Massa: "Bu Kadar Yavaş Kalmama Bir Anlam Veremiyorum"

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Fernando Alonso’nun 6. olduğu sıralamalarda Massa 15. sırada kalarak 2. seansta elendi. 13. sıradaki Jenson Button’un 3 sıra cezasıyla birlikte Massa yarışa 14. sıradan başlayacak.

Massa “Ne olduğunu bilmiyorum. Çok şaşırdım ve dünden beri aracımda yol tutuşu konusunda sıkıntı yaşıyorum. Herhangi bir gelişme kaydedemedik bu yüzden ne olduğuna dair bir fikrim yok.”

“Sorunu bulmalı ve ne olduğunu anlamalıyız. Burası keyif aldığım bir pist ve geçen sene burada hızlıydım ancak bu sene bir şeyler çalışmıyor ve nedenini anlayamıyorum.” dedi.

Alonso ile aracının aynı özelliklerde olup olmadığının sorulması üzerine Massa “Aynı araç, aynı downforce, aynı kanatlar… Her şey aynı.” dedi.


Yorumlar

  1. Ben massa the beste yorum yapayım diyordum önce size kısa bir cevap yazmak için cevap vere bastım hızımı alamadım massathebesti de eleştirdim haklısınız bu konuda. ☺ Unuttum kime cevap verdiğimi yazdıkça.

  2. vermeyin şuna cevap ya allah aşkına 🙂

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrai mercedesle çekişirken neden massayı sabote etsin ki.Alonsonun derdi massa değil ki.Alonsonun derdi newey vetel ikilisi.
    Diyelim ki senin komplo teorilerin doğru olsun.Amaç massayı alonsonun gerisine atmak olsun.Bunu neden son seansta yapmadılar.Her iki pilotta son seansa kalır ve massa son seansa çıkmayarak hem lastik saklamış ayağı yapılır hem de 10. sıradan başlayıp alonsonun gerisinde kalmış olurdu.

    Massa kaçıncı olursa olsun.İster polden başlasın ister pit yolundan.Massa alonsoyu geçsin ya da geçilsin.Her ne olursa olsun senin derdin ferrari ile.Ferrariye her haftasonu giydirmeyi vazife edinmişsin.

  4. sınan matias avatarı
    sınan matias

    alonso ve arkdaşları aracı sabote ediyordur yoksa bu motivasyonla geride kalması imkansız.

  5. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ben diyorum ankara siz diyorsunuz ….

    Massa ve Alonso'yumu kıyaslamışım ? Alonso kötü bir pilot mu demişim ? Alons Massa'ya karşı takım emri mi uyguluyor demişim ?

    Bu kadar alınganlık göstermeyin allah aşkına.. Her mesajı farklı yöne çekip konu saptırıyorsunuz.

  6. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bottasla iyi çekişmeler seneye 🙂

  7. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Adam ne anlatmış sen ne anlatıyorsun arkadaş 🙂

  8. Massa 2010 da Alonso ya benzer Potansiyel sergileyip Webberden 60-70 puan alıp kendini üste taşısaydı Ferrari 2010 da şampiyon olabilirdi. Bu mümkündü. Şu bir gerçekki Massanın 2009 dan sonra yaptığı tek bir olumlu hareket olmadı.

    Onu suçlamakta istemiyorum çok ölümcül ve beyin hasarlı bir kaza geçirdi. Geri dönmesi bile bir mucizeydi. O küçük çaplı mucizeyi yarattıda zaten ama ötesini beklemek Massaya haksızlık olurdu. Ferraride onun yumuşak başlılığına acıyıp, çoluğu çocuğu var, kazazede bir pilotu kimse almak istemez hemen ilk sezonda sokağa atmak insanlığa yakışmaz diye çok arka çıktı Massaya. 1 sabretti, 2 sabretti hatta 3 sabretti Ferrari. Massaya sıralama ayarı yapıp kendilerinden ayrıldıktan sonra takım bulması için Alonso yu geçmesinede izin verdi Ferrari. Sıralama yarı yaptığı şurdan belliydiki başladığı yerden 1 tek sıra önde bitiremedi Alonsoyu geçtiği çoğu sıralamanın yarışında. Webber falan yarış dışı kalacak, Hamilton şanssızlık yaşayacakta Massa yükselecek vay babam vay.

    Massa koltuğunuda buldu, rahatladı, kendini son kez kanıtlamaya ihtiyacıda kalmadı, şimdi salar çayıra mevlam gayıra. Yukarıdaki Massathebest isimli provakatörün yazdığı gibi Ferrari Massaya değil, Massa Ferrariye madik atmıştır. Williamsla bu hafta anlaştı artık kanıtlayacağı birşeyde yok, 4 sene koltuğu garanti. Beni kovan takım Lotusada geçilsin diye son bir ihanet etme çabasında. Ey Massathebest o Alonsoyu geçtiği yarışlarda Ferrari mühendisleri sıralama ayarını yapmasa senin Massan nasıl Alonso yu geçecekti? bana bir açıkla. Gökten zeplinle ayar yapılmadı Ferrari garajında, ferrari mühendislerinin ayar yaptığı araçla Alonsoyu geçmiş, hâlâ Ferrariye çamur atmaya çalışıyor terbiyesiz.

    Ferrari prestij için Mercedesi geçmek için uğraşırken neden pilotuna komplo yapsın bunu bir açıkla bay provakatör? Buraya gelip kışkırtma amaçlı yazı yazmaktan başka hiçbir halta yaramıyorsun, işin gücün fitne fücur çıkarmak! yazıklar olsun senin gibi adamlara. Bir insan Alonsoyu da Schumiy ide sevmemekte özgürdür ama yaptıklarına saygı duyacak arkadaş. Kendine saygısı varsa bu pilotlara da saygı duyacak. Ben her zaman Massa'ya saygı duydum geçmişte yaptıklarını takdirle karşıladım ama sende o kumaş ok. Sen kendine olan saygını bile kaybetmişsin ey massathebest. Fitne fücur çıkarıp yıkıcı olacağına, yapıcı ol, müslih ol. En önemlisi müsterih ol, Massa her geride kaldığında komplo varmış gibi manipülatif eylem yapmaktan vazgeç !!!

  9. Pistte birşeyler yanlış gitmiştir. Maldonado da takıma suç buldu ama net iki kez trafikte kaldı turunda.

  10. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    o açıdan bakarsak Massa Ferrari ile 2 takımlar şampiyonluğu gördü 🙂 Alonso geldiğinden beri takım ne şampiyon olabiliyor, nede pilotları şampiyon olabiliyor 🙂

    Yanlış anlaşılmak istemem, arkadaşın dediği yoldan gittim ve karşımda bunu gördüm 🙂

  11. gider ayak yediğin kazıklardan biridir bu felipe. daha büyük olması da seni şaşırtmasın, çünkü adamların 1 hafta sonra seninle işi kalmayacak.

    son 6 sıralamanın 5'inde takım arkadaşının önünde sıralamaları bitirmen, kim bilir takım içinde kimlerin oralarına buralarına battı ki, acısını çıkarmak için 1 saniye farktan aşağısı kurtarmadı bunları.

    lider pilotlarının bozulan süper-egosunu tamir etmek için, sıralamalardaki durumun yüksek perdeden sorgulandığı günlerde bir yenisinin daha kabul edilemez olduğuna karar verdiler demek ki.

    çirkefliğin en büyüğü, geçen hafta abu dhabi'de buram buram art niyet akan lastik ve pit stratejisi ile, lider pilotlarını öne geçirebilmek için kudurmuş gibi davranan takımın son büyük vukuatı olur demiştik ama değilmiş demek ki.

    öyle ya, 1 hafta sonra hiç bir şekilde kullanamayacakları, emir veremeyecekleri, şantaj yapamayacakları ve borusunu öttüremeyecekleri bir takım için çalışmaya başlayacaksın. seni önde görmek, sen bu takıma hizmet ederken bile bunlara dokunuyordu, 2 yarış kala öküz ölmüşken; lider pilotun bi tarafını okşamak suretiyle kazanacaklarının yanında seni üstte görmek ne verecek ki bunlara?

    velhasılı, takımın ağababası kel ispanyol bankerin, muhtardan oturma ilmuhaberi çıkartmış gibi mütemadiyen lider pilotun garajında oturmasına rağmen, sevgili paracıklarının yapamadığını dış kapının mandalı bir pilotun yapması sonucu uğradığı traji-komik durumdan bir şekillde kurtarılması gerekiyor; ve takımca verilen "biz de siz de doğru ata oynuyoruz" mesajının altı, hile hurda dalavere, artık Allah ne verdiyse bir şekilde altının doldurulması gerekiyordu.

    dış kapının mandalı felipe'nin, mühendisi smedley ile baş başa verip ortaya çıkardığı başarı, "en iyisini lider pilotumuz bilir ve yapar" kafasını yağayan ve yaşatmaya çalışan takım yönetimini de hayli zarara soktu. çünkü, felipe geride iken lider pilot nerede olursa olsun elimizden geleni bu deyip hem kendini hem takımı rahatlatıyorken, öne geçen felipe oldukça lider pilot bunun sebebini araca bağlamaya başladı. haliyle "takım elinden geleni yapıyor, lider pilotumuz da öyle. ama olanı bu kadar" tezinin ardına yaslanmış mışıl mışıl paralarını sayan bu lider pilot-takım ikilisi, felipe'nin kendi kendine başarısıyla öne geçmesi sonucu tezlerinin ayağa düşmesine, kelin ortaya çıkmasına ve uykularının kaçmasına daha fazla izin veremezlerdi doğal olarak.

    aldılar felipe'yi aşağıya, süper-egosu incinen pilot başta olmak üzere para babaları, takım yöneticileri şusu busu rahat etti. hem de 1 puanın bile değerli olduğu bir anda diğer pilotunu yok ederek.

    işte böyle acayip bir takımdır burası.
    çok mu ilginç?
    neyse ki motoru parası vesairesinin gram para etmediği, eyvallahı olmayan bir takıma gidiyor felipe çok şükür.
    geçen yılın perez'i, koba'sı ve en acıklısı da oyalana oyalana başı dönüp, sonunda 15li sevgililer gibi bir SMS'le tekmeyi yiyen hulkenberg örneği duruyor önümüzde.
    amaçları paçavra gibi buruşturup bir kenara atmak iken,
    yine iyi kurtuldu felipe.
    ne kadar mutlu olsa azdır.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Her sey ayniysa fark pilotajdadir. Aslinda artik takimda bulduguna gore daha rahat olman gerekirdi ama demekki bu kadar oluyor.

  13. Senin gitmen Ferrarinin şansını artıracak kötü şanssın sen .

  14. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Gerçekten antremanlardan beri hep 1 saniye civarında gerisinde kaldı. Hakikaten böyle bir demecin ardından ne olduğunu çözmek zor.

  15. …Alonso ile aracının aynı özelliklerde olup olmadığının sorulması üzerine Massa…

    Bunu sormasalar şaşırırdım zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir