Raikkonen: "Hata Yaptım, Bedelini Ödedim"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Araç önceki yarışlara göre çok daha iyiydi ancak yarınki yarış için daha iyi bir pozisyona sahip değiliz.”

“Hızlı turumda küçük bir hata yapmam zaman kaybetmeme neden oldu. Burası çok yakın olduğu için çok küçük bir hata bile çok sıra kaybetmenize neden olabiliyor.”

“Bakalım yarışta ne olacak? Araç bu hafta sonu istediğim gibi olduğu için sıralama pozisyonum çok büyük kayıp değil.” dedi.

4. olan Romain Grosjean “Red Bull’lar çok güçlüydü ve Lewis ile sıkı bir 3.lük mücadelesi olacağını biliyorduk. Bu yüzden 4. olarak iyi iş çıkardık.”

“Araç düne göre, özellikle sert lastiklerde daha iyi görünüyor. Takım sorunları aşmak için gece çok çalıştı ve hafta sonu boyunca büyük gelişme kaydettik.”

“Burası sıkı ve teknik bir pist. Rüzgar çok aldatıcı olabiliyor. Bunun yanında sıcak olacak. Bu yüzden yarış ilginç olacak. Oldukça iyi hissediyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. bu yarışta Ferrari nin telemetri verilerine göre KİMİ nin o aracı geçmesi imkansızmış ama naaparsın Kimi Raikkonen

  2. kimi raikko avatarı

    katılıyorum. orda sanki atari oyunundaymış gibi geçiyor, çok rahat .

  3. Kimi_ in_Rai avatarı

    Kimi hata yapıyorsun(son yarışların sıralamalarında hata baya fazla) bizler Kimi fanı olarak seni izliyoruz hatanı görüyoruz ve en sonda sonucuda görerek sinir oluyoruz ve bedelini böyle ödüyoruz…!

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    orda ferrarinin abartılacak kadar farkı yoktu zaten rai nin spadaki sürüşünü biliyoruz fisichellayı geçtikten sonra 2-3 saniye den fazla fark atamadı force indiadan aynıydı hızı ferrarinin rai kendi becerisiyle gelişmeyi bırakılan ferrariyle bir sürü podyuma çıktı ve sezonun tek galibiyetini aldı .

  5. bu geçişi şimdikilerle karşılaştırırsan çok yanılırsın. DRSli, genelde herkesin lastik koruma odaklı yarıştığı için geçene güle güle demesi, lotus'un hızı vs birsürü etken var. üstteki geçiş ise gerçek bir geçiş. ayrıca çok şık. suzukayla birlikte raikkonen'in kariyerindeki en iyi yarışlarından biri şu yukarda izlediğin.

  6. normal bir geciş bence.lotusla zorluk derecesi cok daha yüksek geçişeleri var fazla uzaga gitmeye gerek yok son olarak singapur da buttonu gecişi bence bu yılın gecişi olur şimdiye kadar ki yarışlarda.hem gecen sene spa da shumiye atagı var bu hiç kalır yanında.

  7. kers için o sene bir sürü sıkıntı çekildi.diğerleride kersi kullanıcaktı o zaman.hem gayet yakın gözüküyo kers siz düzlüğün sonunda atak yapılabilir bence

  8. ataktaki manevranın seriliğine ve araçtaki rahatlığına bak, lotus'da bu şekilde bir atak yapamaz.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    "mesela şu videodaki atağı bu araçla kesinlikle yapamaz"

    KERS tuşuna basıp geçiyor,ne var bu atakta ?

  10. 17. başlayıp yarış kazanmış adamsın 🙂
    adam gibi adam (ortadaki gibi= massa)

  11. bunu bahane olarak yazmıyorum ama 09 ferrari'de olduğu kadar rahat değil. F1 pilotunun her türlü araca uyum sağlayıp maksimumu çıkarması lazım ancak yapamıyor demek ki. mesela şu videodaki atağı bu araçla kesinlikle yapamaz. lotus'un sürüşü çok garip ve kafası direksiyona çok yakın ve kokpit fazla dar. sanki direksiyon bir yay'a bağlı gibi sürekli bir sallandırma havası var. ferrari'de daha iyi performans gösterecektir sıralamada.

    bu kadar hata bu saçma lotus direksiyonundan kaynaklanıyor olabilir.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/34277-raikkonen-hata-yaptim.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/24917-raikkonen-hatali-oldugunu-kabul-ediyor.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/34436-raikkonen-hata-yaptim-bedelini-odedim.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir