Alonso Podyuma Rağmen Endişeli

yazar:

kategori:

Alonso yarışın ardından, “Genel olarak, bizim için çok şanslı bir yarış oldu diyebiliriz. Bazı pilotların lastiklerde yaşadığı sorunlara bakarsak, problem yaşamayan pilotların şanslı olduğunu söyleyebiliriz.”

“Karmaşık duygular içerisindeyim. Aldığım puanlar için mutlyum çünkü bu yarışta şampiyonadaki farkı biraz daha azalttık. Ama bu hafta sonu hızımızın yeterli olmadığını gördük.”

“Ben takıma güveniyorum. Yapılacak çok iş var ama biz birlik olmuş durumdayız.” diyor.

Alonso ayrıca yarış içerisinde ucuz kurtulduğu temaslar nedeniyle de şanslı olduğunu söylüyor.

“İki tane öyle an oldu. Sergio ile olanda, kormuştum ama şanslıydım çünkü temastan belki de bir santimetre ile kurtulduk.”

“Startta ise lastiklerimi kilitledim ve neredeyse ön kanadımı kaybediyordum.”

 

 


Yorumlar

“Alonso Podyuma Rağmen Endişeli” için 23 yanıt

  1. Beyler, lafın özü Alonso şunu demek istemiş, "Benim adım Hıdır, elimden gelen budur…" 😉

  2. ferrari team avatarı

    Bugün Alonso hem şanslıydı hemde geçen seneki Alonsoydu bence..Massanın da hakkını vermek lazım, one startı be arkadaş, herkes duruyor sanki sadece o gidiyor gibiydi, yarıştada lastiğinin patlamasıyla sonuncuğa düşmesine rağmen,kendisinin özlediğimiz performasından birini ortaya koydu..Yarışın EN 'leri Alonso , Massa , Hamilton ,ricardo ve Weber bana göre..

  3. Grosjean Alonso'yu uçurmasaydı şu an ardı ardına puan alma rekorunu Raikkonen Alonso'dan devralacaktı, Schumacher'den değil.

  4. Evet çok haklısın özellikle Webberle arayı kapatmıştı ki son turlarda; iyi bir konuya değindin… diğer yorumları okuduğum kadarıyla hiç bu konudan behseden olmamıştı tebrik ederim iyi bir gözlemcisin..

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sen, taraftarın olsun olmasın o veya bu şekilde herkes senin çok iyi bir pilot olduğunu artık kabul etti. Sen yine elinden gelenin en iyisini yap. Belki biraz şansın da yardım eder. Bir bakmışın şampiyon olmuşsun. Mesela geçen sene Grosjeaan senin kafanı nerdeyse koparmaya çalışmasaydı %99.9 kasmadan şampiyondun. Oluyor böyle şeyler işte, bir gün biri uçar, diğer gün lastik patlar, diğer gün vites kutusu bozulur. Sen yeterki her zaman elinden gelenin en iyisini yap.

  6. sınan matias avatarı
    sınan matias

    iyi yarıştı bugün hakkını vermek gerek.son turlarda güvenlik aracı girmeseydi ben yine podyumda olurdu diye düşünüyorum.webber raikkoneni zorlarken alonso sakin sakin son turları bekliyordu.vettelin yarış dışı kaldığı turda da zaten webberle farkı 1 saniyeye indirmişti.

  7. Ferrari'ye geldiği andan itibaren inanılmaz bir Alonso ortaya çıktı. Elindeki yetersiz araçla harikalar yaratıyor, fakat şanssızlığı bunun karşılığını alamıyor. Ferrarinin bu adama birazcık rekabetçi araç vermesi bile yeterli olacak. Siler atar diğerlerini, öyle bi motivasyonda 2010'dan bu yana.

  8. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari pilotlarına en azından ilk 5şin içinde başlayacak bi araç verse pilotlar çok rahat podyumda olacaklar

  9. tek umudum monacoda olduğu gibi tek yarışlık bir gerileme yaşamış olmamız…

  10. Şunuda yazmam gerekirdi… Manidar bey dahi ALonso ya atıp tutarken … şu anki çırpınışına üzülmüş olacakki aleyhde yazı dahi yazamamış.

  11. Vettel daha çok problem yaşasa hatta hiçpuan alamasa dahi Ferrari nin bu performansı ile Mercedes pilotlarına dahi geçilirler.F138 in efektif hızı iyi olmakla birlikte denge sorunu sebebiyle lastik sorunu ve süreklilik hızında geride kalıyorlar.Ferrari nin sıralama hızında sorun vardı şimdi yarışdaki tek tur hızında da sorun var.Denge sorunu ve bundan oluşan sorunlarla meydana gelen tutunma eksikliğini halledemezlerse Vettel ile puan farkını azaltmaları yeterli gelmez.

    Sıralamalar öncesindeki hızı gördüğümde endişelenmiş ve geçildikleri pilotların iki takım elemanlarıyla kalmayacağını söylemem yetmedi ki FI, T.Rosso ve Lotus pilotlarına dahi geçildiler.

  12. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Şampiyonluk savaşı yeniden başladı.

  13. Ferrari şu anda en iyi ikinci araç bile değil. Dolayısıyla bu yarış gibi en az 3-4 yarışa ihtiyaçları olacak, Vettel puan alamayacak, Alonso olabilecek en iyi yerde bitirecek. Yoksa ekim ayında havlu atarlar.

  14. Adam ciddi olarak zorluyor. Ekseriyetle performansı hayret verici, takımına karşı da yarışıyor neredeyse şuan böyle bir mücadele etkinliği içinde olan bir pilot göremiyorum. Kapasiteyi zorlamanın dışında puan korumaya, aracı kaybetmemeye uğraşıyor. 1 pistte harika bir performans verdi diye hemen takıma transfer edilip altına araç verilen oldu bu adamın bu kasmasının karşılığını nasıl ödeyecek bunlar. Böyle yırttığı bir sezon yada sezon periyotlarında da şampiyon olamıyorsa kişi yazık oluyordur şahsını hiç sevmem oysa ancak pilotluk zanaatına yazık. Scuderia'nın hali lider araç ortaya koysa bile vakti zamanında Massa'nın yaşadıkları gibi şampiyonluğu ellerinden kaydıracaklarını düşündürüyor. Böyle zamanlarda da şampiyonluğu yakalayamazlarsa bir daha kolay kolay şampiyon olamaz bu takım. Sebastian veya Lewis bu takımda çok daha fazla problem yaşar. Massa da kötü değil ancak takım pilotlarını ayakta tutamıyor.

  15. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Adamın moral sıfır bu rezil araçla şampiyon olamıyacağını o da biliyor ama yapçak bişey yok bu senede boyle geçer. ferrari de teknik patron muhendisler şef tasarımcısı kim ne varsa hepsinin değişmesi gerekiyor 3 seneden beri takımı 1 gram ileri goturemediler aksine geri gidiyor temizlik şart ama bunu yapacak adam yok

  16. TifoAlo HRT avatarı

    Allahtan bu sene sezon sonu güncellemeleri çok olmayacak yoksa iyice fark yeriz.

  17. Şunu çok açık ve net söylüyorum ki Ferrari ye üzüldüğmden kat ve kat daha fazla bu adama üzülüyorum. özeliikle son 2 yıl.

  18. Alonso'nun yerinde olsam çoktan Ferrari'den ayrılmıştım. Geçen sene veya önceki sene. Adam sabırlı, adam katlanıyor…

    Ferrari de hala yarışa güncelleme getirip, "Oooo çalıştıramadık, benlediğimiz gibi değildi" dedirtiyor pilotlarına.

  19. Ferrari işte bi ara iyi gider rakipler arayı kapar önlerine geçer güncellemeler çalışmaz alonso çabalar ama yetmez vol 4

  20. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    Yemin ediyorum Ferrari ye acıyorsam, bu adama acıyorum başka bir şey değil. Adam iyi bir yerlere gelebilmek için bir taraflarını yırtıyor, Ferrari yerinde sayıyor pardon geri gidiyor ulan hiç bir şeyi beceremiyorsunuz, bir an önce domenikali kovulmalı pat fry dada bir cacık yok. Adamı deli ediyorsunuz başka bir şey değil.

  21. Sıralamada ilk 5'e girersek eğer yarışı kazanma şansımız yüksek. Ama gerilerden başlayıp öndekileri geçene kadar öndekiler kopup gidiyo ve geride kalıyoruz. Sadece sıralamada gelişsek yeter. Gerisini Alonso halleder zaten.

  22. Alonso malesef pes etmiş gibi, ki haklıda araç yerinde sayıyor, o ise aracı maksimum limitlerde ve yarış içindeki kaoslarıda tecrübesiyle lehine çevirerek puan alıyor. Lakin aracının bu saatten sonra bir cacık olmayacağını oda biliyor. Endişesi hızlı bir araca sahip olmaktan çok uzak olması, hepsi bu.

  23. PurposeLess  avatarı

    Endişeli Olmayacak da Nolacak? Araç Her Hafta Sıralamalarda Biraz Daha Yavaş Kalmaya Başladı. Avustralya'da Fark 0.2-0.3 sn İken 8.Yarışta 1.3sn Oldu Bariz Bir Yavaşlama Olduğu Ortada Şampiyonluk Sadece Araçın Yarış Performansıyla Gelmez Görünen Köy Kılavuz İstemez İlk 5 İçinde Başlayamadığımız Sürece Yarış Kazanma İhtimalimiz Yok 3 Senedir Takıma Güveniyoruz Bi Cacık Olmaz Bu Ekipten Senin Yarışlardaki Çabana Bakarak 'Ya Alonso Zaten 3. 4. Oluyor Abi Gelişip Napacağız Bırak Sürsün' Gibilerinden Rahatlık İçersindeler Böyle Olmaz Bu İş Aslında Alonso 4-5 Yarış Kötü Gitse Ferrari'de Akıllanır Ama Alonso İyi Sürüyor Bence Takımı Her Yerde Eleştirmeli Hakkıdır Alonso mu Güncelleyecek Aracı? Sonra Gelip Alonsoyu Takımı Eleştirdi Diyerek Bombalamaya Başlamayın Sonuna Kadar Hak Ediyor Ferrari…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir