Hamilton: "3. Olduğum İçin Mutluyum"

yazar:

kategori:

Hamilton seansı 3. sırada tamamlarken takım arkadaşı Nico Rosberg 6. sırada kaldı.

Hamilton “Gerçekten 3. olduğum için mutluyum. Takım bu hafta sonu harika iş çıkardı bu yüzden herkese, sıkı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

“Geride kalan bazı yarışlara göre burada daha iyi bir pakete sahip gibiyiz. Bu yüzden aracı sürmek harikaydı.”

“Rüzgar yönü dünkü antrenmanlara göre farklıydı ve pistin karakteristiği değişti. Bugün daha çok yol tutuşuna sahipti.”

“Sıralamalarda 3.lük iyi sonuç ancak bugün Red Bull’lar ulaşılamaz seviyedeydi. Yarın lastikleri korumak önemli olacak bu yüzden temiz taraftan iyi start almalıyız. Ardından öndekilere karşı neler yapabileceğimize bakacağız.” dedi.

Nico Rosberg “İyi bir turdu ancak araçtan çıktığınızda diğerleri ile aradaki farkın çok yakın olduğunu görmek sinirbozucu. Ayarlarım daha çok yarına yönelikti bu yüzden mücadele dolu olacak yarıştan eminim.”

“Altıncı sıra fena bir pozisyon değil. Bir kaç sıra yükselmeye çalışacağım. Sıralamalar her zaman ayarlar açısından ödün vermenizi gerektirir. Kore’de de kanadım kırılana kadar iyi yarış çıkarıyordum.”

“Umarım sıralamalarla yarış performansı arasında iyi bir denge bulmuşuzdur.” dedi.


Yorumlar

  1. yarış secerelerinide çıkarsaydın elin değmişken.o işine gelmedimi yoksa.rosbergin önde olupta yarış dışı kaldıkları geçme dedikleri yarışlarda vardı hani.sonuçta şu ana kadar hamın rosbergden önde olduğu görülüyor ama çok az farkla bunu zaten kabul ediyoruz.istatistikleri hesaplarken yarış dışı kalmaları ve yarışta nakavt olduklarında rakibinin önündemiydi arkasındamıydı buda katılmalı.örneğin yarışın %90 ını tamamlayıpda yarışı biremeyenler bile klasmana giriyor ama yarışı rakibinin önünde sürdürdüğü halde yarış dışı kalınca klasmanda rakiplerinin gerisinde görünüyor.yani istatistikler önemli ama niçin-nasıl diyede sormalı.yani istatistik sadece sayılar dizninidir.neden-nasıl böyle olduğunu söylemez örneğin yarış kazanmada rosberg:2 hamilton:1 ama kalkıpta rosberg hamiltondan daha iyi demedik mesela

  2. Hocam herkes birbirine her söylediğini mezardan çıkarıp burada bak sen sunu demistin bak nasıl yanıldın v.s seklinde sunarsa bunun adı hatırlatma veya bilgilendirme olmaz.Niyet önemli burada bende dedim ki herkes herkesin bir eksiğini bulur rahatlıkla bunu servis edebilir ama önemli olan kusur eşelemek değil kusur örtebilmektedir güzellik buradadır.Kaldıki mesele istatistikse o zaman her zaman istatistiğe sarılacaksın isine gelmedimi yok yan yattı çamura battı da ondan oldu demeyeceksin çünkü bir sana olmuyor dur o herkesin dönem dönem basına geliyordur o da istatistiğe yansır .He yok ben performansa bakıyorum diyorsanda o zamanda istatistikle gelmeyeceksin Mercedes in daha hiçbir sey yokken marka değerinden birinci pilot tercihini sezonun başında kimin lehine kullandığını da unutmamak gerekir bu arada.Bu verilen araçdan stratejilere kadar her türlü avantaj sağlar birinci pilota.Diğerine kalan ise daha hiç bir sey yokken ve pistin heryerinde rakibini sıkıştırırken bu yapılan büyük bir hayal kırıklığı ve motivasyon kaybı na neden olur.Ama gerçek şu ki bir çok kez bu ikili arka arka ya da geldi Puanların bize yansıttığı gibi ezici bir üstünlük Hamilton adına pist içerisinde göremedik.Ama Rosberg den bunu gördük.

  3. Ne seceresi, düzenli siteyi takip eden herkes hatırlıyordur bu yorumları royal hatırlatmış.

  4. Kardes kimse kusursuz değildir bu senin içinde geçerli ajan gibi secere tutmayı bırak seninde secerini dökerler.Unutma padişahım senden büyük allah var.Ne bu kibir 1 yıllık secere tutmuşsun sen mükemmelmisin?
    Puana istatistiğe bakarsak o zaman Button Hamilton dan büyük pilot Sonuçta Button Hamilton dan daha fazla puan topladı daha fazla Mclarene puan kazandırdı.Hemde 1 sene de değil koskoca 3 yıl sonunda.Yok su oldu bu oldu larla bu isler olmaz öyle olsaydı Alonso nun kaç sampiyonluğu olurdu Raikkonen in ve diğerlerininde neleri olurdu Hamilton dan hiç bahsetmezdik.İşinize geldiği gibi yorum yapıyorsunuz performans anlamında puansal farkın gösterdiği gibi ezici bir üstünlüğü olmadığı gün gibi ortada ama dünya böyle.

  5. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Kanıtlarıyla beraber güzel yorum RoyalHunt 😀

  6. rosberg fanları son turda pilotumuz hata yaptı yoksa hamilton'ı geçerdi diye kendilerini avuturken hamilton skoru 10-5 yaptı. rosberg kalan 4 yarışta geçse de 10-9 gibi bir skor olacak ki zaten geçemeyecek. puan anlamında da hamilton'ın önüne geçmesi imkansız gibi bişey. yani resmi olarak saf hız anlamında, da puan anlamında da ilk senesinde rosberg'i geride bıraktı. 2014 araçlarının ne kadar değişeceğine paralel olarak rosberg'in de aracı tanıma avantajı kaybolacaktır. 2014'de daha da baskın bir hamilton göreceğiz.

    bir de şu var;

    Memo Ferrarioğlu 23.05.2013 18:52:15
    Momentum rosberge geçtiğine göre 3-3 oldu diyebiliriz. Allah verede hamilton yaz arasına 5-5 yapıp gitse yoksa bu rosberg bu gazla 12-7 alır sezonu.

    jet man (diriliş) 23.05.2013 19:02:28
    acele yok senin dediğin gibi yada değil (hesaplamadım )koskoca sezon var çıkacak elbet ak koyun kara koyun.o zaman yapacam ben hesabı

    Memo Ferrarioğlu 29.05.2013 23:37:03
    Mercedes tur şoförü hamilton bundan sonra rosberg'i üryasında geçer 🙂 🙂 🙂

    McLaren88 09.11.2012 23:04:10
    Yazarım burda sana tek tek de bu saatte cidden kendimi yormama değmez. Seneye görürsün McLaren mi önde bitirecek Mercedes mi. Button mı önde bitirecek Hamilton mı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir