Mercedes: "Kural İhlali Yapmadık"

yazar:

kategori:

Mercedes avukatı Paul Harris, Brackley merkezli takımın testin Pirelli’ye ait olması nedeniyle bir kural ihlali yapmadığını iddia ediyor. FIA’ya göreyse Mercedes testte 2013 aracını kullanarak sportif kuralların 22 maddesini ihlal etti.

Harris, testin Pirelli tarafından organize ve finanse edildiğini ve gerçekleştirildiğini, Mercedes’in kural ihlali ile suçlanamayacağını belirtiyor. 

“Bu test Mercedes tarafından gerçekleştirilmedi. 22 maddede testlerin kim tarafından ‘gerçekleştirildiği’ konusunda dikkate alınması gereken açıklamalar var.”

“Pirelli testi Mercedes tarafından gerçekleştirilmedi. Bu testin Pirelli tarafından gerçekleştirildiği su götürmez bir gerçek.”

Harris, testin Pirelli tarafından kontrol edildiğini ve finanse edildiğini, Mercedes’in sadece kendisinden istenileni yaptığını söylüyor. Takım patronu Ross Brawn ve Menajer Ron Meadows’un F1 Yarış Direktörü Charlie Whiting ve FIA avukatı Sebastian Bernard’dan testte 2013 aracının kullanılması konusunda izin aldıklarını belirtiyor.

Mercedes tarafı ayrıca testin Mercedes tarafından değil Pirelli tarafından gerçekleştirildiği gerçeğinin de Whiting ve Bernard tarafından doğrulandığını söylüyor.

Harris, 3 Mayıs tarihinde Whiting’in Bernard’a yazdığı bir mektupta, “Bana göre böyle bir test takımlar tarafından gerçekleştirilemez. Ancak Pirelli tarafından gerçekleştirilmesi tartışılabilir. Bu konuda hemfikir miyiz?” dediğini ve Bernard’ın da “Aslında hemfikiriz. Bu testi bir takım gerçekleştirmiyor.” diye cevap verdiğini belirtiyor.”

 

 


Yorumlar

  1. o zaman mclaren de honda'ya gelecek sene bir şasi versin ve honda sabah akşam istediği kadar test yapsın?

    böyle saçmalık olmaz. kurallar mevcut araçla her ne şekilde olursa olsun testi yasaklıyor.

  2. İş biranda Charliye döndü.Nasıl böylesine bir kararı tek başına verebiliyor.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    "Pirelli testi Mercedes tarafından gerçekleştirilmedi. Bu testin Pirelli tarafından gerçekleştirildiği su götürmez bir gerçek."

    Ben yürümüyorum sadece ayaklarım hareket ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir