Heidfeld, Sıralama Problemini Aştığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld Silverstone’da elde ettiği beşincilikten sonra bu sezon sıralamalarda yaşadığı sorunları artık tamamıyla geride bıraktığına inanıyor.

Alman pilot, bu sezon Robert Kubica’nın gerisinde kalmıştı. Ancak son testlerde lastik ısıtma sorunu üzerine odaklanan Heidfeld sıralama performansının geliştiğini söylüyor.

"Beşincilikten memnunum. Magny-Cours’da sıralamaların iyi olduğunu düşünüyorum. Robert’ın sadece 0.06 saniye gerisindeydim. Ama bu sadece bir yarıştı devamının nasıl oalcağını bilmiyordum. Buraya gelince, ikinci kez her şeyin iyi göründüğünü gördüm ve mutluyum."

"Q1’de ilk turlarda ondan hızlıydım. İkinci seansta 0.02 saniye gerisindeydim ve son virajda fazlaca arkadan kayma sorunu vardı. Bu yüzden durumdan memnunum. Beşincilik uzun süredir yakaladığım en iyi pozisyon. Yakıt yükümün de fena olmadığını düşünüyorum ve mutluyum."

Heidfeld sıralamalardaki hız eksikliğinde en önemli faktörün ne olduğundan tam olarak emin değil ama takımın ve kendisinin bu sorunu aşmak için çok çalıştığını söylüyor

"Barselona çok önemliydi. Son aylarda ve haftalarda yapılan çok fazla iş var. Bu sorunun en önemli nedeninin ne olduğunu söylemek zor ama dünden bugüne değişen çok fazla küçük şey var. Çünkü dün araçtan memnun değildim. Neden işe yaramıyor diye düşünüyordum ama şimdi daha iyi ve doğru yönde bazı düzenlemeler yaptık. Cumartesi günü çok iyiydi."

"Performans seviyeleri gelişti. Red Bull güçlü görünüyor. Toro Rosso da yeni aracıyla iyi zamanlar elde ediyor. Sadece Ferrari’lerin güçlü olmamasına şaşırdım. Q2’de her iki BMW aracından da gersindeydiler ve son seansta da Massa’yı geride bıraktım. Bu muhtemelen yakıt yüküyle ilgili, dokuzuncu olmak. Ama yine onların pole için mücadele etmelerini bekliyordum."

Heidfeld, BMW’nin sıralamalardaki genel performansından da memnun olduğunu söylüyor bunun yarışa da yansımasını umuyor.


Yorumlar

  1. E nihayet. Artık aş. Kaç senelik pilotsun abi. Alt yapın iyi zaten.

  2. dün Q2'de aracın arkası kopmasa muhtemelen tur zamanı 0.2 sn daha iyi olacaktı. dün gerçekten çok etkileyici şekilde kullandıa racı tek tur atarak iyi bir zaman imza attı.bu arada bir şeye dikkat ettim BMW 2.sektörde en hzlı takım.

  3. Evet sorunlar aşılmış, Q3'e kalmak için tek tur atması yetti, önceki yarışlarda ne kadar zorlandığını görmüştük.

  4. bence de sorunları aşmış gibiydi. dünkü tur zamanları gayet iyiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir