Webber: “Ricciardo ve Vettel Sıralamalarda % 50 – % 50 Olacaktır”

Eski Formula 1 pilotu Mark Webber, Red Bull’da yerine geçen Daniel Ricciardo’nun sıralamalarda Sebastian Vettel ile mücadele edebileceğini düşünüyor.

Red Bull’da takım arkadaşı oldukları dönemde Vettel, Webber’e karşı her türlü üstünlük kurmayı başarmıştı.

Özellikle sıralamalarda üstün olan Vettel, 2013’te sadece 2 sıralama seansında Webber’e geçildi.

Bu seneden itibaren Porsche ile Le Mans’ta mücadele edecek olan Webber “Ricciardo iyi iş çıkaracak. Onun sıralamalarda Seb’e çok sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum. İlk sene % 50 – % 50 olmasını bekliyorum.” dedi.

Webber “Ben geçen sene bir kaç kez Vettel’i geçtim ancak artık egzoz beslemeli difüzör gitti. Daniel iyi olacaktır ve o, Red Bull sistemine geçtiği için zarar görmeyecektir. Umarım benden daha iyi kalkışlar yapar!” dedi.


Yorumlar

“Webber: “Ricciardo ve Vettel Sıralamalarda % 50 – % 50 Olacaktır”” için 80 yanıt

  1. tüm yorumları keyfle okudum , ( bana göre ) royal inde makarna nında haklı oldugu yorumlar var .. ikinizinde ortak bir yönünüz var inatcısınız .. ayrıca herkesin kendine göre yorum hakkı ve görünen aynı olmasına karşın yorum farkı olabilir .. buna binaen kimse bana webber i savunmasın onun kadar karaktersiz elindekinin kıymetini bilmeyen bir pilot daha görmedim, yaptığı kazalar yarıs dısı kalmalar haddi hesabı yok ( vettel e kıyasla ) … alonsoyu sevmesemde pilotajı çok iyidir taktir eder işine saygı duyarım … F1 i çok sevsemde sizler kadar takip edemiyorum .. shumi hakkinen zamanında basladım izlemeye .. raikonen adamımdır .. saygılar ..

  2. Webber’de duygusal açıklama yapmış.

    Bir yanda 4 sezon üst üste şampiyon olmuş özgüveni son derece yüksek bir şampiyon var.

    Diğer yanda Red Bull’un test takımında sadece sırlamada Vergne’i geçen bir pilot var.

    Vettel’in özgün bir ağırlığı var. ☺ En azından %51, %49 Vettel önde olur ama Riccardo’da zorlar deseydi de duygusal açıklama olmasaydı.

    Vettel daha sezona başlamadan 51-49 önde bunu kimse inkar edemez. Sezon ilerledikçe %60-%40’a doğru bu dilim genişler. Riccardo yarışta zaten geçemez sıralamada dahi Vettel’i geçtiği haftasonu sayısı 5’i geçmez.

    Ben bu işin psikolojik yönünü de inceleyen bir insanım. Vettel’in mental direnci artık çok arttı. Daha ömrü hayatında yarış kazanamamış bir adam mı zorlayacak Vetteli? Yarış kazanma alışkanlığı olan bir pilot zorlar ve geçme ihtimalide olur ama Riccardo en azından bu sezon şansa 1 yarış kazanamadıktan sonra Vettel’i her yarış zorlayamaz.

    Vettel’i belki 2015’te zorlayabilir o da Vettel takımda kalırsa. bence Webber hâlâ içinde geçmiş 4 sezonun baskısını ve acısını hissediyor ki işi kişiselleştiriyor. Öyle ya da böyle Vettel’e geçildin, artık takımın mı pay var? kendi mental çöküşün mü bunda etkili bunu da ancak sen biliyorsun Webber. Bir şey diyeceksen ima etmeyeceksin. Eğer ima’n takımın haksızlık yaptığı yönündeyse Vettelle olayı kişiselleştirmeyeceksin.

    Vettel gariban bir alman çocuğuydu. Onu yönlendirenleri suçlayabilirsin ama 22 yaşında bir adam şampiyon oldu diye suçun tamamını ona atamazsın. Vettel’i Schumacher bir şekilde keşfetti buna tesadüf ya da milliyetçilik diyebilirsiniz. Schumacher’İn teminatı F1 dünyası için önemlidir. Bu Referansı alan takım bu genç çocukta iş var diyip belli oranda Vetteli kayırdı.Zaten Avusturya eski Cermen imparatorluğunun merkezi gibi bir yer. Avusturyalı bir takım elbette Almanı belli ölçüde kayıracaktır.

    Vettel esasında çocuksu da olsa iyi bir insan.Belki pist üstünde kazanma hırsı onun bu özelliğini gölgeliyor ama özel hayatına bakarsanız çocukluk aşkıyla evlenecek kadar vefalı bir insan. Suçlamaları direkt vettel’e yıkmak bence doğru değil. Bu Vettel bütün şampiyonluklarını havadan almadı yani belli emekte ortaya koydu. O yüzden onu çok küçümsemekte yahut fazla büyütmekte doğru değil.

    Bu seviyede yarışan her pilot saygıyı hakediyor. Hele bir şekilde şampiyon olmuş olanlar daha fazla saygıyı hakediyor. Sevmemek normal ama saygı duymak lazım. Ben Vettel’İ pist üstünde sevmiyorum ama saygı duyuyorum. Özel hayatta da takdir ediyorum. Pistin dışında çok vefakâr ve içten bir insan.

    1. Hacı abi diyecek lafım yok 🙂 haber metnini saydım 12 satır senin yazını saydım 28 – 30 satır. 🙂

    2. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
      Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

      memo sana aslında up uzuun bi cevap yazacaktım ama baktım vettel 22 yaşında şampiyon olmuş demişin ondan sonra senin ne kadar f1 den anladığını gördüm ve vazgeçtim ha şunu iyi bilki istediğiniz kadar inkar edin kendinizi kandırın vettel alonsodan hem daha iyi insan hem de daha hızlı .

      1. Rambo(habere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

  3. nasıl kalkış yapacağı sıralamadaki performansına bağlı, sıralamada vettel’i geçerse debriyajı bozulur, yavaş kalkar, bi 4-5 sıra geriden kalkarsa sorun çıkmaz. öndeki araçların termatolojik ısısı yüksek, ve start-finish çizgisinde tebeşir tozu kullanılmış. o yüzden bu stratosfer tabakalı olan debriyajı ısıtıp yavaş kalkma sorununa yol açıyor.

    yersen.

    1. bana net bir kanıt göster söz siteden üyeliğimi sileceğim. En çok senin ve senin gibilerin ( Herşeyi bildiğini iddaa eden utanmasa ben F1 mühendisiyim aslında diyen ) zoruna gitti RBR ve Vettel’in başarıları. Bu takım değil miydi Vettel’i Brezilya’da yavaşla diye telsizden tabiri caizse azarlayarak yol verdirip takım arkadaşının sezonun çoğunu kazandığı sezonda hiç yarış kazanmamış olmasın diye.
      Bu takım bu kadar apt*l mı Vettel’in son sıradan kalktığı Abu Dhabi’de Weber’e sabotaj düzenleyip startta Alonso’dan geride kalmasını sağlasın. Bu takım apt*l mı Brezilya’da önde olan Weber’in yavaşlamasını sağlamayacak? Ki dediğin gibi sağlamadı adam gitti Vettel’in üzerine kırıp Alonso’nun yolunu açtı… uydurma dediniz mi bir numarasınız vallahi.
      Hani Weber sezon sonunda döktürecekti? sezon biteli 3 ay oldu daha takımda kendisine haksızlık yapıldığına dair tek bir açıklama yok. Dedikleriniz olsa hangi pilot anlaşması bittikten sonra susardı? Aha Massa o kadar vasat performansa rağmen tutulduğu takımdan ayrıldı her fırsatta laf çakıyor takıma.
      Buyur izle 2012 Start bak bakalım Weber şampiyonluk için yarışan takım arkadaşına yardım etmiş mi? Yoksa rakip takım pilotuna mı etmiş? takım sabotaj düzenlemeyi Weber’in önde olduğu nadir yarışlardan biri olan Brezilya’da akıl edememiş tüh.
      http://www.youtube.com/watch?v=Qhb6RbGapmw

      1. bir zahmet senin bile farkedebileceğin kadar açık açık şampiyonluğun söz konusu olduğu son yarışta adamın debriyajıyla oynamasınlar. 15 senelik hayatında hiçbir sezonda bu kadar sık kalkış sorunu yaşamamış olan en tecrübeli pilotlardan biri, bir sezonda onlarca kalkış sorunu yaşıyor. kersi defalarca bozuluyor. tüm gridinkinden fazla. zaten kanıt istemen de ayrı bir komedi, koskoca F1 takımı, yaptığı sabotajdan kanıt bırakır mı? webber’in son cümlesi kanıt için anlayana yeterli.

        Umarım benden daha iyi kalkışlar yapar!

        1. 2010’dan sonra getirilen EBD sistemine yeteri kadar uyum sağlayamaması? Motor haritalamalarına yeterli tepkiyi verememesi? Schumacher’in bile sürekli başına birşeyler gelirken Rosberg’in başına hiçbir teknik arıza gelmemesi sonucu olan olaylar? Yani takımda bir araç kusursuza yakınken diğerinde efsane bile olsa sorunlar daha sık olabiliyor takımın verdiği öncelik değerlerine göre.
          O EBD denen sistem ve motor haritalamasından önce Weber oldukça iyiydi ama asla yeteri kadar değil bunu herkes biliyor. Ama kabul etmek istemiyorsunuz.
          Koskoca F1 takımı kanıt bırakmadı da niye anlamak isteyene anlayacak mesaj veriyor Weber. Türkçe mi açıklama yapmış çünkü senin anladığın şekilde yorumlamak için çok hassas bir Türkçe bilgisine ve sezgisine sahip olması gerekir.
          Weber bir çok yarışta sorun yaşadı ve bu sorunların büyük çoğunluğu kendisiydi. Hamilton’un 2010 Abu Dhabi’de sert lastiklerle bir miktar gittikten sonra takıma lastiklerim bitti dediğinde Button hala pite girmedi yumuşaklarla devam ediyor demişlerdi. Bunu hatırlatmamın sebebi de takım arkadaşları arasında benzer farklılıklar ve birisi iyi giderken saçmalıklar olabilmesidir. Weber kendi topuğuna 2010’da sıktı. Size sorsak Türkiye Gp’sinde Weber suçsuzdur değil mi? Videoya bakınca Vettel oraya bir şekilde burnunu sokmuş ama takım arkadaşı olan Weber güya yılların tecrübesi git gide sıkıştırıyor. Sonra olan kaza da Weber suçlu sen ve senin gibiler o kadar da dahil Weber’i suçsuz gördünüz.
          Ben diyorum ki Weber yeni getirilen motorlarla ilgili haritalamalara ve EBD sistemine yeteri kadar ayak uyduramadı elimde de 2011 – 2012 – 2013 sezonundaki hemen hemen her yarış var senin iddaalarınla ilgili kanıt bekliyorum hala

        2. 🙂 şu verdiğin cevaba bak, konuşulan konuyla en ufak bir alakası var mı? adamın debriyajıyla oynadılar ve bunun ingilizcesi de türkçesi de aynı adam gayet laf sokuyor redbull’a, biraz ingilizce öğren, espnden bak. konuşulan konu debriyaj. verilen cevap; ona uyum sağlamaması? buna uyum sağlamaması? mercedes hamilton button bilmem ne, karıştırdıkça karıştırmış. banane bundan. uyum sağlayamadıysa sağlayamasın, ben kalkıştan bahsediyorum. EBDye uyum sağlayamamanın kalkışla ne alakası var.

          bir de takımın diğer aracı daha fazla sorun yaşar demiş, benim dediğim şey zaten ne? bu. webber’in aracının eşit olmaması. başka birşey söylüyormuş gibi 10 paragraf yazı yazmışsın ama hepsi öylesine yazayım birşeyler havasında. bunlarla beni kandıramazsın.

          2010 türkiye’de de vettel hatalı, aç videoları izle. ya da onun da videosunu koyalım, bak bakalım webber çizgisini korurken sola kıran kim.

          http://www.youtube.com/watch?v=vx9zIQvrdZU

        3. Ha bu arada yukarıdaki yorumum son yorumum artık benden pes dostum ne demişler bilirsin “bilgisiz insan meyvesiz ağaca benzer” ben ne kadar seni aşılasamda huylu huyundan vazgeçmez sende meyve vermeyeceksin.Bu yüzden bundan sonraki argümanların ve olmayan olasılıklarına itafen yorum yazmayarak bütün yorumlarına tek bir deyimle cevap veriyorum.

          Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır.

        4. sitedeki aklı başında üyelerden 1 tanesinin bile sana hak vereceğini sanıyormusun 🙂 videodaki adamın dediklerini uydurdun. yarış/defans/yarış çizgisi hakkında bilgin sıfır, önceki üyelik falan dedin, onun da sonunu getiremedin, yani boş boş yazdın. senin yorumlarını okuyup onaylayan arkadaşa özendim. iyi gülmüştür 🙂

        5. schumi zaten öndeydi yani montoyayı geçmemişti.

          Ahahahaha süper bu ya millet görsün bunu 🙂

          Schumii önde ise Monto yayı nasıl geçebilir 🙂

          Ona öyle denmez Schumi önde olduğu için Monto ya Schumiyi yakalayıp geçmemişti olucak.(Gerçi böyle bir durumla ilgili yorum yapılmadı sadece geçiş konuşuldu ama neyse güzel bir komik cümle) 🙂

        6. Yahu adam tüm F1 otoritelerini yok sayıp, martin Brundle’a laf atıp haklı çıkacağını sanıyor.

          Bize gösterdiği haber örneği, o günün şartlarında sezonun son yarışına doğru şampiyonluk için girilen bir durumu gösteriyor.

          Webber ben önde olsaydım son yarış Alonso’yu geçme şansım olabilirdi ama takım böyle uygun gördü. Ferrari ve Alonso bu avantajla şampiyon olabilir diyor.

          Bunu oraya buraya sündürmek mahalle karılarının işi. O şartlarda Webber”in açıklaması son derece uygun ve makul bir açıklama. 2012’de Red Bull’un hızlı görünememesin sebebi de Mclarenin rekabetçiliğiydi sen git bir araştır. Yoksa Ferrariden sıralamada da yarışta da hızlı bir Red Bull vardı özellikle uzakdoğu turnesi ve ortadoğuda.

          Sen önce Renault Engine misin bir onu açıkla. Öyle o sayfada bu sayfada zamanında şöyle olmuştu yazmakla olmaz. Renault Engine isen kendin ol, değilsen neden makarna gibi italyanların yemeğini andıran bir nick kullanıyorsun ve bunu yapmaktaki amacın ne bunu açıkla?

          Royali haklı bulmam çok normal. Çünkü google’a yazıp anahtar kelimelerle tesadüfi videolar bularak haklı çıkamazsın.

          El vicdan tartışma ne konuda çıkmış, sen nereye sündürmüşsün ve algı değiştirmişsin bir bak. Bunun psikolojideki karşılığı şizoid kişilik bozukluğudur. Halet-i Ruhiyen iflas etmiş, kendinle bile cedelleşiyorsun hâlâ Royali tanıyorum hezeyanındasın.

          Sen evvele kendini bir tanı ondan sonra milleti tanıma safhasına geç. Her yorumda artık burada tartışma ortamı kalmadı, F1 bilgisi kıt adamlarla mı muhatap olacağım, yurt dışı sitelere gidiyorum diyorsun, gittiğini göremedik.

          Milleti küçümseyici yorumlar yapıyorsun, derin F1 bilgini de göremedik. Şu Royal Hunt kısacık 6-7 satırlık cümlelerle senin tüm tezini çürütüyor, sen hâlâ laf dolandırıyorsun.

          Ya da hiç olmadı sen pilotaj konusuna hiç girme. İyi olduğun otomobilin teknik kısmıyla ilgilen. Herkes herşeyde iyi olacak değil. Ben yanıldığım herhangi bir yorumda özür diliyorum, sende bu erdemi göster.

          Senin Renault Engine olduğunu iddia ettiğim çoğu yorum sansüre uğradı. Bu Dünya etme bulma Dünyası. Site yönetimine sesleniyorum, ben haberciliğiniz eleştirildiği zaman hiç ferrari konusuna değinmeden sizi savundum sizler niteliksiz sansür uyguluyorsunuz. Yarın birgün internet yasası çıkarsa ve benle aynı sansür durumuna düşerseniz ne yapacaksınz? Bu ya 5 ya 6. oluyor. Çoğunda tamam ben de suçluyum yorumlarım tahrik edicidir dedim ama birkaçında da güme gittim.

          Ya bu sitede Mehmet günaydının koymuşuz yorumları, Rambo’nun argoca imaları vizesiz dolaştı. Bir bende mi yanlış gördünüz. F1 severin biri bu durum Ferrarioğlu’na denk geliyor çoğunlukla diye Jerez haberlerinde yazdı.

          Bir sansürle uğraşacaksanız bu üyelerin 2-3 nick alıp başkasına sataşması durumunda olsun. Şuraya bak bir dolu yorum yapılmış, adamlar telif hakkı belli olup olmayan bir dolu you tube videosunu embed yapmış. Telif sahipleri bir dava açsa ya da you tube’dan video’yu kaldırsa, video içeriğinin taşındığı embedlerdeki tüm ipler suçlu duruma düşer. Ondan sonra site Ip’si olarak siz güme gideceksiniz. Milletin umrunda olmayacak, adresine bile ulaşamayacaksınız belkide.

          Onun için burada dost kim düşman kim bilmek lazım. Ben site herhengi bir şekilde virüs ya da yavaşlama yapmasın diye doğru dürüst fotoğraf eklemiyorum, yüklemiyorum. Fotoğrafı da videoyu da site editörleri kendi inisiyatiflerinde yüklüyorlar ve kaynağından kendileri sorumlular. Ama ben video yüklesem ve kaynak başka bir siteden korsan you tube’a yüklenmiş bir kaynak diyelim bu sefer sitede zor durumda kalır kişilerde zor durumda kalır.

          İşte bunlara dikkat edip, sitenin bekasını düşünenler sansürlenir. Gerçek nicki belli olmayan kişiler şakşaklanır. Geciken adalet adalet değildir. Jerez testleri sayfasında yine bu makarna ile münakaşamız olmuştu site yanlış anlayıp bana yorum yazan başka bir kişinin yorumunu silmiş. O da ben sadece benimkini silmak olmaz, silecekseniz bana tahrik edici yorumlar yazanıda silin demem neticesinde.

          Bu Dünya ben olmasam da döner. Hatta yorum falanda yapmam bundan sonra. Gerekirse varsa ban mekanizması banlayadabilirsiniz. Ama bu durumun önüne geçemezsiniz. ben tartışmaya bugün dahil oldum. Ama makarna nickli kişi sayfalarda bu tutumunu devam ettirirse herkesle sorun yaşar. Benim sorun yaşadığım bir hyperion bir de bu makarna var. Makarna’nın sorun yaşamadığı adam yok nerdeyse sitede.

          Eğer Renault Engineysen korkma çık piyasaya dostum. Sana laf söyleyen ve dalga geçen olursa söz bende sözlü münakaşa vereceğim. Renault’u ben de dahil kimse bel altı eleştirmeyecek, eleştiren olursa senle birlikte karşısında olacağım.Ama önce kim olduğuna karar ver ve gerçeği bizlere açıkla. Boşver F1’i falan burada insanların güveni ve kandırılma durumu söz konusu.

        7. Ketçap-Mayonez eşliğinde takip ediyorum 😀

      2. webber yardım etmiş falan da demiş, bak bakalım nasıl yarışmış adamlar.

        http://www.youtube.com/watch?v=ZPw7_HcbKWE

        1. Bunda Webber gayet güzel yol vermiş 1-2 saniyelik bir sıkıştırma olmuş o kadar 🙂

          Hani bende video ya bakınca kıran kırana eski Schum i-Truli gibi bir mücadele var sandım acaba bu izlediğim 2012 sezonu değilmiydi diye ama yanılmamışım.

          Şunu ister inanın ister inanmayın nasıl Truli zamanında Alonsoya geç kardeşim Schumiye dur kardeşim dediyse.Biz ekran başında Trulinin trenini bol bol izleyip saç baş yolup adama adil ol be kardeşim dediysek Aynı şey Alonso-Webber karşıda Vettel şeklinde oluyor.Yani Efsane ile Vettelin kaderleri bile paralel gidiyor pist üstünde.

        2. adam webberi geçerken 2-3 defa 1cm kadar yaklaşıyor, ki dokunduğu an şampiyonluk şansı biter, frenlemede lastikleri yakıyor, webber de önce içeriyi kapatıyor, sonra da dışarıya sıkıştırabildiği kadar sıkıştırıyor, alonso önceden tekrar rüzgar tüneline girdiği için daha hızlı ve geçiyor.

          ne yapacaktı, üstüne mi kırsaydı? son derece zorlamış, yol verme falan da yok. ama düz bir vettelciden alonso’nun hakkını vermesini bekleyemezsin. yorumlar hep aynı seviyede, hep aynı doğrultudadır.

        3. hava koridoru* rüzgar tüneli 🙂

          farketmez pek 🙂

        4. Yada en azından Hurda Mercedes ile en iyi 3 takım aracı arasında gözüken Mclaren aracını Schumi bütün gayreti ile Hamiltonu arkasında tutmaya çalışırken Webberin altında 2 saniye hızlı bir araç ve Alonso yağ gibi geçiyor bari az biraz Schumi gibi dirençli olaydı Royalcım oda yeterdi Hani Webber Schuminin tırnağı etmez ama insan yıllarca aynı pistlerde yarıştılar huyundan suyundan almıştır diye düşündük 🙂

          Ki 1-2 saniyelik sıkıştırma pistin viraj çıkışı start girişi kısmı ile bütünleşmişki oda ayrı bir durum yani rekabet ettiklerini gösteren bir durum yok malesef

          http://www.youtube.com/watch?v=1lXikLpl6b4

        5. Rolaycım videoyu farklımı izliyoruz anlamadım 1 cm falan yok ne yaptın aralarına girip ölçtünmü güzel kardeşim bu kadar düz mantık bakmayın olaylara.

          1-2 saniyelik olay varki zaten Webber aynadan kontrol dahi etmediği açık fazla zamanında tehlikeli sıkıştırmalarda Hamilton-Button örneğini verebilirim.

          Dokunduğu an şampiyonluk olayı biter demişsin iyide zaten bu direnç gösterme değilki viraj çıkışı aniden Alonso viraj çıkışı yükleniyor Webberde onu görüp yol veriyor.Bu kadar basit hani içerisine 50 tane teknik detay sığdırıp geçiş olayını işte falan DRS filan ERS den geçti rüzgar yolundan hava koridoruna x açısı ile y açısını aldı topladı vsvsvsvs…o oldu bu oldu diyerek görülen olayı kapatamazsın.Bu tarz geçişler anca takım arkadaşları arasında olur.

        6. Artı videoda 5.saniye ile 7 saniye arası yarış çizgisinde Alonsonun önünde dururken birden niye sola doğru gittiğinide o engin bilgilerinle açıklarsan seviniriz 🙂

          Hani düşünüyorum acaba viraj için pozisyonmu alıyor pek aldığı belli olmuyor.?
          Veya Takım Alonso senden hızlı önünden çekilmi diyor?
          İşin kilit kısmı orda bütün arka arkaya özellikle Schumi-Alonso Mücadelelerinde 1 cm ön ve arka tamponlar milimle yarışırken yarış çizgisini kaybedilmez iken Webber bir anda soldaki Dünyanın Manyetik alanınamı giriyor acaba ?

          http://www.youtube.com/watch?v=NNKfko1UJw8

          3:30 daki geçiş ile senin dediğin 1 cm lik olay orda işte nedense Vetteli oldukça güzel sıkıştırıyor hatta cidden kaza yapabilicek seviyeye geliyor.

          Videolar yalan söylemez Royalcım ancak göz inkar eder

        7. Artı videoda 5.saniye ile 7 saniye arası yarış çizgisinde Alonsonun önünde dururken birden niye sola doğru gittiğinide

          içeriyi kapatmak diye bir kavram vardır, haberin var mı?
          sola geçmese alonso sola geçecek, ve bu sefer webberin şansı daha da azalacaktı. virajda içeride kalmak istiyor o yüzden dış tarafı alonsoya veriyor, F1 izlediğinde bunları görürsün.

          verdiğin videoda ise öyle olması doğal, çünkü takım emrini dinlememişti vettel (bana göre haklıydı) ancak, takım emri dinlemediği için eğer kaza yapsalar da webber hatalı denemezdi. pozisyon koru dendiğinde dinlemediği için webber’in bunu yapması doğal. düşünerek anlaşılabileceği üzere.

        8. içeriyi kapatmak diye bir kavram vardır, haberin var mı diye bir soru sormuşsun iyide Alonso Webberi geçtiğinde düzlük üzerinde hangi içeriyi kapatıyor 🙂

          Abu dubaide yaşanan olay 21 sektör ile 1 sektör arasında geçiyor

          http://www.formula1.com/races/in_detail/abu_dhabi_910/

          Viraj a yaklaşıldığında veya pist dar ise monaco gibi dar pistlerde düzlük içerisinde dahi geçiş olduğunda içerisi kapatılır Abu Dabi gibi düzlükte herhangi bir yer kapatılmaz ha yapabileceğin tek şey arkadaki pilotu olabildiğince arkana alıp yoluna devam etmektir.Eğer önünde viraj varsa ancak o şekilde kapatır ama viraja 10 yada 20 metre varsa bu olur zaten arkadaki pilotta kapatılan noktadan virajda savuralacağından ötürü viraj öncesi genelde atak yapmaz.

          Hadi öyle oldu diyelim Webber içeriyi kapatmasada zaten Alonso geçiyor demekki Webberin öyle bir niyeti yok yani dışarıdan dahi geçilen bir noktada atak şansı verilmeyebilir Webber Alonsonun önünden çekilmese o viraja Alonsonun önünde girebilir açı o şekilde oluşabilir sıkıntı değil.

          Olmuyor Royal kardeş argümanların malesef tutmuyor geçiş yapılan nokta nerdeyse 100-150 metrelik bir düzlük.

        9. F1’de ilk aylarında bu kadar zorlama, biraz izle, ondan sonra webber’in orda ne yaptığını anlarsın 😉

        10. Royal sende bende durumun ne olduğunu biliyoruz 🙂
          Bazen hata yaptığını kabullenmek yenilgi değil bir erdemdir.
          Hiç zorlama videoları koydum sektörleri gösterdim bundan sonrası senin aklınla vicanın ve ahlakın arasında.

        11. sana sıfırdan F1 öğretmeye hiç niyetim yok. önünde 500 metre düzlük de olsa ilerdeki dönüş soldaysa, soldaki araç viraj içinde kalır ve de avantajlı olur. webber’in de yaptığı bu. hatta düzlük sola doğru kıvrılıyor ve içerdeki araç daha az mesafe katediyor. webber’in de sola geçme nedeni avantaj sağlamak. bu kadar basit. bu kadar basit birşeyi kavrayamadığın anlaşıldı, bari uzatma.

        12. Hala aynı şeyi savunup duruyorsun kişisel olarak F1 i öğreticek donanıma sahip olduğunu yorumlarından pek düşünmüyorum ben sana yine 40.defa söylüyorum Alonso sola geçmeden Webber neden sola geçti 🙂

          Alonso sola geçme denemesi bile yapmadan Webberin solu kapatması ne kadar gerçekçi?

          Demişsinki içerideki pilot daha avantajlı iyide Alonso dışarıdan viraja girerken yanında Webber yok neyin avantajı bu merak ettim demekki Webber dışarıda kalıp alonsoyu arkasında tutsa demekki Alonso geçemeyecek.

          Basit bir soru bunu bile cevaplamaktan kaçınıp solu kapatma olayı ile geçiştirip birde komik şekilde 500 metrede olsa kapatır diyorsun iyide bana göster bakalım 500 metre önceden solu kapatıp giden bir pilotu 🙂

          Royal gerçekten dibe battığının farkında değilsin.F1 üzerinden videoyu bile 180 derece ters çevirmeye çalışıyorsun 1 cm fark var dedin sana 1 cm nin ne oldugunu gösterdim virajda geçiyor dedin düzlükte geçtiği anlaşıldı.solu kapatıyor dedin videoda Alonso solu bile denemiyor kuzum bu saaten sonra ne ben sana bir şeyler verebilirim nede sen 1 olanı 2 yapabilirsin 🙂

        13. yahu niye savunmayacakmışım 🙂 dünkü F1 fanından mı öğreneceğim. neden webber alonso sola geçmeden sola geçmiş mi diyorsun, alonso sola geçtikten sonra webber solu nasıl kapatacak? bu kamyon mu sola manevra yaptığını farkettikten sonra solu kapatsın? adam şak diye geçer pozisyonu kaybedersin. adam geçtikten sonra üzerine sürersen de ceza alırsın. alonso sola geçtiği an içerisi onun olur, düzlük hızı da zaten daha iyi. webberin pozisyon için hiç şansı kalmaz. ancak alonso viraj çıkışında webberin hava koridorunu kullanmasaydı webber içerde kalarak pozisyonu koruyabilirdi.

          alonso’nun düzlükte geçmesinin sebebi de ferrarinin redbull’dan düzlükte daha iyi olması ve alonso’nun çıkışta webberin hava tünelinden yararlanması.

          yahu ya sabır arkadaşlar gelin anlatın şuna, ben anlatamıyorum. aslında anlatıyorum da deniz bardak meselesi.

        14. spiker bile “webber made it difficult for him” diyor, webber işi zorlaştırıyor diyor yani. ama nerde kime ne öğretmeye çalışıyorum.

        15. bir de webber neden dışarıda kalıp alonso’yu arkasında tutmadı demiş, çarpışan oto mu dostum bunlar? düzlükte daha hızlı olan ve hava koridorunda olan aracı nasıl arkasında tutacak? engelleme ile defans yapma arasındaki farkı biliyorsun değil mi? dışarıda kalsa bu sefer alonso sola iç tarafa girecek bu sefer tam kek olacak webber. webber dışarıda kaldığında alonso’nun arkasında bekleyeceğini mi sanıyorsun?

        16. webber alonso sola geçmeden sola geçmiş mi diyorsun, alonso sola geçtikten sonra webber solu nasıl kapatacak demişsin ben sana tonla yazı yazmayacağım yordun beni nasıl kapatılır bir video ile göstereyim 🙂

          http://www.youtube.com/watch?v=oK2uV9ApLts

          Ondan sonra devam edelim sohbetimize demişsinki alonso’nun düzlükte geçmesinin sebebi de ferrarinin redbull’dan düzlükte daha iyi olması ve alonso’nun çıkışta webberin hava tünelinden yararlanması.Hava tüneli nedir ya güldüm valla gece gece ona Hava aralığı denir bunuda bilmiyorsan artık ne diyeyim hava tüneli diye bir kavram yoktur.RBR de Webber düzlükte sola kaymasa zaten geçemez ha burda engelleme demişsin dostum defans yapmak zaten engellemektir.Engellemenin nedenide pozisyonunu korumak ve arkadaki pilotun seni geçmeye çalışırken hata yapmasını sağlamak veya önde takım arkadaşın var ise ona ulaşmasını olabildiğince engellemektir.

          Yazıklarından en çok güldüğüm kısım webber neden dışarıda kalıp alonso’yu arkasında tutmadı yazmışsın, çarpışan oto mu dostum bunlar? diye bir tabir kullanmışsın düzlükte daha hızlı olan ve hava koridorunda olan aracı nasıl arkasında tutacak diye çok çok ilgiç ve fizik kurallarını hiçe sayan bir yorum yapmışsın.Düzlükte daha hızlı olan aracı durdurmak istiyorsan veya arkanda tutmak onu aynalarından takip edip yarış açısında arkanda tutucaksın diye yukarıda yazdım bunu idrak edebilirsen müthiş olucak zaten Webber viraj çıkışı zaten Alonsoyu arkasında tutuyordu bir anda sola kırdı sıkıntı orda zaten yoksa zaten önünde değilsen arkasında nasıl tutucaksın önünde isen tutarsın Webber başta önde sonda solda 🙂

          webber made it difficult for him ifadesi biraz alay ederek söylendi onun devamınıda koyarsan yorumcunun” Webber defense day today, probably not” ifadesinde yorumcu+spikerin gülüşmeleri görebilirsin .Yani en fazla zorlayabildiği bumudur gibisinden.Tabi ingilizce bilgin yetermi onu bilemem

          Royal argümanların cidden temelsiz yani çok zorluyorsun videolarla sana gösteriyorum inat ediyorsun burda bir çok kişi bu yüzden senden rahatsız yani ben seni diğer siteden biliyordum motoru bilmiyordun ben sana öğrettim ordaki tartışmalarda yorumladığımız analizlerle büyüdü bilgin lütfen bana gelip ak olan şeyi kara gösterme buna sadece kendin inanırsın başkası inanmaz 🙂

        17. F1’i ne sanıyorsun sen? arkadan gelen araca aynalardan bakıp önüne geçerek defans yapacakmış 😀

          sen çoook yanlış yerdesin arkadaş. sen o dediğini en basit yarış etkinliğinde yap, tekme tokat kovarlar lunaparka gönderirler seni 🙂

          daha ingilizce bilmiyorsun adamların ne dediğini kavrayacaksın. martin brundle gülerek diyor ki; o kadar yakınlaştı ki sanırım biraz “sevgi dokunuşu” yaparak geçti diyor. webber defense day probably not muş 😀 ahahah. neyse makarna, senle tartışmak iğrençti. ne demişler never argue with an idiot. they will only bring you down to their level and beat you with experience.

          trf1 sitesinde girdiğim en iğrenç ve boş tartışmaydı, resmen bardağa denizi doldurmaya çalıştım. öncelikle kendimden sonra da trf1’den özür diliyorum 🙂

        18. bir de diğer site diğer site deyip durma ben sadece burda yazdım, diğer sitede kimi neyi tanıyorsun bilgim yok. zaten öyle bir tecrübem olsa bu tartışmaya girmezdim bile emin ol.

        19. Royal okumadan yazmak güzel bir duygu banada öğretmeni isterim demişsinki F1’i ne sanıyorsun sen? arkadan gelen araca aynalardan bakıp önüne geçerek defans yapacakmış yazmışım öyle bir şey yazmadığımı biliyorsun ben ne yazmışım 🙂

          Düzlükte daha hızlı olan aracı durdurmak istiyorsan veya arkanda tutmak onu aynalarından takip edip yarış açısında arkanda tutucaksın

          burda nerde aynaya bakıp öne geçip arkada tutmak deyimi var göremedim ben yanlış okumanın zararları işte 🙂

          F1 de o dikiz aynaları süs olsun diye var olduğunu sanan şaşkın F1 izleyiciside ilk defa görüyorum 🙂

          Yanlış yerde yanlış noktayı savunan birisinden bahsetmen ironi olmuş biraz Webber ile Alonsonun arasına girip cm leri ölçmen gibi 🙂

          Sevgi dokunuşu yaparak geçti demiyor zaten teğet geçti ibaresi kullanıyor tabi biraz ironi yapmasından kaynaklanıyor yarışın ilerleyen sürelerinde söylediğim cümleyi bu geçişi yorumlayan yorumcudan duyabilirsin ha bu arada
          Google translate ile yazdığın ingilizce deyimleri yorumlamayı bile malesef gücüm yok zaten bunu öncede demiştim 🙂

          Benim en eğlendiğim tartışma oldu bu kadar yazıpta içeriği boş olan yorumları incelemek ve analiz etmek gerçekten günün stresini alıyor.

          Neyse Royalcım eski sitede olmadığını söylemişsin hangi nicklerle geldiğini söylemeyeyim istersen 2.Rambo olduğunu o dönemlerde az görmedik hani 🙂

        20. yaz yaz, elini korkak alıştırma. hangi farklı üyelikle yazmışım bir yaz da görelim, ben de merak ettim 🙂

        21. Burada Webber ölümüne savunma yapıyor dersek yalan söylemiş oluruz, yaptığı savunma çok basit sola geç viraj içini al buraya kadar herşey çok güzel peki frenlemede neden sende Alonso gibi geç fren yapmıyorsun erken bırakıyorsun.Bunun gibi şimdi aklıma gelmiyor ancak birsürü örnek gösterebiliriz.Webber Alonso için özellikle son 3 sezondur elinden geleni yaptı

          El olarak Webberin aracı startlarda özellikle Vettele yakınsa sabote ediliyordu.
          Bir e

        22. Sevgili Erendost malesef tonla yazdığım şeyleri 3 cümlede anlatmışsın inşallah Royalde anlar ben çok uğraştım başaramadım videolar koydum geçişleri gösterdim hangi sektörde onu bile araştırıp koydum 🙂

          Ama anlamak istemeyen birine bir şey anlatamıyorsun.Birde tabi ego meselesi var.

          RBR Webberi Ferrarinin Massayı kullanması gibi kullandı orası doğru zaten F1 in de olaylara bakış açısı bu herkes güya her pilota eşit davranır ama arka planda durumlar aynı değildir.

        23. ölümüne savunma neden yapsın? kim kime ölümüne savunma yapmış. bugünkü geçişleri gördüğümüzde normalden çok daha sıkı bir savunmanın olduğu açık. ikiniz martin brundle ve david crofttan daha iyi yorumlayacağınızı sanıyorsanız sanmayın. en azından ingilizce öğrenin de adamların dediklerini anlayın. diğer şahıs, diğer üyeliğimi yazacaktın nerde? yaz da görelim.

        24. ölümüne savunma neden yapsın? kim kime ölümüne savunma yapmış.

          Koltuktan düştüm gülmekten 😀
          Tam dedim yan aynalar konusunda bundan kötüsü olamaz derken bu yorum iyice F1 de yorumcu olarak kalitenin ne kadar dibe vurağının göstergesi oldu 🙂

          Arkadaşım sert savunma veya ölümüne tabir edilen puan savaşı olmasa o zaman F1 E-5 otobanı olur gelen geçer giden geçer sen sanırım ölümüne savunmayı pek bilmiyorsun.

          Ölümüne savunma rakip takımlar arasında puan mücadelesi veya takım arkadaşını kollama (veya rakip takımdan sevdiğin birini sevmediğin birine karşı koruma) mücadelesidir.

          Onu bıraktım verdiğim videoları izlemediğin bu yorumundan belli 🙂

          Ölümüne mücadele videoları bol bol izle

          Alonso Vs Schumi
          http://www.youtube.com/watch?v=1_aOySKuQaA

          Schumi Vs Raikonen
          http://www.youtube.com/watch?v=9gk-05eQDoI

          Alonso Vs Hamilton
          http://www.youtube.com/watch?v=_r9LmgHJ2FQ

          Royal adamların dediklerini anlıyoruz sende hangi kafadasın biz onu anlayamadık 🙂

          Royal gerektiği kadar komik oldun yorumların ve argümanlarınla düşene bir tekme benim adetimde yoktur.Herkes gördü ne kadar bilgin olduğunu malesef yeterli değilsin biz seni sonra ararız 🙂

        25. bana lastiklerin taş gibi olup DRS ve kersin olmadığı, bu yüzden de geçişin çok zor olduğu yıllardan örnek verip de bugünkü araçlarla aynı şekilde önde kalınacağını sanma. o verdiğin örneklerde zaten geçiş çok zor, savunmayla alakalı değil o yıllardaki kurallarla alakalı o iş. bak birşey daha öğrendin.

          ne oldu, diğer üyeliğimi yazacaktın, yattı mı o iş, 3. oldu soruyorum?

        26. Royal üstteki mesajınla bile çelişiyorsun diyorsunki bugünkü geçişleri gördüğümüzde normalden çok daha sıkı bir savunmanın olduğu açık diyorsun yani geçişin eskiye oranla daha zor olduğunu söylüyorsun sonra bana lastiklerin taş gibi olup DRS ve kersin olmadığı, bu yüzden de geçişin çok zor olduğu yıllardan örnek verip de bugünkü araçlarla aynı şekilde önde kalınacağını sanma diyorsun valllahi burda harcanıyorsun Royalcım git Cem Yılmazın yanına yahu 1 üstteki postunla bile 180 derece ters yazıyorsun sırf cevap verebilmek için 🙂

          Eskiden de geçişler vardı şimdide var hatta dediğin yukarıdaki cümle DRS sistemi neden getirildi ne faydası var nasıl kullanılır bunları bilmediğini gösteriyor DRS ile geçişlerin oldukça fazla olduğunu bu sitedeki istatikstiklere bakarak öğrenebilirsin 🙂

          Royaaaaal seviyorum seni gerçekten hani eski sitede de böyle idin ne güzeldi o günler sen gelir sorardın F-Duck sistemi nedir abi kanatlar niye böyle abi bizde bol bol anlatırdık burdaki gibi sana hey gidi günler hey 🙂

        27. evet bugünkü geçişler çok kolay ve yer değiştirme yapıyorlar gibi görünüyor. webber ve alonso videosunda ise böyle bir durum yok. ciddiye alınıp sevindiğini görmek de güzel. ama bu konu ilk ve son, bundan sonra bu kadar ciddiye alınacağını sanma 🙂

          izlemediğin yarışların videolarını buraya koymuşsun. youtube’dan arayıp buraya koyduğun videolardaki geçişler ise geçişin zor olduğu zamanlardan. yani orda çok iyi defans falan yapılmıyor, sadece geçiş zor.

          senin kafada biri vettel-webber çarpışma videosunda webber yol vermiş diyebilir. çünkü adam aynı alonso’da yaptığı gibi bu sefer de sol tarafı bırakıyor. 🙂

          https://www.youtube.com/watch?v=vx9zIQvrdZU

        28. Kersle bilmem neyle sert savunmanın ne alakası var.F1 mücadele sporudur ancak zaman zaman bazı pilotların bazı pilotlara buyur geç dediğini bazılarının ise yerini korumak için elinden ne geliyorsa yaptığını her dönem gördük elbette göreceğiz.Örnek vereceğim..

          Sen her zamanki düz bakış açınla ne gösterilsede görmeyeceksin bu başka.

          Örneklere gelirsek 2012 son yarış Kimi ile Şuminın rekabeti aç izle tampon tampona savunma nasıl olur bak, 2013 monaco Kimi ile Perez, 2013 Kimi Button, 2013 Kore Hulk Hamilton vs vs….

          Bunları izlesende birşey değişmeyecek şunu kabul et veya etme senin dediğin yarışta Webber çokda istekli bir savunma yapmıyor, Alonso da zorlanmadan geçiyor bu budur.

          Neyse ben devenin yanına gidiyorum, hendek atlatacagımda…

        29. ben buraya yorum yaptığımda kesin emin değilsem yazmam zaten. martin brundle webber çok zorladı diyor, david croft lakabı crofty çok zorladı diyor, erendost ve makarna adlı 2 kişi webber alonso’ya yol verdi diyor, üstelik çarpışmalarına ramak kalmış ve alonso lastiklerini baya bi yakmışken 🙂

          skysportun ikinizi alması lazım 🙂

        30. Royal Halı gibi alemlerden alemlere uçuyorsun 🙂
          Yahu konuyu bu noktaya getiren sensin biz mi dedik defans yapılmıyor diye izlemediğin dediğin videoların yarışlarında sen daha portakalda vitaminken biz bu yarışları izliyorduk güzel kardeşim benim 🙂

          yani orda çok iyi defans falan yapılmıyor, sadece geçiş zor demişsin bende sana bir video ile geçişin zor olup olmadığını göstereyim 🙂

          http://www.youtube.com/watch?v=urAzPF6Yw8w

          Benim kafada biri olabilsen zaten bu gereksiz tartışma olmayacak Webber ve Vettel çarpışması konu ile ne alaka ?

          Royal Halı ile iyiuçuşlar dileriz çünkü böyle uçuşu ben daha hiç yaşamadım 🙂

        31. son gösterdiğin videoda schumi görmedim diyor, neredeyse özür dileyecek durumda, ve görmediği için öyle bir manevra yaptığını söylüyor. montoya cevap olarak orda beni görmemiş olman aptalca diyor. yani defansın illegal bir defans olduğu 2 pilot tarafından da kabul ediliyor. tabi ingilizce sıfır olduğundan anlamak zor. yani verdiğin defans örneği İLLEGAL bir defans. yanyana geldiğin pilotu bu şekilde dışarı atamazsın. yer bırakmak zorundasın.

          birşey daha öğrendin. 0dan başladık baya ilerlemişsindir, başka videolar da gönder, onları da açıklayayım.

        32. Royal cidden iyimisin kardeşim ciddi bir sıkıntı var sende okuyamıyorsun anladığım kadarı ile

          verdiğin defans örneği İLLEGAL bir defans.

          Benim yazdığım sadece geçiş zor demişsin bende sana bir video ile geçişin zor olup olmadığını göstereyim dedim hani geçişlerin o dönemde kolay olabildiğini bazen göstermek için videoyu koydum nasıl defans yapılır diye koymadımki 🙂

          Yani Royal cidden şu an pskolojin sıkıntılı büyük ihtimal ellerin titriyor ve gözlerin kararıyor bunu bende zamanında yaşadım (lise zamanında)haksız durumda okuyamıyorsun ve egon hırsla hadi hemen yaz diyor yapma böyle 🙂

        33. hmm. geçiş kolay diye verdiğin videoda geçiş olmadığını görüyorsun değil mi? geçiş çok kolay bak diye verdiğin videoda geçiş yok. 🙂

        34. hemen yazmaktan değil de, yazdığın şeyleri pek önemsemeden göz gezdiriyorum, direk verdiğin videoya baktım, geçiş olmayan bir video olduğuna göre heralde dedim defansla ilgili konuşuyor. yani uzun uzun yazma pek bakmıyorum.

          geçiş kolay diye bir video koymuşsun, geçiş yok, göz var nizam var.

        35. Royal haplandınmı ne aldın söyle o kafaya gidicem çünkü puhahahahaha 🙂

          geçiş kolay diye verdiğin videoda geçiş olmadığını görüyorsun değil mi? geçiş çok kolay bak diye verdiğin videoda geçiş yok.

          Yahu o geçen Kırmızı araç kimin aracı acaba Solda giden hani Mclaren aracını pistin dışına götüren 🙂

          0:21 ile 0:30 arası Royalcım orda geçen Kırmızı araç ufomu 🙂

          yazdığın şeyleri pek önemsemeden göz gezdiriyorum
          Demişsin zaten bilgi eksikliğin burdan kaynaklanıyor okumuyorsun izlemiyorsun ezbere konuşuyorsun okusanda senin alehine olduğunu biliyorsun iddalarının tümü çürütüldü çünkü 🙂

          Egona dur de gerçekten komik duruma düştün Royal hahahaha yani video da Schumi Monto ya yı geçmiyor demek ahahaha alemsin vallahi alemsin 🙂

        36. o yarışta atak yapan schumi değil montoyaydı. schumi zaten öndeydi yani montoyayı geçmemişti. yarışı indir bir daha izle bakalım, montoya atak yapıyor, ve de geçemiyor. yani schumi’nin montoyayı geçişi değil o verdiğin video. schumi zaten hep önde. videoda da başında da sonunda da önde. daha ne kadar öğreteceğim? daha ne kadar “epic fail” modunda yazacaksın 🙂

        37. o mclaren dediğin araç da williams, bak, birşey daha öğrendin 🙂

        38. Royal cidden süpersin ben ne yazıyorum Schumi Monto yayı geçiyor değilmi

          Montoya atak yapsa ne olur yapmasa ne olur bir ikili mücadele varmı var yan yana gidiyorlarmı gidiyorlar ben Montoya önde Schumi arkada Schumi Montoyayı geçiyormu dedim sence ne yazmışım oku yahu 🙂

          İki pilot yan yana geliyor Schumide onu geçiyor pist dışına atıp ne yani Schumi önde diyorsun iyi kardeşim yanındaki ne peki belli bir mücadele eden iki pilot kim önde kim kimi geçmeye çalışıyor demiyoruz ki burda esas nokta geçiş olması yan yana giden pilotlar birbirini geçmiyormu Schumi Yanına kadar gelen hemen hemen aynı hizada belli süre giderek onu geçmeye çalışan Monto yayı geçerek mesafeyi açıyor bu kadar yani anladım sen milisaniye ye kadar açıklama istiyorsun onu anladık normalini bünye kaldırmıyor 🙂

          Aferin en azından birilerinin geçtiğini görebildin oda bir başarı 🙂

        39. Kusura bakma Royalcım Mclaren yazmışım e sana laf anlatmaya çalışırken arada bir iki hata yapabiliyoruz sen o hata ile mutlu ol yeter 🙂

          Gerçi Monto yayı biz mclarenle sevdik oda ayrı konu ama neyse 🙂

        40. “Yahu o geçen Kırmızı araç kimin aracı acaba Solda giden hani Mclaren aracını pistin dışına götüren “

          “0:21 ile 0:30 arası Royalcım orda geçen Kırmızı araç ufomu :)”

          Egona dur de gerçekten komik duruma düştün Royal hahahaha yani video da Schumi Monto ya yı geçmiyor demek ahahaha alemsin vallahi alemsin 🙂

          montoya’nın schumi’ye atak yaptığı yarışın videosunu koyup bunları yazdın. tam bir epic fail. artık iyice sıvamaya başladın. burda noktalıyorum artık, birşey öğreneceğin de yok. geçmiş olsun. yeterince rezil oldun.

        41. Royal orda nerde yanlış bir şey yazıyor gösterirmisin 🙂

          Ben ne yazmışım

          Yahu o geçen Kırmızı araç kimin aracı acaba Solda giden hani Mclaren aracını pistin dışına götüren ”

          Video zamanı 0:24 ( pist dışına atıp Uzaklaştığı an)

          Ben anlamadım seni kafa yapını diyelimki Alonso Vettel ile yan yana geliyor 2.ci Alonso 1. ci Vettel bir ara Alonso Vetteli yakalıyor yan yana 3-5 saniye gidiyorlar sonra Vettel Alonsoyu pist dışında uzaklaştırıp arayı açıyor şimdi Vettel Alonsoyu geçmemişmi oluyor 🙂

          İllaki 2.pilotunmu geçmesi lazım 1.Pilot geçti diyebilmemiz için 🙂

          Royal kötü durumdasın Allah sana sağlık şifa versin.

        42. http://i.hizliresim.com/ey6odn.png

          Burda artık çizgilerle anlatıcak İlkokul öğrencilerine anlatıldığı gibi ancak böyle anlayabiliceksin bak kıymetini bil gece paint ile geçiş nedir diye sana özel çizim hazırladım 🙂

        43. Burayı da domates sosu ile takip ediyorum 😀

    2. Ha bu arada senin ben diğer sitedeki üyeliğinden tanırım 🙂 o zamanlar motor nedir bilmiyordum ben sana öğretmiştim EniyisiF1 in olduğu gruptan 🙂

    3. Ben buradaki tartışmada Royal Hunt’u ya da gerçek adıyla Emre’yi haklı buldum.

      Çünkü söyledikleri şey gayet mantıklı. Trulli Schumacher döneminde Drs mi vardı da görece kolay olarak nitelendirilebilecek geçişler olsun.

      Bu adamlar profosyonel. Pist dışında dost olsalar dahi pist içinde kora kor mücadele etmeyi bir misyon edinmişler. Bu bir bilinçaltı süreci. Değişmez yani. Dostluk başka alışveriş başka.

      Webber çok duygusal bir adam olsaydı, o yarıştan sonra 1 tek yarışa çıkmaz, Red Bull’u yüzüstü bırakırdı.Mahkemeye verse haksız çıkmaz. Adamlar diyor 2 numara 1’in önünde bitirecek, bu duruma uyulmuyor.

      Alonso’nun sıklıkla Webber’i geçmesinin diğer bir sebebi de 2 numaralı aracın 1 numaralı araçtan hangi nedendense bilinmez yarışta bariz üstün olması. Yarış performansı olarak o sezon Alonso’nun Red Bull’un 2 numaralı aracıyla başabaş hızda olması ve şampiyonluk şansının devam etmesi için sürekli Webberi geçme zorunluluğunun olmasıydı. Zaten Vettel ayrı bir dünya da yarışıyor, bende en azından 2. olayım diye mükemmel bir güdülenmeyle Webber’İ çoğu yarış zorlardı. Mesela Ferrari’nin evinde İtalya da Webber’in Alonso’yu rahat geçtiği yarışlar oldu.

      Bu işler sığ tartışmayla olmaz. Geçmiş geçmişte kaldı. Sevapları günahlarıyla geldi geçti. Belki Webber’in kers sorunu yaşadığı ya da kalkışta yavaş duygusal davranıp Alonsoya 1-2 yarış bilerek geçildi diyelim. Red Bull’un hiç mi suçu yok? Adamın motivasyonunu yarışın başında kırıyorlar. Yine adam profosyonelde en azından puanlar alarak takıma katkı sağlıyor. Bizim massa onu da yapmadı. En iyi örnek geçen yıl. Takımı 3. yapacak 10 puan daha alamadı. Bu örneklere bakarsak Webber’in gayet profosyonel olduğunu ve işine duyguyu en azından yarışırken çok az kattığını gözlemleyebiliriz.

      Böylesine profosyonel iş yapan birine bedavaya geçildi demek vicdansızlıktır, holiganlıktır. Royal kendince teknik değerlendirme yapmış, Brundle ile Anderson’un söylediklerini de aktarmış. Savunduğu çoğu durumda haklı. Makarna’nın konuşma stili çok yanlış. O zamanlar gelirdin abi F duck ne diye sorardın diyor. daha bu iddia’nın doğru olduğunu bile bilmiyoruzki. Royal Hunt ben kimmişim diyor somut bir örnek yok.

      Ona bakarsak bende Makarna’yı Renault Engine olarak yorumluyorum. Ama yüzde yüz kanıtım var mı? hayır. Sadece eski yazı stiliyle ve üslupla Renault Engine’nin teknik değerlendirmelerine bakarak ve sürekli renault’u savunmasından yola çıkarak bu kanı’ya vardım.

      Royal Hunt’ta gördüğüm kadarıyla şahsına munhasır yorum yapan, taklit edilmesi zor olan bir kişi. Ben bu sitede Royal’İn farklı nickle yazdığına şahit olmadım. Böyle bir adamın başka sitede yorum yazmıyorum sözüne de itimatım tam. Es kaza yapmış bile olsa bu size insanları küçük görüp daha dün F duck’u soruyordun şimdi ahkam mı kesiyorsun şeklinde aşağılama hakkı vermez.

      O yüzden yazılarda dikkatli olmamız lazım. geçen nebi isimli bir yorumcuya yavrucuğum şeklinde hitap kullanma diyip bugün bu küçümsemeyi yapmak abeşle iştigal olarak yorumlanır.

      1. Bu adamlar profosyonel. Pist dışında dost olsalar dahi pist içinde kora kor mücadele etmeyi bir misyon edinmişler. Bu bir bilinçaltı süreci. Değişmez yani. Dostluk başka alışveriş başka.

        Demişsin de 2012 Brezilya yarısını aç bir izle madem öyle Şuminin Vettele nasıl yol verdiğini bilinçaltı ile açıklayabilirmiyiz.

        Burada yarışan pilotlar tabiki sonunda yarışçı ancak bunlarda insan ve zaafları var böyle şeylerin olmasıda bence normal.

      2. F duck’un ne olduğunu ilk bulunuşundan beri biliyorum şükür 🙂 ne olduğunu sormadım ancak dediğin gibi sormuş olan arkadaşları da (beni karıştırdığı kişi) küçük görmeye lüzum yok. çok zorlanırsam gider okurum zaten, sormama gerek bile yok. eğer renault engine ise bu arkadaş, neden üyeliğiyle yazmadı, yoksa yazdığı şeylerin gerçekten saçma olduğunu farketti de, üyeliği lekelemek mi istemedi 🙂 şuraya F1’den anlayan 200 kişi getirelim, 1 tanesi bile hak vermez arkadaşın burda yazdıklarına, yani o kadar saçma.

        erendost da kers drs ile zorlamanın ne alakası var falan demiş; kers, drs ve bugünkü gibi daha az DF üreten ve bu kaybı slick lastiklerle sağlayan araçları geçmek daha kolaydır, daha az df üreten araç arkaya daha az kirli hava salar. yani geçişin zaten zor olduğu senelerdeki videoları buraya koyup sanki yapılan savunmadan dolayı geçişin olmadığını sanması gerçekten rezil bir durum 🙂

        1. Royal ilk önce okuduğunu iyi oku ben kers ve drs ile savunmanın ne alakası var demişim zorlama demedim.Senin dediklerin savunan pilotun savunma tekniklerini atıl halemi getiriyor, drs tamam geçişleri kolaylastırıyor ama her zaman herkese değil.

          Birçok değişken tabiki var, ancak ne olursa olsun bu sporda her zaman olan mücadele yine var.Değişik şartları gösteripde onlardan yola çıkıp bir sonuç alamazsın, bende sana geçişin zor dediğin sezonlardan çok kolay geçişler koyarım yine debelenip durursun.

        2. bir tarafta bill nye diğer tarafta ken ham 🙂

          algılama problemini çözdüğün zaman anlarsın. aslında tek bir cümlenden seviyeni belirlemek mümkün. şurda ben alonso’yu değil de kimi’yi savunuyor olsam tamamen değişecekti bakışın.

          dediğim gibi arkaya daha az kirli hava gönderen araçları geçmek daha zordur, DRS ve kerssiz araçları geçmek daha zordur. araçlar değiştiği zaman defans şekilleri de değişir. hele de TC varken aracı belli bir limitte kullanırsın, geçiş daha da zordur.

          senin gibi düz mantık kurup şurdan kolay geçiş izlerim o yıllarda geçiş kolaydı derim, şurdan da zor geçiş alırım sen de açıklayamazsın diye sabit fikirli bir kafayla bu sporu anlayamazsın.

        3. arkaya daha az kirli hava gönderen araçları geçmek daha kolaydır* olacaktı.

          2009’daki araçlar sırf bunun için üretildiler, bu sene arka kanat bu yüzden zayıflatıldı, bir ara jant kapakları vardı, onlar geçiş artsın diye kaldırıldı.

        4. son olarak erendost, şimdi kafanı ellerinin arasına al ve o atağı yapanın raikkonen olduğunu düşün, ve benim rai’yi savunduğumu düşün, webber yer verdi deme ihtimalin trilyonda sıfır 🙂

        5. son olarak erendost, şimdi kafanı ellerinin arasına al ve o atağı yapanın raikkonen olduğunu düşün, ve benim rai’yi savunduğumu düşün, webber yer verdi deme ihtimalin trilyonda sıfır 🙂

          Eveeet sonunda baklayı ağzından çıkardı sevgili doslat onca tartışmanın sebebi bu taraftarlık 🙂

          Yani Royal diyorki ben ALonso taraftarı olarak Webberin Alonsoya yol verdiğini kabul etmiyorum ve etmeyeceğim diyor yani olayı objektif yorumlama olayı yok ve herkesi kendisi gibi sanıp güya taraftarlık çizgisi içerisinde tahminde bulunuyor 🙂

          Derdini Anladım Royal o yüzden demek videoları ve yorumları okuyamıyorsun çünkü taraftarı olduğunu söyleyemiyorsun Alonsonun veya Webberi tuttuğunu itiraf etmeden savunma yapıyorsun 🙂

        6. Yine olayı Kimi’ye getirmeyi başardın ya helal olsun.Bununn ol Kimi fani olmamla hiçbir alakası yok senin zannettiğin gibi değil o işler.

          Son yarışlarda tam hatırlamıyorum Hulk ile Alonso kapışıyordu Hulk iyi savunma yaptı Alonsoda aslanlar gibi geçti.

          Nerden girdik, hangi konulara girdik salça yaptın salata yaptın ama helal olsun konuyu yine Kimi’ye getirmeyi başardın.

      3. Memo neyi haklı bulup bulmadığın beni pek ilgilendirmiyor.

        Ben insanlar nasıl davranırsa öyle davranırım bunun bir sıralaması yoktur tonla yazı yazmam açık neti yazıları severim.Royalide diğer siteden tanıyorum Memo o konuda o kendisini biliyor ben internet üzerinden bu konuda ona gerekli uyarıyı verdim gerisi ona kalır Nebi kardeşimizde ne zaman spagetti demeyi bırakırsa onada yavrucum demem 🙂

        Trulli Schumacher döneminde Drs mi vardı da görece kolay olarak nitelendirilebilecek geçişler olsun demişsinde Truli defans konusunda hangi pilot aşık atabilir zamanında Schumi bile kendisinden illallah demişti rki bende diyorumki Webber biraz Schuminin havasını soludu ise %1 lik defans yapmayı biliyorsa yapması gerekirdi.

        Webberi emeklilikten geri döndüren kimdi peki onu Coultard ile yarıştıran Webber ilgili duygusallıktan bahsedilicek son kişi sanırım dava açsa o olsa bu olsa diye gidersek F1 de pilot kalmaz takım kalmaz.Redbull ona Vettelin olmadığı zamanda bol bol şans verdi Newey de vardı kullanamadı o yan gelip paraları alır keyfime bakarım emekliliğe girerim dedi bu çocuk ortaya çıkınca planlar bozuldu neden çünkü ciddi bir şekilde Redbull bu çocuğa yatırım yapmaya başladı takımı etrafında topladı genç enerjik ve kabiliyetli Schumininde varisim dediği ona referans olduğu bir pilotla devam etmeye başladılar madem o kadar Webber duygusaldı yarış sonu partilere değil fabrikaya gitseydi biraz.Monacolarda az gezerken görmedik kendisini.

        Anlamadığım nokta çoğunuz Schumi veya Ferrari taraftarısınız adamın referans olduğu güvendiği adama acayip derecede kin besliyorsunuz bunun mantıklı değil hastalıklı bir açıklaması var muhakkak.

        Alonso ile Vettel arasında kapanmayacak derecede bir fark yoktu Memo 2012 kardeşim sezonları karıştırdın sanırım Vettel 2012 sezonunda ayrı dünyada değildi tamam hız bakımından olabilir ama Webberin Alonsoya her yol verişi ve açıklamaları Vettelin 2012 senesindeki şampiyonluğunu tehlikeye atmıştır.Hiç bir takım arkadaşı F1 de rakip takımın pilotu için şampiyon olması gerektiğini söylemez iken (ki kendi takım arkadaşı şampiyonluk yolunda ise)Webber sıklıkla Alonsonun şampiyon olabileceğinden bahsetmiş ve takım arkadaşını takımı nöralize etme çalışmaları yapmıştır.Hatırlatayım bu davranışlar MULTİ 21 OLMADAN ÖNCEKİ DAVRANIŞLARDIR.

        Burda da kendisi bu konuda 2012 yılında gayet güzel şeyler söylemiştir Memocan 🙂

        “Brezilya’da ikinci sırada podyuma çıkarak lider Fernando Alonso’yu takibini sürdüren Red Bull pilotu Mark Webber, takım emri vermeme konusundaki kararlılığını sürdüren takım yönetimini bir kez daha eleştirmekten geri durmadı.

        Brezilya’da alacağı olası zaferle birlikte Alonso ile aralarındaki puan farkını 1’eşansı bulunan ancak ilk sırada devam eden takım arkadaşının gerisinde ikincilikte kalan Webber, “Vettel iyi bir yarış çıkarttı ve kazandı. Takım emri uygulansaydı büyük bir avantaj elde edebilirdik. Ancak yönetim bu konudaki kararında ısrarcı. Alonso son yarışta şampiyonluğa yetecek puanı alabilir” dedi.

        http://www.trt.net.tr/trtavaz/webber–alonso-sampiyon-olabilir–haber-detay,tr,56c0b179-dc96-4876-9962-c6c51454b7fc.aspx

        Böyle bir açıklama yapan İstanbul Parktaki kazayı kişisel kine dönüştürenki Vettelin Çaylaklığına gelen bir durum çok büyük hatası var Alonso ile birlikte İttifakı kurup Vetteli yerin dibine batırmaya çalışmasıda kusura bakma odunluk diyebiliyorum ve bu adamı hala masum ilan edenler var.

        Artı 2012 senesinde 2.araç 1 araca eşit değildi hemen hemen Alonso bu konuda çok politik davranarak podyum sürekliliği ile Vetteli ciddi zorlamıştır ki 2012 sonunda de puan farkı Vettel ile 3 tür.

        Redbull un biz suçu yok demiyoruz ama bunu tek yapanda Redbull değil her takım bu konuda belli şeyler yapmıştır.Burda Webberi saf masum hiç bir şey yapmayan hatta Vettele yardım eden bir adama dönüştürülmesine karşı çıkıyorum.Takımlar arası son 4 yıla bakalım takım arkadaşına bu kadar zarar veren tek kişi Mark Webber başka kimse yok ne Alonso-Massa arasında ne Hamilton button ne Schumi Rosberg bunlarda zamanında birbirlerine kızdı küfür etti el işareti yaptı bir ara Rosberg çoştu açıklamaları ile (schumiyle ilgili)ama hiç biri takım arkadaşını pist üstünde taraflı şekilde yarışmadı.

        1. önce bir reşit ol da millete o zaman yavrucuğum dersin 🙂

          drs ve kers eklemelerinden sonra süper trulli hangi aracı arkasında tutmuş, ne zaman turlarca defans yapmış. geçişlerin zor olduğu dönemde adamın diğer araçları arkasında tutması sihir gelmiş. marifetini 2011’de neden kullanamadı? şimdi araç kötü der bana, gidip ferrari yada mclaren’i arkasında tutsun diyen yok zaten, aşağı yukarı eşit hızda olduğu birçok araç vardı da, biz tren göremedik?

          F1’in ingilteredeki en büyük otoritelerinden martin brundle, adam neredeyse yayında bize kaza anı ceza verilip verilmeyeceğini söylüyor, spagetti gelip martin brundle haksız, webber yol vermiş diyor 🙂

        2. sinan mıydı, spagetti sinan 🙂

        3. Royal Halı portakaldaki Vitaminler ne zaman Portakal oldu acabada birilerine reşit olma konusunda ders verir oldu 🙂

          Deveye Hendek atlattırdım şu an master yapıyor düşün halini 🙂

          Demişsinki drs ve kers eklemelerinden sonra süper trulli hangi aracı arkasında tutmuş, ne zaman turlarca defans yapmış demişsin bizim Truli örneklerimizde Schumide vardı DRS ve Kers sistemleri 2002-2006 senesinde vardıda bizmi bilmiyoruz 🙂

          2002-2006 sezonlarında Renault ve Toyotada yarışırken milleti fıtık edip en iyi sıralama turlarından sonra önündeki araçlarla arkasındaki 5 li veya 8 li trenle (bazen Schumide arkada kalıyordu) 30 saniye fark attığı günleri konuşurken Defansların ciddi sıkıntılar yol açtığından bahsederken Drs ve Kers ne alaka güldüm cidden DRS ve Kers zaten fazla defans yapılmaması çevreci motor teknolojisini destekleme ve bol bol geçiş için getirildi orda Trulinin performansı düştü ise yada Schumi gitti ise biz ne yapalım 🙂 Adamın hedefi Schumi idi adam gitti normal takıldı

          Truli ne zaman defans yapmış demişsinde biraz yorumları izleyicilere bırakalım adam ekşi sözlüğe bile girmiş daha ne olsun 🙂

          https://eksisozluk.com/jarno-trulli–113797?p=4

          Onu bıraktım Truli ile ilgili videoyuda koymak farz oldu

          http://www.youtube.com/watch?v=7xPJeBzqoBk

          Olmuyor Royal istersen dünya alemi önüme yığ gene olmaz görünen köy klavuz istemiyor 🙂

        4. trulli 2011’de ne zaman “trulli treni” yapabilmiş dedim, düzgün oku, ona göre cevap ver ki 10 paragraf boşuna yazma. 1-2 cümle okudum yine salladım. düzgün cevap gelince cevap alırsın.

        5. Royal kafanmı güzel senin biz 2002-2006 diyoruz sen 2011 diyorsun biz diyoruzki 2011 bizi ilgilendiren husus değil biz adamın 2002-2006 geçişleri ve defanslarından bahsediyoruz 🙂

          Hani düzgün okumuyorsun artı yorumlarında uçtu epey 2011 nerdeeeeee 2002-206 nerdeeeeee 🙂

          2011 ne alaka Kers ve DRS ne alaka 2002-2006 sezonlarında 🙂

          Vallahi ne diyorsun çözemiyorum decoder alıcam

    4. Eren Dost bey sizde taraflı yorum yapıyorsunuz.

      Kimi raikkonen’İn savunma yaptığı pistlere ve o günkü hava koşullarına bakmakta fayda var.

      2012 brezilya yağışlıydı. Drs aktivasyonu adam gibi kullanılamıyordu. Diğer saydığınız pistler dar ve geçişin son derece zor olduğu pistler. Bir zahmet o pistlerde savunma yapılsın.

      Hem de pilotların savunma stillerini bilmeden yorumlamamız doğru olmaz. Misal Button çok yumuşak sürüş yapan bir pilot. Perez sert bir pilot, saatli bomba gibi. Piste bakıyorsun dar cadde pist. Alonso riske edemedi geçildi, Raikkonen riske attı puanı zor kurtardı.

      O günün şartlarını ve pilotların psiklojik durumlarını bilmediğimiz için ezbere yorum yapmak benim açımdanda kolay.

      Alonso mesela 2012’de kendini 10 kaplan gücünde hissediyordu. O kadar motive olmuştuki çoğu zor geçişi müthiş bir konsantrasyonla ve Drs ile kolay gösterebiliyordu. Bunları da dikkate almak lazım.

      1. Şunu anlatmak istedim sadece, bazı pilotlar sert savunma yapar neden olduğu konusu çok önemli değil örnek 2013 monaco Kimi Alonso ve Perez mücadelesi Alonso çok inatla savunmadi, haklı veya haksız Kimi ise inatla yerini vermedi, her pilot şartları çıkarırsak her zaman sert savunma yapacak diye bir kural yok yanlış birşey söylediysem kusura bakmasın kimse iyi geceler efenim..

  4. Son cümlesi hakkında birazcık daha konuşmasını bekliyoruz:)
    Bu arada Weber’in söylediği şeyin gerçekleşmesine pek ihtimal vermiyorum..

  5. umarm benden daha iyi kalkışlar yapar :))))

    bu arada egzoz beslemeli difüzörü Vettel’in Webber’e göre daha iyi kullandığı bir gerçekti, bu sistemin olmadığı 2010 sezonu aralarında ki rekabet daha yakındı. Tabi bu tarz sistemleri kullanmakta bir maharet ve Vettel bunu daha iyi becermişti 🙂

    1. Esasında bu ikilinin mücadelesini bende merakla bekliyorum.
      Vettel için esas sınav kendisi gibi enerjik ve nispeten daha fazla başarıya odaklanmış bir pilot ile rekabeti nasıl olucak.
      Şimdiki gençler daha hızlı öğreniyor bizim gibi değil biz bir araba kullanmaya kalksak yeni teknolojisini 1 ayda çözerken gençler bu süreyi 3-4 güne indiriyor 🙂
      Benim hayalini kurduğum Mercedes-RBR-Ferrari-Mclaren hepside 0.2 ile 0.5 aralığında
      olması o zaman bu sezon yarışları iple çekebiliriz en azından hem takım içi hemde takımlar arası rekabette.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir