Davidson "İşe Yaramaz" Massa'yı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotlarından Anthony Davidson, dün pistte oldukça kötü anlar yaşayan Ferrari pilotu Felipe Massa’yı eleştirirken hiç acımadı.

Davidson, dün Massa’nın yükselmeye çalışırken kendisine sallanan mavi bayraklara hiç dikkat etmediğini de belirtti.

Davidson "O sürücüler toplantısında her zaman benim gibi pilotların tur yerkenki hareketlerini eleştiren ilk pilot olurdu."

"Sen de bunu yaptın Massa. Sana karşı bir sürü mavi bayrak olayı oldu. Sen işe yaramassın." dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hocam ısmımı agzına alma.bana cvp ta verme.ben bırılerını elestırmek bırının tekelınde degıl dıorum lafı anlamıyla anla.kımının ıkı spın attıgını bızde gorduk.en azından 1 turda degıl.o sartlara ragmen 5 puan almayı basardı.massanın neyını sevunuyosun ya.ustelık bır bılgı tur yıyen pılot kımseyı arkasında 6 tur tutamaz.kural en fazla 3 tur der.yoksa cezası vardır.ben hıc bır sekılde senın adını ve nıckını kullanmıyorum.sana cvpta vermıyorum.yorumlarım kendı fıkırlerımdır katılırsın katılmassın sana kalmıs.senleyada bır baskasıyla polemıgede gırmem massa dıye sevmedıgım bır adam yuzunden.sana saygılarımı ıletıyorum ve lutfen bana bır daha cvp verme.versen de ben sana vermeyı dusunmuyorum.

  2. ayrıca bu davidson demek ki kendisi de mavi bayraklara uymuyordu ve bu yüzden sürekli eleştiriliyordu. şimdi sen yarışmıyorken yarışan bir pilotun bunu yapması sana neden battı ki? bırak bir itirazları varsa pist üstünde tur bindirenler söylesin bunu. avukatı mısın milletin sen? geçen yıl monaco'da 6 tur massa'yı arkasına takıp önündeki hamiltonla arasını dağ gibi yaptığını da hatırlamıyor aşağıda davidson'u kahramanmış gibi savunanlar. açın o yarışta massa'nın davidson denen yuji ide'nin ingiliz versiyonu olan şöfore nasıl da tur bindiremediğini seyredin atıp tutacağınıza.

  3. benim massa'yı eleştirebilmeme rağmen başkasının eleştirmesine izin vermediğimi düşünen şahıs (erdal altundağ),, o düşünce speedboy isimli arkadaşımıza ait, benim yazılarımda böyle birşey yazdığımı okudun mu? bana ne senin ne düşündüğün ne yazdığından? bence de raikkonen, raikkonen sevdasından gözü kör olmuş ferrari başkanının torpiliyle takıma gelmiş, ve yine onun torpiliyle el üstünde tutulmaya çalışılan bir pilot. raikkonen de bana göre birinci bitirdiği yarışlarda ''daha hızlı olabilirdim'' ve birinci bitiremediği yarışlarda da '' zaten araçtan memnun değildim'' diye kıvıran bir pilot. 2005 te araç dayanıklı olmasa bile tüm araçlardan çok daha hızlı bir araçtı. fisichella suzuka'dan sonra ''düzlükte benden 16 km. daha hızlı giden bir araca geçilmem normal'' demişti. o kadar hızlı bir araçla geriden gelip yükselememek beceriksizlik olurdu zaten. ayrıca bir takımın sürekli bir aracında arıza çıkıyor diğeri yoluna devam ediyorsa buna dayanıksız araç değil, aracı limitinde kullanmayı bilmeyen pilot denir. geçen yıldan bu yana eşit motor devirli ve eşit lastikli araçlarla pist ve hava durumu normalken raikkonen'in bir yarışını söyle geriden gelip yükselebildiği. ama bu şartlarda massa'nın sondan gelip 5-5 ve 6 bitirebildiği yarışlar var. massa iyi ki 5 spin attı da raikkonenin yeni set lastikleriyle attığı 2 spin gözlere takılmıyor. öyle olmasa bu 2 spine ne bahane bulurdun merak ediyorum. doğru ya, suçlu su birikintisi olurdu yine değil mi?

  4. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Kimi 2005 de en iyi araca sahipti takımından aldığı tam desteğe rağmen şampiyonluğun kıyısından bile geçemedi. Araç dayanıksız deyip geçmek kolay ama o araç şampiyon olabilecek kapasiteye sahipti. 2005 Silverstone yarışına bakarsanız eğer Montoya Kiminin çatlattığı motoru kullanarak yarış kazandığını görürsünüz. Kimide biraz bunu yapabilseydi şampiyonluk için bir şansı olabilirdi heralde.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sınan cım senın ıcın aradım buldum.eskı defterlerı karıstırmak ıstemezdım ama.yanlıs anlama tartısma cıksında ıstemem.ben bır yorum yaptım sadece.kımın ıyı pılot oldugunu kendımce ıspatlamaya calıstım.buda belgesi2005 f1 klasmanı 1.Fernando Alonso İspanya 133
    2 Kimi Raikkonen Finlandiya 112
    3 Michael Schumacher Almanya 62
    4 Juan Pablo Montoya Kolombiya 60
    5 Giancarlo Fisichella İtalya 58

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sınan allah askına yapma.kanadı kopan beenzını bıten lastıgı kopan aynası fırlayan ıkı yarıstan bırınde motoru ıflas eden kımıden baskasımıydı.ben ne mclarencıyım neden ferrarıcı.hersey ortada.kımı montoyanın takım arkadasıyken sampıyonlugu son ana kadar kovaladı ben daha ne dıyeyım.arsıvlerımı acsak ne

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    elbbete.ne demek ıstdıgım aslında anlasıldı.kısa bır yoruma herseyı sıgdıramıyorum kusura bakmayın

  8. sinan  bilir avatarı

    kimi montoyayı nasıl büyük bi farkla geçti anlamadım.objektif mclarenci arkadaşlar yarışları iyi hatırlarsa mclarenin şimdi hamiltona yaptığını ozaman kimiye yaptığını hatırlar.ayrıca montoyanın başına gelen talihsizlikleri hiç söylemiyorum bile.

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    iyi pilot ve iyi araca birde istikrarı ilave edelim lütfen

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    murat levent arkadasım haklısın cok haklısın.kotu arabayla sampıyon olunmaz.ama sunu da ıyı bılmen gerek.kotu pılotta ıyı arabada bırsey yapamaz.ornek.pılotlarını esıt yarıstıran mclarende mıka 2 kez samp oldu.coulthard nerlerdeydı.kımı mclarene geldıkten sonra hem coulthardı hemde montoyayı buyuk bır farkla gectı.alonso ıle fısıcoya RENO DAYKEN BAK.ıyı pılot olan alonso kendınden daha kotu olanı ezdı gectı.ha bırılerı takım emreı der onu bılemem.her takım ıcınde bu boledır.bırı dıgerınden daha ıyıdır.f1 de tum pılotları aynı aracla yarıstıramıyacagımaza gore bu kısır bır tartısma olur.ıyı pılot ıyı arabayla sampıyon olur.bu ısın formulu budur.mc laren ın en dayanıksız oldugu donemde kımı raıokkonen 2 kez sampıyonlugu kıl payı kacırdı.gerıden basladıgı hemen hemen her yarısta ustlere tırmandı.podyum yaptı.bence son 5 6 yılın gerıden gewlıp yukselebılen 1.pılotu.bu onun cok ıyı bır pılot oldugunu gosterır.montoya f1 de yok.ve suan f1 dekı en az 15 pılottan ıyı pılottur.velhasıl asıl konu bu degıl ama ıyı pılot+ıyı arac=basarı

  11. ewet sinan haklı heidfeld alonso'nun gazabına uğradı alonso onu biçmişti yarışı mahvoldu adamın.6 tur sonunda 13.lükten 5.liğe geldi muhtemelen ağırdı ve SC sayesinde belki düşük bir ihtimal ama podyuma çıkabilirdi.ama sağolsun alonso baktı ben podyuma çıkamıyorum heidfeld'e çıkmasın dedi.:)))

  12. ewet sinan haklı heidfeld alonso'nun gazabına uğradı alonso onu biçmişti yarışı mahvoldu adamın.6 tur sonunda 13.lükten 5.liğe geldi muhtemelen ağırdı ve SC sayesinde belki düşük bir ihtimal ama podyuma çıkabilirdi.ama sağolsun alonso baktı ben podyuma çıkamıyorum heidfeld'e çıkmasın dedi.:)))

  13. murat levent avatarı

    Bu tip tartışmalarda hiç hoşuma gitmeyen birşey var, oda plotları gözümüzde çok büyütmemiz. Olay gayet basit, bana göre yarışı kazanan arabadır arkadaşlar. Araba iyi olduktan sonra massa da kazanır ne olucak. Ferrari gibi bir takımdan bahsediyosunuz, ya allah aşkına massa dediğiniz adam ferrariye gelene kadar 5 cilik ten ileri gidememiş biri, kimi deseniz onca yıla karşı aracın ittirmesiyle şampiyon oldu, şunu unutmayın bence, plotların hepsi aynı şart ve vidasına ve setup ına kadar aynı araçlarda yarışaydı ozaman göreblirdik iyi plotu.Schmi kötü plotmuydu, 2 sene alonso kaptı dünya şampiyonluğunu, reno cokmu iyidi peki hayır, sadece o senelerde ferrari çok kötüydü, şimdi bunlar shcmi den dahami iyi plot yani ondan geçiyolar diğer takımları.Bu yarışta aracı iyi olan kazanır arkadaşlar bana göre, ha massa plotmudur bana göre asla değildir, ferrayi ye vettel ile fisicella yı oturtalım, bakalım kimi ile massa yı da force india ya verelim ozaman kimi şampiyon massa 2 ci olursa tamam deriz.Aynı şey mclaren içinde geçerli, hamilton kariyerine toyota da başlasaydı glock gibi, glockan iyimi giderdi yada yarış kazanırmıydı?
    Davdison ada sonuna kadar katılıyorum..
    Şunu da unutmayalım, ingilterenin tek spin atmayan plotu alonso idi.Plotaj diyenler ona baksın bence.

  14. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa nın pili bitiyo….

  15. sinan  bilir avatarı

    heidfeld biyere girmedi onu alonso biçmişti 😀

  16. Şampiyona liderliğine ortak olan birisi hakkında işe yaramaz demek tamamen reklam kokan bir demeçtir. Sonuçta Ferrari'nin hangi ayarlar ile Massa'yı pite gönderdiğini tam olarak bilmiyoruz. Raikkonen ile aynı ayarlarla mı piste çıktığını bilmiyoruz. O yüzden Massa'nın aracında bir sorun olabilir ki aynı araçla Cuma günü yanılmıyorsam kaza yapmıştı. Amacım Massa'yı savunmak değil ama dediğim gibi ortada belli ki bir sorun vardı attığı spinlere bakarsanız arkası sürekli kopuyordu aracın. Bu açıdan da Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım.

    Yine de Ferrari'yi bu yarıştaki rezalet olan stratejisinden dolayı sinirle anıyorum hala…

  17. Reklam kokan hareketler bunlar Davidson, sonraki habere gecelim 🙂

  18. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    yanlış yazmışım 2 ve 2'den fazla tur yiyen pilotlar…

  19. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Antony davidson pek te haksız değil…2008 yılında yapılan son 9 yarışta 2 ve 22den fazla tur yiyen pilotlar sıralaması..

    Avusturalya: Bourdais 3 tur
    Malezya: sato 2 tur
    Nakajima 2 tur
    Bahreyn: Sutil 2 tur
    Monaco: Heidfeld 4 tur
    ingiltere: Massa 2 tur…yorum sizin artık

  20. davidson %100 haklı massa geçen yıl bu konuda çok fazla eleştiri yapıyordu ama pazar günü bayraklara hiç uymadı hatta bir ara timo glock ona el işareti bile yapmıştı.

  21. İlk viraj olayından bahsediyorum. Spin atıp Kubicaya geçilmesi… Başka olmaması lazım hatası.

    Lewis duvara girdi, Alonso duvar, Heidfeld ve başka yerlere daha girdi. Monaco garip bir yarıştı ama orası doğru. 😀

  22. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    'pılotlar toplantısında tur yıyen pılotları ılk elestıren massa'sımdı bu dogruysa davıdson yerden goge kadar haklı.yanı ferrarıdesın dıye tur u davetıyeylemı vereceksın kardesım.allah askına kımı massa kıyaslaması yapmayalım.kımı nın hamıltona tur yerken nasıl yol verdıgını gordunuzmu.adam resmen durdu ya.hemde alonsoyla kıyasıya 4 luk mucadelesı verırken.herkes spın attı ama massa dansoz gıbı kıvırdı.hasbel kader todt un toprpıyle ferrarıye test pılotu olarak gelen massa ıle schumının gıtesı pahasına takıma gelen ve en cok para kazanan pılotu allah askına kıyaslamayın ya.bu yarısta bıle gerıye gıtmeye gerek yok.9 basla son bıtır dans et kıvır ıkı tur ye.allahın garıban takımlarını bıl geceme.kımı oyle yada bole mucadele ettı.ılk pıte kadar farkı 1 sanıyeye kadar dusurdu.yıne hamıltonla aynı turları atarken bırden sorun yasadı gayet acık.11 e dustu bırılerı yarıs dısı kaldı dogru ama alonsoyu yanı bır dunya sampıyonunu yarıs ıcınde gecmeyı basardı ve 5 puan aldı.bu sartlarda yapılabıleceklerın en ıyısını yaptı.artı massayı elestırmek bırılerının tekelındemı ya.massayı en agır elestırmıste baskasının elestırmesıne karsıymıs.ıstedıgımı elestır ıstedıgımı sever ıstedıgımı sevmem.bende massayı sevmıyorum.ınsanlıgıdan degıl.pılotajı heyecan vermıyor.hıc bır aksıyon yok bır mucadele.bırseyler yapayımda yok.1 baslarsa evlesere senlık.yoksa arkalarda surunen bırını bende sevmıyorum.eskıden alonsoyu sevmezdım ama massa dan sonra alonso yu sevmeye bıle basladım.kımıye kovaya ecel terlerı dokturdu onlardan yavas oldugu halde.uzun lafın kısası ne ekersen onu bıcersın.antony davıdsonun en basta soyledıgı konuda mılyon kere haklı.(bence)

  23. vega ben silverstoneu savunmam ama monacoyu savunurum massa için. ilk viraj harici nerde hata yaptı? ona bakarsan monacoda raide kaç hata yaptı hamilton da yaptı ama şansı yaverdi stratejiyi iyi ayarladılar. monacoda tek kubica hata yapmamıstı nerdeyse

  24. Şimdi Davidson'a sen de kimsin demesin kimse. Altında rekabetçi araba yokken bu adama kimse bir şey diyemez.

    Massa bir Ferrari pilotunun yapmaması gereken hataları yaptı. Monaco 2008de de yapmıştı bu hataları ve Silverstoneda tekrarladı.

  25. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kimi ile masa yi ayni teraziye koymak cok yanlis kimi bir kere sampiyon önce masa sampiyon olacak sonra biz kimi masa tartisiriz ha alonso -kimi tartismasi yapariz veya summi-hakinen tartismasi ama masa kimi tartismasi yapmak sampiyona ayip etmis oluruz adam dünmya sampiyonu yaf dahasi varmi bir mclarenci olarak alkisliyorum kimiyi o kadar….

  26. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    he massanın önüne tavşan çıkmasıda massanın suçu yani?
    yok yok massa aslında tavsanı yanında getirmiş kafeste sonra açmıs kapağını kafesin önünde atmıs ezmek için.Rakkathebest kusura bakmada senin zekaüstü mesajına daha mantıklı bir açıklama bulamadım.

  27. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    davidsonu bir yarıslıgına ferrari koltuguna gecirelim …

  28. ogun savaş avatarı

    Massa nın yağmurda gidemediği ezelden beri bilinioyr her yarış için kuru havada geçmesi için dua etmesi lazım massanın 😀

  29. Rakkathebest  avatarı

    massa!!!!!lord of the spin……..ıkıncı pılotsun massa su ferrarı artık su adamı!!!ıkıncı pılot yapsın raıkkonenı kıskanma massathebest massa onun yerınde ıkıncı sınıf bır ınsan ve pılot yanı su massa ya da dusman ettnız ya benı ıns almanyada ayrıs dısı kalır kımı lewıs 1 2 olsun ve bundan sonrakı tum yarıslardada massa gıtsın de kım gelırse gelsın ISE YARAMAZ MASSA az daha ezıcektı zawallı tawasanı rezıl herıf

  30. Rakkathebest  avatarı

    ıyı demıssın davıdson nası schumı ye yol verdıyse kımı yede yol versın sınır olmaya baslıyorum massa ya

  31. benim şu sataşma olana kadar massa-rai kıyaslaması yaptığımı gördün mü? bak aşağıya, bak dünden bu yana yazdıklarıma. temcit pilavı gibi bazıları bunu öne sürüp duruyor ki bunlardan biri de sensin. bir rahatsızlığın mı var ki konuyu massa-rai kıyaslamasına getiriyorsun aşağıdaki şahıs gibi? konu davidson, massa, mavi bayrak, adam durup dururken kimi şöyle massa böyle diyor hiç bir alaka yokken. sen de aynı tayfadan biniyorsun gemiye. konu açılır alakalı bir haber olur oraya yazarız massa-rai kıyaslamasını. sıkıştıkça rai böyle massa şöyle diye dümen kırmayın. kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.

  32. son derece gerçekçi bir açıklama… nedense hiç kimse de birgün çıkıp söylemiyor ki raikkonen in yaşadığı problemleri (massa ile karşılaştıracaksan bunlarada bakacaksın arkadaşım) benim hayatımda duyduğum en komik tartışmadır raikkonen mi massa mı tartışması, kıyaslaması f1 i bilen birine hiç yakışmıyor…sallayacaksın f1 i bilipde sallayacaksın…çitayla kediyi ayırt etmesini bileceksin ! ! !

  33. adamın bir tarafı oturacak f1 koltuğu bulamadığı için şişmiş demekki. davidson'u birşeyleri silmeye mendil niyetine bile kullanmaz massa. engin can nickli şahıs, ben en azından massa iyi sürünce bunu kutlayıp tadını çıkarıyorum, kötü sürünce de eleştirip ağzıma gelen ne varsa söylüyorum. senin gibi boynuydu su birikintisiydi şansıydı diye kıvranmıyorum bahane aramak için. eğer bir pilotun (sana göre) kazanma limiti varsa neden 9 yarışın sadece 2'sini kazandı (sana göre) muhteşem raikkonen? adamın limitini açsaydın da hepsini silip süpürseydi? kimin kazanma limiti ne kadardır bilmem ama senin yorum yapma limitin gayet belli. 2 delikanlı lafı arka arkaya getirip yazarsan daha makbule geçer. massa'nın gösterdiği performansa en ağır eleştiriyi belki de ben yaptım, bilmiyorum. ama senin yalandan yere dediğin şeyi bile sen yapamıyorsun. muhteşem pilotun attığı 2 spini ferrari'nin değiştirmediği eski lastiklerle değil, yeni set lastiğiyle attı. sırtını massa'ya yaslayıp gizlenmeye çalışma. bendeki kadar sende de yürek varsa bu yeni lastikle 2 spin hakkında da iki kelam yazarsın, ben de saygı duyarım. oturduğun yerden sallama, sallayacaksan her hakedene salla.

  34. Toyota lardan birisi sinirlendi Massa ya yol vermediği için yarışta. Zaten direksiyonda uyarı lambası yanıyor görmemesi de imkansız. Davidson da bayaa doluymuş heralde 🙂

  35. Massa işe yaramaz :)) massacı arkadaşlar piyasada yok :DD olsa bile yalandan yere eleştirirler sırf göstermelik olsun diye.. yine onlara göre massa en iyi işe yaramaz pilot :D:D
    massa pole aldığında veya yarış kazandığında dökülürler gaza gelirler .. massa kazanabileceği yarışların limitini doldurdu.. daha massanın kazanabileceği yarış kalmadı..
    bahreyn,ist,fransa fazla bile.. alırsa pole alır artık ama kimi de geçer onu yarışta.. Massa ile Ferrari yönetimi haftasonu rezildiler..

  36. Kendisi ağır konuşabilir ama başkasının massaya toz kondurmasına izin vermez:)

  37. massathebest arkadaşımız bundan daha ağır konusmamısmıydı zaten 🙂

  38. hahaha 😀 davidson baya kızmış massaya :))

  39. Bakalım massathebest ne diyecek bu açıklamaya:)

  40. adam şampiyona lideri yediremiyor kendine ne yapsın:DDDDD

  41. :)) Davidsonın eline koz geçti anlaşılan ama dediği doğru mavi bayraklarda arkadaki pilotlara baya geç yol verdi arkadaki tur bindiricek olanda el kaldırıyordu sinirinden..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir