"2014 Araçları 2-3 Saniye Daha Yavaş Olacaklar"

yazar:

kategori:

“Bence tur zamanları iki ve ya üç saniye daha yavaş olacak.”

“Yeni motor ünitelerimiz geliyor: 1.6 litre V6 motorlar enerji tasarrufu ve enerji geri dönüşümü üzerine kurulu ve şimdiki motorlardan çok az daha güçlü olabilirler.”

“Fakat yeni motorlar çok detaylı ve tork yönetimi çok karmaşık olacak.”

“Bence verimlilik çok önemli olacak. Açık olmak gerekirse yakıtı bitmiş araçlar görmeyeceksiniz çünkü araca konulabilecek yakıt miktarı üzerine bir kısıtlama yok. Sadece yarışta ne kadar yakıt kullanılabileceği üzerine bir sınırlama var.”

“Rüzgar direncini azaltmak için kanat tasarımlarından büyük değişiklikler olacak. Yakıt tasarrufu yapabilmek için rüzgar direncinin azaltılması gerekecek ve yarış başına en fazla 100 kg yakıt harcanabilecek.”

“Ek olarak yakıt akış limiti var ve FIA’nın araçların depolarına yerleştireceği kendi akış ölçüm cihazları ile yapılacak.”

 

NOT: Haber resmi duvarkağıdı yapılabilecek boyuttadır…


Yorumlar

“"2014 Araçları 2-3 Saniye Daha Yavaş Olacaklar"” için 14 yanıt

  1. Seneye Bottas yada bianchi şampiyooonnn :DDD

  2. FORMULA 1 'i izleyen var mı?????

  3. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    el gider mersine biz gideriz tersine. şu sporun 5 yılda geldiği noktaya bak !!! gerçekten çok yazık

  4. Aslında tam tersi. Hava koridoru yoksa yanyana giden araçlar görebiliriz, arkada giderken yere basma kuvveti kaybetmeyen araçlar görürüz ve daha yakın mücadele görürüz. Böylece DRS'e gerek kalmaz, geçişler daha doğal olur.

  5. Eğer rüzgar direncini azaltırlarsa hava koridoru diye bişey kalmaz arkadaki araç için böylece geçişler çok daha yapay olur.Formula 1 hiç iyi yerlere gitmiyor bu araçlar 350 km hızlardan nerelere geldi yazık çok yazık.

  6. Sadece yavaş olsalar neyse de çok da dayanıksız olacaklar. Özellikle ilk yıl için. Bazı takımlar limit sayının üzerinde motor temin etmek isteyebilirler. Sistemin en zayıf yapı taşı charge ünitesinin çatır çutur sesler ile parçalandığına şahit olacağız.
    ERS sistemi geliştirilmiş olmasa bu araçları hiçbir şey kurtaramaz ki ilk yıllarda yaşanacak ufak bir elektriksel sorun bir aracı en arkaya atabilecek. Lastiklerden şikayet ediliyor birden altınızdan tüm güç akıp gidecek bu motorlar çok güçsüz zira.
    70'li yılların bir Can am'i şimdikiler ile kafa kafaya mücadele edebilecekken yeni gelecekleri çok rahat tokatlar. Düzlükte yan yana gidebildiği Indy car'dan ciddi fark yiyebilecek teknoloji ürünleri geliyor.:)
    Gözünü sevdiğimin amerikalıları böyle dandik işlere girişmiyorlar amerikan kası, yüksek hacim. Son filmde de bunu güzel ifade etmişler.

  7. Peki güçler ne kadar artmıştı?
    Sıralamalara özel şanzımanlar, lastikler, pistonlar hatırladın mı?

  8. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Formula 1'i iyice GP2'ye çevirdiler artık.Diyecek söz bulamıyorum.

  9. 2014 gerçekten çok karmaşık bir sezon olacak. Sonlara doğru motor patlatan da göreceğiz, turbosuz kalan da. İlk yarışlarda alakasız takımların kazandığını da görebiliriz. Motorlar saçma olsa da yarışlar eğlenceği olacağa benzer. Yakıt tasarrufu için GP2'den bile yavaş süreceklerini saymazsak tabi.

  10. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Masa üstü yapacağım en son pilotlardan birisi o aracın içinde oldugu sürece, sadece yan yan habere bakarım.

  11. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    1989 yılında 1.5 litre V6t motorlardan 3.5 litre motorlara geçildiğinde araçlar 3 saniye birden hızlanmışlardı..

  12. Lotus yapıoldı McLaren yapıldı.

    Bir de bi habere Ferrari koyun da onu da yapalım

  13. Araçlar Monza da 310 u geçemez bence. Normal orta downforce pistlerde 280 en fazla. Yani normal araç gibi olucaklar. Hiç bir özel bir seri imajı kalmıyacak. Zaten kalmamıştı daha da beter oldu.

    Bilmiyorum da sabahın köründe kalkıp yarış izlermiyim böyle araçları zannetmiyorum vallahi. Yada pazar öğleden sonramı heba edermiyim. ilginç olucak gerçekten 2014.

    Eğer tahmin ettiğim gibi araçların düzlük hızları azalır viraj hızları yine artarsa iğrenç bir seri olur. Ama araçların kanat boyutlarını düşürür düzlük hızları aynı kalırsa belki o da belki ilginç bir seri olabilir. Ama hiç zannetmiyorum.

  14. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    NOT: Haber resmi duvar kağıdı yapılabilecek boyuttadır…

    Yapalım o zaman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir