarış çıkardı.”

“Ancak öylesi güçlü bir sıralama geçirirseniz yarışta bu tür durum oluyor. Bizim için sıralamaları geliştirmek tabi ki bir ihtiyaç çünkü arkadan başlayınca atak yapmak zor oluyor.”

“Bu yüzden bu yarışta ikinci olmak gerçekten alabileceğimiz en iyi sonuçtu.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: "Kesinlikle Vettel ile Mücadele Edebilirdik"” için 26 yanıt

  1. Öncelikle benim F1 bilgim ve kafamın kalınlığı seni hiç ilgilendirmez, seni terbiyeli ve seviyeli yorum yazmaya davet ediyorum aksi taktirde adını hatırladığım sürece bir daha ciddiye alıp cevap yazmam zaten sana.

    Ben başarının "-sa" , "-se" ler ile gelmeyeceğini anlatmaya çalıştım ama sen ısrarla olsaydı etseydi diye cevap yazıyorsun o yüzden uzatmayacağım , sen bildiğin şekilde hesap yapmaya devam et. Kim bilir, hesapların tutarsa Alonso geçen 3 sezonun şampiyonluğunu bile alabilir Vettel' den.

  2. Asıl meseleyi yazmadan yazıyı kapatmışım..SOn 10 tur kala 1 adet SC girmiş olsaydı ve ALonso Hmilton un dahi arkasında olsaydı o zaman gerçek durumu görebilirdeik.Şu meşhur Vettel iniz belkide şampiyonlar duvarında olurdu.Hiç baskı yokken duvarı sıyıran adamın baskı altında nelere imza atacağına şahit olabilirdik.

  3. Button o yarışda 1. olduysa kaç tane SC yada yarış durmasından yararlandığınıda yazmak lazım.Hatta… RBR in meşhur hız sezonunda o yarışda McLaren in ne kadar hızlanmış olduğunuda bilmek gerekir.O yarışda mücadele etmesi gereken pilotlardan biriside ALonso iken ona çarpması ve aracın yükselti üstünde kalıp yarış dışı olması yanında giren SC ile birbirine yaklaşmış olan araçlardan dolayı ve yağış ayarı yapmış Button başarılı olmuşdur.Bence bunları yazmadan evvel Bottas ın sıralama ve yarış sonrasındaki yerlerinide irdelemen gerekir.

    F1 adına bilgin az ama belki yorumlayacak kadar kapasiten vardır diye bunları yazıyorum.Kafası kalınlara laf anlatmak zor.

  4. Ferrari takımını tutan yada Alonso'yu tutan arkadaşlardan ricam; Red Bull fanlarıyla polemiğe girmesinler. Red Bull ve Vettel taraftarlarının çoğu bildiğiniz gibi 13-17 yaş arası çocuklar. Bunlar sadece başarı için takım tutarlar. 2009 öncesi ya ferrari ya mclareni tuttukları aşikar. 2014'te es kaza red Bull dibe vurursa, bu arkadaşlar komik nickler alıp önce bağımsız olurlar ardından kim başarılıysa o takımı tutarlar. Bunlar düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı'dır. Her devrin ayçiçekleridir bunlar. Bu zihniyetin tutkusu otomobile değil şampiyonluklaradır. Hiç williamsı tutan adam görüyor musunuz? normalde williams gelenekleri olan ve en az ferrari-mclaren kadar bu sektörde duayen bir takımdır. Lotus ona keza. Mesela ben gridte iki takım tutarım. Biri ferrari ki ferrari her zaman tutkuydu benim için. İkincisi Sauber. Sauber sonuncuda olsa desteklerim. Bu iki takım hariç özel bir sempati duyduğum takım yok. Ferrariyi tutma sebebim başarıdan çok gelenekleri ve binbir zorlukla kurulması. Gridte porsche olsa önceliği porşeye veririm. Benim için önce gelenek önemlidir. Bu adamlar otomobil tasarlamak için büyük fedakârlık yapmışlar, o dönemin kisitli imkanlarıyla zor çalışma şartlarıyla otomobil üretmişler. Onlar o zorluğu çekmese bugün f1 olmazdı.

    O yüzden iyi gün dostu red bullcularla tartışmayın diyorum. Adamların mantalite şu, Red Bull es kaza yarış dışı kalırsa yorum yapmayalım, red Bull kazanırsa Vettel ve Red Bull'a övgüler düzelim, arada Ferrari ve Alonsoya saydıralım. Böyle birşey yok ya. Hele şu patron 77 ( bunun eski bir nicki vardı hoş şimdide 2 hesapla provakatörlük yapıyor) aman yarabbim 🙂 🙂 Bu zat gibisini görmedim. Kısa kısa yorumlar yapıp, 10 yorumdan 9'unda alonso'ya saydirır. Yaptığı kısa yorumlardan anlayın işte yaş durumunu. Fazla polemiğe girmeyin 🙂 🙂 🙂

  5. Farkın bır kac tur sabıt kaldıgı dıkkatını cektı mı?

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çevir kazı yanmasın :))

  7. "Fernando, Sebastian gibi ilk çizgide olsaydı tamamiyle farklı bir hikaye olabileceğine inanıyorum."

    Ben 3 yıldır öyle bi şey hatırlamıyorum.En komiği de hala yarışları neden kaybettiklerinin farkında değiller.Gülüyorum sadece…

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bende burda Webberi kötülüyorum zaten alonsoyu değil kırık kanatla attığı tura rağmen sen arkanda adam tutamıyorsun kanat işin bahanesi oldu Webber her yarışta alonsoya çalışıyor.

  9. TifoAlo HRT avatarı

    Uyarıcıyı alıp tepki verme 0 bizim arkadaş demişki kırık ön kanatlı adam en hızlı turu attı yani kırık kanat çok etkilemedi anlayabildin mi vettelci kardeş.

  10. alakaya bak çay demle.kıvırma kardeşim şimdi.webberin ne yaptığı beni ilgilendirmez.gridde toro rosso pilotları da vettel için yarışıyor derim bende sana.rosbergde hani az kıyağı geçmedi kendisine.tam bir botsun patron 77.csde podbot var ya hiç oynadın mı? :))

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel en azından zorluyor bunlar yarış içinde olan şeyler bukadar zorunuza gitmesin boş yolda duvara çarpan dediğiniz adam dört sene üst üste şampiyon olucak kısmetse

  12. merak ettim massa kaç sıra yükseldi yarışta . alonso,mu başarılı massa,mı bu yarışta

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En hızlı turu Webber attı sırf Vettel taraftarıyım diye sende sallama artık gerçekten yarışı izlediğinize bile inanmıyorum artık.

  14. merak ettim webber ferrari içinmi yarışıyor . hani redbul,a bir yararı yokda alonso ile araları iyi herhalde

  15. zaten en fazla 5 sıra yükselebilir.yine olmamış patron cık cık cık :))

  16. görende zanneder alonso son,da gelip ikinci oldu . altı üstü 4 basamak yükseldi

  17. İlk çizgide olmak deyince birinci olmakdan bahsetmiyor.Bu araçla bu adam 3. olarak laksaydı dahi kazanmış olabilirdi.

    O zaman 3. olabilseydi

    Mercedeslerden yada herhangi bir takımdan önünde bir araç dahi olsaydı (Vettel için) öylesine uzayıp gidemeyecekdi.

    Önünde olup tutsalardı

    Yarışın son 8-10 turunda 2-3 sn arkasından gelen ALonso baskısını hisseden Vettel i o zaman seyretmek daha gerçekçi fikirler verebilirdi.

    Alonso baskısını hissettirse ve biz de daha gerçekçi! fikirler edinseydik.

    2011 Kanada 'da Button 7 başladı onca olay , kaza , bela , ceza derken bi dünya pit yapıp son bölümde Vettel 'i zorlayıp bize gerçekçi fikirler veriyorsa Alonso 'da verseydi. Bak bu sene puan bile alamadık ama bahanelere sığınıp kendimizi kandırmıyoruz. Sorunsuz bir yarışta iki araçla finish görüp puan alamamak tek kelimeyle başarısızlıktır ve bunun bahanesi olamaz.

  18. İlk çizgide olmak deyince birinci olmakdan bahsetmiyor.Bu araçla bu adam 3. olarak laksaydı dahi kazanmış olabilirdi.Mercedeslerden yada herhangi bir takımdan önünde bir araç dahi olsaydı (Vettel için) öylesine uzayıp gidemeyecekdi.Yarışın son 8-10 turunda 2-3 sn arkasından gelen ALonso baskısını hisseden Vettel i o zaman seyretmek daha gerçekçi fikirler verebilirdi.

  19. Böyle bir cevap alan kişi hala buraya yazabiliyorsa ; bırakın yağmuru üstüne birde dolu yağsa para etmez.Bir insan anlamıyor olsa bile şu Hamilton un açıklamalarını okuduktan sonra neden bu duruma geldiğini öğrenir.Hatta yetmez… Webber in dahi açıklaması alenen ortada ve diyorki; Fernandı gibi birisiyle mücadele etmek için sağlam olman gerek.Düz ve boş yolda mücadele olmadan duvara sürtenlerin taraftarı bu kadar olur.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Fark lewis ile 1.30 saniyeye nasıl düştü peki. Hadi onun bahanesini de alalım. Pit çıkışı 7 saniye vardı Lewis ile. DRS de açamadığımıza göre 1.30 a kadar hiç fena gelmemişiz ha ????

    ah ah..

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bırak bu işleride en hızlı turu kim atmış be söyle bakalım.. Laf olsun diye bırakın artık şu adamı kötülemekten..

  22. Fernando, Sebastian gibi ilk çizgide olsaydı

    Olsaydı o zaman ,önemli olan da bu değil mi zaten.
    Özellikle izleyiciler tarafından sürekli Vettel önde olmak ile suçlanıyor! küçümseniyor! Pole pozisyonu bir başarıdır.Sadece sizin pilotunuz pole aldığında değil kim alırsa alsın bu bir başarıdır.

  23. neset aydın avatarı

    F2012'den Yakınıyorduk Birde Düştüğümüz Duruma Bak F2008'den Sonra Yapılan En İyi Araçla 7.Yarıştan 36 Puan Fark Yemiş Durumdayız Bence Ferrari Oturup Düşünmeli Formula1 Tarihinin En Başarılı Takımı 8 Yıllık Takım Karşısında Rezil Rüsva Oluyor Her Alanda…Beni Yanlış Anlamayın RedBull'u Küçümser Bir Cümle Gibi Oldu Ama Öyle Değil Onların Son 4 Yılda Yaptığı İnanılmaz İşler Taktire Şayan Müthiş Bir Ekibi Var Vettel'den Tut Newey Horner Mekanikerler ve Webber Müthiş Bir Takım Ortaya Çıkarmış Ortalığı Kasıp Kavuruyorlar Diğer Taraftan Ferrari ve Mclaren Koca Bir Soru İşareti Abi Siz Napıyorsunuz Bize Bi Söyleyin Neden Hala Sıralama Performansımızı Geliştirmeliyiz Diyorsunuz? Bu Yeni Bir Sorun Değil ki 2010 Yılından Beri Sıralamada Gelişmeliyiz Falan Filan Madem Böyle Konuşuyorsun Az İcraat Yap Dua Etsinler Ellerinde Alonso Gibi Bir Pilot Var Kendisini Pek Sevmezdim Ama Ferrari'ye Geldiğinden Beri Yaptıkları Ortada…Vettel'de Rekorları Kırmaya Devam Ediyor Helal Olsun Adam Önden Başlayınca Tutulmuyor Yarışları Domine Ediyor Rakipleriyle Dalga Geçiyor Resmen ve Biz Arkadan Başlasa da Görsek Diyoruz Sen Bunları Söyleyeceğine Takımını Eleştirsene? Sen Neden Ön Sıralarda Başlamıyorsun?….
    Ferrari Toptan Ekibi Değiştirsin Bu İş Sadece Alonso'nun Performasıyla Olacak İş Değil

  24. Mehmet günaydın her habere zıplıorsun anladık

    peki markın kanat kırılmadan ve kırıldıktan sonraki tur derecelerinde ne kadar bir fark var hiç baktınmı

    yoksa işler kötü gidince

    psikolojikmi

  25. Kesinlikle atıyorsunuz.Bir dizi tesadüf sayesinde ikinci oldunuz.Birincisi birisi Webberin ön kanadını kırdı.Sonrasında sutilin Hamilton'a yol vermeyeceği tuttu.O sırada 1,30 saniye fark vardı.O yüzden Drs kullanamıyordunuz.Sonuncusu ise sarı bayraklar sonrası DRS bloke edildiği için Hamilton ile aranız açıldı.

  26. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Webber'in kanadı kırılmasaydı podyuma çıkacağını bile sanmıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir