Mosley Çevreci Sorunlara Odaklandı

yazar:

kategori:

FIA başkanı Max Mosley özel hayatı konusunda gündeme geldikten sonra olayı medyaya duyuranlar hakkında açtığı davadan zaferle ayrıldıktan sonra kalan zamanını ofisinde Formula 1’in daha ucuz ve çevreci olmasını güvence altına almak için kendisini adayacağını söyledi.

Mosley Autosport’a yaptığı açıklamada ilk başlarda F1’in kontrolü hakkında iktidar mücadelesi korkularının olmasına rağmen sporun geleceği ile ilglili ilerleme hakkında Bernie Ecclestone ve finanasal yatırımcı CVC Capital Partners ile görüştüklerini bildirdi.

Mosley ayrıca sonbaharda imzalanacak olan Concorde Anlaşması’nı bütün ilgili tarafların imzalamaması halinde ‘hayalkırıklığı’na uğrayabileceğini söyledi. Bununla birlikte Mosley gelecek birkaç yılda Formula 1’in harcamalarının büyümesini engelleyebileceğini umduğunu ve bunun ayrıca sporun çevreci güvenliğinin gelişimine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

FIA başkanı sürücü gelişim programlarını serbet bırakmayı istediğini ve üreticilerin bağımsız takımlara masraf oluşturmadan değişim yoluyla destek sağlamasını istediğini söyledi.

" Harcamalarda gerçek anlamda azaltmaya ihtiyaç var. Burada gerekli olan bağımsız takımların kazançlı olmayı sağlaması ve eğer kazanç sağlayamazlarsa sonunda çalışamazlar çünkü kazanç sağlamaları gerekiyor."

" Şu anda Toro Rosso ya da Force ndia gibi bağımsız bir takımsanız, kazanç sağlayamazsınız, size yatırım yapan milyarderlere bağlısınızdır ve etrafta çok fazla size yatırım yapacak milyarder bulamazsınız. Bu yüzden bu sorun çözülmeli."

" Uygulanabilecek ilk önerilerden birisi özellikle sürücü eğitim programlarını desteklemek bu yüzden sürücü eğitimi konusunda yeni teknolojiler aramanız gerekiyor, KERS gibi, turba aküler gibi, ısı geri dönüşümü, bunun gibi şeyler."

Mosley ayrıca mesleğini yapmaktaki yeteneklerinin ve hedeflerine ulaşmaktaki başarısının bu sene yaşanan olaylar tarafından engellenmediği konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

" İşin doğrusu şu – yetişkin bir kişi diğer insanlarn özel hayatlarıyla ilgilenmez. Bu tartışılacak bir konu olmasa bile. Elli yıl önce bir kişinin özel hayatı ile ilgili açıklama yapılsaydı bu tam bir drama olurdu. İngiltere’de bu yasa dışı ve hapis cezası alabilirsiniz. Fakat bütün bu yaşananlar son buldu – insanlar önemsemiyor."


Yorumlar

  1. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    hay snin artık cevrene yaw offfff….
    yeter ya formula 1 artık nerdeyse gp2 araclarına gecilcek…gp2 aracları geliştikçe f1 aracları yawaslıooo…
    f1 in önemli noktalarında biri hızsa,bunu düşürmek aptallık olurr,çünkü çoğu taraftar hızlı araçlar istiyor…..

  2. ya mosley bır an once gıtte rahatlıyalım be senın yerıne gelen kısıde belkı motor gelısımını serbest bırakır senın yuzunden ıcımızde f1 zevkı yavas yavas bıtıyo

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    F1 dışında çevreyi kirleten daha büyük şeyler yok mu ya ilk önce onları halletsinler mesela. normal yol otomobillerinden başlayabilirler. KERS, turbo aküler, ısı geri dönüşümü bunları istemiyorum. bunları niye F1'i yavaşlatmadan yapmıyorlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir