Ralf "Ferrari 1 Numarayı Seçmeli"

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotlarından Ralf Schumacher’e göre Ferrari’nin 2008 sezonunun geri kalanı için 1 numarayı seçmesinin zamanı geldi.

Formula 1’de Jordan, Williams ve Toyota takımlar ile mücadele ettikten sonra DTM’de yarışmaya başlayan Ralf Schumacher, Ferrari’nin en iyi sonucu alabilmesi için 1 pilotu seçmesi gerektiğine inanıyor.

Şu anda Ferrari pilotları Massa ve Raikkonen aynı puandalar.

Ralf "Şu andan itibaren Ferrari giderek 1 numaraya yoğunlaşmalı." dedi Bild’e yaptığı açıklamasında.

Lewis Hamilton ise Ferrari’deki pilot mücadelesinin İtalyan takıma faydalı olduğuna inanıyor.

Hamilton "Bu bence takımları için avantajlı çünkü markalar klasmanında ilerlemelerini sağlıyor. Bu onlar için kötü olamaz." dedi.

Eski Şampiyonu Niki Lauda da aceleye gerek olmadığını söyledi.

Lauda "Ferrari’nin 1 numarayı seçmesi için aceleye gerek yok. Eğer birisi geriye düşerse diğerine tamamen yoğunlaşırlar." dedi.


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    daha önceleri sıralamalarda massa'ya öncelik veriliyordu, şimdi de kimi'ye. ve bence artık bu şekilde devam edilmeli. kovalainen'in kötü olduğu bir sezonda her halükarda ferrari şampiyon olur gibi, ama bu arada pilotlar şampiyonluğu kaybedilmemeli.

  2. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    muhtemelen kımı daha basarılı olabılır derken ne olucagını kesınlıkle bılemıyoruz.ancak bu sene massada onun kadar ıyı perfonmans sergıledı.ılk ıkı yarıs sonrasında gayet ıyıdı.karıyer olarak kımı daha ıyı bir şampıyon.ancak bu yıl massada cok ıyı

  3. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    raikkonen geçen yıl yarısların yuzde 88ınjı tamamlamıs.bu yıla bakınca durum daha farklı.daha cok aksılık yasamıs.yanı ıstıkrarlı oldugunu solerız ancak ne kadar soleyebılırız.bende ferrari pilot ıkılısınden bırısı olmasını ıstıyorum.muhtemelen kımı daha basarılı olabilir.ancak bu yıl her 2side cok ıyı ısler cıkartıyor ve şanslar esıt.tabı arada bazı hatalarda oldu.herkes talıhsızlık yasadı hatalar yaptı.ancak kımı geçen yıla gore daha ıstıkrarlı deıl bence

  4. bende şu an kimi yi tutuorum ama, eşit puanda olan 2 pilot arasından 1. pilotu seçmek zarar verir. Şu an herşey ii. Biri geriye düşerse onun 2. olması taraftarıyım…

  5. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bu pilot eşitliği bi yandan ii oluo bi yandan da kötü oluo…ii olan şey ferrari takımlarda liderrr,,,kötü olan şey ise bu neden den dolayı lewis we kubicaya fırsat doğuyooo…bnce bi kaç yarış daha böle eşitlik olması lazım ki takımlarda puan farkını acalım,,sonra bi pilota yönelmek daha ii olurr ..forza ferrarii

  6. ferrari su ana kadar bir pilot belirmedigi icin hamilton cok puan aldı.
    bence simdiye kadar hata yaptılar

  7. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Ben her yarışta ferrarinin bir pilota daha fazla önem vermesini bekliyorum. BU pilotta tabiki raikonen dir. Çünkü İstikrarlı. hırslı olan raikonen bence ! Böyle giderse evt ferrari takımlar şampiyonu olur ama pilotlar şampiyonu acayip bi şekilde riske girer. Ayrıyeten Bu hafta ben çok umutluyum Raikonen kazanir bea..!

  8. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    saol erdal kardeş haklı olabilirsin.dikkat edicem önerine.ancak o an sinirden yazmısta olabilirim.birde ralf sureklı ferrari hakkında konusmaya başladı.evet sormuslarkı soylemıs fıkrını ancak surkeli ferrariye akıl verme gibi bi yorumda bulunması hosuma gitmedi.

  9. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    not:kıt kanaat derken kendımele kıyaslıyarak degıl.aynı seyı kendım ıcınde dıyorum.bızım fıkırlerımız bılgılerımız ralf ın yanında kıt kanaat kalır manasında uzerıne alınma sakın

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    burak arkadasım ıyı guzel yazıyosun edıyosun fıkrını soyluysun ınsanlar katılır katılmaz ayrı.ben sadece saygı duyarım.sen burdan her konuda fıkrını soylıyceksın yazıp cızıp kıt kanaat bılgılerınle mangalda kul bırakmıycaksın f1 de yıllarca yarısmıs bır adama yanı ralf schumachere sen ısıne bak dıyceksın.kendı ettıgın lafa kendın ınanıyormusun allah askına.adama sormusalrkı cvp vermıs ustelık asagıda hamılton ve laudanın fıkırlerıdde kısaca acıklanmıs.yorum yazarken bıraz objektıf ve sakın olalım allah askına.

  11. erdal arkadaş en iyi cevabı vermiş burak arkadaşa tebrikler 🙂

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bır kımı taraftarı olarak bu acelecı bır karar olur kanatındeyım.bırınden bırının farkı bıraz olsun acması lazım.sonra allah kerım.yanlız gızlıden gızlıye bır kımı ımtıyazı var bence.kımının yarıs dısı kaldıgı yada podyum dısında kaldıgı yarıslara bakarsak boyle yapması gerektıgını anlarız gıbıme gelıyor.her ne kadar ıkısı aynı puanda olsalarda bence kımı massadan her yonuyle daha ıyı daha mucadelecı daha gozu kara bır pılot.katılmayan katılmaz tabı kımseye lafım yok.bu benım fıkrım.kımı 2 kere yarıs dısı kaldı bırınde monako da sutıle arkadan kayarak carpması dıgerıde hamıltonun ona vurması.dıger tum yarıslardan puan alabıldı.avusturalyada bır hata yaptı dogru ama hep mucadelecı ve ıstıkrarlı oldu.son yarısta stratejı hatasıyla 2 hata dıyelım.massa ya gelınce avustralyada kımıyle aynı sorundan kaldı.malezyada kaydırak oynadı kendı hatasıyla yarıs dısı kaldı.ıngılterede zaten 2 tur yedı aracı kullanmadı bıle.yarıs ıcınde sartlar bırcok syı degıstırır ama ben kımıyı massa dan dah ıstıkrarlı daha mucadelecı goruyorum.pılotların esıtlıgı konusunda da mc laren bence ferrarıden daha esıt.son yarısta okadar esıtlerdıkı neredeyse ıkısı bırden yarıs dısı kalacaklardı.startta temas bıle ettıler.dogrumu degılmı tartısılır ama esıt deyıp heıkkıyı arkaya atmıyorlar bence.heıkkı nın performanısı su ana kadar kotu o kadar.

  13. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    heıkının fransada gecılısı cok komıktı.ingilterede de hıc zorlanmandı hamılton.kusura bakma yerı deıl evet ama benım fıkrım o.yanlıssam söle.bu arada mclarenden nefret ettigidme dogru.kompleksımn var yada yok senı ılgılendırmez.senın ferrariye sevdalı olmadıgında kesın.yınede haklısın bu haberde o yorum yanlıs.ben ole gecısler ızledım hamıltondan belkı deıldır yanılıyorumdur

  14. Mclaren nasıl eşitler diyip Heikiyi geride bıraktıklarına dair bir örnek verebilirmisin bana burak arkadaşım,yoksa bu lafın gelişi ve mclaren kompleksinden kaynaklı olarak yazdığın birşey mi..ferrari ile ilgili bir haber de neden mclaren yorumu yapılır acaba ???

  15. doğruu sölüoo bence..

  16. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ayrıca ralf işine baksın.f1 bırakıp ordan konusmak kolay.toyotada cok ıyıdı ferrariye akıl veriyor.ona kalmadı neyı nasıl yapacagı ferrari'nin.

  17. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ben fanatik ferrari fanı olarak ahmet karaya sonuna kadar katılıyoumikım alırsa alsın takım ıcın kendı ıcın bunu yapıcak.massa kadar kımının kımı kadar massanın hakkı var.suan yarısı yenı bıttı daha başa baş.geçen sene ki gibi bir durum olursa destek olma yada 1numara seçilir.sımdı bırısının daha ıyı gıdebılecegını bılmıyorz.ya destekledıklerı 1numara dedıklerı şanssız olursa kazanamazsa bu sefer diger pilotta yanıcak.çocuk oyuncagımı bu bı onu desstekle bı onu.artık ferraride o statu farkı kalktı.mclaren gibi eşitiz diip heıkıyı her yarıs geride bıraktırmıyor ferrari.adam maşallah yol verir gibi hame geçiliyor.

  18. Ralf bir açıdanda haklı olabilir,Ferrari geçen yılki kadar şanslı olmayabilir,ya da başka bir deyişle Hamilton şansız olmayabilir, Mclaren geçen yılki son yarışlardaki hatalarını yapmayabilir.Bu yüzden Ferrarinin bir pilot belirleyip ona yoğunlaşması doğru olabilir.2007 yılındaki gibi mucizevi bir şampiyonluk F1 tarihinde çok sık rastlanan bir olay değil…

  19. Bu sezon şimdiden bir pilota işi bağlamak riskli bence, Kimiye işi bağlarlar teknik arıza çıkar, ne bileyim biri gelir pitte çarpar 🙂 Massaya bağlarsın o na da teknik arıza çıkar, benzin pompası falan çalışmaz, ya da Massa gününde olmaz. Daha aynı puandalar, biri diğerine üstünlük kuruncaya kadar beklemeliler bence.

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    buna niye gerek duydu ralf acaba????
    neden bir pilota yoğunlaşılsın ki yavv

  21. bende aynısını düşünüyorum apocanla son 3-4 yarıştır daha çok kimi üzerine oynanıyor özellikle sıralamalarda genelde hafif olan Kimi daha önce sırayla oluyordu Massa Kimiden daha üstün sıralamalarda o yüzden 1-2 turluk fazla yakıt yükü ile sıralamalara çıkıyor..Bakalım Hockenheimda nasıl olucak ben Massanın hızlı olucağını düşünüyorum eğer 1. ferrariden olucaksa bu Massa olucaktır..

  22. ferrari bunu belli etmeden çoktan yapmaya başladı bile 🙂 bir de eşitken pist üstü mücadelesi görseydik iyi olurdu

  23. bence ferrari secimini yaptı son iki yarıstır takım en iyi stratejiyi kimiye veriyor ve bu massa puan olarak önde ikende böyleydi.ve massada bana bunu kabullenmis gibime geldi. bence massanın sampiyon olması icin kiminin arızalarla bogusması lazım.

  24. Bir Rai taraftari olarak soyluyorum ki su an asla bir pilota yogunlasmamali takim, ha kim daha iyi gider arayi acarsa o zaman yogunlassin lafim olmaz, aceleye hic gerek yok. Ben Massa`nin da sampiyon olabilecegini dusunuyorum ve buna asla uzulmem.. (Fanatik Ferrari`ci degilim, pilot tutarim, oda Rai, belirteyim dedim..)

  25. Ralf`ten inciler, hey allam ya 🙂 Bencede Rai ve Felipe birbirlerini yemeden dalasmadan gayet iyi gidiyolar. Mclaren`in sozde pilot esitligine kapak olsun 😉 Saka Saka 🙂

  26. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    ralf çok haklı bence ferrari hemen kimi ye yoğunlaşmalı çünkü numara olacak kişi kimi raikkonendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir