Üç Takım KERS'in Ertelenmesine Karşı Çıkıyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber, Honda Racing ve Williams, güvenlik endişelerine rağmen Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi’nin kullanımının ertelenemesi çağrılarına karşı duruyor.

F1 takımları geçen yedi gün içinde KERS’i tartışmak için iki kez toplandı. Bazı takımlar güvenlikten endişe duyuyor ve teknolojinin maliyeti artıracağını söyleyerek, sistemin kullanımını 2010’a ertelemek istiyor. Geçen hafta Maranello’daki toplantıda Renault patronu Flavio Briatore, sistemin kullanımının ertelenmesi çağrısında bulunmuş, bazı takımlar da anlaşma sağlanırsa böyle bir ertelenmeden memnunluk duyacaklarını dile getirmişti.

Bununla beraber, Honda, BMW ve Williams böyle bir fikri kabul etmiyor ve herhangi bir erteleme istemediklerni söylüyorlar. Macaristan padoğunda tekrar toplanan takım patronları, sorunları çözmek için daha fazla çalışılması gerektiği kararı aldılar.

Toplantıda sistemin güvenlik, rekabetçilik ve finansal içerik konusunda görüştüklerini söyleyen BMW motorsporları direktörü Mario Theissen sistemin kullanılması taraftarı olduklarını da ekliyor. Sistem hakkında görüşlerinin olumlu olduğunu söyleyen Theissen, bunun sadece BMW için değil spor için de yararlı olacağını söylüyor ve mümkün olduğu kadar kısa süre içinde kullnılmasının doğru olacağını düşünüyor.

Theissen, ertelemenin maliyet ve güvenlik açısında bir yarar sağlamayacağını söylüyor. Ancak güvenlik probleminin aşılmadan sistemile yarışlara çıkılmayacağını da ekliyor. "Güvenlik sorununu çözeceğimize inanıyoruz ve erteleme için bir sebep göremiyorum."

Williams’tan Frank Williams, da Theissen ile aynı görüşte. "Bu zevk aldığımız heyecanlı bir meydan okuma olacak. Erteleme için iki ya da üç karşı oy var ve biz işi sürdürmek istiyoruz." diyor.

Sistemi pist üzerinde ilk test eden takım olan Honda’dan Ross Brawn da "KERS ile devam etmekten mutlu olacağız. Bunun üzerinde çok çaba harcadık." diyor.


Yorumlar

  1. Honda çok yatırım yaptı bu işler için keza williams ve bmw de öyle şimdi seneye kers ertelenirse büyük darbe olabilir..

  2. Bununla uğraşmaktan aracımıza ayar yapamıyoruz. Ertelemesinler 🙂

  3. kaan kaanhan avatarı

    zaten zorunlu deil istemeyen kullanmasın 🙂

  4. sinan  bilir avatarı

    Ertelenmesin tabi.Takımlar yeni araç çalışmaları yolundaki ilk çizimlerini mart ayında yani 1 sene önceden başlarlar.BMW ve Honda kers le yatıp kersle kalkıyor aylardır.nekadar yol aldıklarını bilemeyiz bu konuda ve bi yandan bu seneki performanslarından ödün veriyorlar.imzalar atılmış herşey bitmiş BMW ve honda piste bile çıkarmış ufak güvenlik kaygılarından dolayı ertelensin deniyor şimdide.Dünyanın en büyük otomobil firmaları bu sorunları aşacaktır.Önce başlayıp performanstan ödün verdikleri yetmiyor gibi bide herşeyi çöpe atalım deniyor nerdeyse.olacak iş değil.

  5. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    BMW'in kers yüzünden bir teknikeri yaralandı,hala bunun 2009a yetişmesini bu derece istemeleri ilginç.
    williams ve hondanında medet umacak başka bişeyleri kalmadı herhalde.
    güvenlik konusunda %100 garanti verilmeden böyle bir riskin göze alınması bana yanlış geliyor.

  6. bmw ve honda (williams ı bilmiyorum) kers çalışöamları için bu yılı çöpe attılar diybiliriz.özellikle honda. tabiki ertelenmesini istemezler. boşu boşuna bir yılı çöpe atmış olacaklar.hatta belki ertelenirse 2 yıl

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hondanın BMWnin ve Wiliamsın neden bu yılın son periyodundaki yarışlarda çıtayı yükseltemedikleri ortaya çıkmaya başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir