Alonso: "Motivasyonum Hâlâ Yüksek"

yazar:

kategori:

Ferrari Abu Dhabi’de en kötü yarışlarından birisini geçirdi. Hem Massa hem de Alonso yarışta çok üst sıralar için mücadele edemediler.

Alonso “Çok zor. Açıkçası 12 senedir F1’deyim ve küçük seriler dahil çok vakit geçirdim. Her yarışta % 120 mücadele ederim.”

“Ve her katıldığım yarışta üzerimde çok fazla ilgi ve beklenti oluyor. Farklı olarak neler yapabileceğim ya da sonucu geliştirmem konusunda beklentiler oluyor. Bu yüzden her zaman ekstra bir şeyler yapmam gerektiğini biliyorum. Benim motivasyonum bu.” dedi.

Alonso, motive olarak kaldığı sürece takımlar şampiyonasında ikinciliğin kendisi için galibiyet gibi olacağını söyledi.

Alonso “Şu anda motivasyonumuz açık; takımlar şampiyonasında ikinci olmak. Hedefimiz bu ancak bizim için iyi bir hedef diyebiliriz.”

“Her hafta sonu gördüğümüz gibi en hızlı ikinci araca sahip olmadığımız için takımlar şampiyonasında ikincilik iyi bir ödül olur.”

“Pilotlar şampiyonasında ikinci olursam bu küçük bir kişisel zafer olur.”

“Açıkçası dünya şampiyonluğunu kazanmak için yarışıyorum ve ikinci olmak çok üzücü ancak kişisel olarak bu 2013 şampiyonluğu için çok iyi bir performans olabilirdi.” dedi.


Yorumlar

  1. Alonso ozellikle 2008'den itibaren 2009daki son2-3 yaris disindaki her yarışta istisnasız %120 surerek aracinin suyunu cikariyor buna tarafsiz bakabilen kimsenin itiraz etmeyecegini dusunuyorum bu adamin eksra emegine saygi gostererek..

  2. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Felipe 'Baby' Massa.

  3. ilk şampiyonluğunu kazanırken kısmetliydin, ondan sonra ne olduysa sana sıkıntı oldu bu zamana kadar 🙂 o zamanlara göre daha tecrübeli (doğal olarak) ve bence çok daha iyi performans gösteriyor ama alabildiği maksimum derece 2.lik ise, Ferrari'nin gerçekten ne yaptığına dair tekrar tekrar düşünmesi lazım.

    Tamam adam en yavaş araçla yarışmıyor tabi ama şampiyonluğu kazanan Red Bull'a göre en az 1 kademe daha kötü araçla bu kadar iş yaptı, bizide buna alıştırdı, artık şapkadan tavşan çıkartmayınca Alonso bu yarış süründü falan diyoruz 🙂 hele geçen sene neydi öyle…

    işin kötü tarafı eskiden Vettel hata falan yapıp puan bırakıyodu, artık onuda yapmıyor, bu saatten sonra Alonso'ya veya başka herhangi bir pilota Red Bull'a gerçekten yakın bir araç verilmezse Vettel rekorları kırmaya devam edecek… Schumacher'in rekorları kollasın sonra kendini 🙂 gerçi daha çok daha yolu var ama… Ricciardo bir şey yapabilir mi ? yani, 4-5 yarış geçse başarılı sayarım 🙂

  4. Ve bunun sayesinde o yavaş Ferrari'si ile bi yerlere gelebilmek.
    Her pilota nasip olmaz böyle bişey.
    4 yılda 3 kez 2.sırada tamamlamış olacak sezonu bu yıl ile birlikte.

  5. Immm kızın adı neyd? 😀 😀

  6. %20'lik ek destek nerden alınıyor acaba?

  7. şaka bir yanan başarısızlık azimli insanları daha hırslı yapar ki alonso da bana göre kendini 2014 ve sonrasına saklıyor.hızlı bir araç olsa altında 2.ciye 40-50 saniye fark bile atar.en güzeli geçen yıldı son yarışa kadar giden rekabet ilk 7 yarış farklı kazanan.ama ne zaman vettel pörtledi ondan sonra izlenmez oldu.umarım vetteli 2 ricciardoneyide 1 tur yemiş olarak görürüz.

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yarıştan sonra hastaneye gitmeye sebep olacak kadar yüksek bir motivasyon.

  9. Alonso`nun parolasi; "En hizli 3-5. takimiz"

  10. MSC-ALO-RAI  avatarı
    Her yarışta % 120 mücadele ederim.

    Alonso'nun yarış hayatının-özellikle de son yılların- tek cümlelik özeti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir