Button: "Sürekli Hedef Durumunda Olsam da Eğlenceli Bir Yarıştı"

yazar:

kategori:

Button “Sürekli olarak diğer araçların hedefi durumunda olsam da eğlenceli bir yarıştı. Sebastian Vettel bir çok kez geçmeye çalıştı ve ikinci virajda arka lastiğime vurdu. Kanadına hasar vermiş olabilir ancak lastiğin patlamadığı için şanslıydım.”

“Yarışın neredeyse yarışını sert lastiklerle geçirdim ve sanırım en uzun bölümü attık. Bunu başarabildiğimizi göstermek güzel.”

“Orta bölümde opsiyon lastikleriyle performansımız çok iyiydi ve ilk turda 13.lükten 8.liğe yükselerek çok iyi performans gösterdik.”

“Bir Ferrari’yi adil bir şekilde yendik ve Rosberg durmasaydı bir de Mercedes’i geçecektik. Bu yarıştan çok fazla olumlu sonuç çıkarabiliriz.”

“7. sıra çok heyecanlı görünmeyebilir, özellikle de son yarışta 5.lik için mücadele etmemizin ardından ancak bu hafta sonu iyi iş çıkardık ve ileri yönde adım attk. Yaz tatili öncesinde küçük bir motivasyon oldu.” dedi.

Sergio Perez “İki pit stop stratejisinin çalışması için başlangıç lastiğinin çok iyi olması lazımdı. Dünkü sıralamaların ardından iyi puanlar için iyi durumdaydık ancak ana lastikleri stratejide kullandığımız için bu durumdan etkilendik. Ne yazıkki ilk bölümde çok fazla zaman kaybettik. Aracın arkasında çok sorun yaşadım ve planladığımızdan erken pite girmek zorunda kaldım. Ardından trafikte kalıp çok zaman kaybettik.”

“Yine de tekrar iki araçla birden puan almamız olumlu. Son yarışlarda yaptığımız işten memnun olabiliriz. Takımdaki herkes için böyle sonuçlar cesaret verici. Ağustos tatili öncesinde hoş bir hediye oldu.” dedi.


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Eh onunda payı var tabiki ama pilotajda çok önemli bu sporda.

  2. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Bence bunun sebebi Button'ın iyi savunması değil Mercedes motoruyla Renault motoru arasındaki düzlük hızı farkından kaynaklanıyor. Hamilton'ın Webber'e atağında az daha zorlasa Alonso'ya da atak yapacak olması bu dediğimin kanıtıdır diye düşünüyorum.

  3. Ben de dün Perez'in sünnet çocuğu gibi ortada gezinmesine anlam veremedim ama sonradan bunun sponsor stratejisi olabileceğini düşündüm. Q3e kalması daha çok kameralar tarafından gösterilmesi demek, bu da sponsorların logolarının gözükmesi demek. E bu da McLaren'ın kasasına giren para demek 🙂

  4. Bu site de Button'ı en çok eleştiren benim ve belki de eleştirmeye devam edeceğim ama bugün ki performansı parmak ısırtırdı çoğu pilota.Savunma dersi verdi belki de çoğu pilota.
    Vettel'i nasıl arkasında tuttu be.Helal olsun adama.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    dün neden perez'e Q3'te anlamsız anlamsız tur attırdılar anlamadım. anlayan varsa biri izah etsin lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir