Gary Anderson’ın Red Bull Yorumu

yazar:

kategori:

Red Bull’un piste çıkması üç saati buldu, sonunda Daniel Ricciardo Jerez’de sadece yarım tur tamamlayabildi.

Teknik uzman Gary Anderson dünya şampiyonu ekibin yaşadığı sorunlara eğildi.

Takımın neden durduğu henüz ortaya çıkmamış olsa da Red Bull’un yeni RB10’unun iki buçuk günde sadece 11 tam tur atabilmiş olması endişe verici.

Padokta konuşulan söylentiler Renault’nun Red Bull’un araçtaki kontrol elektroniklerini yerleştirme şeklinden memnun olmadığı yönünde.

Bu sadece bir söylenti, Red Bull şu an piste çıkan takımlar arasında en az turu atmış olan takım ve bir şeylerin ters gittiği açık.

Bu şekilde bir kurulumu değiştirmek kolay değildir, çünkü araçta hiçbir boş alan kalmamıştır, ki eğer sorunun kökeni buysa Red Bull sorunu mevcut konumunda çözmek zorunda kalacak demektir.

Bahreyn öncesinde Red Bull’da bir çok uykusuz gece geçecektir, aynı şekilde Renault da sorun yaşıyor, üreticinin her üç aracı da iki turu bir araya getirmekte zorlanıyor.

Bu test iki buçuk gün önce başladı ve Red Bull, Caterham ve Scuderia Toro Rosso öğle saati itibariyle sadece 68 tur atmayı başarabildiler.

Red Bull şuan sezon öncesi testlerin dörtte birine yakınını kaybetmiş durumda, ancak böyle bir sorununuz varsa panik yapmamalısınız.

Zamanında çözmek için tek bir şansınız vardır, bu yüzden anahtar olan şey sorınu tanımlamak, neden olduğunu anlamak ve çözmeye odaklanmaktır, çünkü yarım bir iş yapmaya tahammülünüz olamaz.

Burada iyi yönetim devreye giriyor, çünkü insanların başsız piliçler gibi ortalarda koşmaması gerekir, odaklanabilmek ise oldukça zordur.

Bu test ile Bahreyn’deki bir sonraki test arasında iki hafta var ve Red Bull ve Renault’daki insan gücü işi tamamlamak için yeterli.

Jerez’de hiçkimsenin aracın potansiyelinin tamamını kullandığını düşünmüyorum, öncelik halan araçla mümkün olduğu kadar fazla yol katetmek.

Bu elektrik gücünün tamamını kullanmamaktan tam 15000 devire çıkmamaya kadar olan şeyleri kapsıyor. Padoktaki görüşe göre Mercedes en çok 13000’e kadar sürerken Ferrari ise ondan biraz daha yüksek devirlerde dolaşıyor.

Roma tek bir günde kurulmadı ve Red Bull ve Renault diğer herkesten daha zor zamanlar geçiriyorlar, ki bu kimsenin olmak istediği konum değil.

Ancak Avustralya GP’sini takım için silmeden önce daha çok fazla zaman var.


Yorumlar

“Gary Anderson’ın Red Bull Yorumu” için 8 yanıt

  1. Redbull yeni kuralları anlamakta biraz geçikebilir,motor konusu oldumu redbull istediği aracı yapsın çalıştıramadıkdan sonra ne önemi varki ? Benim merak ettiğim soruj en hızlı araç hangisi olacak en güçlü turbo motor kimde en çok merak ettiğim sorulardan bir tanesi.. Size şunu söyleyim Jerez testlerindn en modern araç Bence Mclaren Auro parçaları çok güzel ve hoş bir ferrari fanı olarak bunu söylüyorum ama iş görünüşte değil performansta biter.. Ferrarinin 15 bin devire çıktığını duydum umarım motor konusunda iyi adımlar atarız.

  2. redbull yanılmıyorsam pistteki en kalabalık teknik ekibe sahip takım. ayrıca renault’un fabrika takımı.
    yaşanan sorun görünüyor ki, yeni motorları anlayamamanın getirdiği bir tasarım sorunu.
    diğer takımlar için ise normal renault motorunun sorunları.

    fabrikaya tekrardan geçip değiştirilmiş bir tasarıma gideceklerdir. mevcut haliyle ısı sorunları olduğunu belirtmişler. testte çoğu zaman redbull aracından dumanlar çıktı.

    redbull bu sene, geçen seneki kadar güçlü olmayacaktır tahminimce. en komple takımlar ferrari, mclaren, mercedes görünüyor. bunların dahi gerçek performanslarını bilmiyoruz.

    sadece şunu söyleyebilirim, 2009 da brawn gp son testlerde en hızlı turları atarken, tüm pilotlar şampiyon onlar, sanırım boşa geçen bir sene olacak diye demeçler vermişlerdi. gerçekten de o sene şampiyon oldular.

    bahreyn testlerinde takımlar gerçekçi sürüşlere yakın turlar atmaya başlarlar. şu anda bazı takımların büyük sorunlar yaşadıkları çok açık.

  3. Gary Anderson durumu çok güzel özetlemiş.

    Testler başlamadan önce Red Bull Renault testlerin bir hafta ertelenmesini istemişti ama bu kabul görmedi şuan Horner’in testlerin bir gün daha uzatılmasını istiyor ama bu büyük bir ihtimal kabul görmeyecektir ama reklam çekimleri ile takım pistte kalabilir.

    Birçok kaynaktan farklı farklı söylentiler çıkıyor insan hangisine itimat edeceğini şaşırıyor ama güvendiğim kaynaklar sorunun ERS sisteminde olduğunu ve gereğinden fazla ısındığını söylüyorlar bu da sistemin diğer bileşenlerini etkiliyor bu ısınmada ekibin paketlemede izlediği yolun yanlış olduğunu, ortaya çıkıyor Newey’in bunu çözmesi için çoktan çizim tahtasının başına geçtiği yönünde elbette bu kolay bir iş değil ama Bahreyn’e yetişmesi mümkün.

    Testin başından beri 3 ekibin de sorunlar yaşaması manidar birinci gün Caterham’ın arabayı birleştirmesi ve gecikmesi ve sonrasında bileşenlerin ve yazılımsal sorunlar. STR nin yazılımsal sorunları Rbr’nin ilk gün süspansiyon ikinci gün sorunun yavaş yavaş ortaya çıkması istenilen bir şey değil. Yarın son gün umarım iyi turlar atarız hızlı tur dereceleri değil yeni sistemi daha iyi anlayıp yorumlamak için güzel veriler elde etmek için bu yol gösterici olacaktır, her ne kadar az turlar atılsa da sorunları analiz edip çözmek için elimizde veriler var ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Böyle durumlarda nasıl dönüleceğini bilen bir takım ve son dört yılın dünya şampiyonu motor üreticisi var.

    Bu kaosa saplanıp kalacak mıyız yoksa çıkacak mıyız kış testlerin de ve ilk sıralama turlarında göreceğiz.

    1. thechosenone avatarı

      son 4 yılın şampiyonu motor olmasıyla ne alakası var anlamadım. motorlar zaten donuktu, isterse son 40 yılın şampiyonu olsun önemli olan aerodinemiydi hep.

  4. redbull için söyleyecek tek sözüm beter olsunlar

  5. 13.000 devir zor. Ben halen 11.000’lerde gezinildiğini düşünüyorum. Daha Bismillah demeden 13.000 devir çevirilirse devreleri yakarlar.

    Ferrari’nin devir konusunda sıkıntısı olmasada hızlı tur atmak için zorlamıyorlar. Herhalde adım adım gidilecek. V6’lar içinde 15.000’i zorlayacak bir motor olacaksa o kesin Ferrari olur. V6’nın 15.000’İ V8’in 16.500’ünden güçlü olabilir. Ama 15.000 çevirmekte her babayiğitin harcı değil. O yüzden adım adım gitmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Yarın Marussia’nın da dahil olmasıyla Ferrari motorları son gün etkili bir test yapma fırsatı elde edebilecekler. Marussia geciken yazılımla beraber 3 tur attı yarın 30-35 tur atabilirler.

    Red Bull içinde sorunlarının nüksetmemesini ve pistte motor gücüyle yenmeyi yeğlerim. Şimdi kazanma şekilleri biraz itici olsa da kazandıkları için adamları suçlayamayız. Fakat illegal kazanmışlarsa bunu eleştirebilirdik ve eleştirdik geçti gitti. Şimdi yeni bir dönem başlıyor ve herkes yeni temel atarken rekabetçi araçlar içinde en hızlı ve komple takımın Ferrari olması ve pistte herkesi bilek gücüyle yenmesi beni daha çok mutlu eder.

  6. Red Bull biraz geride kalmış görünebilir ama bir şekilde çözeceklerdir. Renault da onlara çalışıyor. Caterham ile neredeyse hiç ilgilenmiyorlar. Lotus’a motor bile vermemişlerdir 🙂

  7. Redbull yaşadıgı sorunları aşabilecek kapasitede bir takım.bu sorunları McLaren yaşasaydı eminimki elimize yüzümüze bulaştırırdık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir