Britanya GP – Sıralamalar Sonrası Ferrari

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen – 3.: Bu beklediğimiz sonuç değildi ancak çok da üzülecek bir şey değil çünkü her zaman pilotların yakıt yüklerini öğrendiğimiz pazar skorunun önemli olduğunu biliyoruz. Düne göre durum oldukça iyiydi.

Araç ayarları üzerinde çok çalıştık ve özellikle Q3’te denge okadar da kötü değildi. Çok fazla rüzgar vardı e bu pisti anlamayı zorlaştırdı çünkü koşullar sürekli değişiyordu. Yarış içerisinde aracımız iyi ve yarın iyi bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Yağmur mu? Bu sabah yağmurda da rekabetçi olduğumuzu gördük, bu yüzden her şeye hazırız. İlk pole pozisyonu için Heikki’ye tebrikler.

Felipe Massa – 9.: Pit stopta yaşadığım sorun nedeniyle sıralamaları 9. sırada tamamlamak büyük bir utanç. Mekanikerler arka sağ lastiği değiştirirken zorlandıkları için çok zaman kaybettim ve son hızlı turuma başlayamadım. Belki pole pozisyonu için yetmezdi ancak yine de ilk 2 çizgiye yetecek kadar hızlı bir tur zamanı atabilirdim.

Bugün çok fazla rüzgar vardı ve aracın dengesi dünkü kadar iyi değildi ve geçen haftaki testlerde olduğumuz kadar hızlı değildik. Yarın yükselebilmek için yarış boyunca mücadele etmeyi bekliyorum. Mümkün olan en iyi sonucu almak için elimden gelen her şeyi yapacağım ancak bu kolay olmayacak.

Luca Baldisserri: Bu açıkçası hem performans hem de takm çalışması bakımından memnun edici bir sonuç değil. Felipe’nin yaşadığı Monaco gridinde yaşananla aynı değil ve bunun olmasına bir daha izin veremeyeceğimiz için olanlar incelenmek zorunda.

Geçen haftaki testlerle karşılaştırırsak gerileme gösterdik ve bu incelememiz gereken bir diğer nokta. Ancak bunların yanında burası yakıt yükünün tur zamanı üzerinde çok etkili olduğu bir pist ve gerçek her şeyi yarın göreceğiz. Bu pistte yarış anında her şey olabilir ve yağmur da yağabilir. Durumdan en iyi sonucu almak için uğraşacağız.


Yorumlar

  1. massa kaza yapmış araç ile yarışıyor bu hafta sonu. italya 2007'de ise raikkonen yedek araç ile çıkmıştı sıralama ve yarışa.

  2. ben de massa neden dokuzuncu oldu diyorum adam son turunu atamamış tamam kaza yaptı ama rai de monza 2007 de kaza yapmış 3.olmuştu

  3. Rakkathebest  avatarı

    o dıılde sampıyona lıderlıgı kımseye yaramıyor kım alsa bı sorunla kaybedıyor

  4. O zaman dev üçlünün ayrılması bu tür problemlerin yaşanmasında etkili oldu.:)

  5. hehehe stepnin hayaleti hala ferrari garajımda hehheh!!!

  6. massathebest aynen katılıyorum sana

  7. ama mehmet dedigin gibi zevkli bir yariş olacak 🙂

  8. mekaniker hatasi hep massaya otomobil arizasi ise hep kimiyi buluyor bune 🙂

  9. ferrari'de ilginç ve süper ötesi abuk sabuk olaylar yaşanması son sürat devam ediyor. sıralamada benzin koymayı unutmak, lastik takma süresine uymamak, yağmur beklentisiyle yapılmış strateji skandalı, kanadada benzin doldurulurken kırılan benzin pompası, ve burada yerinde çıkarılamayan lastik..

    ayrıca alonso'nun yağ akıttığı olaydan sonra aradan bir miktar zaman geçti. hepimiz gördük ki yağ tam yarış çizgisinin üzerine döküldü. bu arada alonso yavaşladı, araçtan indi, bariyerlere yürüdü, glock pist dışına çıktı ve sonunda massa olay yerine ulaştı. bayrakçılar bayrak kaldırmadılar ama takım sürekli telsizle konuştuğu pilota yağ hakkında haber verip dikkatli olmasını söyleyemez miydi?? motoru patlayan bir aracın yağ akıtacağı ihtimali çok yüksektir. tv'den de motorun patladığı hatta yarış çizgisi üzerine döküldüğü açıkça görünüyorken bilmem kaç tane ekrandan yarışı takip eden mühendisler bu olayı görmediler mi? pilotu uyarmaları için fazlasıyla zamanları vardı halbuki.

    ferrari belki araç konusunda geçen seneye nazaran dayanıklılığını arttırdı ama bunun dışında gerek ekipman gerek olaylara müdahale ve gerekse strateji konuşarında dibe doğru gidiyor..

  10. kesinlikle haklısın. ben son 2 senedir yaşanan bazı olaylara hayretle bakıyorum. eskiden çok azdı bu tür olaylar

  11. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    Ben artık Ferrari'nin bu tür hatalar yapmasına göz yumamıyorum.Eski saat gibi tıkır tıkır işleyen takım,hem stratejik hem de bu tür teknik eleman anlamında bir çok hatayla fazlasıyla puan kaybetti.Kimi de Massa da fazlasıyla nasibini aldı bu tür olaylardan.Nerde o eski kusursuz Ferrari takımı…

  12. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yetişememiş massa ama yarış zevki acısından massa ve kubica iyi yerde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir