Rubens Barrichello

yazar:

kategori:
Rubens Barrichello
 Doğum Tarihi  23/05/1972
 Doğum Yeri  Sao Paulo
 Ülke  Brazilya
 Medeni Hali  Evli 2 çocuk
 Boy  172
 Kilo  74
 İstatistikler

 Yarış Birinciliği

 9  İlk Yarış  1993 Kyalami
 Kazandığı Puan  519  En iyi derecesi  1
 Katıldığı Yarış  252  2006 Derecesi  7
 Pole Pozisyon  13  2007 Derecesi  –
 Podyum  61  Takımı  Honda

 Geçmiş

 Rubens kartingden Formula 1 e çıkan sürücüler arasında en hızlılarından birisidir.17 yaşında 5 tane karting şampiyonluğu vardı aynı sezon GM Avrupa serisinde kazandı.Sırada formula3000 vardı.Burada 3. bitirdi ve 21. yaşgününde F1 e hazır hale gelmişti.

Formula 1 e Eddie Jordanın takımında Güney Afrika Gp sinde başladı.sıralamalarda 14 sıradaydı ancak vites problemi onu 31. turda yarış dışı etti.3. yarışında Ayrton Senna’nın arkasında yarışı bitirecekken yakıt problemi yaşadı ve bu onu yarış dışı bıraktı.

1994 te yağmurlu SPA Gpsinde pole pozisyonun elde etti ancak 19. turda yarış dışı kaldı.aynı sezon Pasifik Gpsinde 3. bitirdi ve 5 defada 4. sırada yarış tamamladı.1995 te Mekanik problemler yakasını bırakmadı.Aynı sezon Kanada Gpsinde yarışı 2.sırada tamamladı.Bu onun ozaman kadarki en büyük başarısıydı.1997 de Stewartla anlaşana kadar Jordan takımında kaldı.Stewarta gelince takıma ilk puanlarını getirdi.Monaco Gpsini 2. sırada tamamladı.1998 de başarısız olduğu seneydi.9 yarışı tamamlayamadı.sadece 4 puan toplayabildi ve 9 yarışta damalı bayrağı göremedi.

1999da umut verici bir şekilde sezona başladı ama araba çok şekilde hayal kırıklığı yarattı.Bazen çok güçlü yarışlar çıkardı.Yağmurlu bir yarışta pole pozisyonu alarak herkesi şaşırttı.Sezon ortasında öle bir sürpriz olmuştu ki 2000 sezonunda Ferrari ile anlaştığı ortaya çıktı.

2000 Rubens’in kesinlikle hayatında unutamayacağı bir sezondu.İlk yarış birinciliğini Hockenheimde aldığında podyuma çıktığı zaman gözlerinden yaşlar geldi.Tüm sezon boyunca göstermiş olduğu yüksek performans Sezon sonunda Ferrari’nin markalar şampiyonluğunu almasında büyük katkı sağladı.Ama kendisi sezonu 4. sırada bitirebildi.

2001 de Mclaren sürücüsü Coulthard ile 2.lik mücadelesi verdi.Ama sonunda kaybetti ve 3. sırada sezonu tamamladı.2002’de 4 birincilik kazandı.Amerika Gpsinde öle bir olay yaşandı ki damalı bayrağı takım arkadaşı Michael Schumacher ile yan yana çok küçük farkla geçtiler.Aynı anda geçerek tarihe geçmek istiyorlardı ama Rubensin çok az farkla önce geçmesi bunu engelledi.sezonu 2. sırada tamamladı.

2003 te güçlü Ferrari aracına rağmen Barrichello pek fazla varlık gösteremedi.Hem Kimi Raikkonen hem de Juan Pablo Montoya onu geçti.2004 te 2 yarışta 1. oldu ama tüm bu zaferler Schumacher şampiyonluğu garantiledikte nsonra olmuştu.Ferrari takımında Schumacherin önceliği vardı.o her zaman Schumacherin gölgesinde kaldı ve 2004ü de Schumacherin arkasında 2. sırada tamamladı.

2005 te hem Barrichello hem takım arkadaşı Schumacher hem de Ferrari zorluklar yaşadı.Bridgestone Ferrari ikilisi bu sefer rakiplerine yenilmişlerdi.Ama tüm zorluklara rağmen Rubens 4 defa podyuma çıkmayı başardı ancak üzücü şekilde sezonu 8. sırada bitirdi.

Ferrarideki uzun yılların ardından Honda takımına geçen Barrichello ilk başlarda araca alışmada zorluklar yaşasa da ardından düzenli olarak puan almayı başardı yeni takımıyla.Barrichello sezonu 30 puanla 7. sırada kapattı.

Pistin en yaşlılarından olan Barrichello 2007 yılında Honda ile tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Tüm yarışlardan puansız ayrılarak takım arkadaşı Button’ın da gerisinde kaldı. Barrichello 2008 yılında Honda ile devam edecek. Bir sorun yaşanmaması halinde Barrichello Türkiye yarışında en çok GP’ye katılan pilot olma rekorunu kıracak. Bu rekor şu anda 256 yarış ile Ricardo Patrese’ye ait.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir