Söyleşi: Massa Macaristan Öncesi İddialı

yazar:

kategori:

Almanya’da olanlar hakkında şimdi ne hissediyorsun?

Felipe Massa: "Son yarışta, umduğumuz performansı bulamadık. Neden böyle olduğunu anladık ancak bu konuda yorum yapmak istemiyorum çünkü onlar bize özel. Bu yarışın nasıl olacağını anlamak önemli ve kesinlikle performans açısından son yarıştakinden farklı olacak. Kazanmanın kolay olup olmayacağını bilmiyoruz çünkü McLaren’in çok güçlü olduğunu biliyoruz. Ancak burada rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum."

Fransa Grand Prix’sini domine ettiniz. Ancak son iki yarış ise McLaren’in baskın olduğu yarışlardı. Şimdi onların performans olarak önde olduklarını düşünüyor musun?

F.M.: "Hayır. Bunu söylemek kolay çünkü son iki yarışı kazandılar, kral onlar. Ancak iki yarış önce kral değillerdi. Bu sporun nasıl işlediğini biliyoruz ve şampiyonanın sonuna gelmedik, daha önümüzde uzun bir yol var. İyi bir takıma ship olduğumuzu düşünüyorum. Markalar klasmanında öndeyiz ve sürücüler şampiyonasında da ikinci ve üçüncü sıradayız. Çok geride değiliz, çok yakınız ve F1’de işler çabucak değişebilir. Burada rekabetçi olmak için %100 konsantre olduk. Sadece burası için değil, sezon sonuna kadar. Ardından, sonuna geldiğimizde yapıp yapamayacağımızı göreceğiz."

Stefano Domenicali, Ferrari’nin bir krizin içinde olmadığını söylüyor. Ancak düşüşte olduğunuzu söylemek doğru mu?

F.M.: "Dürüst olmak gerekirse, geçen yıla göre şampiyonanın bu döneminde daha iyiyiz. Bu yüzden bazı şeyleri değiştirmek gerektiğini düşünmüyorum. Şimdi her zamankinden daha fazla çalışmalı, takım için ve araç için önemli olan yönde ilerlemeliyiz. Şu anda yaptığımız da bu. Bu sporda iyi günlerinizde olabilir, kötü günleriniz de. İstediğiniz şeye odaklanmak önemlidir. Biz kazanmak istiyoruz ve gitmemiz gereken yolu biliyoruz. Birçok kez kazandık ve kötü bir yarış geçirdiğimiz için değişmeyeceğiz."

Ferrari, son beş yarıştır sadece bir kez kazandı. Bu Ferrari’den beklenen bir sonuç değil, bu durum için üzgün müsünüz?

F.M. : "Doğru ama aynı zamanda birçok yarış da kazandık. Son beş yarış önemli değil, şimdiye kadar şampiyonanın nasıl gittiği önemli ve bu son yarışa kadar da önemli olacak. Kötü sonuçlar aldığımız doğru ama iyi sonuçlar da aldık."

Mclaren ile farkın sadece hava ve sıcaklık gibi koşullardan mı kaynaklandığını düşünüyorsun? Ya da onlar aracı sizden daha mı hızlı geliştirdiler?

F.M.: "Son yarışlarda iyi iş çıkardılar aslında. Ancak kesinlikle koşulların da yardımı oldu. Tekrar rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum ve aracımızı geliştirmek için çok zorladığımız bir yöndeyiz. Hatta her şeyin beklediğimizden daha önce çıkması için daha da zorluyoruz. Şu anda bu şekilde çalışıyoruz ve umuyorumki pazar günü farklı bir sonuç alırız."

Mclaren’de Lewis Hamilton 1 numara ve Ferrari’de Raikkonen ile eşit seviyedesiniz. Er ya da geç bunun değişmesi için karar alınacağını düşünüyor musun?

F.M.: "Şu anda puan bakımından çok yakınız. Ancak kesinlikle bir pilot diğerinden çok daha fazla puan alırsa ne yapabileceğimizi göreceğiz. Ancak şu an için bu söz konusu değil ve bizde bir şey değişmiş değil. Her zaman aynı şekilde çalışıyoruz ve böyle çalışmayı sürdüreceğiz."

Mclaren’in Hamilton’a odaklanıyor olmasının size dezavantajı nedir?

F.M.: "Bir dezavantajı yok."

Son yarışlarda nelerin yanlış gittiğini anladığınızı söyledin. Lastik ve frenlerdeki ısı sorunlarını çözdüğünüzü düşünüyor musun?

F.M.: "Evet. Son yarıştaki bir çok sorunu çözdüğümüzü düşünüyorum. Aynı zamanda daha önce yaşadıklarımızı da.

Eğer geçen sene Monaco’yu hatırlarsanız felaket bir yarış çıkarmıştık ancak daha sonra iyi işler çıkardık. Büyük sorun yaşadığınızda bu problemler için çok çalışıyorsunuz ve durumu değiştirmek istiyorsunuz.

Bu sene Monaco’da en iyi araca sahiptik ancak kazanamadık çünkü tamamen bir piyango olmuştu. Ancak orada yarışı kazanmak için her şeye sahiptik, bu yüzden sorunu anladık ve rekabetçi olmak için sıkı çalışıyoruz."

Köpekbalığı yüzgeci motor kapağı nasıl?

F.M.: "Araçta birşey değiştirmedi, aynı. Sadece diğer bir gelişim ve evrim. Her teste farklı şeyler getirdik ancak birçok şey sizler tarafından görülemiyor. Bazen sizin görmediğiniz şeyler getiriyoruz ancak bu farklı olmadığı anlamına gelmiyor."

Son yarışlardaki problemlere çözümler bulduğunuzdan bahsettin. Bunlar sizi gridde tekrar öne getirecek şeyler mi ya da daha uzun mu sürecek?

F.M.: "Öyle umuyorum. Ben yeterli olduğunu düşünüyorum ancak biz sorunu anlamış ve gelişme göstermiş olsakta, diğerleri de gelişiyorlar. Buraya geldik ve yarışı kazanma şansımız var ancak yine de emin değilim. Yarışın nasıl gideceğini görmeliyiz ancak rekabetçi olmak için sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum, Almanya’da rekabetçi değildik."

Şampiyonanın yakınlığına bakarsak Almanya’da Lewis Hamilton’un seni geçmesinde durumu daha da zorlaştırmadığın için pişman mısın?

F.M.: "Mücadele etmeye imkanım yoktu. Aracımda ve frenlerimde sorun yaşıyordum. Eğer normal bir aracım olsaydı kesinlikle beni geçemeyebilirdi."


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    massa'nın ferrari'de olduğu sezon macaristan'da iddialı olduğunu göremedim. 2006'da 7. 2007'de 13. bitirdi. ama bu yarış kürsüde olacak umarım.

  2. efet yaa sinirlenmeden sonuna kadar okuyabildim

  3. Hayret Bea Bu Sefer Yorumcu Arkadaslarımızdan Massaya Çatan Olmamiş Ne Güzel 🙂

  4. Massa iyi konuşmuş kendisine güveniyor bir patlama yapabilir.

  5. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    macaristan için herşey uygun gözüküyor şimdilik..tekrar zirveye çıkmaya şartlanmışlar ve bnde bunun olmasını sabırsızlıkla bekliorum…we are the champions…

  6. ''KRAL'' Onlar. Eski Kral Ölmedi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir