Nico Rosberg Kınama Cezası Aldı

yazar:

kategori:

Kurallara göre sarı bayrakların olduğu bölgede fazla hız yapılmasına izin verilmiyor.

Nico Rosberg bu uyarıyı dikkate almadığı için yarıştan sonra hakemler odasına çağrıldı.

Yarış hakemleri olayı incelerek “Aracın hızında büyük bir azalma olmadığına” karar verdi. Bunun ardından hakemler Nico Rosberg’e kınama cezası verdi.

Cuma günü de Hamilton pit alanına yanlış yerden girdiği için kınama cezası almıştı.


Yorumlar

  1. hayır kardeş bir pilotun sene boyunca yanlış hatırlamıyosam 3 kınama hakkı oluyor 3ünü doldurursa büyük bir ceza alıyor geçen senede weberdi (sanırsam) tartıya çıkmadığı için kınama almışdı .

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kazanana ceza vermek son dönemlerde görülmüş bişey değil.Bence kınamanın da bir derecesi olması lazım.Örneğin Alonso bayrak taşıdı diye kınama aldı.Aynı kınamayı hız ihlali yapan da alıyor.Yarış sonu bayrak taşımakla yarış içinde hız ihlali yapmak aynı kefede olmamalı.

  3. Muhtemelen FIA tekrardan Mercedes'i kotumuş bunun cezası pitten geçme veya bir 20 saniye cezası olmalıydı.

  4. Geçen de bunun esprilerini yapmıştı bazı arkadaşlar. 🙂 haksız değiller.
    Devletler muvazenesinde kınama mesajları, nota vermenin nasıl bir etkisi varsa yada gazetelere ilan verip kınandığını ifade etmenin nasıl bir etkisi varsa o kadar var galiba.
    Yarış pilotları açısından bir kat sayı, birikme sonrası karar gözden geçirmeye neden oluyor mu bilmiyorum ancak yarış görevliliği, devlet memuriyetleri açısından kınama cezasının önemli görülebilecek bir etkisi var. Belirli yada belirlenmemiş adetlere ulaştığında mahrumiyetlere neden oluyor yada başka hatalarda ceza infazının geciktirilmemesi, uzaklaştırılmanın arttırılmasına.
    Bir nevi ceza infazının uygulanmasında affa uğramış kişinin tekrarlı cezasında eklenmesi gibi de düşünülebilir.
    Birçok defa kınama cezası alan yada alışkanlık haline getiren pilot hakkında yarış anında önemli bir karar alırken es geçileceği, hafif değerlendirileceğini düşünmüyorum. Konu daha çok psikolojik.

  5. Düzeltiyim -de eki ayrı olacaktı.

  6. Sarı bayraklar altında hız yaparsan ceza olmuyor muydu? yoksa ben mi yanlış biliyorum.Saçmalığa bak galibiyet tamamen Webber'in hakkıdır.Bu Mercedes'te ne kadar hile takımı oldu anlamadım.

  7. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    yıl olmuş 2013 hala kınama gibi saçma sapan cezalar …

  8. Kınama nasıl oluyor acaba çok merak ediyorum. odadaki herkes işaret parmağıyla Rosbergi gösterip ''kötü çocuk seni hiç mi utanmadın? seni esefle kınıyoruz hıı'' mı diyolar acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir