Pirelli Ekstra Test Yapamazsa Formula 1'den Ayrılacak

yazar:

kategori:

Gelecek sene büyük kural değişiklikleri olacak olmasına rağmen sezon öncesinde sadece 3 test seansı olacak. Pirelli, gelecek sene için devam etme anlaşmasının olmasına rağmen mevcut testlerin kendileri için yeterli olmayacağını söylüyor.

Özellikle gelecek seneki motorlarla tork gücünün artmasının lastikleri çok zorlaması bekleniyor.

Paul Hembery “Bir kaç hafta önce başkanımızın da söylediği gibi, bazı testler olmalı. Olmazsa lastikleri yapamayız.”

“Bu konuda sağ duyulu olunmasını istiyoruz. İstediğimiz sadece bu. Testler yapmak zorundayız. Yapamazsak gelecek sene için lastikler üretemeyiz.” dedi.

İddialara göre son dönemde Pirelli’de üst düzey bazı toplantılar gerçekleştirildi ve testlerin eksikliği masaya yatırıldı.

Pirelli eğer gelecek seneye tam anlamıyla hazırlanamazsa bu seneye kıyasla çok daha büyük sorunlarla karşılaşabilir ve imajına çok daha büyük zararlar verebilir.

Hembery, bu konuda ekstra test seansı için anlaşmak için geç kalınmadığını düşünüyor.

Pirelli F1’den çekilirse o zaman yeni bir lastik tedariği anlaşması için zorlu süreç ortaya çıkacaktır. Daha önce Michelin, Formula 1 lastikleriyle ilgilendiğini açıklamıştı ancak zaman kısıtlılığı hangi üretici olursa olsun yeni lastik yapımını zorlaştıracaktır


Yorumlar

  1. adamların bu duruma gelmesinin en büyük sebebi test eksikliği ve FIA Bernie ikilisinin heyecanlı yarışlar nedeniyle dayanıksız lastik istemesi. Takımlarda bunu istiyordu ilk başlarda. Yoksa zaten spora ilk girdiklerinde öyle bir sorunları yoktu oldukça dayanıklıydı lastikler sonraki sene fantezi uğruna bozdular. Keşke bridgestone dönse fırsatçı michelin'i istemiyorum açıkçası, motogp'de yılların verilerine rağmen ilk senesinde spora giren bridgestone'a tokatlanmaları sonucu michelin'in imajı zaten tepetaklak olmuştu :))

  2. Ağlarım o zaman ben!
    Yürüyün gidin.Takımlar lastiksiz yarışsın.Nasıl olsa az zorlayınca patlıyor sizinkiler.

  3. Duhan Peker avatarı

    Pirelli'nin böyle lastikler üretmesinin tek sebebi FİA.

  4. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Böyle bir tehdit gereksiz olur yalnız. Zaten onları isteyen pek yoktur. Ek olarak isteklerinde haklılar bence. Bir kez daha böyle rezil duruma düşmesinler bence de.

  5. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    sayın site yönetimi çok özür dileyerek bu videoyu paylaşıyorum ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir