Lauda: "Alonso Hassas İtalyan'lara Karşı Dikkatli Olmalı"

yazar:

kategori:

Son dönemde Ferrari performans olarak rakiplerinin gerisinde kaldı ve Fernando Alonso’nun takımı eleştiren tavırlarının takımı rahatsız ettiği düşünülüyor.

Önceden Ferrari adına yarışan Lauda, İtalyan’ların duygusal olduklarını ve Alonso’nun buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyor.

Lauda “Ferrari adına yarışıyorsanız bazen aracın harika olmamasını beklemeniz lazım.”

“Onun mekanikerleri şu anda Red Bull kadar hızlı olmayan araç için gece gündüz çalışıyorlar. O ise şikayet ediyor.”

“Sürekli olarak onları motive etmelisiniz. İtalyan’lar çok hassas insanlar.”

“Onlar ‘Kazanamadım ancak ikinci olduğum için hepinize teşekkür ediyorum’ demenizi beklerler. İtalyan’larla bu şekilde çalışmalısınız.” dedi.

Lauda ayrıca Alonso’nun takıma olan yaklaşımında dikkatli olması gerektiğini, takımın ona sırtını dönebileceğini söyledi.

Lauda “Biraz dikkatli olması lazım. Alonso bazen gerçekten sevimli olmayabiliyor.”

“Bana göre paket olarak şu anda en iyi yarışçı o. Ancak Vettel, Hamilton ya da Rosberg ile kıyaslarsak 0.2 sn’lik büyüsünü kaybedebilir. O zaman onun ününü görürüz.”

“Şu anda performansıyla idare ediyor.” dedi.


Yorumlar

“Lauda: "Alonso Hassas İtalyan'lara Karşı Dikkatli Olmalı"” için 25 yanıt

  1. hayır. eğer o anlama gelirse yorumun gerisiyle çelişir. alonso bu kadar çok konuşursa, kabiliyetinden diğer pilotlara karşı doğan 0.2 sn lik avantajı, ros ham vet ve rai'ye göre onu tercih sebebi yapmaz demiş.

  2. Bu araçlarla yarışırsa ALO tabi maksimumu çıkartır! "Çünkü araçlar minumumda!"

    Herkesin fikri kendine, oradaki adamlar doğrulamadığı sürece burada yapılan her yorum baş ağrısı niteliğindedir. Benimki de sizinki de! Biz sadece aklımızdakileri söylüyoruz.

    Son olarak hangi cümlemden fanatikmişim gibi bir izlenime vardın merak ediyorum =] GRO PER MAL SUT HAM RAI gibi pilotları izlemek bana zevk veriyor. F1'de heyecan kaza hız olacaktır! AA beni kenara sıkıştırdı diye ağlayan; AA beni dışarı attı diye telsizden Charlie göreve diyen pilotlarla F1 olmaz! Birisine en iyi pilot damgası yapıştıracaksanız, o takım dahil tüm dengeleri değiştirecek birisi olmalı! Yoksa "iki şampiyonluk aldım, yerim Ferrari, herkese atarım var, o da kim" gibi cümlelerle pilot olunmuyor! Ben hayret ediyorum asıl Ferrari ALO'ya nasıl sabretti yıllarca, hadi MAS ikinci pilot! Ortalamanın üstünde bir pilot ama en üstlerde bir pilot değil.

  3. Bu işler gömleğe felan bakmaz, En iyi paket Rbr+Vettel.

  4. formula 1 hız olduğu kadar ayrıca dayanıklılık işidir.senin tuttuğun takımın alternatör'ü 2 yarışta 1 patlıyosa bundan bize ne ?

  5. Ne puanı arkadaşım? Tutturmuşsun kendi kendine 40 puan diyip duruyorsun, gerçekleri bununla örtbas etmeye çalıştığın açık. Alonso Vettel'den iki gömlek üstün bir pilot (nokta)

  6. Lotusun avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda var her takım gibi. Soğuk havalarda iyi değiller ve sıralamalarda arkada kalıyorlar çok fazla. Pit stop sayısı ve lastikleri anlamak farklı bir olay. Ben bütün bunları hava şartlarına bağlıyorum. Mercedes nispeten soğuk pistlerde daha iyi iş çıkartır. Ondan önde gibi göründü. Bence Raikonen 2. lik için hala büyük bir aday. Mercedes de 2014 e yöneldi Lotus ta ancak önümüzde ki hafta büyük bir güncelleme gelecek. Bir adım öne taşıyabilir belki tek sorun iklim aşrtları yoksa pilotlarda sıkıntı yok.;)

  7. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    araç çok iyi ılsa alonso 40 puan fark atamazdı. kendinle çelişiyorsun.

  8. alo nun 2.lik için en büyük rakibi şu anda ham.rai nin şansı az lotus uzak doğu ve amerika kıtasında avrupa kıtası gibi iyi sonuçlar alamıyor buda muhtemelen pist ve hava sıcaklığından kaynaklanıyor.ve lotus artık diğerlerinden 1 pit az yapamıyor yada yapsada sezon başı gibi başarılı olamıyor buda lastikleri diğerlerinin çözmeye başladığını gösteriyor.rai nin 2.olması mucize olur ve vettelin şampiyonluğu kadar büyük olur bence.rai nin tek şansı lotusun monzadan itibaren kullanacağı uzun dingil ve pasif drs olur kullanılır yada çalışırsa oda meçhul.tabi bunların çalışması tüm f1 ciler için iyi olur bizde en iyi pilotları pistde kapışırken bunların arasında kimi yide izlemiş oluruz.ne kadar çok pilot önlerde çekişirse seyir zevki o kadar katlanır neticede

  9. laudanın demek istediği şu;alo bana 0.2 yavaş araç verin gerisini hallederim demişti ama lauda 0.2 yavaş araba ile herkesi geçer ama vet-ham-ros u geçemez diyor.tabi burda rai yi söylememesi garip olmuş.not:sadece adamın demek istediğini yazdım yorum yapmadım.

  10. Rosberg? Raikonen Diyecekti dili sürçtü herhalde.:) Şampiyonada 2.lik için en büyük rakibi Alonso'nun .:)

    "Onun mekanikerleri şu anda Red Bull kadar hızlı olmayan araç için gece gündüz çalışıyorlar. O ise şikayet ediyor."

    Kaç senedir çalışıyorlar bir halt yiyemediler. Ne mekanikermiş bunlar arkadaş. Kendi acizliği yüzünden 1 şampiyonluk kaçırdı doğruya doğru. Fakat Alonso geldiğinden beri hiç en sıkı araç olamadı Ferrari. Hatta istikrarda yok zaman zaman iyi ancak sezonun geneline baktığınız zaman en hızlı 2. hatta 3. araç olabiliyor. Vettel'in Redbull ise çok daha istikrarlı ve sezon geneline baktığınızda en iyi paket oluyor. Bence Alonso kendinden beklenen performansı veriyor Vettel de fakat altlarında ki araç paketleri farkı yaratıyor. Şahsi düşüncen Vettel Alonso'nun durumunda olsa şampiyonada bu durumda olamazdı.:)

  11. al Grosjean'ı tepe tepe kullan 🙂 fanatikliğin gözünü karartmadığı insanlar hiç yoktan yiğidi öldürüp hakkını da veriyor. Sorun araçta değil pilotta diyerek Ferrari hakkında konuşana fazla itibar etmemek lazım zaten. Alonso 2005 ve 2006'ya göre çok daha iyi bir pilot şuanda, daha olgun ve tecrübeli, yeteneğinden de bir şey kaybetmiş gözükmüyor yoksa Ferrari son 4 senede Grosjeanla yarışıyor olsaydı herhalde Monte takımın durumundan dolayı intihar bile etmişti…

  12. Adamın çoğu dediği şey doğru aslında! Konuyu biraz değiştireceğim ama…

    Hala kimse anlamıyor! Schumacher yoksa Ferrari de uzun bir süre olmayacak! 90'lı yılların ortasına döndüler, tek farkı şu ki Ferrari şu an en iyi ikinci araç hatta piste göre en iyi araç! Bana göre sorun yönetim ve pilotlarda! Bir kombinasyon ve koordinasyon ortamı yok! Herkesin burnu havada! Gelen pilot "en iyi benim, ben ne dersem o olur" havasında! Gelen başkan "nasılsa takımın sahibi benim, başarılı olamasam da RedBull'dan fazla kazanıyorum" gözüyle bakıyor.

    Schumacher bazıları gibi hazır araca gelmedi, senelerce bekledi, şampiyonluğu iptal edildi, puanları silindi, cezalar aldı yine de birileri gibi ağlamadı! Ferrari'ye bir kere bile taş atmadı! Hatta MErcedes'e bile aynı şekilde geldi, meyvesini yiyemeden gitti! Şimdi bazıları tek turda show yapıyor. Ama iş pilotajlığa geldi mi en iyi Alonso! Kandırmayın kendinizi! Alonso o iki şampiyonluğu aldığı zaman ki şımarılıklığının ceremesini çekiyor! Schumacher'e, Hamilton'a, Raikkonen'e, Trulli'ye, Montoya'ya neler dediğini, onları nasıl gördüğünü herkes biliyor, şimdiki nesil haric! Şimdi bile önüne gelene dokunduruyor =]

    Kusura bakmayın ama GRO'yu ALO'ya değişmem!

  13. sınan matias avatarı

    sanki vettel hiç kaza geçirmedi ve yarış dşı kalmadı.hızlı ve iyi olan kazanır.red bull hıızlıydı ve vettel iyi sürdü.ferrari ise kötü yönetiliyordu ve alonso çok abartıldı.

  14. RB9 gibi bir gerçeğin farkında mısın acaba? Öyle bir araç Alonsonun altında olsa, kanadını bile izleyemez diğerleri.

  15. spa ve japonyada start ta kazaları vettel yaptı… adam 50 puan farkla şampıyon olacaktı yaw… yazık oldu vettel e alonso yuh sana ya altında en ıyı arac var pol alamıyorsun yarıs kazanamıyorsun….

  16. Bana göre paket olarak şu anda en iyi yarışçı o. Ancak Vettel, Hamilton ya da Rosberg ile kıyaslarsak 0.2 sn'lik büyüsünü kaybedebilir. O zaman onun ününü görürüz

    Ben mi anlamadım ne demek şimdi,
    En iyi yarşçı o ise , kıyas yapınca neden neden neden o olmasın ?

  17. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    o yüzden 40 puan öndeyken yenildi de mi?

  18. Alonso sürüş ve kalite olarak Vetteli 10 a katlar.

  19. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    redbull kadar değil vettel kadar olabilmek mesele..

  20. erkan  cömert avatarı

    "Bana göre paket olarak şu anda en iyi yarışçı o. Ancak Vettel, Hamilton ya da Rosberg ile kıyaslarsak 0.2 sn'lik büyüsünü kaybedebilir. O zaman onun ününü görürüz."

    diyorki şuan için iyi ama vettel ,hami ve rosberg ile kıyaslarsak ,yani sezonu 4 bitirince fiyaka çizilecek ve ferrari den şut diyor, bu adamın açıklamaları gıcık hep diyorum, sinsi adam ,

    kimi ye rbr ye gitmessen korkaksın dedi, sonra lotus da kal iyi dedi, yani mercedes e rakip olanları ,psikolojik etki olmasını umarak, demeçler veriyor, en güzel cevabı kimi verdi zaten,cevabında bunağa getirdi 😀

    ayrıca aynı senaryoyu kimi vettelin arkasında 2. bitirirse diyerekten ,senin mercedes in fiyaka bozulacak diyebilirim ,ayrıca 1000 lik test olayı aklımızda hala ,sene sonu da konuşulur ,bak monte hemen geçen konuyu açtı ,alonso ya giderinde 😀

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın
    "Bana göre paket olarak şu anda en iyi yarışçı o. Ancak Vettel, Hamilton ya da Rosberg ile kıyaslarsak 0.2 sn'lik büyüsünü kaybedebilir. O zaman onun ününü görürüz."

    Vettel Hamilton ve Rosberg ile kıyaslandığında büyüsü olmadığını söylemiş doğruda söylemiş.Alonso iyi pilot paket olarak iyi demesinin sebebide tecrübesi ile diğerlerinden ayrılması yoksa dediği gibi büyüsü Vettel Hamilton yanında pek yok.

  22. haha aynen ben de tam böyle düşündüm okuduğum anda,acaba dedim kafam mı yorgun da anlamıyorum iyi yalnız değilmişim 🙂 valla çeviride hata yoktur kesin lauda böyle konuşmuştur

  23. Mantık hataları ile dolu açıklamalar olmuş. Öncelikle evet mekanikerler ve mühendisler redbull'a yetişmek çok çalışıyor belki ama unutmamak lazım ki Alonso, fabrikadaki çalışan mühendisler ve yöneticiler de dahil, 4 yıldır bu takımın en fazla çabalayan, her zaman limitinin de üstüne çıkan, tek elemanı belki de. Çifte dünya şampiyonu olarak ve çok başarılı bir geçmişle mükemmel bir takıma geldi. Sonuç olarak ise 4 yıldır her zaman en çok çabalayan oldu. taraftarlar için belki bir kaç hafta sonra acısı diniyor ama Alonso tarafından bakınız, bu üç yıl içinde iki defa son yarışta bıraktı şampiyonluğu, hem de kapasitesi rakibinin çok gerisinde bir araçla oralara kadar getirmişken. Bunları da değerlendirmek lazım ki bir çok taraftar burada olsun başka yerlerde olsun bunlardan bahsediyor zaten.

    Gelelim diğer konuya, diğerlerinden ayıran şey o 0.2sn büyüsü zaten, onu farklı kılan yeteneği bu. Elinde böyle bir yetenek varken en verimli yıllarının şampiyonluktan uzak gittiğini görmek herhalde en çok ona acı veriyordur. Ayrıca İtalyanlar duygusal diye çıkarımlar yapacaksak Alonso'nun da İspanyol olduğu gerçeği var, zannetmiyorum ki kendisi rahat olsun. Belçika da bile gördük ne kadar hırslı oluğunu, hem son virajda hem de podyumda ki ciddiyetinde. O elindeki şansı sonuna kadar kullanmak istiyor. Önceden olsa 3 yıl bile beklemezdi Geçen yıllarda sadece sürüşünü değil, diğer yönlerini de geliştirdi, kabul etmek lazım ki artık çok olgun bir pilot. Evet şimdi takımı eleştiriyor ama onun da canına tak etti belki de. Bu demek değil ki takımla aralarında problem olsun. Bence bu aile içi bir mesela gibi onlar için. Alonso ikinciliklere çok kere teşekkür etti zaten, çoğu zaman takımın elinden geleni yaptığını demeçlerinde okuduk. Takım da biliyordur ama bunları, onlarda Alonso için ellerinden geleni yapıyorlardır. İşte bu yüzden aile içi bir mesele gibi bu. Bu işi beraber çözebilirler ve çözeceklerdir de.

    Kısaca ise Lauda, zamanın da harika bir pilot olabilir, ama şimdi başka bir takımın, Mercedes'in profesyonel bir çalışanı durumunda. Her ne kadar Ferrari'nin efsanelerinden de olsa şu an şampiyonadaki en büyük rakipleri durumunda olan Ferrari'nin iç işlerine karışmasa daha iyi olurdu.

  24. ne demiş ben anlayamadım alonso 0.2 saniye hepsinden hızlı ama araclar aynı olunca bu farkı elde edemezmi demiş bu bunak zırvalarından anlamıyorum yoksa ceviride anlam butunlugumu bozuluyor

  25. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Monte amcanın saçlar yakıyor hani 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir