Hill, Son Yarışa Çifte Puan Verilmesini Destekliyor

yazar:

kategori:

1996 Formula 1 Şampiyonu Damon Hill, önümüzdeki sezondan itibaren son yarışa çifte puan verilmesini desteklediğini açıkladı.

Şampiyonluk mücadelesinin son yarışa kadar gitmesini sağlamak için, son yarışta sürücülere iki kat puan verilmesi kararlaştırıldı.

Sky Sports’a konuşan Hill “Kişisel olarak konuyu tam olarak bilmiyorum. Hedef dünya şampiyonluğunu kazanmak ve sene sonuna doğru her şey daha yoğun oluyor. Şampiyonanın sonu daha önemli bu yüzden daha heyecanlı olmalı.”

“Wimbledon’a giderseniz elenme mücadelesi olur ve ardından finale doğru yaklaştıkça her şey daha kritik ve önemli olur. Final bölümü ilk etaptan daha değerlidir.” dedi.

Yeni motorları değerlendiren Hill “Yeni motorlar büyük teknik mücadele gerektiriyor ve sürücüler ortaya çıkan tork gücüyle oldukça ilgililer.”

“Sesle ilgili bazı soru işaretleri var. Ben sesi seviyorum ancak muhtemelen daha sesli olabilirlerdi. Ancak yine de hâlâ Formula 1 ve araçlar inanılmaz derecede güçlü ve hızlı.” dedi.


Yorumlar

“Hill, Son Yarışa Çifte Puan Verilmesini Destekliyor” için 3 yanıt

  1. yaptiklari butun rezillikler yetmiyor gibi bir de çifte puan sacmaligi.

  2. Bunu denemek için en uygun sezon, böyle köklü değişikliklerin yapıldığı bir sezon olabilirdi. Ancak bütün sezon sıkı bir mücadele vermiş ve hep önde olmuş bir pilotun/takımın son yarışta yarış dışı kalarak kaybetmesi onur kırıcı ve haksızlık olabilir. En azından son 3 yarış için bunun uygulanması taraftarıyım son yarışdan daha makul en azından.

    1. yok bence son 3 yarıs degil son beş yarısşta uygulasınlar hatta son 6 yarıs son yedi yarıs aslında bütün sezon çift puan versinler. hatta puanlamayı 25 yerine 50 yapsinlar ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir