Alonso, Mercedes'le Mücadeleye Hazır

yazar:

kategori:

Mercedes, Ferrari’nin 11 puan önünde 2. sırada yer alıyor. Alonso yarın podyuma çıkabileceğini düşünse de yarışı Mercedes’lerin önünde tamamladığı sürece sonucun önemli olmadığını söylüyor.

Alonso “Geçmişte bu pozisyondan daha imkansız yerlerden podyumlar kazandık. Ancak şu anda podyumu düşünmek adil değil çünkü 6. sıradan başlacağız ve ona dokunabiliriz. 2 saat önce sorsaydınız podyumun imkansız olduğunu söylerdim bu yüzden öncelikle starta ve ilk tura odaklanacağız. Umarım pozisyon kaybetmeyiz. Ardından Mercedes’leri yenersek mutlu olurum.”

“Burada takımlar şampiyonasında takıma ikinciliği kazandırmada yardımcı olmak için yarışıyorum. Her iki Mercedes’in önünde olursam Brezilya’da şansımız olur. Bu yüzden asıl hedefimiz yarın. Podyuma çıkarsak daha da iyi olur ancak olmazsa da dünyanın sonu olmaz.” dedi.

Alonso,son antrenman seansında daha gerilerde görünmelerine rağmen sıcak koşulların yardımcı olduğunu söyledi.

Alonso “Aracımız sıralamalarda daha iyi çalıştı. Sabah ilk seansta soğuk koşullarda sorun yaşamaya devam ediyoruz. Lastikleri çalıştıramıyoruz. Lastikleri ısıtmak çok zor. Öğleden sonra dün ve bugün daha iyiydi. Durum daha gelişti. Bugün öğleden sonra çok rüzgarlıydı bu yüzden farklı yorumlamak, her virajda rüzgarın şiddetine göre farklı sürmek önemliydi.”

“Bu yüzden aldatıcı bir sıralamaydı ve bugün biz iyiydik. Yine de bu yaşadığımız sorunu maskelememeli. Yeteri kadar performansa sahip değiliz. Bugün zorluydu. Nico 13., Felipe 14. Lewis 5., ben 6.yım. Bu yüzden onlarla mücadele edip yenmeye çalışmalıyız. Yarın iyi sonuç almalıyız. En azından bunu yapabilecek konumdayız.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari her zaman Sauber'den hızlıdır. Hızlı olmadığı zamanlarda bile 😉

  2. ferrari sauberden hızlı değil ki ?

  3. dikkat et önünde HULK var . merak ediyorum sen sauber,de hulk ferrari,de olsa . sen nerede . hulk şampiyonluk yarışını son yarışlara taşırmıydı . yoksa öndemiydi şampiyonada

  4. yarın eğer koşullar biraz daha stabil ve daha az rüzgar etkisi olursa yakın bir mücadele olacağını düşünmüyorum Mercedes-Ferrari arasında, hatta bir süre sonra alonso-rosberg kapışması görmek bile olası bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir