Alonso: "Şampiyonluk Şansını Sürdürmemiz Önemli Değil"

yazar:

kategori:

Alonso bir kez daha sıralamalarda şampiyona lideri Sebastian Vettel’in çok gerisinde kaldı. Vettel sıralamaları 2. sırada tamamlarken Alonso ancak 8. olabildi. Bunun yanında Ferrari’nin şampiyonadaki ana rakibi Mercedes’in sürücüleri 3 ve 6. sıralarda yer alıyor.

Alonso “Sebastian burada şampiyon olmasa bile Hindistan ya da Abu Dhabi’de olacak. Bu hafta sonu hedefimiz o değil. Sırf şampiyonluk şansımız devam etsin diye ilk 8’de olmaya çalışmayacağız.”

“Mümkün olduğu kadar fazla puan almaya çalışıp Mercedes’lerin önünde olmaya çalışacağız.”

“Bu bizim için önemli bir hedef. Pilotlar şampiyonasını Hindistan’a taşımamızın pek önemi yok.” dedi.

Alonso, performans açısından kalan yarışlarda büyük farklılıklar olacağını düşünmüyor.

Alonso “Aynı şeyi yapmayı sürdürüyoruz. Kimseyle mücadele edecek durumda değiliz.”

“Aracın hızı açısından sorunlarımız var ve kalan yarışlarda yeni parça olmayacağı için performans değişmeyecek.”

“Dürüst olmak gerekirse hayalkırıklığı yaşamıyorum. 4 senedir Red Bull’un bir saniye arkasındayız. Kore’de 7.ydik ve performansımız yoktu. 5 gün sonra buradayız ve mucize beklemiyorduk.”

“Her hafta sonu maksimum çaba sergiliyoruz. Yaşadığımız zorlukların bazılarını biliyoruz. Bazı güçlü yönlerimiz -start, strateji ve lastikler- olduğunu biliyoruz.”

“Pazar günleri çok fazla puan toplamak için bunları kullanıyoruz. Bu sayede takımlar ve pilotlar şampiyonasında 2. sıradayız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Şampiyonluk Şansını Sürdürmemiz Önemli Değil"” için 14 yanıt

  1. yine sezon sonu, yine performansı düşüyor.
    baskıya iyi direnen bir pilot olduğunu biliyoruz, bu sorunun nedeni baskı olmasa gerek.

    takımla arasındaki gerginlik, her iki tarafta da kendini belli ediyor. gizlemiyor iki taraf da, ağızlarını korkak alıştırmıyorlar son zamanlarda.

    ancak, farklı olarak, başkan, fry ve domenicali'nin demeçlerine ve takım arkadaşı seçimindeki hamlesine bakarsak, takım son dönemde fernando'ya karşı "meydan okuma-vari" bir havaya bürünmüş gibi. takımı ve aracı eleştirirken dozu (italyan standartlarına göre) fazla kaçıran fernando, bu takımın prost'u bile bu nedenle kovduğunu göz ardı etti nedense. ve şimdi, hiç beklemediği (ve hiç alışık olmadığı) bir şekilde, takım tarafından meydan okunma ile karşı karşıya gelince bocalıyor.

    sanırım taraflarca bir sonraki hamle, "ben gidiyorum o halde" ve "gidersen git" olacaktır belki de. sürpriz olmayacak.

  2. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Beyler sizce Alonso 2015 de kesin Mclarene geçermi bazı arkadaşalr geçer diyor da kesinmiş felan böyle bir şey olabilir mi sizce?

  3. Ben RBR takımını tutarım rambo senide severim ayrıca yorumların beni gayet eğlendiriyor.Ayrca bir F1 sever olarak baskın sezonlardan nefret ederim bu kim olursa olsun.Evet Vettel'i sevmem çünkü antipatik bulurum ama yaptığı işe saygım vardır.Bu arada bana göre en iyi Alonso değildir(En iyiler arasındadır) ve kendisinden hiç haz etmem ama bu demek değildirki adamın yaptıklarınıda görmezden gelirim.Yani Redbullcu olmayan sen oluyorsun çünkü Pilot tutuyorsun bense takım tutuyorum bilmem farkı anlatabildimmi(hiç sanmıyorum ama)

  4. tamam rambo sakinleş tamam.

  5. Nebi çoktan duydum ben zaten bu arkadaşa red bull cu gözüyle bakmıyorum var böyle 2 – 3 tane daha arkadaş bunlara göre en iyi alonsodur kendi takımları ve pilotları çok kötüdür bu arkadaş bi ara vetteli sevmediğini bile söyledi bali o niki değiştirir insan ah ah…………

  6. senin gibi redbulcular canımızı yesin.aman rambo duymasın:)

  7. Hakan seni daha öncede uyarmıştım

    sebastian vettel hakkında ağlama tarzında yorumlar yapmayın çok antipadik oluyosunuz

    bak ben Diaz hakkında o tarzda yorumlar yapmak istemiyom beni zorlama

  8. Olsun be Ferrari biz seni yine seviyoruz elbet bir gün bunların kanatlarını keseceksin 🙂 kimleri alt ettin bu uçan boğalarımı yenemeyeceksin seneye sizin sevdiğimiz tipte olacak arabalar düz burun az downforce gibi birazda maksimum hızınız artarsa seneye kimi+alonso takımları alabilir ama bi o kadarda zor olacak mclaren mercedes redbull lotus belki williamsta iyi olacak ama siz çok çok çok iyi olup 4 yılın öcünü alacaksınız Vettelde iyi alıştı kazanmaya şampiyon olmaya yenildiğinde nasıl ağlayacak göreceğiz Good luck! Next year Ferrari I love you <3 🙂

  9. Fernando ya hakta veriyorum 4 senedir herşeyini koyuyor ama bu aralarda takıma çok giydiriyor hani fernandocular haklı az bile söylemiş diyor ama Ferrari de keyfinden kaybetmiyor bocalama evresinden çıkamadılar bir türlü.Bu bocalama Fernando dan çok zaten kendilerine zarar veriyor imajları zedeleniyor.Oysa Fernando şampiyonluk alamasada bu zayıf araçla(RBR göre) pilotajının sürüşünün ve ne kadar iyi bir pilot olduğunun ortaya çıkmasını sağladı.Yani kendisinin bile tahmin edilemeyecek bir seviyeye koydu F1 camiasında.Hatırlayın 2007-2009 yıllarında Fernando için bukadar övgü,kaliteli demeçler sık veriliyormuydu.Ha bazıları yazıyor fernando şampiyon olsun isterse sıkıcı bir F1 izlemeye bile razıyım diye ozaman şimdiki F1 den ne farkı kalacak bu işin.

    Ayrıca bende Vettel'in alıp başını gitmesinden 1.lik için hiçbir mücadele olmamasından ve bukadar baskın bir RBR olmasından hiç hoşnut değilim hatta bu sene doğru düzgün izlemedim bile F1 i.Bunun içinde RBR suçlamıyorum diğer takımları suçluyorum.Özellkle Ferrari ve Mclaren takımını.Keşke sıkı bir sezon olsa kimin 1.olacağı belli olmasa.

  10. valla kardeşim az bile söylüyor.haksızmı allah aşkına.yahu sen koskoca ferrari yavaş araç falan yaparsın anlarımda arkadaş şu massa denen adamı yıllardır takımda tutarak hele son 4 sene ne yapmaya çalışıyorsun.ne bir takıma faydası var ne bir alonsoya faydası var.yahu takımlar şampiyonluğu hadi neysede pilotlar şampiyonluğu birer ikişer puanla kaçtı.yahu adamın içinde biraz can olur arkadaş benimde takıma bir faydam olsun demezmi yahu.ferraride kalkmış bu adamı senelerce takımda tuttu.

  11. ayak üstü takıma kaptırmış yine 🙂

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Koskoca f1 tarihinin olmazsa olmazı takımı Ferrari'nin düştüğü duruma bakın içler acısı.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu Ferrari bizim gibi seni de tükketi. 4 yıldır 1 sn. yavaşız ne demektir yahu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir