Resmi: Ferrari James Allison Anlaşmasını Doğruladı

yazar:

kategori:

Mayıs ayında çıkan haberlerde Allison’ın Ferrari ile anlaşmaya hazır olduğu belirtilmişti. Taraflar arasındaki anlaşma ise geçtiğimiz hafta tamamlandı. 

Allison Ferrari’de takımın Şasi Teknik Direktörü (Chassis Technical Director) olacak ve 1 Eylül’den itibaren takımla çalışmaya başlayacak. 

Takımın mevcut teknik direktörü Pat Fry ise Mühendislik Direktörlüğü (Director of Engineering) görevine getirilecek ve her iki teknik adam da takım patronu Stefano Domenicali’ye rapor verecek.

Allison Formula 1’in en yetenekli tasarımcıları arasında gösteriliyor. Daha önce 2000’li yıllarda Ferrari ile çalışmış ve sonrasında Renault takımına geçiş yapmıştı. 

 


Yorumlar

  1. Lotus'ta cok yetenekli muhendisler var ama ekibin Newey'i de Allison'di. Simdi belki de alttan gelen cok daha yetenekli bir muhendis cikacak ve bu olay hayirlara vesile olacak ya da Allison'in eksikligi cok etkileyecek takimi. Umarim ilk secenek gerceklesir ama su da var kural degisiklikleri arefesinde degisiklik pek iyi olmayacaktir dere gecerken at degistirilmez =)

  2. O kadar haber yanlış olamazdı. Hayırlı olsun. Ferrari abuk subuk sebeplerden adam göndereceğine en iyisini yaparak çok iyi olduğu söylenen bir mühendisi bünyesine kattı. Allison da Mercedes'e gitseydi yuh derdim artık.

    Lotus her zamanki gibi, bütçe filan yok. Belki adam aracı geliştiriyordu ancak parçaları üretecek para bulamıyorlardı? Baksanıza Raikkonen'in maaşını bile ödeyemiyorlar.

    Umarım Lotus'un Twitter ve Facebook sayfasıyla ilgilenen adamın maaşını ödeyebiliyorlardır. Açık ara en iyi işi çıkaran adam.

  3. Raikkonen06  avatarı

    İşte para insana neler yaptırıyor zaten Allison gitmeseydi biz şimdiki pozisyondan çok dha iyi olurduk muhtemelen ama sağlık olsun o olmadanda Lotus hızlı 🙂

  4. Ben Allison olsaydim Ferrari'de siradan biri olmaktansa Lotus ile yeni Red Bull yeni Newey olmak icin ugrasirdim yeni kural degisiklikleri yeni meydan okuma olacakti ben olsam kalirdim.

  5. Eğer bu seneki araç üzerinde çalışmalar yapmasına izin çıkarsa bambaşka bir Ferrari görebiliriz.Lotus'ta yapıpta Ferrari'de eksik ya da az gelişmiş olan herşeyi aktaracaktır.

  6. ihtimalleri düşündümde;

    raikkonen lotustan ayrılacağı için allison'a gerek kalmadı bütçeyi zorlamamak adına yada allison gittiği için raikkonen'de gidebilir. raikkonen'in karar vermesine sebeb olan olayı bulduğuma inanıyorum o da allisonun giidişi. bu da demek oluyor ki kimi'nin tercihi lotus dışındaki bir takım

  7. Bu seneki araç üzerinde çalışmalar yapması resmî olarak yasaktı sanırım.

  8. domanicali gibi organizasyon özürlü bi adama rapor etsen ne olur. O geldiğinden beri ferrari bi adım ileri gidemedi. Flavio Briatore olsa bari yaşananlara rağmen domenicali gibi yönetmek nedir bilmeyen bi adam yerine briatore çok iyi yapı kurar.

  9. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Bu çok iyi oldu işte,2014 ocağında başlaması gerekiyordu ama sanırım Lotus serbest bıraktı. Sezonun devamında daha güçlü bir Ferrari görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir