Formula 1 Takımları Sporun Geleceğini FIA ile Görüşecek

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, sporun geleceğini görüşmek için 22 Ocak’ta Cenevre’de FIA ile bir araya gelecekler.

Henüz tam tarih kesinleşmemiş olsa da Autosport’a yakın kaynaklar toplantının 22 Ocak’ta yapılacağını  ve bu toplantıda gelecek için düşünülen kuralların masaya yatırılacağını söylüyorlar. Bunun yanında asıl amaç Formula 1 takımlarının sporda kalabilmeleri için harcamaların düşürülmesi olacak.

Toplantıdaki ana konu, geçtiğimiz sene içerisinde karar verilen bütçe sınırının ayrıntıları olacak. FIA, bu konuda gereken değişikliklerin yapılması için zorluyor.

Ancak bütçe sınırı konusunda anlaşmanın kolay olmayacağı düşünülüyor. Eğer bütçe sınırı yüksek olursa bu sefer yine küçük takımların bütçesi diğerleri ile mücadele edecek seviyede olmayacak. Büyük takımlar da bütçenin çok düşürülmesini istemiyorlar.

Stefano Domenicali “Herkesin eşit olması fikrinden ziyade bir başka fikri masaya yatırıyoruz. Dürüst olmak gerekirse böyle bir şey olursa sadece büyük takımlar etkilenir, zaten ölmek üzere olan takımlar değil.”

“Belli miktarda kazanan takımın belli miktarda para harcaması teklifini niye dikkate almıyoruz? Gelir ile harcamalar arasında dengeyi tutturmamız lazım.” demişti.

Lotus’tan Eric Boullier “Henüz bir şey imzalamaktan çok uzaktayız. Prensipte griddeki ortalama bütçenin iki katını harcayabilecek 3-4 takım olduğunu anlamamız lazım.”

“Benim için sorun onların ne harcadıkları değil çünkü onlar ne kadar çok harcarsa F1 belli konularda daha iyi olur.”

“Ancak bir çok takımın podyum mücadelesi verebileceği rekabete ihtiyacımız var.”

“Geçmişte olduğu gibi kazanan hep aynı oluyorsa bu F1 için tehlikeli olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1 Takımları Sporun Geleceğini FIA ile Görüşecek” için 2 yanıt

  1. Şampiyon olamasa bile şampiyondan fazla para alan takım diyor ki;

    Herkesin eşit olması fikrinden ziyade bir başka fikri masaya yatırıyoruz. Dürüst olmak gerekirse böyle bir şey olursa sadece büyük takımlar etkilenir, zaten ölmek üzere olan takımlar değil.

    Özeti: Harcamaların durumu kötü takımların da rahat edeceği seviyeye çekilmesi işimize gelmiyor. Bu yüzden harcamalar alttaki takımların zaten bulamadığı paralara düşecekmiş gibi yorum yapalım da ufaktan destek bulalım. Saçmalamaktan iyidir.

    Sıkıntıda olan bir takım diyor ki;

    Ancak bir çok takımın podyum mücadelesi verebileceği rekabete ihtiyacımız var.

    Özeti: Sadece paramız olmadığı için onlar kadar iyi olamıyoruz. İş bilgi değil para sporuna döndü. Arada podyuma çıkar puan alırsak ekonomimiz zaten düzelir.

    1. Abicim her konuda haklısın da Grosjean-Maldonado ikilisinin bizim mahalledeki Kasap Haydo’dan bir farkları olmadığı için para pul bir işe yaramaz zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir