Brawn, Red Bull'un Üstünlüğünü 2014'e Taşımasından Endişeli

yazar:

kategori:

Brawn “Sezonun 2. yarısında kazandıkları performansın bir bölümü gelecek seneye yansıyacak gibi görünüyor.”

“Bir anda maksimum hızlarda güçlendiler ve geçmişte öyle değillerdi.”

“Araçta sürüklenme konusunda geliştiler bu yüzden pistin bazı bölümlerinde aracın performansı gelişti. Gelecek seneye bunları taşırlarsa gerçekten mücadeleci olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Brawn, Red Bull'un Üstünlüğünü 2014'e Taşımasından Endişeli” için 24 yanıt

  1. 2sn motor da büyük fark hacı sen ne yaptın.Kolaysa moto gp de sampiyon olsun veya motogp de gösterdiği performansı tekrarlasın o yasda.Ben hiç bir pilotun 20 li 30 lu yaslarla aynı kaldığını görmedim.Herkes geri gitti öyle bıraktı kolaymı bu işler.

  2. Hepimiz her konuda aynı fikirde olamayız tabiki işte burada karşılıklı saygınlık devreye giriyor.
    Sizin fikirlerinize saygı duyduğum için bu yorumu yapıyorum.
    Aynı saygınlığa sahip olmayan bir arkadas olsa elbetteki tezimi destekleyecek tarihsel dokuya sahip bilimsel niteliği olan bir çok done ortaya koyabilirim.
    Ama hiç birisi önemli değil.
    Önemi olan düzgün bir sekilde insanların kendilerini ifade etmesi ve karşılıklı anlayış iyi niyet.
    Bu yüzden teşekkür ediyorum.

  3. Superbike hakkında yanlış biliyorsun. MotoGP'nin ardından en önemli seridir ve hız olarak en fazla 2 saniye kadar yavaşlar. Ayrıca MotoGP'nin iki katı yarış süresine sahipler. O yüzden oradaki başarı cidden çok önemli ve zor. Dolayısıyla oradaki başarılar da örnek derecede değerli.

    Yaş konusunda halen aynı düşünmüyorum. 50 işin bitmeye başladığı sınırdır, ki o kadar para kazanan adamlar artık işin stresini çekmek istemediklerinden dolayı bırakıyorlar.

    Diğer söylediklerinle aynı fikirdeyiz zaten.

  4. Saygıdeğer dostum Max biaggi hangi seriden inerek hangi seride şampiyon oldu?
    Ait olduğu üst seride sampiyon olsaydı yaş dan bahsetmezdik.
    Biachi bir alt seride sampiyon olabilecek potansiyel i ortaya koydu doğru ama Biaggi o serinin pilotu değildi.
    Carlos Checa en üst seri moto gp pilotudur.2008 yılında üç alt seri superbike e kadar düsmüstür.2010 yılında tekrar Moto gp ye dönmüs ve sezonu sadece 1 puan la kapatarak doğal olarak zamana yenik düstüğünü kendisine ve dünyaya bir kez daha göstermistir.
    Benimde alanım olan metabolizma konusunda ise 35 yasdan sonra metabolizma hızı nın düsmesi bilimsel bir gerçektir.Erkekler 35-37 parametresinde kadınlarda ise daha da alt yaşda başlar bu süreç bu insanın yaşam döngüsünü hayat standartını yaşam kalitesini doğrudan etkiler.Fiziksel zorluk bu yasdan sonra baslar motor sporları yüksek fiziksel dayanıklılık isteyen devamlılık isteyen sporlardır.
    Yaş faktörü uzun maratonda devamlılık anlamında ciddi sıkıntılar oluşturur.
    Bütün bunlardan dolayı insanlar 50 yaşına kadar yarışmıyorlar.
    40 ından sonra kim ne yapmış?
    Bakıyoruz önemli pilotlar efsane olmuş pilotlar kendi jenerasyonlarında büyük isler yapmış pilotlar hangisi 40 ından sonra yarışmış hangisi ne yapmış?
    Cevap koca bir 0.
    Bi aralarında Fangio var ama değerli kardesim 50 li yıllar f1 i o kadar farklı parametreler içeriyorki
    Bir sezonda 70-80 arası pilot yarısıyor düsününki sampiyon olan pilot 20-30 puanla oluyor yani içlerinde biraz parlayan bu esit dağılımda kolaylıkla sampiyon oluyor Fangio nun zamanında sadece o da 2 sene moss rakibi olmus baska kimse yok.
    Kısacası herşeyin bir ömrü vardır başarının da bir ömrü vakti vardır.
    Öyle olmasa 40 lı yaşlarda f1 de bir sürü şampiyon görürdük kimler geldi kimler geçti ne yetenekler geldi ne büyük pilotlar geldi.
    İnsanlar elbetteki keyiflerinden 40 ına gelmeden bu sporu bırakmıyorlar.
    Yetenekler kaybolmaz yetenek isteyen koşullarda büyük pilotlar yeteneklerine farklı şartlar ortaya koyabilirler ama bu sezon genelinde performans olarak 20 li yaşlarda gösterdikleri performansı verecekleri anlamına da gelmez ve gelmemiştirde.Böyle bir sey mümkün de değildir bir insan 25 sene aynı kalamaz.Saliseler konustuğu bugünün modern f1 inde 1 sn geriden baslamayı kimse istemez bu yüzden insanlar emekli oluyorlar.

  5. Pilotları değerlendirirken performanslarını bir çok değişkenin etkilediğini bilmeyenler rakamlar, duygular, tek yarışlık performanslar ve trollük klişelerini kullanarak laf salatası yapmaktan öteye gidemezler. Gören de pilotları aynı sezonda spec series araçlarıyla ve aynı bedenlerde yarışıyorlar sanır.

    Bir pilot şampiyon olduysa o şampiyonluğun kimin sayesinde veya kimin hatasıyla kazanıldığına bakmak gerekiyor. Bunun cevabı da hiçbir zaman tek değil. Öncelikle elinde sezonun en hızlı aracının olması gerekiyor. Ardından daha da önemlisi dayanıklılık geliyor ki yarışları bitirebilesin. Onun da ardından takım arkadaşından bariz hızlı olman veya bir şekilde kontratına madde ekletmen veya bunu kendiliğinden yapan bir takımda olman gerekir. Bu durumda rahat rahat şampiyonluğa koşabilirsin. Pilotaj elbette önemli bu konuda, ancak Formula 1'e giren ve ilk 10'da yer alan pilotların çoğu kalbur üstü pilotlar ve gereken yeteneğe hemen hepsi sahip oldukları için buradalar.

    Açık ara en hızlı aracın yoksa ve diğer takımlarla başabaş gidiyorsan artık en küçük detay bile önemlidir. Burada yine araç öne çıkıyor. Lastikleri iyi kullanabilmek Formula 1'de her zaman bir sorundu ve aracın yapısı ile birlikte sürüş stilinin "şans eseri" lastikleri iyi kullanabilmesi gerek. Doğru stratejiyi de yapabilen takım önemliyken tasarımda kural açıklarını kullanabilmek veya bulunamayacak kural ihlallerinde bulunmak ta gerekli. Bakarsınız aracınızda launch control vardır, kalkışlarda uçarsınız. Gizli traction control sisteminiz vardır viraj çıkışlarında abuk subuk sesler çıkardığınızı pist kenarında dinleyen bir pilot bile anlayabilir. Belki otomatik vitesi kullanırsınız ve milisaniyeleri toplayarak tur başına doğrudan yarım saniye kazanırsınız. Takımınızın doğru belirlediği vites oranları ve tork haritası bile bir yarışın kaderini değiştirecektir.

    Bunlar tamamen pilottan bağımsız değerlerdi. Buna ek olarak pilotun ekleyebileceği şey istikrardır. Yani yavaşlık!. Buna sahip olan pilot istenilen değerlerin tümüne sahiptir. Bir de çok yakın yarışlarda hile yapmak var ve geçmişi incelersek bunun bir çok örneğini gördük. Bu yıl bile en az iki örnek varken kimse pilotunun dürüstlüğünden ve bileğinin hakkıyla kazandığından bahsedemez. Haliyle hiçbirinin tartışılacak bir hali bile yok. Bir tanesi vardı, o da bıraktı zaten.

    Fiziksel durum olarak ise bir F1 pilotunun zorlanan kasları sadece boyun ve omuz kaslarıdır ki reklamlarda vs görürsünüz hep o bölümleri çalıştırırlar. Önümüzdeki yıl için gördüğümüz bir sorun da pilotun ağırlığı. Bu tamamen genetik bir yapı olduğu için de doğru ağırlıktaysanız hiçbir şey yapmasanız bile gelinizde yeteri kadar hız oluyor. Özellikle yakıt yüküyle sürülen günümüz yarışlarında bu çok etkili. Şu an Hülkenberg koltuk bulamıyorsa bunun sebeplerinden biri fazlaca ağır olması.

    Yaş olarak bir erkek sporcunun artık bitmeye başlaması 50 yaşından sonra başlıyor. Fiziksel güçle birlikte refleksler de az bir miktar yavaşlıyor. 30 yaşındaki hiç kimse henüz azami gücüne bile ulaşabilmiş değildir. Bahsedilen örneklerdeki 37 yaş, 45 yaş vs sorun teşkil edecek bir aralık değil. Hele ki sürekli spor yapan birisi 50 yaşına kadar çok rahat fit ve yeterli kalabilecektir. Formula 1 pilotları dünyanın en güçlü atletleri bile değiller. Pedro de la Rosa 40 yaşında hiç antrenmansız hiç bilmediği Sauber aracına tarzan gibi oturmuş ve yağmurlu bir yarışta 12. bitirmişti. Max Biaggi 41 yaşında Superbike şampiyonu olmuştu ki motosikletten bahsediyoruz, gençlerin bile yarışın sonuna doğru yorulduğu bir seriden bahsediyoruz. Carlos Checa da İstanbul Park antrenmanlarında düşüp sakatlanana kadar 41 yarışında o motorların tepesindeydi. Alex Zanardi 47 yaşında paralimpikte altın madalya kazanmıştı. Yaş geçmediği sürece de sorun yok.

    Elimden geldiği kadarıyla net ve kafa karıştırmaya çalışmadan anlatmaya çalıştım. Bir pilot ile başka bir pilot karşılaştırılacaksa ikisinin de aynı sezondaki performanslarını karşılaştırmak gerekiyor. Yoksa klasik tabirle elmayla armutu karşılaştırmaya çalışmış oluruz ki ancak kuru laf salatası yaparız.

  6. Royalhunt ilk başlarda sallayıp duruyordu, sezon ilerledikçe Hamilton alıştıkça Nico ezilecek falan diyordu sezon bitecek Hamilton hala alışamadı gibi saçma bir bahane ile karşımızda.Sezon ilerledikçe Nico dahada iyi oluyor.Belki sıralamada çok iyi değil ancak yarış performansı Hamiltondan daha iyi.Hamilton lastiklerini ağlatırken Nico lastiklerini çok iyi kullanmayı öğrendi.

  7. Bak bak, savunma olunca hemen performans, şans gibi parametreleri konuşmaya başladın. Demek neymiş, senin dilinle konuşunca yola geliyorsun 🙂

  8. RoyalHunt Arkadasım sen ciddi ciddi motor sporlarında biraz bilgi eksikliği yaşıyorsun.Saygı değer arkadasım Formula 1 de 40 yas üstü kaç pilot görüyorsun?
    Neden formula 1 de 40 yaşa gelmeden pilotlar emekli oluyorlar?
    Wbc ile formula 1 i kıyaslamak hangi akla mantığa uygun?
    Pilotların üzerine özellikle boyunlarına binen g kuvvetinin farkındamısın?
    Formula 1 sporunun senin trafikte araç kullanmakla aynı olduğunu mu sanıyorsun?
    Yani tarih boyunca 40 yaş ına gelmeden emekli olanlar yanlış motor sporlarının bir yaşı yok
    fiziksel zorlayıcılığı olmayan bir formula 1 ütopyası mı kafamda kurdum diyorsun?
    Şimdi ben gerçekleri yazayım tüm motor sporlarının yaşı vardır.
    40 Yaş üstü motor sporlarında iş yapamazsınız fiziksel zindeliğin bir yaşı vardır metabolizma 35 den sonra yavaşlar bu sizin çabuk yorulmanıza performansınızın düsmesine ve ilerleyen yaşlarda bir çok melekenizin dejenere olmasına neden olur.Dünya üzerinde hiç bir antrenman programı metabolizma hızını 20 li yaşlara geri döndüremez.Bu konuda bilimsel bir çözüm olsaydı motor sporlarıda 40 yaş üzeri pilot mezarlığına dönerdi.
    40 yaş üzeri motor sporlarında halen adınızdan söz ettirmek istiyorsanız ancak örnekleri vardır bir alt kategoride basarılı olabilirsiniz üst seviyede bu imkansız ütopik düsüncelerden kurtulmanızı tavsiye ederim.
    Kıyas doğru kıyas aynı jenerasyon aynı zindelikdeki pilotlar arasında olur hatta aynı araç kosullarında denk problem yaşama manasında olur.
    Peki yapılana gelelim motor sporları için çok geç bir yaşda geri dönüp performans anlamında 44 yasında Rosberg gibi kaliteli bir pilotla kafa kafaya sezon geçiriyorsanız ve performans anlamında pist üzerinde Rosberg den baskı görmüyorsanız bu insan üstü bir durumdur.Bu tip yüksek performansları ancak özel insanlar gerçeklestirebilir.Schumacher 44 yaşında normalde 1 sn daha yavaslamıs olması gerekirdi ama Schumacher tarih boyunca kimsenin yapamadıklarını yapmış bir pilot bu yüzden efsane hiç bir alanda hiç bir konuda kimseyle kıyaslanamaz.Eşit araç geride araç hızlı araç her zaman hızlı.Mclarenden çok daha yavas tc siz aktif süspansiyonsuz aracıyla Schumacher 2 sene Senna ve Prost a kök söktürdü çok daha kötü bir araçla kafa tuttu.O araçla Senna nın üzerinde 3.sırada şampiyonayı bitirdi Senna yı geride bıraktı bunu kim yapabilir sadece Schumacher.Bu kadar herkesin üzerinde bir pilotdan bahsediyorsanız siz onun anca yaşlılığını kıyaslarsınız onda bile bugün genç pilotlarına genede kafa tuttu.He gelelim düz mantık istatistik penceresine 3 yıl yenilmiş peki o zaman Button da Hamilton dan daha iyi pilot diyebiliriz çünkü Button Hamilton dan çok daha fazla puan topladı koca 3 yılda.Hamilton ın Button ın önünde sezonu bitirdiği dengeyi bozduğu son yıl da sadece 2 puan farkla gerçeklesti yani o da kafa kafaya.
    Yok su olmasaydı yok bu olmasaydı daha fazla puan toplardı ezerdi v.s bu durum herkes için geçerli.Unutulmamalıki Schumacher bugünün mgp si ile kıyaslamayacak derecede tek taraflı sürekli problemler yaşadı o yaşda ki bir insan için moral motivasyon kaybını sayısız sorunların yol açtığı puan kayıplarını unutmamak gerekir.Massa Kimiyi mağlup etti ne oldu Massa daha mı iyi oldu ben isin doğrusunu söyleyimSonuçta tek gerçek kriter performans isin aynasıdır.Tek gerçek su ki Schumacher yaşlılığında Rosberg e performans anlamında kafa tuttu özellikle pist üzerinde.Tüm pilotaj pistlerinde gerçek pilotaj pisti olan yağmur kosullarında kim öndeydi Rosberg mi?Hayır herzaman olduğu gibi Schumacher öndeydi önemli olan bu dur.Eğer Hamilton Schumacher gibi 3 yarısda bir problem yasasaydı tarihde görülmemis sekilde su an Rosberg in 50 puan gerisinde kalırdı.Çünkü benim gözlemim su anda ikiside aynı performansı gösteriyorlar aralarında doğru düzgün bir puan farkıda yok tek bir yarısda hersey olabilir.Performans anlamında da Hamilton ın rosbergi ezip geçtiğini hiç görmedik.En azından Button a yaptığını pist üzerinde hiç yapamadı.
    Schumacher çok daha kötü bir araçla f1 efsanelerine kafa tutmus geçmis 1 numaralı pilotdur tüm kosullarda tüm pilotaj kosullarında pistlerinde bunu herkesden fazla ispatlamıştır.
    Schumacher in yaslılığını bile kimseyle kıyaslayamazsınız.Kıyas yapmak için adilane bir kıyas yapmak için Schumacher in tur derecelerine 44 yas gereği en azından bi yarım sn.artı koymanız gerekir O zamanda rakipsiz olur herzamanki gibi.

  9. seninki düz mantık. benimki değil. 1 sezondan 3 sezonluk rekabetin çıkarımını yapıyorsun. massa konusunda haklısın. zaten haklı olduğunu gelecek sene göreceğiz.

  10. rosberg 2. pilot değil, hamilton da 1. pilot değil. ham zaten 1. pilotluğu isteyecek bir pilot değil. yani bir schumi değil. mclaren'da bile şampiyonluğa bile gitsem takım emri istemem, button'ı pist üstünde geçmek isterim demişti. 2. pilot 2. pilot demenin tek nedeni malezyada 2 sürücü birden puan kaybetmesin diye yerinizi koruyun denmesi. başka da elinde hiçbir şey yok.

    hamilton 2011 gibi 10 sezon da geçirse button'dan 10 gömlek üstün bir pilottur. hadi 2011'de tokatladı diyelim 2010? 2012? hatta şöyle diyelim: 2012'de hamilton'ın performansına bak bir de button'ın, sezon sonundaki farka bak 2 puan, sezon içindeki performans farkı 2 puan mıydı 🙂 yoksa ham her sezon olduğu gibi button'dan 3-5 kat daha şanssız mıydı? mercedes yanlış yapmış button'ı 10 milyona almalıymış ham'a 30 milyon vermek yerine. ros brawn düşünememiş.

    son olarak ham-schumi eşit performans gösterdi falan demek saçma. schumi rosberg'e yenildi, hamilton ise rosberg'i yeniyor. ortada böyle bir denge var. schumi'nin ilk senesini al diyeceğim yok onu alma alışsın o sene, schumi'nin 2011 senesini al rosberg'e karşı ne yaptığına bak, ham hiç alışmasın 2013 senesine bak. senin gibi sadece sıralamaları saysam 15. yarışta 10-5 sıralama bahisleri kapanmıştı.

    2014'de araç ham'ın istediği gibi arkadan kaymaya meğilli yapılırsa, fren sorunları da tamamen çözülürse, lastikler de pilotları limitlemeyecek gibi olursa rosberg hamilton'ın karşısında duramaz.

    geri kalanlar da kemale yazdıklarımın içinde var.

  11. Tamam şu an senin gibi düşünüyorum. Buttonun tokatladığı bir pilot vardı, kimdi yahu adını hatırlayamadım şimdi. Perez miydi? Hmm, yok ya o değildi, sanki başka birisiydi. Tamam isim önemli değil, şimdi hatırlayamadım.

    Burda hepimiz trf1.net çatısı altında bulunuyoruz, bir nevi aile gibi. Neredeyse herkes kimin hangi pilotu desteklediğini, nasıl düşündüğünü az çok biliyor. RoyalHunt gerçekten samimi olmanı istiyorum. Yıllarca Hamiltonu gelmiş geçmiş en iyi pilot olarak görüyordun, şöyle hızlı, şöyle ezer, böyle çizer gibisinden. Peki 43 yaşındaki bir adamla denk performans göstermesine ne diyorsun?

    Aslında Schumi hakkında çok konuşmak istemem herşey ortada; ama hepimiz biliyoruz ki adam adını altın harflerle F1'e kazımış ve tarihe geçmiş biri. Sen de bunu kabul ediyorsundur kuşkusuz. Hamiltonun da gerçekten tarihe geçme fırsatı var bunu da ben kabul ediyorum. Şöyle ki takım(Mercedes) tarafından kollanan ve birinci pilot olan Hamilton, takımın resmi olarak ikinci pilotu olan Rosberge sezon sonunda geçilirse, daha önce hiç kimsenin başaramadığı , eşi benzeri görülmemiş birşeyi başararak tarihe geçmiş olacak. Haksız mıyım 🙂

  12. Evet Schumiyi yendi. Ancak basarinin kistasini bu kadar dar degerlendirirsek garip sonuclar cikabilir. Neticede Massa da Kimiyi yendi. Button da Hamiltonu yendi. Bu mu yani ölçü.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel'de bunların hepsini yenip 4 kez şampiyon oldu uzatmaya gerek yok.

  14. senle karşıt fikirleri savunuyorsam doğru yoldayım demektir 🙂 sağol.

  15. efsaneliği o yaş farkını kapatır diye düşündüm. yok öyle diyorsan eğer, schumi de normal bir pilot.

    aynı yaşta wbc kemeri olan adam da var. ki f1'de kontra, start, geçiş dışında reflekslerin getirdiği fazla bir getiri yok. 40 yaşında şampiyonluğunu aldığı 35-36 yaşından daha farklı bir şekilde sürmeyecekti. bir çoğunun da dediği gibi schumi sürmeyi unutmadı, yeni jenerasyon farklı. massa da söylüyor bunu, en mükemmel takım arkadaşım alonsoydu diye, bir çaylak var bu mükemmel adamla ilk yılında başa baş kapışan. burdan dengeyi kurabiliriz.

    o kadar zorluyor ki adam schumi'nin 3 senede yapabildiği tek şey olan son sene ''sıralamada'' "berabere" kalmayı yazıyor. nico'nun 2. pilot olduğundan bahsediyor, nico 2. pilot olsa bile bu ham ondan daha iyi olduğu içindir ki nico 2. pilot değil. efsane schuminin araca alışması için 3 sene beklendi son senenin sıralaması yazılıyor. ham daha 15'inci yarışta 10-5 yapıp kapatmıştı sıralama bahislerini ilk defa oturduğu nico'nun 3 senedir sürdüğü frenleri zor ayarladıkları, hala da biraz zorlayınca lastiklerden dumanlar çıkaran büyük ihtimalle hala oturmayan fren sistemiyle. sene boyunca ham'dan her frenlemede dumanlar görmemiz boşuna değil.

    aynı şekilde alo'nun massa karşısındaki üstünlüğüne bak, schumi'nin üstünlüğüne bak hem de massa tecrübesizken.

  16. o kadar uzatmaya gerek yok, olayın kısası şu: rosberg schumi'yi 3 sene yendi, hamilton da schumi'yi yenen adamı yendi.

  17. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kendi kendine bırakın arkadaşı.. 43 yaşındaki bir insanla 28 yaşındaki bir insanı karşılaştıracak kadar gözleri görmez olmuş. Fanatiklik böyle birşey 🙂

  18. arkadaşlar SCHUMİ kim hamilton yani kıyas ettiğiniz adama bakın siz gidin motogp izleyin en iyisi

  19. evet.schumi hamiltonla aynı yaşlarda olsaydı yada tam tersi ;sonuç belli;hamilton schumi karşısında mağlup olurdu.yani tezin bir noktada yanlış hacı.

  20. Yani diyorsun ki Hamilton geldi, Mercedes sınıf atladı ha? Peki Rosberge kim sınıf atlattırdı. Herhalde bu da Hamilton sayesinde olmadı dimi? Geçen sene Mercedes adına son yarış Abu Dhabide Rosberg daha iyi sıralama sonucuna ulaştı ve bu 8.likti. Peki bu sene 3.lük. Buna ne diyorsun çok bilmiş arkadaş ? Sendin değil mi sezon başında Hamiltonun Rosbergi ezip geçeceğini, hatta İngilizlerin en iyisinin Almanların en iyisini aşağılayarak yeneceğini iddia eden ? Ne güzel tahminlerin var senin öyle.
    Asıl canını sıkanın Schumi olduğunu biliyorum. Geçen sene yarış ve sıralamara sonuçlarında Schumi Rosbergle berabere bitirdi. Bu sene de Rosberg takımda ikinci pilot olmasına rağmen Hamilton ile kafa kafaya gitmesinden dolayı, Schuminin 43 yaşında nasıl Hamiltonla aşağı yukarı aynı performansı gösterdiğini kendine yediremediğinden, sürekli Schumiye çaktırmadan laf atmaya çalışıyorsun. İşin zor, sana kolaylıklar gele.

  21. geçen seneki pilot kadrosuna bak bir de bu senekine.

  22. Hacı siz de iyisiniz. Bir geçen sene bu zamanlarki Mercedese bak bir de bu senekine. Önümüzdeki sezona bu momentumu taşırsanz, onlarla rakip olursunuz.

  23. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Motor izin vermedikden sonra taşısa ne yazarki,en önemli unsur şuanda motorların dayanıklılığı ve hızı bakalım kimler karlı çıkacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir