Resmi: Ferrari Macaristan'da Örs Kanadı Kullanacak

yazar:

kategori:

Hockenheim’de yaşadıları sorun nedeniyle bu konu üzerinde çalışan İtalyan takımı bu haftasonu koşulacak olan Macaristan Grand Prix’inde ilk kez ‘köpekbalığı yüzgeci’ şeklindeki motor kapağı tasarımı ile yarışacak.

Son dünya şampiyonu takım ilk kez Red Bull tarafından kullanılan motor kapağı tasarımını geçtiğimiz hafta testlerin son gününde cuma günü Felipe Massa’nın aracında test etmişti.

Testlerin ardından takım arka kanada doğru olan hava akımını geliştirmek ve fren dengesine yardımcı olmak amacıyla pilotlardan gelen pozitif yorumların ardından bu hafta koşulacak Macaristan Grand Prix’inde kullanacaklarını doğruladı.

" Yarın, Luca Badoer Fiorano’daki pistte Budapeşte’de kullanılacak araçla bir sürüş gerçekleştirecek." takımdan daha önce bu şekilde bir açıklama gelmişti.

Takım Patronu Stefano Domenicali "Bu haftasonu gerçekleştilecek olan yarışta ilk kez F2008 üzerinde diğer bileşenlerle birlikte Jerez pistinde gerçekleştirilen testlerin ardından Massa’nın bazı yararların sağladığını hissetmesinin ardından ‘örs’ motor kapağını kullanacağız." dedi.

Ferrari’nin geçen hafta gerçekleştirilen yarı sezon test döneminde temel amacı son yarış olan Almanya’da gösterilen düşük performansına bir çözüm oluşturmaktı, öyle ki takım Almanya’da McLaren’den Lewis Hamilton’ın hızına yetişememiş ve yarışı üçüncü ve altıncı sırada tamamlamıştı.

Takım her iki pistte ve Maranello’daki fabrikasında elde edilen veri analizlerini, araç ayarları karşılaştırması ve aerove mekanik parçaların incelenmesini içeren bir çalışma gerçekleştireceğini söyledi.

Yapılan incelemeler ve testlerin ardından F2008’in Almanya’da yaşadığı sorunun doğrudan aracın hızıyla ilgili olmadığı ‘lastik kaynaklı’ bir sorun olduğu bildirildi.

Domenicali "Hockenheim’da yaşananlar ile ilgili yapılan araştırma sentezi sonucunda sorunun aracın kendisiyle ilgili olmadığı bunun yanında bazı şeylerin yanlış gittiğini ve paketin diğerlerin dah kötü olmadığını söyleyebiliriz."

"En büyük farklılık lastikler ile ilgiliydi ve çeşitli sebepler oluştu, Kimi Raikkonen ve Felipe Massa pazar günkü yarış boyunca lastiklerini en iyi şekilde çalıştırmayı başaramadı. Daha önceki antreman seanslarıne ve sıralama turuna oranla farklılık vardı ve zorluk yaşandı." dedi.

 


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    motor kapağına yüzgeç yapılınca F2008 şimdi tam çekiçbaşlı köpekbalığı oldu :)aracın dengesine katkısı olduysa iyi. kontrolsüz güç,güç değildir 😛 macaristan ve bunun gibi diğer yarışlarda iyi olur umarım.

  2. örs kanat – örs motor kapağı – köpekbalığı yüzgeci vs vs vs aynı şeylerden bahseidyor

  3. ona örs kanat mı deniyor örs motor kapağımı yada motor kapağı farklı bi kısımmı kafam karıstı okadar farklı haberler cıktıki hakkında cacık oldu bilgiler:)

  4. ferrari kiminin dedigi gibi cok orjinal bisey bulmus 🙂 hayırlı olsun..

  5. ogun savaş avatarı

    Kimi nin lafı 3 haftada çürüdü 😀 başkasının bulduğu bşeyi kullanmayız yani herşeyi ilk kendileri bulurmuş ya noldu 😀

  6. antremanları ve yarışı http://www.justin.tv sayfasındaki sport bölümünde yayını veren kanallardan izleyebilirsin.

  7. spaya düşük downforce demişler 😀 yok artık…

  8. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    arkadaslar cuma günü yapılacak antreman turlarını nerden izleyebilirim (http://stream.ra1kkonen.com/) bu site deyişti başka bi site oldu yardım edebilirmisinz

  9. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    kaan çok güldüm vallah (sakat o kanat ) 😀

  10. burak yüksel avatarı
    burak yüksel

    herkes ne kadar başkasından aldı dese bile umurumuzda değil bu kanat f2008in dengesini sağlayacaksa kullansınlar hatta geç bile kaldılar

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarende hem örsü hemde burun kanatları kullanabilir

  12. kaan kaanhan avatarı

    söylenenlere göre hava rüzgarlı olursa sakat o kanat 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir