Kubica, Son Seansta Yaşadığı Soruna Yanıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, takımın ve kendisinin dün sıralamalarda kaçırdığı fırsata yanıyor. Polonyalı pilot yaşadığı sorun nedeniyle son seansta gerekli turları atamamıştı.

"Aniden, araç bir tarafa doğru gitmeye başladı. Neredeyse onu pist üzerinde tutamayacaktım. Silverstone’da her zaman olduğu gibi hava durumu çok önemli rol oynuyor. Sırlamalarda biraz güneşliydi ve bu bizim işimize yaradı. Bence daha iyi performans sergileyebilirdik."

"Q1 iyiydi, Q2 de öyle. Sonra ne yazık ki bu problemi yaşdık ve bu bize çok fazla pozisyona mâl oldu. Daha önlerde olmak çok kolay olacaktı ama yarışlar böyle. Ne yazık ki önemli bir fırsatı kaçırdık çünkü Ferrari sorun yaşıyor. McLaren’de de Hamilton çok fazla güçlü değil. Bu yüzden önde olabilirdik. Ama şimdi beşici çizgideyiz ve mücadele etmeliyiz."

Yarış için yağmur beklentisi olsa da Kubica, önlerde yarışmak için şansını gerçekçi görüyor.

"Performanslara bakarsanız ve Silverstone’da geçiş yapmanın ne kadar zor olduğunu düşünürseniz, yapabileceğim çok fazla bir şey yok. Tabii ki birkaç pozisyon elde etmeye çalışacağım. Yarış uzun, göreceğiz. Kolay olmayacak ama aracın performansı iyi ve bu önlere çıkmamda yardımcı olabilir."

Bazı Ferrari ve McLaren pilotlarının sıralamalarda sorun yaşadığı söylendiğinde Kubica onlarla araki farkın fazla olduğunu ve Fransa’dan sonra farkın büyüdüğünü söylüyor.


Yorumlar

  1. Aslında bir yandan iyi oldu. Kubica yarışa zevk katacak…

  2. overtaKING haklısın kardeşim yarışta olacağına sıralamalarda olması daha iyi bizim için monaco'da yaptığı gibi etkileyici bir sürüşle iyi yerlere gelebilir ben bu hafta heidfeld'den çok ümitliyim gerçekten şaşırdım dünkü performansına.inşallah güzel bir yarış olur BMW için tabi herkes içine.:))

  3. Tabiki sorun yaşanması iyi bişey değil ama bu sorun sıralamadan sonra yarışta yaşanabilirdi ve Kubicanın yarışı erkenden bitebilirdi, şimdi en azından sorun halledilecek. Yağmurda yağacak gibi, Monakodaki gibi bir sürüşle iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

  4. yazık oldu kubi'ye 2.lik kaçtı sıralamalarda.:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir