Lucas di Grassi

yazar:

kategori:
kisisel.jpg
Doğum Tarihi  11.08.1984 Medeni Hali  Bekar
Doğum Yeri  Sao Paulo Boy  180 cm
Ülke  Brezilya Kilo  75 kg
       
stat.jpg
Yarış Zaferi  0 İlk Yarış  2010 Bahreyn GP
Podyum  0 En İyi Finiş Pozisyonu  –
Pole Pozisyon  0 2009 Derecesi  GP2 – Üçüncü
En Hızlı Tur  0 2008 Derecesi  GP2 – Üçüncü
Katıldığı Yarış  0 Şampiyonluk  –
Topladığı Puan  0 Takım  Virgin-Cosworth
Yarıştığı Takımlar  

2009 GP2 Racing Engineering
 

2008 GP2 Barwa International Campos Team
 

2007 GP2 ART Grand Prix
gecmis.jpg
 
Lucas Tucci di Grassi : 11 Ağustos 1984 San Paulo doğumlu Brezilyalı F1 pilotu. Timo Glock un birinciliğiyle sonuçlanan 2007 GP2 Seri sezonunu ikincilikle bitiren Grassi, önceki rakibi Glock ile beraber 2010 yılında yeni F1 takımı Virgin Racing için yarışacak.

Di Grassi’nin kartingdeki kariyeri Formula Three Sudamericana da Avallone Motorsport için Dallara F301 Mugen-Honda sürmesiyle 2000 yılında zirveye ulaştı Danilo Dirani’nin hemen ardında şampiyonayı bir galibiyet ve 11 ikincilikle bitirdi. Bu başarıyı Curitiba ayağındaki büyük kazadan sonra son 6 yarışı kaçırmasına rağmen kaydetti.

Ayrıca  Prema Powerteam ile katıldığı F3 Euroseries’deki 4 yarışta olmak için Avrupa’ya gitti ve dördüncülükle geri döndü. Bir sonraki yıl, temelli Avrupa’ya taşındı ve Britanya F3 Şampiyonasında Hitech Racing ile sürüş yaptı. Sezonu iki galibiyetle tamamladı ve genelde sekizinci sırada yerini aldı. Bu yılın bir diğer önemli olayı Macau Grand Prix’inde, Hitech ile yaptığı ilk yarışta ilk üçe girmesiydi.

2005te, Di Grassi, Manor Motorsports ile F3 Euroseries’e tam zamanlı bir dönüş için başka bir adım daha atmış oldu. ASM nin Lewis Hamilton ve Adrian Sutil’i takım arkadaşı yapmasına karşılık sadece bir galibiyet elde edebildi ancak sezonu şampiyonada üçüncülük ile bitirdi.

Sezonun sonunda Di Grassi bu sefer Manor ile Macau’ya geri döndü ve F3 Euroseries şampiyonu Hamilton yarışı kaçırmasına rağmen yarışı üçüncülük ile bitirdi.

2006 yılı Di Grassi’yi kariyerindeki bir sonraki aşamaya getirdi: Team Durango ile GP2 Grand Prix destek serisine yükseldi. Ancak, sezon başlangıcı için sadece 8 puan ve şampiyona sonunda 17.lik ile beklenmedik sonuçlardı.

2007 yılında ART Grand Prix’in daimi şampiyonları arasında kendine yer buldu. İlk 13 yarışta sadece bir defa puan almayı başaramayan Di Grassi sezon boyunca puan alarak istikrarlı olarak şampiyonaya devam etti. O sıralar her ne kadar bir yarış kazanamasa da, bu, onun şampiyonluk için iSport’ tan Timo Glock ile rekabete girmesine yetti.

Yılın ilk galibiyetini İstanbul’daki şampiyonanın 14. ayağında yakalamayı başardı ve şampiyonanın birinciliğini elde etti ancak aynı ayaktaki sprint yarışını kazanınca Glock birincilik koltuğuna yerleşmiş oldu ve derecesini sürdürmek için yarışa devam etti.

Di Grassi Renault F1 için deneme yaparken 2008 ve 2010 yılları arasında kullanılacak olan yeni model GP2 arabasını da denemek için çalıştı. Ancak, 2008 yılında GP2 kariyerine 4.turdan sonra Ben Hanley’in yerine geçtiği Campos Racing’de sürüş yaparak devam etti. Üç ikincilik ve bir dördüncülükle, yer aldığı ilk iki yarışta en çok puan kazanan yarışçı oldu. Bunu iki galibiyet izledi ve Spa’daki olay yüzünden diskalifiye edilen Giorgio Pantano ile final turu çarpışması tüm umutlarını bitirmeden önce şampiyonluk için sürpriz bir şekilde diğer yarışçılara meydan okumuştu. Yarışı Pantano’nun 10 puan gerisinde 6 daha az turla üçüncü olarak bitirdi.

2009 yılındaki seriye Racing Engineering ile geri döndü ve şampiyonada 2008 yılında aldığı puanla aynı puanı toplayarak 3.olarak bitirdi.

2008 yılının sonunda Di Grassi Brezilyalı arkadaşı ve GP2 rakibi Bruno Senna ile Honda Racing F1 Takımı için testlere katıldı. Honda yarış sürücüsü Jenson Button Circuit de Catalunya’da 2009 Honda’yı test etti. Senna sadece 0.3 saniye, Di Grassi sadece 0.5 saniye uzaktaydı. Di Grassi daha sonra Renault ya test sürücüsü olmak için bir sözleşme yolladı ve Brezilyalı  Nelson Piquet, Jr. Ve  Heikki Kovalainen’den sonra Renault’ya test sürücüsü olarak katılan üçüncü GP2 ikincisi oldu.

Di Grassi 2010 yılı için yeni takımı Virgin Racing’de Timo Glock’a katılacak. Takım önceleri Manor olarak biliniyordu ancak Virgin Group Başkanı Richard Branson takımda %20lik hisseye sahip olunca isim yeniden koyuldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir