Hembery: "Kurallar Değişmeden Lastik Savaşı Mümkün Değil"

yazar:

kategori:

Söylentiler Michelin’in FIA başkanı Jean Todt’un desteğini aldığını ve hafta ortasında Formula 1 ile ilgili bir duyuru yapacağından bahsediyor.

Fransız üretici en son 2006 yılında Bridgestone ile geçirdiği lastik savaşında sahnedeydi.

Michelin’in Formula 1’e dönmek için bir rekabet olmasını istediği düşünülüyor. Pirelli ise tek tedarikçi olarak seride kalmak istiyor ve bunun sebebi olarak da maliyetlerin düşecek olmasını gösteriyor.

Michelin hakkında söylenilenlerin kendilerini endişelendirdiği sorulduğunda Hembery: “Takımlarla anlaşmamız var, fakat kurallar lastik üreticileri arasında bir rekabete izin vermiyor.”

“İşimizi yapıyoruz. Eğer kurallar değişirse bu bize bildirilecektir.”

Pirelli’nin 2013 sonrası için birçok yılı kapsayen anlaşma için bastırdığı biliniyor.


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı
    Pirelli'nin 2013 sonrası için birçok yılı kapsayan anlaşma için bastırdığı biliniyor.

    Kendilerini garanti altına almak istiyorlar ama şuan Pirelli'den hoşlanan pek takım göremedim Lotus ve Ferraride dahil buna umarım bu sene son seneleri olurda o eski yakıt ikmalli DRS'siz sadece araç ve pilot gücüne dayalı yarışlar geri döner sporun içine ettiler gerçekten Rai'de olmasa hiç tat alamayacağım nerede o 2000'li yılların F1'i nerede 2010'lu yılların F1'i.

  2. Kurallar değişirse de Pirelli olmayabilir yani lastik tedarikçileri rekabeti yine hayal.
    Pirelli'nin gelirken en baş şartlarından birisi maliyetlerin düşürülmesiydi zaten bu gereklilik olduğundan tek başına yer almak istediler ve koltuğu da kaptılar. Rekabet maliyetlerin fırlaması demek bunu şu tanıtım şartlarında diğer hiçbir üretici de göze almak istemez bence.

  3. "Lastik savaşına hazırım, ah şu kurallar olmasa" görünümlü ama "Neyse ki kurallar tek bir tedarikçiye izin veriyor" anlamına gelen bir demeç 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir