Nico Hulkenberg

yazar:

kategori:
  
   
kisisel.jpg
Doğum Tarihi  19.8.1987 Medeni Hali  Bekar
Doğum Yeri  Rhein Boy  185 cm
Ülke  Almanya Kilo  74  kg
       
stat.jpg
Yarış Zaferi  0 İlk Yarış  2010 Bahreyn GP
Podyum  0 En İyi Finiş Pozisyonu  –
Pole Pozisyon  0 2009 Derecesi  –
En Hızlı Tur  0    
Katıldığı Yarış  0 Şampiyonluk  –
Topladığı Puan  0 Takım  Williams
Yarıştığı Takımlar      
gecmis.jpg

Nicolas (Nico) Hülkenberg (19 Ağustos 1987, Emmerich-Almanya) 2010 Williams Formula 1 pilotu. Hülkenberg geçtiğimiz yıl GP2 şampiyonu oldu, öncesinde ise Formula 3 ve A1 Alman takımının bir parçası olarak A1 Grand Prix şampiyonu oldu. Ayrıca genç Alman, Lewis Hamilton’ın ardından çaylak yılında GP2 şampiyonluğunu kazanan ikinci pilot oldu.

 

Kariyer

İlk Yıllar

Hülkenberg kartinge 1997 yılında, 10 yaşında başladı. 2002’de Alman Genç Karting ve 2003’te Alman Kart şampiyonu oldu.

Hülkenbergi’in menejerliğini uzun yıllardır Michael Schumacher’in de menejerliğini yapan Willi Weber yapıyor. Weber 2008 yılında Hülkenberg’in Formula 1 için hazır olduğunu söyledi. Weber ayrıca, Hülkenberg’in inanılmaz bir yetenek olduğunu ve Schumacher’in veliahdı olabileceğini ekledi. Weber, direksiyon başına geçtiğinde tamamen farklı birisine dönüşen Hülkenberg’i “The Hulk” olarak çağırıyormuş.

 

Formula BMW (2005)

2005 yılında Alman Formula BMW Serisi’ne çok başarılı bir giriş yapan Alman pilot, sezonu domine edip, rahatça şampiyon oldu. Formula BMW Dünya Finali’ni de kazandı ancak güvenlik aracı periyodunda hız kesmediği konusunda çıkan spekülasyonlar sonucu 1.liği geri alındı.

 

A1 Grand Prix (2006–2007)

Hülkenberg, 2006–2007 sezonu için Alman A1 Grand Prix takımına katıldı.  Çaylak sezonunda 9 yarış kazandı. Bu istatistik onun A1 tarihinin en başarılı pilotu olmasını sağladı. Hülkenberg, Almanya’nın, Yeni Zelanda’dan 35 puan fark ile 128 puana ulaşıp şampiyon olmasına büyük ölçüde katkı sağladı.

 

Formula 3 (2006–2008)

Hülkenberg, 2006’da Alman Formula 3 Şampiyonası’nı 5. sırada tamamladı. 2007 yılında ise Formula 3 Avrupa Serisi’ne geçen Hülkenberg, önceki iki yılda Lewis Hamilton ve Paul di Resta’yı bünyesinde barındırmış olan ASM takımıyla yarıştı. İlk zaferini 18 sıradan başladığı Norisring’de kazandı. Zandvoort’da yağmur altındaki yarışı da kazandı. Ayrıca Nürburging’de 3. oldu. Ancak Magny-Cours’da, sıralama esnasında damalı bayrağı iki kere geçmekten dolayı ceza aldı ve yarışta Filip Salaquarda’ya çarptı.

Zolder’de yapılan Formula 3’ün Efendileri yarışını, takım arkadaşı ve F3 şampiyona lideri Romain Grosjean’ın startta geç kalkması sonucu kazandı.

Hülkenberg 2008 Formula 3 Avrupa Serisi’ni kazandı. Hülkenberg toplamdaki 85 puanın 76’sını neredeyse yenilmez olduğu bir cumartesinin ardından 7 yarış birden kazanarak topladı.


GP2 (2009)

Hülkenberg GP2 Asya Serisi’ne sezonun 3. yarışı Bahreyn’de ART Grand Prix takımı adına katıldı ve ilk yarışında pol pozisyonunun sahibi oldu. İki yarışı da 4. sırada tamamlayarak şampiyonada 7. sırayı aldı. Qatar’daki ikinci yarışında, ilk gece yarışının polünü ve yarışı domine ederek ilk gece yarışının 1.liğini aldı. İkinci olan Sergio Pérez ile arasında 13 saniye fark vardı. Diğer yarışı 2. sırada tamamlayarak şampiyonadaki puanını 4 yarışta 27 puana ulaştırdı ancak şampiyonayı 6. sırada kapattı.

Hülkenberg GP2’ye ART Grand Prix ile devam etti ve Nürburgring’de, evindeki yarışı domine ederek ilk galibiyetine ulaştı. İlk 8 pilotun grid diziliminde, ikinci yarışa ters sıralardan başlaması kuralı nedeniyle ikinci yarışa 8. sırada başlayan Hülkenberg buna rağmen kazandı ve Giorgio Pantano (Monza,2006)‘dan sonra bir hafta sonunda iki yarışı da kazanan ikinci pilot oldu. Ayrıca, Nelson Piquet Jr.(Hungaroring,2006)’dan sonra bir hafta sonunda iki yarışı da tamamlamayı başaran, pol pozisyonunu kazanan, iki en hızlı turun sahibi olan ve iki yarışında galibi olan ikinci pilot oldu. Hülkenberg, Monza’daki ikinci yarışı 3. sırada bitirdi, Brezilya’da Luiz Razia ve Lucas di Grassi’yi kendi evlerinde gölgede bıraktı. Bu sonuçlar onu tartışılamaz bir şekilde, 22 puan farkla şampiyonluğunu erkenden ilan etmeye taşırken, Hülkenberg son yarışa kalmadan bunu başaran ilk pilot oldu. 5. zafer, Algarve’de geldi ve Alman pilot 100 puan sınırını geçerek, ikinci Vitaly Petrov’un 25 puan önünde GP2 şampiyonu oldu.


Formula 1

Hülkenberg 2007’de bir F1 testi gerçekleştirdi. Willi Weber’in Renault patronu Briatore ile test şansı için görüşme yaptığı açıklamalarına rağmen genç Almana 4 Aralık 2007 tarihinde ilk test şansını Williams tanıdı. İki günlük test iyi geçti, resmi pilot Kazuki Nakajima’yı geride bırakan Hülkenberg Nico Rosberg’den ise sadece 0,4 saniye yavaş kaldı. Hülkenberg’in kusursuz performansı Williams takımını etkiledi ve kendisine 2008’de takımın test pilotluğu görevinin verilmesini sağladı. 2008 yılının sonlarına doğru takım, Hülkenberg’e test pilotluğunu 2009 sezonunda da devam ettirmesini teklif etti.

Williams (2010)

2 Kasım 2009 tarihinde Hülkenberg’in yarış koltuğuna geçeceği açıklandı. İlk yılında Hülkenberg’in takım arkadaşı, Brawn’dan Williams’a geçen Rubens Barrichello olacak. Hülkenberg 2010 Bahreyn Grand Prix’sinde F1’e giriş yapacak.

Henüz bir yarışa çıkmamasına rağmen menejeri Willi Weber, Ferrari’nin Hülkenberg ile 3 yıl içinde anlaşma yapmasını istediğini söylüyor. Hülkenberg, kaza geçiren Felipe Massa’nın yerini Avrupa ve Belçika GP’lerinde zayıf bir performansla doldurmaya çalışan Luca Badoer’in boşalan koltuğu ile ilişkilendirilmişti ancak Ferrari Giancarlo Fisichella’yı tercih etti.

 


Yorumlar

  1. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    2.Lewis Hamilton yetişiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir