Mclaren: "Tam Olarak Nerede Hata Yaptığımızı Biliyoruz"

yazar:

kategori:

Mclaren sezon öncesi testlere çok iyi başlangıç yapsa da sonraki dönemde aracın pek iyi olmadığı ortaya çıktı. Ve Mclaren tarihinin en az başarılı dönemlerinden birisini geçiriyor.

Michael “Son bir kaç yarışa bakarsanız, özellikle Macaristan ve Spa’ya, performansımızı geliştirdiğimizi görürsünüz.”

“Mclaren olarak henüz istediğimiz yerde değiliz ancak son bir kaç yarışa kadar tepedeki bazı araçlarla mücadele edecek aracımız yoktu.”

“Şu an ile sene sonu arasında podyum kazanmamız, özellikle yeni araca odaklanmamız nedeniyle zor olacak. Hâlâ araca yeni parçalar ekliyoruz ancak bu rakiplerinize karşı performans kazanmak amacıyla getireceğiniz tarzda parçalar değil.” 

“Önümüzdeki kural değişikliklerine bakarsak araçlar çok farklı yönde ilerleyebilir ve risk almanız gerekiyor. Bu seneki araçta almamız gerekenden fazla risk aldık çünkü geçen senenin sonunda yarışlar kazanıyorduk. Bunu biliyoruz. Hata yaptığımızı biliyoruz.”

“Ancak şu anda önemli olan nerede hata yaptığımızı tam olarak anlamamız. Bu konuda oldukça bilgi sahibiyiz. Gelecekte bu alanlarda hata yapmaktan kaçınmalıyız.”

“Aracı tasarlayan çalışanlarımız, daha önce kazanan araçları tasarlayan kişiler. Hepsi aynı tasarımcılar, mühendisler, teknisyenler ve Mclaren çalışanları. Bu yüzden gelecek sene de aynı şeyi yapabileceğimizden eminiz.” dedi.


Yorumlar

  1. son yarıştamı patlama yapacaksınız

  2. Hamilton sezon başı mercedes in kötü aracındada hiç bir sey yapamıyordu bu mclaren de de yapabileceği fazla bir sey yok son yılların en yavaş mclaren i yarısıyor Button la Hamilton ın arasındada uçurum olmadığına göre pek bir sey değizmezdi.Mclarende daha ilk sezonunda 2010 da Button sezonu Hamilton ın sadece 26 puan gerisinde kapattı.2011 sezonunda ise 43 puan farkla Button açık ara Hamilton ın önünde sezonu bitirdi.Geride kalan yıl ise Hamilton sadece 2 puan farkla Button ın önünde sampiyonayı bitirdi.Kafa kafaya geçen 3 yıl görüyoruz.Herkes Hamilton dan bahsediyor konu Mclaren olunca ama aslında Button a büyük haksızlık ediliyor Mclaren e birlikte yarıstıkları dönem Hamilton kadar fayda sağlamış bir pilot.Fakat Button ın sakin mizacı Hamilton ın karizması gibi niteliklerden yoksun olması medyatik olmaması onu geri plana atıyor ama aslında yansıtıldığı gibi hiçde geride olan bir pilot değil .

  3. Bu sene çok da kötü sayılmazlar aslında. Önlerde karambolün olduğu bir yarışta yanlışlıkla bir podyum alabilirler. Perez alsa bari…

  4. Mclaren'den Sam Michael, bu sene pek iyi bir dönem geçirmemeleri konusunda nerede hata yaptıklarını öğrendiklerini ve gelecek senelerde bu hataları tekrarlamayacaklarını söyledi.

    Hamilton'ı geri mi getiriyorlar yoksa? 😛

    Seneye hata yapabilecekleri çok daha fazla alan var.

  5. İnşallah seneye iyi bir araç yaparlarda f1 e biraz heyecan gelir mclaren williams gibi takımları geride gördükçe izleme zevkim kalmıyor.
    F1 de uzun zamandır 3-4 çok iyi aracın çekişmesini izleyemedik.Umarım değişen kurallarla seneye bunu görürüz.

  6. Duhan Peker avatarı

    Ya konunun derinlerine girmesinler en azından yani şu bölgede bir hatamız olmuş desinler.

  7. Bana Göre Son 10 yılın en iyi mclareni 2012 idi onuda kullanamadılar :S

  8. oldu birde datalari versinler tam olsun.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Adamlar gerizekalımı açıklasınlar..iyi desinler o zaman süspansiyon'da hata yaptık diğer takımlar o zaman bakmıcakmı mclaren'i süspansiyonu neymişte performans kaybettirmiş yada lastiklere negatif bir etki etmiş diye o yüzden açıklamamak en mantıklısı açıklasa ne olacakki ? taraftarlar çözümmü bulacak sanki :)) en mantıklısını yapıyorlar 😉

  10. Duhan Peker avatarı

    Nerede hata yaptıklarını madem biliyorlar neden hala kapalı kutu gibiler ki?
    Çık o hataları teker teker sırala da en azından taraftarını rahatlat biraz.Yarım yumalak açıklamalarla geçiştirmeseler olmuyor yani.

  11. "Şu an ile sene sonu arasında podyum kazanmamız, özellikle yeni araca odaklanmamız nedeniyle zor olacak."

    Hafta sonu "Ne olacak bu McLaren'in hali?" diye düşünürken en son ne zaman podyumsuz bir sezon geçirdiğimizi merak ettim. İzlediğim dönemde (1998'den beri) en kötü sezonumuzda bile podyuma çıkabilmiştik. Açtım baktım. Tüm yarışlara katılmadığımız ilk iki sezon yani '66 ve '67 sezonlarında podyumumuz yok. Bir de geçen 47 yılda 1980 sezonu podyumsuz bitmiş. Yukarıdaki açıklamaya ve şu an ki performansa göre -çok ekstra bir şeyler olmazsa- McLaren biz taraftarlarına 33 sezon sonra bir ilki yaşatacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir