Kovalainen, Raikkonen Gibi Tırmanmayı Hedefliyor

yazar:

kategori:

Kovalainen “Dün iyi bir aracımızın olduğunu biliyordum ancak sıralamalar için kendime bir hedef belirlememiştim. Bugün araçtan hemen hemen her şeyi çıkardığımı düşünüyorum çünkü bugün düne göre biraz daha serin olduğu için biraz sıkıntı yaşadım.”

“Genel olarak şu ana kadar her şey olumluydu ve ilk 10 arasında yer almayı başardık.”

“Yarın için bir tahminde bulunmuyorum ancak Kimi’nin gridde benzer pozisyonlardan  çok iyi iş çıkardığını görmüştüm. Bu yüzden yarın iyi bir gün daha geçirmeyi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Yarışta şans yanımızda olursa ilk 5 veya podyum neden olmasın

  2. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Burası Formula 1. Ufak ayarlar bile takımların gelişimini sağlar. Hele ki şimdi ki lastilerde bu çok çok büyük bir önem taşıyor. Sauber artık ayarlarda sıkıntı çekmiyor. Seni başını hatırlasana.. Her iki pilotta ilk seansda eleniyordu, şimdi neredeyse pol için savaşacaklar. Hulkenberg iyi bir pilot ama onu büyük pilotlarlada görmek lazım. O zaman mükemmel bir pilot derim. Şuana kadar yarıştığı pilotların hepsini yendi, fakat hepsi bir şampiyon değildi..

  3. eminmisin bir daha izle bu iikilinin force indi,daki yarışlarını . lotusa geçerse anlarız iyimi kötümü hulkenberg,i . aracı araç yapan pilot,tur . 1991 ve 1995 benetton . 96 . 2000 ferrari schumi örneği gibi

  4. Elektrik parasını ödeyemeyen Sauberden nasıl gelişim göstermesini bekliyorsunuz? Ferrarinin artık ıyyk bu kötü dediği parçaları Hulkun geri bildirimleriyle çalıştırdılarda sezonun 2. yarısı birazda lastikler sayesinde ileri gittiler. Sauber aracı hızlı değil şanslı. Hulk gibi bir geri bildirimciye sahip olduğu için şanslı. Nasıl siz zamanında Schuminin bu özelliği ile kıvanç duyuyorsanız, hemen hemen aynını daha küçük bir takımda bugün Hulk yapıyor. Onla da kıvanç duyun.Gutierrezde sıradan pilot değil. Çok net Perezden iyi. Çoğu ilk zaman turunda 0.2 saniye falan Hulktan iyi oluyor, Hulk Tecrübesi ve aracı akıllı kullanması ve de istediği zaman hız potansiyelini artırmasıyla sonraki turlarda 0.4 saniye falan koyuyor araya. Tıpkı Webberle Vettel durumu gibi. Webber ilk turlarda daha iyi görünüyor ama Vettel hız potansiyeliyle Webberi sürekli geride bırakıyor. Hulk gerek geri bildirimlriyle gerek Ferrarinin çalıştıramadığı parçaları Saubere uydurmasıyla, gerekte hem sıralamada hem yarışta hızlı olmasıyla fazlasıyla kendini kanıtladı. Saubere çağ atlattı yaw daha ne olsun? tek başına Hulkla Toro Rossoyu geçti. Koy Toro Rossoya Hulku, buugün Force Indiayıda geçerlerdi. Hulk Cuma günleri en fazla çalışan pilotlardan bir tanesi Hulku iyi takip etmenizi öneririm.

  5. Beğenmediğin Di Resta Force Indianın topladığı puanların %70'ini toplamış öyle kağıttan gemi değil. Altına iyi bir araç verilse Buttonun 2009 da yaptığından çok daha iyi işler yapar. Force Indiia aracının dengesi çok zayıf öyle 1-2 yarış pist dışına çıkıp yarış dışı kaldı diye Di Resta kötü pilot mu oldu? Hulkla kafa kafaya yarışması çok normal. Sutili yendi mesela bu sene. Sutilde eften püften pilot değil. Kapitalist sistemin bir getirisi galiba bu. Büyük takımlarda yarışan pilotlar en büyüktür, diğerleri kötü pilottur, İyi olsa büyük takıma geçer düşüncesi. Yine aynı sektörde kapital ekonominin borusunun ötüp paralı pilotların yarıştığınıda görebiliyoruz. İyi pilot; kötü pilot yoktur, büyük takımda yarışmamış pilot vardır yeğen ☺ Di Resta nın alt serilerdeki başarılarını sen bir araştır kafan karışmış. Buna görede Hulkenbergin potansiyelini yorumla. Di Restada Hulkenbergte rahatlıkla büyük takımlarda yarışabilecek ve büyük işler yapabilecek pilotlardır. İskoç ve Alman disipliniyle yetişmiş nadide pilotlardır. Vettel Red Bulla ne kadar ünlü olduysa alt serilerde ondan başarılı olan Di Restada Force Indianın kötü aracıyla o kadar rezil olmuştur. İşte şans meselesi kiminin şeyinden akar, kimide kuyu dibinden çıkarmaya çalışır. ☺

  6. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bana kalırsa Sauber hızlı. Gutierrez yavaş kaldığı için Hulkenberg daha fazla ön plana çıkıyor. Eğer Hulk'un yanında daha kaliteli bir pilot olsaydı o zaman değerlendirme yapabilirdim. Dediğim gibi Gutierrez'in yavaşlığı Hulkenberg'i ön plana çıkarıyor bence. Yinede Hulkenberg'in yetenekleride gridin çoğundan çok daha iyi..

  7. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kendi stiline göre tasarlanmamış bir araçla daha iki gün önce Raikkonen'in yerine geçeceği açıklanan ve hazırlanacak vakti pek fazla olmamasına rağmen son 10'a kalmayı başaran bir isim. Gerçekten elinden gelenin en iyisini yaptı, belki yarın daha iyisini yapabilir.

  8. Yorumunuza katılıyorum.Ancak sondaki söyledikleriniz artık klişeleşti.hulkenberg i ön sıralardaki bi takımda görmeden değerlendirmek bence adama haksızlık.

  9. Hulkenberg'i çok abartıyorsunuz, geçen yıl Di Resta'yla hemen hemen aynı performansı gösterdi. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu yıl ki takım arkadaşı Di resta'dan çok daha kötü olan Gutierez. Ki Gutierez bile sıralamada Q3 e kalabiliyorsa ya da yarışlarda arkasına araçları konvoy yapabiliyorsa, bu pilot yeteneğinden çok araç yeteneğidir. 2013 sezon öncesi testlerde Sauberin virajlarda çok iyi olduğunu bir çok pilottan duymştuk. Herkes sezona damga vuracağını zaten düşünüyordu. 2013 sezonunun ilk yarısında işler onlar açısından iyi gitmemişti. Sezonun 2. yarısında belli ki sorunları halletmişler ve aracın rekabet seviyesi artmış. Nico iyi bir yarış pilotu ama asla bir Fernando, Kimi, Vettel yada Lewis değil.

  10. Kovalainen elinden gelenin en iyisini yaptı şimdiye kadar umarım yarışta daha iyi pozisyonlarda yer alır. İlk defa kullandığı bir arabaya şimdiye kadar çok kolay adapte oldu diyebilirim. Direksiyon üzerinde ki fonksiyonları anlaması çok önemliydi çünkü Caterham aracına göre fonksiyonlar çok farklı işlevsel olarak aynı olabilir ama teknik ve tuşların konumlandırılması bakımından karşılaştırılamaz bile.

  11. Bir Raikkonen değilsin bi evlat.

  12. valla hulk seni geçiyorsa sıralamada . tırmanamassan dahada geri dönemezsin pistlere . şu anlaşılıyorki hulk su pistte en iyi pilotlardan biri . sauberle bunu yapıyorsa ferrari redbul mclaren lotus,la kimse tutamaz hulk,u

  13. umarım başarırsın heikki bir podyum görürsen gelecek sene lotus olmasa bile force india ya da sauber de seni görmek güzel olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir