Mclaren'den Yeni "Örs" Motor Kapağı!

yazar:

kategori:

Mclaren takımı MP4 23’ü geliştirmede uyguladığı agresif stratejiyi bugünkü Hockenheim testlerinde bir kez daha göstermiş oldu.

Britanya’da aldıkları galibiyetin yaklaşık 48 saat ardından İngiliz takımı yeni bir motor kapağı test etti.

Yeni motor kapağı Red Bull takımının ortaya çıkardığı tarzda arkaya doğru geliyor. Bu tür motor kapağını Red BUll’dan sonra Reault, Toro Rosso ve Force India kullanmıştı.

Sabah yağmur yağmasına rağmen daha sonra kuruyan pist ile Mclaren takımı motor kapağını geliştirmeye devam etti.


Yorumlar

  1. Gerçekten bir f1 aracının şeklinin bozulmaması taraftarıyım. BMW de burundaki ikiz kanatları çıkarınca çok tepki göstermiştim. McLaren ın motor kapağı çok güzeldi zaten. Fazla bir katkı yapacağını zannetmiyorum.Ama belki de çok yapıyordur bilemeyiz. Seneye zaten bırakırlar. Sonuç olarak biraz da ben şekilden yanayım.

  2. siz o zaman şampiyon olmaktan da vazgeçersiniz bir parça yüzünden :))Bana göre eski haline göre şimdi araç daha şekil duruyor tabi kişilerin göz zevki farklı olabiliyor :)Ama beğenmesem bile görüntüsünü takıma katkı sağlıcaksa kalsın derim tabiki..

  3. Resmen arabanın tipini bozuyor ben de 1 sn gerileyelim ama yeter ki takmayalım bu kapağı.

  4. Bi ferrarici oalrak mclaren in araçalrının dış görünüşünü hep sevmişimdir.özellikle vodafone reklamını alamdan önceki hallerini.Ama bu motor kapağı arabanın üstünde çok kötü sırıtıyo.
    İnşallah bu kapak ferrariye gelmez 0.5sn geri kalsakta razıyım:)

  5. arkadaşlar marıo theissen'in bir sözü vardır ''araç piste çıktıktan sonra detayları saklayamassınız ve bu detaylar her zaman diğer takımların ilgisini çeker'' bu herzaman böyle olmuştur ve ilerleyen testlerde bu parçarları diğer takımlardada görebiliriz. bence en büyük 3 aday williams toyota ve özellikle honda. honda takımı kopyalama yapmadan duramıyor.:))))

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şu araca ne koysan yakışıyor ya ben bunu anlamıyorum bir türlü:DDD renkten olsa gerek:DD
    aslında baska takımların buldugu şeyleri yapan bir takımım olmasından pek hazzetmem ama bir kere de biz taklid edelim demek de geliyor biraz içimden şimdi sayamayacagım kadar şeyi taklid edilmiş bir takım fanı olarak:DD
    seneye 0 lancak nasıl olsa herşey,bu yıl ne kadar şey varsa koysunlar da bir şampiyonluk görelim artık 9 yıl sonra:DDaramızda mclarenin şampiyonlugunu görmeyenler var,artık onların da hakkı bunu görmek..

  7. Arkadaşlar bu olayları çok abartıyorsunuz herkes herşeyi deneyip kullanabilir. F1 de böyle. Birileri bişeyler deneyecek diğerleri geliştirecek vs. Bunlar olağan şeyler. McLaren in kullanması da doğru. Hep alışmışız McLaren in yeni bişeyler üretmesine ondan yadırgıyoruz takımı. Hepimiz aynı değilmiyiz. Newton yerçekimini buldu. Hangimiz Kullanmıyoruz :)))

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Burnunu olabilirmi 🙂

  9. herkes önkanatını deldirmiyo diye kıskanıyolar mı acaba 😀
    ( Kopyadan bahseden insanlar kendi takımları f1 e hangi teknolojileri katmış açıklasınlar bilgilenelim )

  10. ogun savaş avatarı

    Gümüş oklara her şey yakışır =)

  11. kaan kaanhan avatarı

    MP4-10 :))

  12. evet McLarenin 1995 teki aracının motor kapağı benziyor buna..

  13. burak 1995 mclarenin f1 aracı o

  14. Renault ve Red Bull sonuçlarına bakarsak işe yaradığını göreceğiz. Ama McLaren'in ilk uyguladığı gerçekten iğrençmiş.

  15. kaan kaanhan avatarı

    Abdullah verdiğin resimle bu tarzın Redbull a ait olmadığı ortaya çıkıyor. aslında kimin bulduğundan çok işe yarıyormu yarıyor kullanın gitsin be kardeşim.. aracın şeklini bozmuş bozmamış boşverin, gelişim sağlıyorsa takılsın tabi :))

  16. apo o resim hangi seriden f1 mi mercedes motor yazıyor..

  17. Walla takım renk falan hiç farketmiyor hiçbir otomobile yakışmıyor böyle kanatlar. F1 otomobilinin bir duruşu görünüşü olur. Abuk sabuk her tarafı kanat dolu F1 otomobili olmaz. Walla bir McLaren MP4-16 (en hoşuma giden F1 otomobilidir) ile şunu karşılaştırın görürsünüz ne demek istediğimi. Tek tesellim BMW nın bunu kullanmıyor oluşu.

  18. Tam olarak bu şekilde değil ama bu motorkapağı fikrini ilk uygulayan takım William tı. 2003 sezonuydu yanılmıyorsam. Motor kapağının arka tekerlere yakın kısmı aynen bu şekilde genişti. Yani McLaren bulmuştu bunu zaten falan diye atmayın.

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Motor kapağını tam olarak ters çevirirsek çok tanıdık olacak :))

  20. aslında yeni sandıgımız bir çok şeyin öyle ya da böyle mazisi var spor içerisinde. örneğin köprü kanat direkt olarak mı bulundu? hayır tabiki. önce ferrari buruna bağlayan bir şey buldu gibi göründü ancak ondan daha önce sanrın sauber ve prost benzer kanatlar kullanmıslardı.

    ve yeni motor kaapağı furyasının da bir geçmişi var elbet.

    http://www.emol.be/vormel1/meeskond/mclaren/mclaren_1995.jpg

    bakalım size tanış gelecek mi? 🙂

  21. İnşallah F1.08 e takmazlar F1 otomobilinin de bir şekli var. Bence bozuyo şeklini aracın. Şundan bundan kopya olayını mclarencılar çıkardı krenaj kapakları da ferrariden kopyaladı McLaren her takım gibi. herkes birbirinden bişeyler alıyor bu böyle. Herkes kabul etsin. Ayrıca her benzer kanadın tabiki felsefesi aynı olup şekli biraz farklı olacak. Herkes kendi aracına uyarlıyor tıpatıp aynısı olmasının bi anlamı kalmaz.

  22. Çekiç Burun

    Örs Motor Kapağı

    Üzengi … var sırada 😀

  23. ewed reno redbull'unkini kopyalamış ama BMW ile mclaren arasındaki farkıda görmezden gelemezsiniz BMW daha kıvrımlı hatları tercih ediyor mclaren ise düz şekilde kullanıyor.

  24. onur aybars avatarı

    Hımmm… Şimdi hatırladım. Tamam. Teşekkür ederim.

  25. ferraride geçti F2007 ile sıfır omurgaya..

  26. onur aybars avatarı

    "Sıfır omurga sistemi" Renault ve Honda tarafından kullanılıyorsa bu sistemin başarısı ortada.

  27. sinan  bilir avatarı

    BMW ci arkadaşların şuanki tepkisi daha BMW nin lansmanında bazı MM ci arkadaşların bu araba kopya demesi yüzünden.ama şimdi onlarda gördü olayın iç yüzünü.sonuçta fia yasaklamamış.f1 de hangi takım kendi işine yarayan bi parçayı görürse daha önce onu kimin kullandığına bakmaksızın kendi aracına monte eder.ayrıca o tip oval kapakların birinde kopya olmadığını ve sauber le MM nin 2005 in ilk yarışında ilk defa bu kapakları kullandığını belirtmek isterim.ama neyseki seneye bu göz yoran karmaşadan kurtulacağız.

  28. resimler için sağol dostum söylediğim gibi felsefesi aynı ama McLarenin kapağındaki kıvrımlar daha farklı diğerlerininkine göre..

  29. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Mark_Webber_2008_France.jpg
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Nelson_Piquet_2008_France.jpg
    Bu 2 kanat ile McLaren'inkini karşılaştıralım. McLaren'İn kopya çekmediğini, Renault'Un karbon kağıdı kullandığını göreceğiz.

  30. herkes bir şekilde birbirinden birşeyler alıyor normal birşey,"küçük takımların kullandığı ve şık durmayan " bu lafa katılmıyorum,reno örneği var ortada,bu kapak kullanıldıktan sonra performansları artmıştı,tabi bu performans artışı ne kadar bu kapaktan bilemeyiz,aynı şekilde redbull ve özellikle torro-roso bence başarılı olabilir,bu kapak Adrian Newey tasarımı,ve şimdiye kadar araca getirdikleri ispatlanmış,önemli olan performans artışı şık olup olmaması önemli değil…seneye zaten bunların hiçbiri olmayacak..Mclaren kazanmak istiyor ve herşeyi deniyorlar,çalışıyorlar,saygı duymak gerekir…

  31. 2009 gelecek sade ve güzel araçlara kavuşacağız inşallah. Ayrıca tek omurga kullanan kaldı mı, Renault ve Honda da sıfır omurgaya geçti, yeni moda sıfır omurga 🙂

  32. onur dostum ne yaparsın işte söylemiyim diyorum olmuyor söylesem başka bu motor kapağını ilk ortaya çıkaran takım REDBULL dur vede ADRIAN NEWEY gibi bir mühendis çizmiştir eğer McLaren bunu test etmeye karar verdiyse emin ol faydası vardır..Hele McLaren test ediyorsa kesin vardır..

  33. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Az sabır 2009 da herşey sil baştan

  34. onur aybars avatarı

    McLaren'e "çalmış" veya "kopya yapmış" diyen kardeşlerim; griddeki tüm takımlar "tek omurga sistemi"ni kullanıyor, ve yine tüm takımlar "karbon-fiber şasi" kullanıyor. Çoğunluğun veya azınlığın kullandıklarını saymıyorum…

  35. sinan  bilir avatarı

    mclarenin motor kapağının arka alt ucu yatay bi kanatla birleşirken BMW nin kapağında o bölgede ufak bi kesik var.sadece eğimleri birbirine benziyor diye BMW nin kopya ettiğini ima etmen şaşırtıcı doğrusu.ozaman senin görüşüne geçen sene bu yeni moda yokken bütün kapaklar mclarenin aynıydı.ben senin yerinde olsam bu şık durmayan ve daha önce küçük takımların kullandığı parçayı kopya eden takımımı eleştirirdim.

  36. sinan  bilir avatarı

    mclarenin motor kapağının arka alt ucu yatay bi kanatla birleşirken BMW nin kapağında o bölgede ufak bi kesik var.sadece eğimleri birbirine benziyor diye BMW nin kopya ettiğini ima etmen şaşırtıcı doğrusu.ozaman senin görüşüne geçen sene bu yeni moda yokken bütün kapaklar mclarenin aynıydı.ben senin yerinde olsam bu şık durmayan ve daha önce küçük takımların kullandığı parçayı kopya eden takımımı eleştirirdim.

  37. mclaren-mercedes kardeş sakin ol önce sauber 2005 yılından beri uzun motor kapağı kullanıyor mclaren'de 2005 yılından beri kullanıyor o tarz motor kapağını yani BMW,sauber'i satın aldıktan sonra sauber mühendisleri tekrar kullandılar o tarz motor kapağı'nı.kimse kimseden çalmış değil eğerki çalmışsa sende yukardaki resme iyi bak anlarsın herşeyi.

  38. ayrıca kopya diyenler kendi takımlarına baksın motor kapağı tıpa tıp aynı değil felsefe olarak aynı ama dikkatli bakarsanız tıpa tıp aynı olmadığını görürsünüz şuanki kullanan takımların çoğu ilk McLarenden gördü motor kapağını ve geçiş yaptılar geçen sene ferrari,bmw gibi takımlar mesela son İngiltere Gpsinde BMW nin motor kapağına dikkat ettiyseniz McLareninki ile nerdeyse aynıydı..

  39. vay vay harika bu ya abi bittim ben :)))

  40. Araçlar iyice görsellğini kaybetmeye başladı malesef 🙁 2000'li yılların başında çok sadece ve harika görünüyorlardı ama gitgide tuhaf şekiller almaya başladılar. Fazla komplike oldular.

  41. sinan  bilir avatarı

    lütfen başkası kullanmasın şu parçayı yaw zaten kocaman bişey bütün arabaları aynı gösteriyo :S

  42. McLarencılar şunlar bunlar bizden kopya diye her takıma laf atıyorlardı görsünler şimdi redbull un kapağını deniyorlar. Ben bu tür kapakları fazla işe yarayacağını zannetmiyorum ama demekki bir katkısı varki takıyorlar.

  43. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hoş durmuyoo

  44. sercan sipahi avatarı
    sercan sipahi

    cem cengiz e katılıyorum bişey yaptıkları yok.. tur bile atmıyorlar

  45. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu tarz motor kapağının kullanılması bana 2 şey hatırlatıyor ;birincisi aerodinamiklerdeki son nokta artık bu (araca fayda sağlayacak ve yeni ar-ge lere başvurmadan) ikincisi mclaren yeni ar-ge bütçesi ayırmadan kullanılanı deneyerek artık bütçeyi 2009 a yönlendiriyor bence fakat mclarene diğerlerinden daha fazla yakışmış :)) güzele ne yakışmaz dimi :))

  46. bu tarz motor kapağı hiç hoşuma gitmiyor F1.08'den uzak dursun bu kapak.:)))

  47. adamlar bişiler yapıor en azından bizimkilerde 9 tur atıor ne diyim…

  48. Bunun aynısını Renault ve Redbull'da kullanmıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum?

  49. harika..çok estetik duruyor arka kısmı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir