Domenicali'ye Göre Ferrari'de Kriz Yok

yazar:

kategori:

Son birkaç yarışta alınan kötü sonuçlara rağmen Ferrari takımı krizin eşiğinde olmadığı konusunda ısrarcı. Felipe Massa ve Kimi Raikkonen, Silverstone sadece 6 ve 8 puan toplamış olsalar da, yine de Lewis Hamilton’un ardında şampiyonluk müadelesine devam ediyorlar.

Ferrari için üzücü geçen Almanya yarışında ne Felipe Massa ne de Kimi Raikkonen galibiyet için mücadele etme şansı bulamamıştı. Tüm bunlara rağmen takım patronu Stefano Domenicali takımın sorunlar içinde olduğu sözlerini kabul etmiyor.

"Son iki yarış bizim için olumsuz olsa da, Scuderia kesinlikle bir krizin içinde değil."

"Takım şu anda markalar şampiyonasında lider durumda ve teorik olarak sürücülerimizden biri pazar akşamı yeniden sürücüler klasmanında zirvede olabilir."

"Geçen yılla karşılaştırıldığında aynı puanlardayız. Şimdiye kadar yarışların yarısını kazandık ve yarısında da pole pozisyonuun elde ettik.

"Fransa’daki galibiyetin ardından asla yenilemez olduğumuzu düşünmedik. Bu yüzden İngiltere ve Almanya’nın ardından da tamamen kaybettiğimizi düşünemeyiz."

"Tüm ekip bu durumun üstesinden gelmek için çalışıyor."

"Eğer 2007’de Ferrari’nin 10 yarışın ardından bulunduğu duruma bakarsanız, bugün daha iyi bir pozisyonda olduğumu görürsünüz."

 


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    şimdilik bir kriz yok ama 3 haftalık aradan önceki bu yarışı mclaren kazanırsa, heikiki biraz düzgün bir pilotaj sergileyip 1-2 bitirirse yarışı mclarenler ferrari başkanından klasik (s)açıklamalar gelecektir…
    Geçen sene ile kıyaslamaları kadar ironik bi durum olamaz ,bu sezon mclaren kazanmaya odaklanmış , geçen sezon pilotlar arasımdaki uyuşmalık ve sezona damgasını vuran tamamen birilerinin yaratması casusluk zırvalıkları(F1 RESMİ SİTESİNDE araçlar arasında benzer bir durum bulunamadu ifedesi vardır) bu sene olmadığından mclaren galibiyet ve şampiyonluk için en güçlü adaydır…

  2. fransadan sonra Mclarene ve hamiltona nerdeyse şans tanınmıyordu artık, şimdi duruma bakın… Demekki erken konuşmamak lazım. 3 yarış üstüste ferrari alırsa bu yarışlar kolay unutulur.

  3. Ferrari her türlü takımlar klasmanında birinci bitirecektir sezonu çünki iki pilotuda çok iyi ama sezon sonunda şampiyon bir pilot çıkarabilir mi onu bilmiyorum araca bağlı.

  4. ogun savaş avatarı

    2 yarış daha bu şekilde geçerse gerisi mühiim deil ne kdr toparlansalarda 😀

  5. iyi siz boyle dusunmeye devam edin isimize gelir.bizde aradan sıyrılıp zirveye emin adımlarla ilerleriz..

  6. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    ferrari'nin bu yönetim bazındaki yenilenmesi takımı son 2 senedir çok etkilio özellikle de yarışş içindeki taktiksel konularda eskiden pit-stop ta veya yarış içindeki taktiksel değişiklerle ferrari yarışları alırken şimdi tam tersi durumdalar(örn:ing)..ama f1 bu abartılacak bi durum yok bi yarışa değişir herşey..

  7. Geçen yıla göre benzer puanlarda olsalarda artık karşılarında sadece tek pilota odaklanan bir Mclaren var,ayrıca Kovalainnende her fırsatta Hamiltona yardım ediyor.Mclarenin daha doğrusu Hamiltonun rakipleriyle son yarıştaki hız farkıda devam ederse Ferrarinin işi çok zor olabilir,yani şartlar geçem yılki hepimizin bildiği şartlar değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir