Kovalainen Sonunda Başardı, Britanya'da Pole Fin Pilotun!

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen bu seneki kötü şansına "dur" diyerek Britanya’da sıralamalarda pole pozisyonunu kazanan isim oldu.

Fin pilot hafta başından beri hızlı olduğu Britanya’da sıralamaların son bölümünde elde ettiği 1.21.049’luk derecesi ile en hızlı isim oldu ve pole pozisyonunu kazandı. Fin pilot kariyerinin ilk pole pozisyonunu elde etti ve ilk kez bir yarışa ilk sıradan başlayacak.

Kovalainen’i aynı şekilde hafta başından beri iyi iş çıkaran Mark Webber takip etti. Red Bull’un Avustralyalı pilotu mükemmel bir tur atarak Red Bull’a en iyi sıralama derecesini kazandırdı. Webber yarışa Kovalainen’in yanında 2. sıradan başlayacak.

Beklenen performansı henüz sergileyemeyen Ferrari’den Kimi Raikkonen 3. sırayı elde ederken onu Lewis Hamilton takip etti. Kendi evinde yarışa çıkacak olan Hamilton son bölümde ilk hızlı turunda hata yaptı ve pist dışına çıktı. Aracına zarar vermeden piste dönmeyi başaran İngiliz pilot ilk 2 sektörün en hızlı ismiydi ancak son hızlı turunda beklenen turu atamadı ve 4. sıra ile yetinmek zorunda kaldı.

BMW Sauber’den Nick Heidfeld bugün nispeten daha iyi bir sıralama seansı geçirdi ve 5. hızlı zamanı elde etti. Alman pilotun takım arkadaşı Robert Kubica ise aracında mekanik sorun yaşadı ve sıralamaların son bölümünde tur zamanı elde edemedi.

Renault pilotları Fernando Alonso ve Nelson Piquet 6. ve 7. sırada yer alırken Toro Rosso ile iyi işler çıkarmayı sürdüren Sebastian Vettel 8. sırada kaldı.

Şampiyona lideri Felipe Massa oldukça düşük bir performansın sonucunda sıralamalarda ancak 9. hızlı zamanın sahibi oldu.

1 H. Kovalainen McLaren 1:21.049
2 M. Webber Red Bull 1:21.554
3 K. Räikkönen Ferrari 1:21.706
4 L. Hamilton McLaren 1:21.835
5 N. Heidfeld BMW 1:21.873
6 F. Alonso Renault 1:22.029
7 N. Piquet jr. Renault 1:22.491
8 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:23.251
9 F. Massa Ferrari 1:23.305
10 R. Kubica BMW derece yok
11 D. Coulthard Red Bull 1:20.174
12 T. Glock Toyota 1:20.274
13 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:20.531
14 J. Trulli Toyota 1:20.601
15 K. Nakajima Williams 1:21.112
16 R. Barrichello Honda 1:21.512
17 J. Button Honda 1:21.631
18 N. Rosberg Williams 1:21.668
19 A. Sutil Force India F1 1:21.786
20 G. Fisichella Force India F1 1:21.885

2. Seans 

Sıralama seansının 2. seansını da Mclaren’ler domine ettiler. Mclaren’den Lewis Hamilton 1.19.537 ile en hızlı zamanı elde ederken onu bu sefer Kovalainen takip etti.

Webber 3. olurken onu BMW Sauber pilotları, Raikkonen, alonso ve Massa takip ettiler.

2. seansta elenen isimler Bourdais, Nakajima, Glock, Trulli ve İngiltere’de son kez yarışacak olan coulthard oldular.

1. Seans 

Briatanya’da yapılan sıralama turlarının ilk seansında Mclaren Mercedes pilotları önde yer aldılar. En hızlı turu atan Kovalainen’i takım arkadaşı Lewis Hamilton ve Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel takip ettiler.

İlk seansta elenen isimler ise Honda, Force India pilotlarının yanında sürpriz şekilde Williams pilotu Nico Rosberg oldu.


Yorumlar

  1. Güzel yayınlıyorlar ama keşke biz de de her zaman böyle artist yayın yapsalar.Tek sorun sesler çok azıcık bozuk. Ama kulaklıkla güzel dinleniyor F1 sesi ayrı konu.

  2. Apocan evde kablolu tv fardı, girmemiştim bile o konuya 😀 Muthaç olduk şimdi. 😀

  3. vega o link aylardan beri yularıdaki canlı yayın rehberi bölmünde vardı zaten 🙂

  4. http://stream.ra1kkonen.com bu siteden izlemeyi düşünüyorum yarışı ama kim verdi bu linki iyi yapmış.. Umarım yağmurlu süper bir yarış olur.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    pıst ıslak baya bı yagmıs.yarım saat var yarısa su an yagmıyor ama her an hersey degısebılır.

  6. webber iyi bir pilot ama bariz boş depo ile çıktı onlarda kendi evinde pol almak istedi ama yapamadılar tahminimce 15-16 turluk benzini var heikki ve kimi'ye göre 5-6 tur erken girer pite.

  7. caner  demirkaya avatarı
    caner demirkaya

    kimi raikkonen ile lewis'in benzin yükleri aynı mark webber kalitesini hergeçen gün gösteriyo ama enfazla 14 veya 15 turluk benzini var ayrıca yine yarış sonrası basın toplantıları yayınlanmıcak çünkü wimbledon erkekler finali var.

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Londra, Birleşik Krallık için Hava Durumu –
    15°C
    Yağmur
    Rüzgar: Güney yönünde 26 km/s hızında
    Nem: % 82Paz

    21°C | 15°CPzt

    20°C | 14°CSal

    20°C | 14°CÇar

    19°C | 15°C

  9. ogun savaş avatarı

    Rakkathebest 16:45 de görüşürüz..

  10. Rakkathebest  avatarı

    bole canada gpsınde bırısı lıve cam lınk vermsıtıole bısı yokmukı 😀

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    HAVA su an kapali bulutlu yagmur var yarista sanirim :))

  12. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    TEBiKLER kovacim sizden duble bekliyoruz hadi baklaim …..

  13. Rakkathebest  avatarı

    hava nasılkı sımdı acaba?canlı goreblırmıyız cam dan fln bılen varsa lınk pls 😛

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamının kovadan agır oldugunu sanmıyorum.cunkı onun kadar ıyı turlar atarkrn pıst dısına cıkması oyunu bozdu.tum hfta sonu mc larenlerden kotu oldugunu bılen kımı neden hafıf kalksınkı.sırf polu alıp 15 turda pıte gırecek kadar aptal oldugunu sanmıyorum.kı ozaman herkes pıte gırdıkten sonra 3 lugun 6 7 hattta 8 olacagnı oda bızım gıbı goruyordur.kımı hemen hemen herzaman mc larenlerden hatta takım arkadasından daha agır kalkıyoru.bakınız gecen sene fra ing yarısları.gecen sene kı yarısta ılk pıte gec gırıp hamı yı 2.pıte 5 tur gec gırıp alonsoyu gecerek 1.olmustu.hafıf olan bırtek webber gıbı duruyor.gerı kalanların hepsı bence bırbırlerıne 1 veya 2 turla ayrılıyor olabılır.kova bu heyecanı ılk defa yasıyor arkasında kımı ve hamı var umarım hata yapmaz.wbber de kımıyı tutarsa ısı kolay.ama kımı startta wbberı gectıgı an ısler mc laren ıcın cok kotu gelısebılır.her seye ragmen 1 kımı olur gıbı gelıyor.gerısı teferruat benım ıcın

  15. Rakkathebest  avatarı

    aman ne guzel %90 nem var yarın yarıs ta butun sans lewıs le olur artık

  16. inşallah mclaren, kovalainen in bu başarılarından dolayı hamilton için önünü kesmez. başarılı olacaksa 2. konumda tutulmamalı. kovalainen kesinlikle çalışmalarının sonuçlarını hakediyor.
    bu arada ferrariden kimi yarın favori olacaktır. yakıt yükünden hiçbir zaman taviz vermiyor çünkü. pite genellikle mclarenlerden birkaç tur sonra giriyor. yani sıralamada çok iyi bir yere sahip.

  17. Sinan Şahin avatarı

    Kovalainen'i tebrik ederim. Kimi, bu yarışı, en kötü hamilton'ın arkasında -2 puanla bitirir ve massa'da puan alamazsa tekrar lider olacak. sanırım o da bunun farkında…

  18. Rakkathebest  avatarı

    ogun savas ıyı geceler tatlı ruyalar

  19. yarın supper bi yarıs bizi bekliyor kimi massa hamilton we kubica büyük mucadeleler werecek we massa ile kubica büyük zewk katacaklardır gecisleri we geçiş denemeleriyle…. (haa bu hamilton ile kimi nin gecis yapmayacagı anlamına gelmior…)

  20. ogun savaş avatarı

    Tifozyler tutuşmuş iyice yorumların genelinde
    Yarışta güvenlik aracı gibi tehdit olmazsa MAccadan double gelicektir hazır olun yok hafifmiş yok kirli tarafmışş boşa yazmışsınz 😀
    Macca da Bi Finli yi ilk sırada görmek fevkalade güsel bişey 😀

  21. ahmet özkan avatarı

    herkesin aksine ben hamiltonun ağır olcağını sanmıyorum. hatırlarsanız hata yapmadan önceki turunda liderden iki sektörde 0.7 sn öndeydi. 2-3 tur en fazla ağırdır bence. ilk üçte en ağır pilota raikkonen diyolar madem öyle hata yapmadığı halde massadan nie bu kadar önde ayrıca bazı anlamazlar anlasın kovi ye üwey ewlat muamelesi ypaılmıyo sinir oluyorum bunu diyenlere yaw tmm da insan bu kadar rakibine kin tutmaz ki

  22. Mustafa Sar avatarı

    Yarın RAİKKONEN Adına çok rahat olduğumu söylememe kimi çevreler şaşırmış… Raikkonen iş disiplini tam olan pilottur… Yarın için Kovalainen7i bir tehdit olarak algılamıyorum… Çok mükemmel işler yapıyor.. Mc Laren üvey evlat muamelesi yapmasa çok daha iyi durumda olacak… Nedense Lewis'e duyduğum antipatiyi Kova'yla karşı hissetmiyorum… Hatta yarın Kova'nın 1. olması bile beni üzmez… Raikkonen ilk turlarda 1.liği zorlayacak bir pozisyon yakalayamazsa yarış sonuna kadar 2.liğini korur… Öyle Avustralyadaki gibi yada Monaco daki gibi atak üstüne atak yapmaz… Çünkü sezonun boyu kısaldı… bir iki puan bile önemlidir… Sonsuz başarılar KİMİ…

  23. sinan  bilir avatarı

    yazmıycam yazmıycam diyorum ama tutamıyorum kendimi böyle yorumlar karşısında.raikkonen bizzat peter sauberin keşfidir.alonsoda aynı şekil minardinin.kubica ise reno world series by reno da şampiyon olunca bi f1 arabası test etme şansı elde etti.testi yaptı flavio beğenmedi.oysa o gün ilk f1 arabasına geçtiğinde renonun test plotundan daha iyi turlar atmıştı.bunun üzerine menejeri peter saubere ilgilenirmisiniz dedi.BMW de beğendi ve anlaşma imzaladı.reno world serieste şampiyon olması onu renonun keşfettiği anlamına gelmez.bi pilotu keşfeden ona güvenip f1 direksiyonun başına geçirip al sür diyendir.kimse masal anlatmasın.mario theissen kubica için dünya şampiyonu jacques villeneuve nin biletini kesti ve robert kubicada ilk günden daha kendini gösterdi.

  24. herkese iyi akşamlar inşallah güzel ve zevkli bir mücadele olucak yarın.

  25. tam oalrak öyle diyemeyzz alonso flavionun himayesındeydi 2003 te button gönderildi onun için ve alonso 2003 te yani takım kuruldktan bir sene sonra ilk yarısnı kazanmstr ve tarıhın en genc yarıs kazan podyum gören ilk pilotu olmstrr

  26. raikkoneni sauber alonso'yuda minardi f1'e kazandırmıştır. pınar 2005 yılından beri izliyor bilmez.

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SELAM lewis siralamalarin son seyansinda disa cikip otomobilin ayarlarini bozmasa bencede 1-2 olabilirlerdi.,weber :)) tabiki hafif ama anlamadim ferarilere ne olmus bütün hafta sonu yavas kaldilar gibi bir aksilik olmazsa bencede mclaren duble yapar bakalim bakalim :))

  28. H2 umarım bu pole muhteşem kariyerinin başlangıcı olur, Hakkinen 98'de şampiyon olana kadarki sezonları 15-20 puanla bitiriyordu. Hızlı bir araçla performansını gösterecektir. Her iki pilotumuz da çok genç ve yetenekli, tekrar tebrikler H2.

  29. bırak bu işleri bizim pilotarımız ın biri altın gibi bir pilot heidfeld alonso kadar olmaz ayrıca kubicada alonsodan üstün bir pilot değil bwm nin pilotlarıyla renault un pilotlarını karşılaştırma hengi yıl olursa olsun kubicada bizim takımdan çıkma raikonunde heikide turillide bunları unutmaa fernando alonso gibi de pilot yok şuanda f1 dee site yöneticilerinden özürdilerim saygılar sevgiler yeter

  30. Rakkathebest  avatarı

    pınar renault ıyı takım sampıyonlukalr kazanmıs bır takım ve bmw de oyle fakat bmw nın wıllıams tan ayrılıp ortanın yavas takımı olan sauber ı alıp buralara getırdıgınıde gormelısın pılot olarakta renaulttan daha ıyı pılotlara sahıpler 2 sıde goz onunde alındıgında renault u sadece alonso tasıyor e performasta ortada soylermısın hangı bakımdan dolayı renault ezıyor bmw yı ?hemde bmw daha onde baslarken…..hafıf fln yok ortada webber harıc ayrıs kımı lewıs heıkkı arasında gecer startta baglı ne olucagı kımı webber ı gecerse ısler karısır gecemesse heıkkı favorı nıck lewıs ı gecerse lewıs ıcın yarıs zora gırer bı tahmın yapmak gerekırse hava sartları (yagmur yagarsa macca favorı) ve teknık sorun cıkmassa (heıkkı-kımı) 1 heıkkı 2 kımı 3 lewıs 4 nıck 5 massa 6 kubıca 7 webber 8 alonso dıyorum ben….. ayrıca su ezme ısını bırakırmısınız….

  31. Heidfelde boş depo diyenler bu sezonu izlediklerine eminler mi acaba? Hangi yarışta hafif kalkmışki, hep en geç pite girenlerden biri olmuştur. Q2 derecesine bakın, 1 tur attı garaja girdi, Alonso kaç tur attı geçemedi derecesini 🙂 Ayrıca Alonsonun Heidfeldi geçmekte ne kadar zorlandığını anlamak için kaç yarış daha izlemeniz gerek? Heidfeld Alonsoyu bir atakla hemen geçerken daha Alonsonun bunu yapabildiğine şahit olamadık 🙂 Lastik ısıtma problemide çözülmüş görüldüğü gibi, ağırlık dağılımı-süspansiyon değişikliği-setup değişikleri sorununu çözmüş işte.

  32. yhavv bmw de renoyu ezemez renoda bmwyi ezemez ne bmw asırı üstün renaulttan arada cok fazla fark yok kubicanında dedği gibi ama renultta ustun diil bmwden artık bıtsın su kavga valla bıktım

  33. McLaren 1 ve 2 olsunda isterse kar yağsın.İyi olduğumuz her yarışta bi yağmur görüyoruz ve avantajı olmuyor bakalım ne olucak yarın

  34. Bir Rai taraftari olarak Heikki`yi ve Mclaren`i tebrik ediyorum, Lewis`in hatasi bize yaradi ancak yarin acik bir hava olursa Mclaren`ler 1-2 olur gibime geliyor, Umarim yagmur olur cunku yarim sn daha iyiler hafif degillerse 🙂 Weber`i de tebrik ederim ama bende hafif olduklarini dusunuyorum. Rai`nin startta napip yapip Weber`in onune gecmesi lazim yoksa arkasinda tur basina 0,5 sn hizli olan Lewis`in baskisina maruz kalacak, Massa`nin kazada aracinin yamuldugu gun gibi asikar yoksa bu kadar geride kalmazdi, Kubica icinde uzulduk ama yarisa zevk katacaktir bu iki pilot, bakalim guzel bir yaris olacaga benzer, iyi olan kazansin 🙂

  35. yasin yarın alonso zevk katacak göreceksin kardeş boşa yorulma kardeş tahsin seni anlamaz kendileri çok güçlü yaaa ferariy nen kafa kafaya gidiyor adamlar tama ondan dolayı anlama yasin kardeş yarın büyük gün

  36. yhavv pınar snde ortamı germe bunu yapacak gücün renaultta olmadıgnı bende bılyrmm bnm olayım bazıları bnm yorumlarımı anlayamıyo malesef ortamı gerıyolar bosu bosuna ben dıyorum ankara onlar dıyo malattya

  37. dememişim çünkü alonso bos değil bnce bu sefer bunuda mı anlayamyosnn bnm yapablcgm bsy yok heidfield lastiklerini ısıtamıyor ağır kalkıyor normal şartlard yeri bura değil ağır ve geç ısınmıs lastık faktorlerını koyarsak ortaya alonsoda hafif kalkıyordu normal olan buydu ama suan alonso 1.22 li tur atıyo renonun hafif otoyla tur zamanı elde etme gibi bir sorunu yok muhtesem turlar gelıyo sorun arac agırken coık bilmiş tahsinde diyorki alonso bu yarısta hafifmiş bende ona karsı bunu yazyrrmm gerçi kime konsyrmm soyledgım lafları anlayabılen bıle yokken bunu silin bu yorumuda silin

  38. Arkadaşlar saçma sapan tartışmalara yine girmeyin yarın yarışta takip edersiniz kim hafif kim agır.Ayrıca hiç kimse bu agır bu hafif diye emin konuşamaz.

  39. ayrıca alonso bossa heıdfıeld 1 lıtre benzınle cıkmıstır alonso her sıralama turunda ezıyodu heıdfıledı bos adam varsa oda heidfielddır

    yasin bu yorumunda alonso boş diye bir şey dememişsin kendi yorumunu bile hatırlamıyorsan ben bir şey demem bundan sonra. ama renocular şunu kabul etsin bmw ile mücadele edecek seviyede değiller reno 12 puanda bmw 74 bu herşeyi açıklıyor ama bazıları görmek istemiyorlar gerçekleri

  40. heikki ve lewis tebrik ederim. heikki bu hafta sonu çok iyi turlar attı ve bunun ödülünü aldı. heikkiye hafifmiş zaten mclaren önde oldumu mutlaka hafif oluyor kanada lewise çok hafif dediler adam diğerleriyle aynı depoyla polü almıştı. lewis te mutlaka podyumda yer alacaktır büyük bir süpriz olmazsa heikki bu yarışı alır kimi ile lewis podyumun diğer pilotları olurlar diye düşünüyorum. bu arada renocularda bmw ile mücadele edeceklerini düşünüyorlarsa hayal kuruyorlardır. reno bu sene bmw ile mücadele edecek kadar iyi değil ama bazıları bunu kabul edemiyorlar her yarış öncesi podyuma çıkacaz yorumlarını okumakatan sıkıldım. renocular heikki ye hafif diyorlar kendilerin sanki her yarışa çok dolu çıkıyorlarda heikkiye hafif diyorlar 12. 13. turda pite girdiklerini çabuk unutmuşlar. bu arada alonso heidfeldi eziyor diye yazmış bir arkadaş alonso 13. turda pite girerken heidfelde 23. 24. turda pite girdiğini bilmiyor heralde…

  41. bence Kovalainen ile Hamilton arasında 2 veya 3 turluk benzin farkı var Hamilton daha ağır fakat Kiminin tahmin edemiyorum çünkü hep yavaş kaldı Q1 ve Q2 de bazı arkadaşların düşündüğü kadar ağır olduğunu düşünmüyorum ve Hamiltondan 1 tur hafif yada aynı benzin yüklerine sahip olduklarını düşünüyorum..eğer Lewis ilk turunda hata yapmasaydı büyük olasılıkla 1.21.6 civarı bir derece yapıcaktı fakat o hata onun 2.liğine mal oldu aracada hasar vermiş olabilir difüzör ve alt kısma takımdandaa fazla zorlamaması gerektiği söylendi zaten 1 ve 2 de çok hızlısın dendi 2. turunu diken üstünde yaptı yarın ki start büyük önem taşıcak eğer Webber yerini korursa Kova alır başını gider ilk pite kadar WEbber Kimi Hamilton dib dibe giderler..

  42. tahsin bmw ve nezaman bizim gibi hızlı oldu anlatsana onu bunu bırak ilk başladımızda renault çok gerilerdeydi milims toyota redbul bmw bunlar bizden çok öndeydiler şimdi öyle değil biz araya kapattık ne oldu yavaş yavaş geldik tahsin renault çok iyi bir şekilde gelişiyor bunu herkeş diyor sizin pilotunuz bile trnault gelişiyor dikkatli olmak gerek dedi daha sen diyorsunki renault motor patlatmazsa bun lar arkadaşım ona kaldıysan sizin pilot mekenik sotun yaşadu motorun ordanb arka kısımdan kaçıncı mekanik sorununuz bu biz bişey demiyoruz ama tarın dananın kuyruğu kobacak bmw veyi alonso nasıl yutacak göreceksiniz

  43. büyük ihtimal imkansız startta heikkiyi geçnesi ve mükemmel turlarla arayı acması lazım ama RB4 bunu yapabılrmı hc sanmıyrm ama bu olursa mukemmele olur hele bıde yagmur yagarsa ooooofff yarıs dehset olur

  44. Rakkathebest  avatarı

    ya ıns yarın gorucez..hamılton bırazcık stres yaptı gıbı 😀 ıns kımı webber ı nıck te hamıltonı gectımı (temız taraf) fujı 2007 monaco 08 gıbı mucızler yasanmassa kımı alabılır yarısı massa ve kubıca da en fazla 5-6 olurlar normal sartlarda yagmur yagarsa karısıcak hersey

  45. bencee çok fazladaa imkansız değil bi ihtimal sadece 🙂

  46. ayrıca mclaren taraftarlırınıda kutlamak isterim güzel geişim gösterdiler tabi bir tebrikte redbulla ama ben hamiltonun yada rai nin yarısı kazanacgını dusunyrm ama canı gonulden ıstedgm sey yarısı webberın kazanması ama ımkansız ve ötesi:D:D

  47. sercan sipahi avatarı
    sercan sipahi

    saolasın mclaren_mercedes

  48. 1 tur benzin 2.4kg 2tur benzin ortalama 0.2sn kaybettirdiğine göre 1 turda 0.1sn kaybettiriyor..

  49. sercan sipahi avatarı
    sercan sipahi

    bir tur benzinin ne kadar kaybettirdiğini bilen varsa yazabilirmi arklar?

  50. Kubicaya yazık oldu temposu çok iyiydi.

  51. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yağmurun olması dert değil yağmurun yarışın hangi bölümünde yağacağı dert :))

  52. yarın reno motor yakmazsa. mücadele edebilir belki bu sezon ne zaman BMW kadar hızlı oldunuz BMW fransa beerbattı orda bile geçemediniz hala masal okuyonuz size gülüyorum yorumlarınız okadar saçmaki kendinizi avutuyorsunuz alonso dolu diye.

  53. Bazı renocu arkadaşlara göre de pistlerin şu anki en hızlı aracı R28 de şanssızlıktan sanki podyuma çıkamıyorlarmış gibi konuşuyorlar. :)Kardeşim aracınız yavaş bunu anlayın. Takımınız da 7. sırada. Hala depomuz dolu falan. Her seferinde dolu depo deyip yarışta 10. turda pite giriyorlar. Reno yavaş kardeşim yavaş podyuma falanda şans yardım etmedikçe çıkamaz. Yine Alonsoya dua edin o yavaş araçtan birşeyler çıkartıyor.

  54. vahit kardesm kuru havada bıle karısıyo pist bıde yagıs olsa :D:D

  55. vahit başol avatarı

    ben yarısı kovaleynne kazanır dıyemıyom.yarın yarıs yagmurlu gececek buyuk ıhtımal ve ozaman araka palana dusen pılotlar onLerde yer bulabılırr.eger yagmur olursa buyuk ıhtımalde olacakmıs yuzde doksan yagmur olasılıgı varmıs ozaman ısler cok karısır bence

  56. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İnşallah yarın bir aksilik olmazsa gri otomobiller podyumda olacak podyumda görmek istediğim diğer kişide raikkonen

  57. tebrikler Heikki çok iyi sürdü ve haketti Lewiste rahat 2. olurdu bence ilk turunda Kiminin turunu nerdeyse 1sn geliştircekti Heikki Lewisten hafif fakat bence rahat 1-2 yapabilirdik sıralamalarda yazdık oldu ama olsun farketmez yarış zevkli bir yarış olucak Webber startta Kimiye geçilmezse Hamilton büyük ihtimalle Kimiyi hataya zorlicaktır bence McLarenler 1-2 biticek Kimi 3. olucak Heikki boş depo diyenlere gülüyorum hafta boyunca en hızlı isimdi asıl hafif olan Kimi Massa bu kadar geride kaldığına göre Kiminin hafif olması lazım ilk 4 lüde en ağır Lewis diye tahmin ediyorum..Yarın Massa-Kubica yükselişini görebiliriz yağmurda yağarsa çok farklı şeyler olabilir yeterki 1-2 yapalım da ne olursa olsun 😀

  58. tahsin yarın gör bak bakim alonsonun heidfeldi geçişine iyi bak biz çok agırız göreceksin renault gelişti bizim nelsun bile artık 0 3 kala biliyor yukarıda derecere bakarsan bizim ağır oldumuzu anlarsın tahsin benzinide ban doldum hee

  59. artı heikkinin pole almasına sevınen sayılı ferrari taraftarlarından biriyim ama lewis ondan daha iyi turlar attı bunu görmezden gelmeyin…

  60. bu kadar saçma bir yorum görmedim heidfeld boşmuş. reno ezilince hei boş oluyor bu pistte kendimize geldik hei.5 oldu kubica sorun yaşamasa rahat 2.olurdu fransada 4-5 tur erken pite giren BMW değildi geride kalınca önlerdekiler boş hahaa çok komik reno ispanyada ve fransada nasıldı adamlar 12 13 turluk benzinle çıkıyorlar.

  61. bencede birbirinizi yemeyinn 😀

  62. Mclaren Her zaman Silverstoneda İyi olmuştur.. Felipe Talihsiz Antrenman Sonucu Pistin Set-uplarını tamamen anlıyamadı.. yarının en agır yakıt yukune sahip 2 pilotu kubica ve massadır.. Kimi Mclarenların Dublesine izin vermicek artı Kazancanı düşünüyorum aksilik olmazsa Mclarenlar güçlü durumda.. simdilik görünen tablo bu… birbirinizi yemeyin

  63. heikki'nin kazanmasına çok sevindim! umarım yarında performansını sürdürür. 🙂 aslında benim bi teorim var. fin+mclaren=kötü şans 😀 ama umarın yarın ve sonraki yarışlarda heikki bunu yıkar 😀

  64. raikonenle heikki arasındai 0.6 sanıyeyı goremyck kadar körmüsün arkadasım yuhhh yha heikki hangı yarısta raiye 0.6 caktı

  65. heikki'nin kazanmasına çok sevindim! umarım yarında performansını sürdürür. 🙂 aslında benim bi teorim var. fin+mclaren=kötü şans 😀 ama umarın yarın ve sonraki yarışlarda heikki bunu yıkar 😀

  66. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Rai McLaren' de olsa kesin ceza alırdı ama dua etsin ki Ferrari' de.Pole pozisyonuna gelince Heikki hakederek pole' ü aldı.Yarın yarışta sadece takımıma başarılar diliyorum.

  67. Q2 ile Q3 çok farklı birkere Q3'e girerken takımlar yarışa başlayacağı benzini koyuyorlar depoya Q2 de ise herkes farklı benzin yükleri ile tur atıyor. farkların olması normal birşey ona bakarsan raikonen Q2'de kötü turlar attı ama Q3'te 3.oldu raikkonen'demi boş.

  68. ayrıca alonso bossa heıdfıeld 1 lıtre benzınle cıkmıstır alonso her sıralama turunda ezıyodu heıdfıledı bos adam varsa oda heidfielddır

  69. Yorumlara baktım da güzel uçmuşum ben yine. Edebiyat yaparaktan…

  70. ewett ewett şanss Kimi'denn ve Kova'dan yana olsun ben başka bişey istemiyorumm ! 😀

  71. Q2 derecelrıne bakarsan anlarsn tahsin

  72. kovalaineni tebrik ederim yavaş yavaş şansızklıklar gidiyo umarım yarın yarıştada ii bi sonuç alır..hamlton çok panikledi ama ii oldu..vede kimi için korkuyodum antreman turları öyle olunca ama yinede ii bi sırada başlıyo.. inşallah yarın bi sorun çkmaz..şans kmiden ve kovadan yana olur inşşallah..

  73. Heidfeld ve Nelson için sevindim…

  74. yasin heikkinin hafif olduğuna ve alonso'nun dolu olduğuna nasıl karar verdin.senmi dolduruyorsun depoları.heikki dünden beri en hızlı pilottu burda. 1 turluk benzin 0.2sn fark yaratıyor en fazla 3 turluk fark var.alonso'da bence sanılanın aksine boş.

  75. vahit kardesım alonso attı son turunu 1.22 li bişey attı alonso baya agır bence Q3 e kalan en agır otolar bu sefer renaultlar redbull asırı hafif heıkkıde cok fazla hafıf cunku arada ucurum var hamıltonun daha agır oldugunu tahmın edyrmm renolarda cok agır bakalım neler lacak

  76. kova tebrikler sana walla helal olsun bu hafta sonu bir sorun yaşamassa kazanır bence. kubica'ya yazık oldu rahatlıkla 2.olacağı sıralama turlarında şansızlığının kurbanı oldu webber bariz boş hatta kovaya göre 5-6 tur daha önce pite girecek hamilton artık gerçekten kendi hırsına kurban oluyor.heidfeld açılmış galiba son sektöre gelirken webber'den hızlı geldi ama soonra zaman kaybetti. massa'dan umudu kestim ben bu hafta adam kubica sorun yaşamasa 10.olacaktı iyi bir yarış bizi bekliyor birde yağmur olursa tadından yenmez.:)))

  77. arkadaşlar renault ların benzin yükleri nasılsıdı heidfeldden ağırlarmıydı hafiflermiydi arkadaşlar yarın yağmur yağarsa herşet değişe bilir kubicaya yazzık oldu valla

  78. heikki ve webberin baya baya hafif oldugu belli arada ucurum var bakın Q2 dekı derecelere alonso bu sezon ılk defa cok agır kalkacak bakalım neler olcak alonso baya baya agır yoksa bukadar fark cok fazla bakalım hafıf yakıt stratejısımı yoksa agırmı kazanacak yarın

  79. kovaya tebrikler,iki gündür iyi sürüyor,lewis te hatasına rağmen,ufak tefek ayar kaybına rağmen iyi sürdü yeri fena değil,lewisin veya kovanın iyi olup olmaması bizim için önemli değil önemli olan önde mercedes yıldızının parladığı gümüş bir aracın olması lewis veya kova farketmez…yarın kova-kimi-lewis arasında geçeceğe benziyor yarış…iyi olan kazansın….

  80. mustafa sar kardeş kimi nin kazanacağın konusunda çok rahatsın yani arada ki farkı benzin ile açıklayabilirsin

  81. yarın ki sıralam 1.kimi 2.kova 3.alonso olsa ne güzel olur.. :))
    ama kova alır bencee artıkk alsın yani 🙂

  82. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence hamilton kova'dan ağır değil yani bu kadar fark olabilecek kadar değil.belki pist dışına çıkması ayarlara zarar vermiş olabilir veya stresten son turu temiz yapamadı…bekle kova 10 puan senin..kimi'ye de 8 puan..diğerleri önemli değil…

  83. Ertan Akkaş avatarı

    Bir Kimi'ci olarak yarın Heikki'nin kazanmasını istiyorum 🙂 Kimi'nin 2. olması bile beni mutlu eder…

  84. massa nın aracında galiba bi sorun vardı hatırlamıyorum bişiler oldu(basın toplantısını da yayınlamadılar zati)…off yhaa ne güzel kimi poledeydi 1-2 saniye …gitti webbere ve daha sonra kovi ye….:D

  85. saçma saçma konuşmayın reno elbette isteyerek patlatmaz motorunu ama işin faturasının massa'ya çıkmasına sinirleniyorum. adam gibi okuyun yazılanı.

  86. kadar olcaktı bu arada 🙂

  87. bazen simulasyon oynarken bir yarışa on kere yeniden başlarsın nezaman doğru düzgün kalkar adam gibi bir kaç tur atmayı başarırsan yarışa devam edersin, levisin de artık böyle sürdüğünü düşünüyorum tutarsa harikalar çıkarıyor tutmassa içine ediyor, kesinlikle bir profesyonel gibi sürmüyor, yaptığı hatalar acemice değil saçmasapan, üstün yeteneği ile beraber çamura batmaya devam ediyor, gp2 günlerine dönebilecekmi çok merak ediyorum doğrusu…

  88. bu akdar rahat olmamalıyız Kimi adına bence.. arabada bazı ayarlar hala düzelmemiş olabilir

  89. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    umutbg şimdi anladın mı antremanların boşuna olmadığını bak antremanlar neyse sıralmalar da hemen hemen aynı. yarışta mclarenler önde olacak. aksilik olmadıkça

  90. bizim pikede iyi iş çıkardı tebrikler ama ilk önce heikiye sevindim tebrikler heiki tebrikler mark weber başarılar renaultlar yarın yarışa zevk katacaklar

  91. Mustafa Sar avatarı

    RAİKKONEN adına hafta sonu çok rahatım…
    benim asıl dikkat çekmek istediğim şey şu
    Hep yazdım Kova Levis ten daha iyi diye… şimdi görünen bu… Kova Levis'i yavaş yavaş yok ediyor.. Mc Laren takımı bu işe üzülüyor ama ben seviniyorum… Mc Laren'in şimarık çocuğu dersini alıyor…
    KOVA tbr…
    Raikkonen hafta sonu rahat kazanır…

  92. tebrikler kovalainen. çok sevindim gerçekten. piquet ide tebrik etmek lazım. alonso elinden geleni yaptı. ama weber de mükemmel. çok güzel bi yarış olcak.

  93. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    izlediğim en heyecanlı sıralama oldu. heikkiye tebrikler ilk galibiyetide gelebilir. ferrarilerin durumu iyi değil massa'nın durumuda ortada antrenmanda kaza yapması kötü oldu. raikkonen daha iyi yinede yarış güzel geçeceğe benziyor. eğer sorun çıkmazsa massa-kubica'nın yarış içinde yükselişini izleriz umarım.

  94. massathebest doğru konuş terbiyeye davet ediyorum seni senin o dandik dediğin renault motorunun 6 kerede dünya şampiyonluğu var unutma senin o dandik dediğin motor 2 sırada hatırlatırım sen kendi pilotuna bak kalitesini her zaman aça koyuyor anlata bildimmi terbiyeli ol tatsızlık çıkmasın yarın güzel bi yarış bekliyor bizi

  95. vahit başol avatarı

    ya benım anlamadıgım alonso ve massa nedne son turları atmadılar garıp bılgısı olan varsa soylerse sevınırım aradaslar,bu arada maassabest arkadas dandık reno motoru demıs masaanın basarızılıgını onunla kaptmaya calısyo.masa best arkadas masanın burda olması bıel basarı masaya bu basarı cok bıle.hayatında gormedı seyler yasıyo maasaa damam.bıraz yorumlarına dıkkat etsen ıyı olur

  96. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kova ve webbere tebrikler yalnız dogan tv nin 55 tane kanalı var tenis ile f1 aynı kanalda gösteriyor.

  97. tebrikler kova ! :)Kimi' de herşeye rağmen o kadar kötü bi sonuc almadıı.. bakalım yarın neler olcak

  98. Rakkathebest  avatarı

    ne double ı pardon 😀 hafıf depolu heıkkı yle kırlı tarftan kalkacak olan lewıs lemı 😀 kımı nın rakıplerı lewıs massa kubıca nın onunde yer alması gercekten ıyı oldu webber ı startta gecebılecegı dusunulurse bır sorun yasamaması halınde 1 yada 2 gelebılır

  99. valla tebrikler kovalainen. kendim kazansam pole pozisyonunu bukadar sevinmezdim 😛 hamilton baskıya mı yenildi yine acaba 😛

  100. Ertan Akkaş avatarı

    Ben hemen bir tahmin yapacam benzin yükleri ile ilgili. Geleneksel olarak 😀

    Bence ilk üçte en ağır pilot Kimi ama Massa'ile aralarında 1-2 turluk yakıt farkı olacaktır. Lewis'in muhtemelen Heikki'den daha ağır olduğunu tahmin ediyorum.

    İlk üçte en hafif isim Mark Webber. Muhtemelen yarış galibi için Kimi ve Lewis yarışacaktır. Ama Heikki'yi unutmamak lazım… Herkese iyi günler

    ….Forza Ferrari….

  101. http://stream.ra1kkonen.com/ bu siteyi veren arkadaşa çok minnettarım valla. izleyemiyodum az daha sıralamaları.uydu bozuldu, TVU Player'i çalıştıramadım, ITV yabancı ülkelere yeyın yapmıyodu o site ile izlemek zorunda kaldım. Eğlendim baya.

    McLaren'ime ve pilotlara helal olsun. Hamilton dışarı uçtu biraz ama yine de iyi gitti pilotlarımız. Kovalainen şeytanın bavağını işkence yapar gibi kıracak demiştim. Böyle böyle kırıyor işte.

    Webber'İn derece ile ağzım açık kaldı. Red Bull kökü olan Stewart'ı tamamen yakaladı diyebilirim. İyi takım yaratmışlar. Webber Jaguar ile 3. olmuştu sıralamalarda, Red Bull ile de 2. olup baya büyük başarı elde etmiş oldu. Herkes yapamaz.

    Renault da iyi geldi bana ilk defa. Piquet öğrenmiş işi. Alonso da iyiydi. İlk 8 kesindir bence.

    ITVnin yayını süper. Keşke bizde de böyle yayın olsa. Adamlar ne yapçaklarını iyi biliyorlar. Sunucu Kovalainen'in sevgilisinin İngiliz olduğunu bile söyledi.

    Bu arada herkes Kovalainen'i kutladı, Red Bull teknikerleri bile.

    Kubica hasar aldırmış arabaya sanırım. 9. oldu, onun iyi sonuç almasını isterdim.

    Sonuçta sevindim valla sonuca. Sevdiğim adamları basın toplasında izlemek… Webber'e alışcaz heralde. Ayrıca ben Raikkoneni de kutluyorum peşini bırakmadı McLarenlerim. Güzel yarış olacak yarn 🙂

  102. mclaren müthiş gidiyor. hami çok panik yapmaya devam ediyor. kova'ya tebrikler. webber daha önce alonso'nun yaptığı gibi bir benzin yüküyle çıkmış. tehdit değil podyum için. raikkonen 2 inci zaman turunda çok güzel bir tur attı ve galibiyet için şansını devam ettirdi. yarış kova-hami-rai arasında geçer. fakat mclaren ferrari'ye göre çok daha üstün bir görüntü veriyor. felipe'ye ise yazık oldu. dünkü ilk antrenmanda galibiyet için savaşabilecek bir görüntü vermişken ve araçtan memnunken dandik reno motorunun faturası maalesef felipe'ye çıktı. bugün resmen araçla savaştı felipe onboard görüntülere göre. her ne kadar araç toplanmış olsa da o derece ağır bir kaza aracın şasisine ayar anlamında büyük sorun oluşturmuş olabilir. son olarak felipe'nin 1 zaman turu yaptığını sanmıyorum, sanırım 2 nci denemesinde tur zamanı kötü olduğu için direk pite girmiş olabilir. ama yinede devam edip 1 tur daha atması tasarruf edeceği birkaç turluk benzinden daha mantıklı olacaktı bence. çünkü kağnı benzeri birkaç aracın arkasında kaldı maalesef. tek küçücük avantaj temiz taraftan kalkması olabilir. artık yağmur dilemekten başka bir çaremiz kalmadı, yoksa mclaren büyük ihtimalle alıp götürecek. startta en azında 2 araç geçemezsek işimiz çok zor..

  103. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    kova your welcome…!

  104. Tebrikler Fin Pilot Tebrikler Webber…

  105. Ferrariler berbattı bir problem var kesin.Heikkiden bu yarışta patlama bekliyordum bekledigimde oldu tebrikler. Mclaren çok güçlü duble yaparlar gibime geliyor.

  106. Sürpriz bir sıralama oldu, ama izleyemiyoruz basın toplantısını, tenis severler f1 severlerden fazla demekki 🙁 Massanın aracını toparlamışlar kazadan sonra ama performansı eskisi gibi değil aracın. BMW de Fransada yaptığı hatayı geri almışa benziyor. Heidfeldin geri dönüşüne şahit olduk, son turunda Webber ile aynı geliyordu, son sektörde geri kaldı, Kubicaya üzüldüm ama yarın yarışa heyecan getireceğine inanıyorum. Kovalainen'e tebrikler, buna ihtiyacı vardı 🙂

  107. Ertan Akkaş avatarı

    Hayır ya Kimi ceza almayacak… Çünkü sezonda ilk kez motor değiştiriyor. Yeni kurallar bunu söylüyor.

  108. Ertan Akkaş avatarı

    Massa niye son tur atmadı merak ediyorum bilen var mı?

  109. 10 sıra ceza mı alcakkk ?

  110. Nasıl bir sıralama ömrü hayatımda izlemedim böylesini 😀 HEpsi durdu sonradan çıktı ilginç oldu. Ferrariler neden bu kadar kötüler anlamadım. Ama Webber 1. osla süper olurdu 😀

  111. Ertan Akkaş avatarı

    Hayır almayacak çünkü yeni kurallara göre sezonda ilk kez motor değiştiren 10 sıra cezası almıyor.

  112. vay vay vay:D webber muhtemelen hafif depoyla ama olsun nerdeyse pole ü alıyodu helal olsun:D tebrikler heikki bravo nelson kubicayada yazık oldu rai motor değiştirdiği için 10 sıra cezası alcak sanırım öyle diilmi

  113. Ertan Akkaş avatarı

    Tebrikler Kovalainen, Webber, ve Kimi… Arkadaşlar neden Massa tur atmadı?

  114. mclarenler dubleye gidiyor gibiler 🙂 heidfeld ise biraz gelişmiş gibi görünüyor. kaymasaydı kubicadan daha iyi derece yapabilirdi 2. bölümde.

  115. bravo nelson(: adam olucan haaa:D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir