Hakkinen: “Raikkonen, Alonso’yu Yenecektir”

Eski şampiyonlardan Mika Hakkinen, vatandaşı Kimi Raikkonen’in yeni takım arkadaşı Fernando Alonso’yu yeneceğini düşünüyor.

Raikkonen Ferrari’ye dönüş yaptı ve bu seneden itibaren Fernando Alonso ile takım arkadaşı olacak. Bir çok kişi Alonso’nun üstünlük kuracağını düşünse de Hakkinen onlara katılmıyor.

Marca’ya konuşan Hakkinen “Kimi’nin sürüş stili turbo araçlar için gerçekten mükemmel.”

“Alonso çok zorluyor bu yüzden Kimi onu yenecektir.” dedi.


Yorumlar

“Hakkinen: “Raikkonen, Alonso’yu Yenecektir”” için 61 yanıt

  1. alo-official avatarı

    rai yi de depresyona sokarız mikacım merak etme

  2. Mika kendine gore dogru soyluyor ve haklilik payida var bana gore, ancak mika diyor diye bunun dogruluguna kesinlikle inanmamiz gerekmiyor tipki Massanin dediklerinin kesinliginin olmamasi gibi..

    Ancak kesin olan birsey varki Ferrarinin Kimiyi Massadan daha iyi olduguna, olacagina inandigi icin getirmis olmasi(tamamen somut).Kimisinin isine Massanin soyledigi geldigi icin Massa takim arkadasi en iyi o bilir vs vs.Hayir arkadaslar en iyi takim bilir binlerce veri Massanin elinde degil muhendislerin elindedir.

    Bazi arkadaslarimizda Alonso’nun Kimi’yi Massa gibi bir pacavraya donusturecegini soylemis, biz birsey demeyelim onlar simdilik konussun, eglensin.Bu mucadele nasil olsa bizi oldukca eglendirecek…

    1. ferrarimi o? avatarı

      massa da veri yok çok saçma olmuş. attıkları her turun verilerini pilot kesinlikle görüyor talep ederse takım arkadaşının verilerine de ulaşması çok kolay
      galip kim olur bilinmez ama yakın bir mücadele olacağı kesin

  3. Yalnız şunu da belirtmek lazım; eğer bu ne olup biteceğini tahmin edemediğimiz kural değişiklikleri olmasaydı kimse Raikkonen Alonso’yu zorlayabilir bile diyemezdi ki ben yine de bu farklı kurallarla Raikkonen’nin avantajlı olacağı söylense de Alonso’nun ne yapıp edip yine çabuk adapte olarak sezonu takım arkadaşının önünde bitireceğini düşünüyorum.
    Tabi bu yorumumu da alonsoyu hunharca yerebilmek için dalgasına yazanların dışındaki bilinçli dostlarımla paylaşıyorum .

  4. ulaş arkadaşımız askerdeydi değilmi? burdan ona hayırlı tezkereler diliyorum

  5. boş laflar bunlar 2014 sezonu başlasın
    f.alans>kim
    kimi>f.alans
    kimi=f.alans
    sezon sonu görelim

  6. Burda yorumlar ne olmuş öyle vay vay vay! uzun zamandır böyle hararetli bir durum yoktu hatırladığım kadarıyla. Herkes kendini aşmış. Okuması da güzeldi, benim de yazasım geldi patron inmese bari aşağıya:)))

    2003 den beri takip ederim Kimi yi çok net. Ondan önce fazla bir takipliyim yok. Zaten Mika dan sonra bir soğumada oldu bende. 2004 ün sonu ve 2005 özellikle F1 e ilgimin tekrardan tavan yaptığı zamanlardı. Ondan sonra da zaten hiç bırakmadım. Ama yine 2013 de bir soğuma oldu vallahi. Yarışı bile bile kaçırdığım, uyanmayıp izlemediğim zamanlar oldu. Bakalım ne olacak şimdi tabi neyse.

    Ben az biraz en çok sürüşünü sevdiğim adamlardan 2. sini tanıyorsam, Ferrari ye tek bir neden den dolayı geri döndü derim. Mika da aynısını düşünüyor ki 2 dir bunu vurguluyor.

    Yani ne şampiyonluk, ne para pul. Tek hedef Alonso yani intikam!

    Ben Kimi nin Alonso yu yenip emekli olacağını düşünüyorum. Alonso da McLaren a geçicek yenilip taze hava için sezon sonu.

    Yani böyle şeyleri abartmanın da bir anlamı yok aslında. Bunlar sadece tahminler. Yani taraftar işi. F1 i bilmenin yada bilmemenin bir önemi yok bence tabi. Bazı arkadaşlar çok hararetlenmiş ondan dedim yanlış anlaşılma olmasın.

    1. Bence hemen emekli olmaz, Webber 37 de bıraktı Kimi daha 34 yaşında, en az 3 sezon daha kalmalı. Fit ve rekabetçi olduğu sürece neden kalmasın? Daha McLarende de yiyecek ekmeği var bence, 1 şampiyonluk belki kim bilir?

    2. Raikkonen’in intikam gibi şeyleri ‘önemsediğini’ sanmıyorum 😀

      Bence de biraz abartılmış bir pilot. Tamam istikrar var ama o Chilton’da da var. Çok hızlı makinelere denk geldiğini ve böyle şampiyonluk kovaladığını düşünürüm. Bu sene ne olduğu ortaya çıkacak. Rosberg’de olduğu gibi laflarımı da yemeye hazırım elbet.

      1. Rosberg’e ne laf ettin bilmem ama laf edilecek adam olmadığı kesin 😀

  7. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu ve benzer demeçleri sezon başlayana kadar duymaya devam edeceğiz.Yarın başka biri çıkacak ve Alonso kimiyi yener diyecek.Bazısı hemşehricilik oynayacak bazısı adını duyurma peşinde olacak bazısı mecburen böyle konuşacak bazısı da görünen köyü gösterecek ki ben de o köyü ada pafta ve parsel numarasına varana kadar bilenlerdenim.

    Hakkinen’e 2007 yılı başında ; Ferrariye gelen Kimi mi yoksa mclarene gelen Alonso mu şampiyon olur diye sordular.Bir yanda vatandaşı , diğer yanda eski takımı. Ve HAkkinen oyunu mclarenden yani Alonsodan yana kullanmıştı.

    Bu pilotların farklı özellikleri var.Bazı özellikleri dezavantaj bazıları da avantaj getirecektir.Sadece birini örnek vereyim.Alonso kimiye nazaran sert ve tehlikeli mücadelelerde akıllıca hareket edebilmektedir.2013 monakoyu hatırlayın.Perez deli gibi geliyor.Alonso perezi sadece 1 sıra kaybederek ekarte edebilmişken , aynı olay Raikkonene 11 sıraya mal olmuştur.

    Alonso da yenilse raikkonen de yenilse biz taraftarlar bardağın dolu tarafından bakmalıyız.Neticede yenilen pilot maldonadoya yenilmiyor.Dolayısıyla bahaneye de gerek yok.Raikkonen fanları yıllardır Raikkonenin motivasyon eksikliğinden bahsettiler.Oysa adamcağız kaç kere öyle bir sorunum olmadı demişti.İnşallah sene sonunda , yok eşit araç verilmedi , yok santander sabotaj yaptı , yok domenicalli adil davranmadı gibi abuk sabuk şeyler okumayız.

  8. bende bir şeyler yazayım bari gerçi hakan biraz kızıyor ama neyse.:)

    bu sene kim kimi yense sorun olacağını pek sanmıyorum iki pilotta kendilerini fazlasıyla ispatlamış insanlar.fakat bir alonsocu olarak birazcıkta duygusal tarafımın ağır bastığını kabullenerek alonsonun bir tık önde olduğunu düşünüyorum.bugüne kadarki kural değişikliklerinde alonso bir kaç yarış hariç hiçte zorlanmamşıtır.yanılmıyorsam 2005 ingiltere yarışında TC si bozulduğu halde yarış içinde hemen adapte olarak diğerlerine benzer turlarla karşılık verebiliyordu.

    bunun yanında kiminin bu konularda biraz daha dezavantajlı olduğunu düşünüyorum.2007 de şampiyonluğu aldığı ferrariyle 2008 de çok büyük kural değişiklikleri olmamasına rağmen massaya yol vermek zorunda kalmıştır.

    onun için kimin kurallara daha çabuk adapte olup olamayacağını göreceğiz.mikanın toprağını desteklemesi kadar doğal bir şey yok.dediğim gibi sezon başlasın göreceğiz.

  9. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    kimi diazı yenmez ezer geçer

    her zaman söylüyorum diaz kariyerine başladığından beri çok abartıldı özellikle şspanyol ve italyan medyaları sürekli en diaz o süper diye poh poh ladılar zaten ferraride de ağamsın paşamsın muamelesi gördü massaya yaptırdıkları gözümün önünden gitmiyor

    sezon bi başlasın her şeyi göreceğiz

    benim tahminime göre kimi 19 yarışın 12 sini diazın önünde tamalar

  10. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Site yorumlarının artık F1 ile alaksı kalmamış,

    Herkes, Her satırında nasihat ve ahkam kesme modülleri ile doldurmuş, namazın dan tutun sosyalitesine kadar akıl vermeler, falan feşmekan… darülaceze yada yakında kızılay ile ortak çalışmada başlayacak diye düşünmeye başladım…

    Site yönetiminden ricam, haber makaleleri haricinde Ayşe teyze köşesi 🙂 açılması ve bu arkadaşların burada birbirleri ile görüşmeleri hem görüntü kirliliğini engeller hemde gereksiz konuşmaları okumamamızı sağlar, herkese iyi eğlenceler.

  11. Aras Tekiner avatarı

    Sezona yine 1-1,5 saniye rakiplerinden yavas baslarsa Ferrari degil Fernando-Kimi, Senna-Schumi gelse fayda etmez. Umarim sonunda kuru zeminde pole alabilecek bir arac tasarlamistir Ferrari, malum 4 senedir yasayamiyoruz o duyguyu

  12. 2009 senesinden beri bu sitede yorum yaparım. bazen öyle teknik ayrıntılar içeren yorumlar görürüm ki şaşırır kalırım. zannedersin f1 takımlarının mühendisleri toplanmış bir site kurmuşlar araçlar üzerine tartışıyorlar.
    bu site vesilesi ile birçok arkadaşla yüz yüze tanışma imkanım oldu. yeri geldi siteye ortak da olduk. Apo Gökhan bayağı görüştüm yazıştım. bu teknik ayrıntılar konusunda iddialı konuşana hatta pek konuşana rastlamadım. anladım ki işin özü yorum olsun hava olsun nasılsa anlamazlar düşüncesiyle millet ordan burdan alıntı bilgilerle atıyor (birkaç üniversite okumuş bu branşlar ile alakalı mühendis arkadaş belki olabilir içimizde ama onların bilgilerinin de kuramsal olduğu iddiasındayım gel bir el at desen yolda kalmış arabayı bile çalıştıracak kaç adam çıkar içimizde kaldıki bu teknoloji harikası araçları hakkında ahkam keselim).hele bazen yeni araçları teknik açıdan eleştirenler çıkmıyormu?
    ben rasyonel adamım. bilgili adam akıllı adam zengin adamdır. bu sitenin önemli bir kısmı okuyan zevat…çoğuda ebeveyn harçlıkları ile geçinen arkadaşlar…hani desemki ülkemiz kendi arabasını kendi yapabilen bir ülke inanılmaz bir data var yetişmiş insan gücü var anlayacağım. başkalarının teknolojileri ile kurdukları fabrikalar ile üretim yapan bir ülkeyiz.
    pirelliye b.k atıyoruz izmitte sanki bu lastikleri biz yapıyoruz. gelmiş adam kurmuş fabrikayı Ortadoğu pazarına hakim olayım diye Allah bilir yıllarcada vergi muafiyeti var getirmiş teknolojisini yapıyor lastiği satıyor başta bize ve yakın ülkelere…içtiğimiz burada üretildiğini zannettiğimiz gavur sigaralarının bile harmanlama işi dışarda yapılıyor bir kısmı…colanın fabrikası var ama cocacola özütü yani o sırlı formül dışardan geliyor. Vestel televizyon yapıyor hatta üretim adedinde bir ara dünyada 3. oldu ama tüp ve panel dışardan geliyor. burada kasası basılıyor ve toplanıyor. evde kullanılan elektrik süpürgesinin bile motorunu biz yapmıyoruz dışardan geliyor. yaparız belki ama adet olarak yeterli adet çıkmayacağından dolayı fiyat tutturamayacağımızdan dolayı yapmıyoruz.
    elin ispanyası Avrupa birliğine girerken aldığı para ile fırsat bu fırsat demiş seat fabrikasını kurmuş.
    evimizde kullandığımız ketılın su kaynayınca tak diye atan mekanızması için İngiliz stricks denen firmaya patent ödüyoruz. kullandığınız tüm DVD ve vcd hem cihazı hem cdsi için philipse para ödeniyor. italyadaki po ovası ile bizim bursadaki Karacabey ovası birbirine çok benzer özelliklere sahip tarım alanları onlar dönüm başına onlarca ton domates alıyor biz karacabeyde yarısını bile alamıyoruz. sonra geliyorlar dünyaca ünlü ketçaplarında kullanmak üzere bizim domatesi tad versin diye alıyorlar ülkelerine götürüyorlar.
    biz ne biliyoruz ülke olarak millet olarak? birbirimizi yemeyi yok etmeyi tüketmeyi…tarih boyunca kurulmuş 16 türk ülkesi var hiçbirini dışardan gelip yıkamamışlar. içerden yıkmışlar birbirimize düşürerek…

    hülas bu kadar teknik bilgiye sahip adamın iyi de bir işi olması lazım. ama biz okuyoruz. o zaman çok iyi karne notların olması lazım. nerde? kim kaçıncı olmuş hangi okulda kaçıncı olarak üniversiteyi kazanmış göstersin tamam diyeyim bu çocuk mezun olunca iyi para kazanır onun burada yazdıklarıda doğrudur. o arkadaşıda tebrik edeyim hatta özür dileyeyim. kaç tane çıkar kimbilir?

    koca f1 pilotu adam dünya şampiyonu olmuş. adamın söyledikleri eleştiriliyor. hem de teknik açıklamalarla…vay anasını…kimler varmış aramızda da biz bilememişiz…

    royal hunt nickli emre gerçek adlı insan evladı…
    benle dalga geçmeye çalışıyorsun ama sen dalga geçilecek durumdasın. okuduğun yorumdaki 3 kelimeyi bile doğru alıp yazamamışsın. derin yazmışım engin yazmışsın. fakat boksör lerde olan bir hastalık sende de var maalesef. unutkanlık ve beyin sulanması…ne diyeyim Allah şifa versin.

    neyse sadede gelmek gerekirse f1 bir eğlence bir spor…bu adamlar yarışırken canlarını ortaya koyuyorlar. ama sonuçta k.ç larını Euro yla silecek kadar da bu işten para kazanıyorlar…biz ne kazanıyoruz…eğleniyoruz o kadar…birçok arkadaş varki her yarışı ezbere biliyor. yahu bir büyüğümüz ölse cenaze namazı kılmayı bilmiyoruz. gelmişiz burada hayat boyu en ufak işimize yaramayacak bilgilerle beynimizi dolduruyoruz. zaten karıya kıza gereksiz şeylere baka baka beynin harddiskini doldurmuşuz. sonra hayata atılma vakti geldimi torpille anca karın doyuracak işlerde ömrümüzü tüketiyoruz. vakit varken güzel bir lisan çok iyi bir meslek dalı kır kafayı sil hayatından üç beş seneyi bitir dereceyle üniversiteyi gelsin kariyer günlerinde büyük şirketler daha okuldayken versinler binlerce lirayı burs olarak sonra at kapağı koca bir şirkete adam gibi hayat yaşa…ucuz alıcam diye bekleme indirim günlerini girdimi mevsim git zorlu center a git İstinye parka istediğin renk istediğin beden kıyafet ayakkabıyı al…boss ermengildo zegna paul shark burberrys faççonable henderson…kafana göre takıl…bin adam gibi bir arabaya…çocuklarını özel okulda okut kimse bir fiske dahi vuramasın o canından çok sevdiğin evlatlarına…kocaman evde yaşa sosyal hayatın olsun yaşam kaliten olsun…f1 mi? e eşek değilsin ya al bir dsmart hd al bir dev ekran full hd yüksek çözünürlüklü 1000 hertz led televizyonu adam gibi seyret…

    velhasıl sık üç beş sene dişini sonrasında sür ömür boyu hayatın keyfini…unutma işine yaracak bilgilerle doldur beynini…

    1. dostum sonuna kadar haklısın.ama buradakiler ne anlar bu yazdıklarından.üşenmedim okudum çok doğru yazmışsın.boşver birkaç boş adam var sitede.senin yorumların bu site için önemlidir.

    2. Üşenmeden yazmışsın. Ben de üşenmedim sonuna kadar okudum. Güzel yorumun için teşekkürler…

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari eşit oynarsa ikisi de birbirine fark atamaz. Bu ikisi gridin en iyi 2 pilotu. Bunu tartışmaya bile açmam. Yıllarca hız, yetenek ve istikrar anlamında gridi domine ettiler. Birinin 1, diğerininse 2 şampiyonluğunun bulunması, Vettel’in sayısının ise 4 olması F1 adına büyük kayıptır. Özellikle de Raikkonen, 3 şampiyonluğu hak edecek yetenekte bir sürücü olmasına karşın, şansı çoğu zaman yanında olmadı.

    Raikkonen umursamaz diyenleri anlamakta zorlanıyorum. Zaman zaman telsiz konuşmalarında sinirlenmesi bile aslında fazlasıyla umursadığını göstermek için yeterlidir. Umursamaz bir sürücü 2 kez şampiyonluğu şanssızlıkla kaybetmezdi. Umursamaz bir adam bu kadar sene F1 gridinde kalamazdı. Çok güçlü bir sponsoru da yok.

    Raikkonen F1’in adil olmadığına inanmaya başladığında çekip gitti. Aslında ben döneceğini hiç düşünmemiştim. Hiç ihtimal vermemiştim çünkü o artık F1’e inanmıyordu. Haksızlıkla gönderildi. Bunu herkes biliyor. Gridde kesinlikle kalabilirdi ama F1’e inancı kalmamıştı.

    Sonra babası vefat etti. Benim tahminime göre, babasının vefatının ardından onun için yaptıklarını düşünerek F1’e dönemeye ve kendini bir kez daha kanıtlamaya karar verdi. Çünkü hikayesi yarım kalmıştı. Babasının onca çabasını hiçe sayamazdı. Nitekim herkese kendini bir kez daha kanıtladı. Ondan şüphesi olanlar susmak zorunda kaldı.

    Şimdi belki de kariyerinin en önemli sezonuna girecek. Neler olacak göreceğiz.

  14. jhackrapunzel avatarı

    Ferrari hangi ata oynarsa o önde bitirecektir biri birinden hızlı yok o araç ona uymadı vs.
    Ferrari diğer takımlara benzeyeceğini düşünmüyorum, hangisi sorun çıkartırsa susturmasını iyi bilecektir, Alonso bir yere kadar çirkefleşir Rai de bir yere kadar artistlik yapar ve sonun da sustururlar, . Ron gibi inada bindirip gurur yapıp kişisel bir süreç ortay çıkacağını düşünmüyorum, Ron dönemi çok farklıydı.
    Benim gözümde Rai eskisi kadar hızlı değil Alo ise kendini daha çok geliştirdi, politika olmazsa hem sürücüler ve hem takım buna strateji de dahil bahsimi %50 derim ama durum bu şekil de ilerlemeyecektir. takım patronunu Başkanı ve sponsoru hepsini memnun etmek kolay değildir, gücü kontrol eden kişilerden birinin birinden küçük bir fazla beklentisi o sürücüyü öne çıkaracaktır, o küçük hamle.

  15. Yakında Marc Gene alışıldığı üzere yine “Alonso gördüğüm en über pilot, evrende bir eşi benzeri yok…” tadında açıklamalar yapacaktır, vakti geldi…

  16. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Nasıl ki İspanyollar vaktiyle Alonso’yu öven açıklamalar yapması normalse Mika’nın da vatandaşıyla ilgili böyle sözler sarf etmesi normal. En azından temenni etmesi kadar doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Aralarındaki rekabete gelince şahsi izlenimlerim öyle olmasını hiç istemesem de Mika’nın söylediğinin tersi bir durum olacağı yönünde. Son zamanlarda Kimi’nin sıralamalarda hep son sektörlerde hata yapıp saç baş yoldurduğu anlar çok fazla oldu.. Sıralamada bu durum Kimi’nin aleyhine olacaktır diye düşünüyorum. İnş. böyle olmaz tabii. Yarışta ne olur orasını bilemem. Sıralamadaki eksikliğini yarışta kapatma ihtimali de var. Yeri geldiğinde yarışta sıralama turu atar gibi performans gösterdiğini de çok iyi biliyoruz. Adamım yense de yenilse de keyifli bir mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum. (Tabii dayanıklılık sorunları ve olası politik oyunlarla inş. mücadeleye gölge düşürülmez. Yenilirse de Alonso’ya yenilmiş olacak) Bekleyip görelim ömrümüz yeterse..

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yıllardır Ferrari’de sürekli mücadele eden ama şampiyonluk elde edemeyen Alonso için en büyük travma daha ilk seneden Raikkonen’in şampiyon olması olur sanırım 😀

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Dikkat ette sizin avustralyalı vettel’e tersden çarpmasın 🙂

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Ne değişik insanlarımız var.. Yorumdaki espriyi anlamamış gelmiş laf atmaya çalışmış sanki beni ilgilendiriyormuş gibi Vettel hakkında.Ben Vettelci değilim kardeşim . Redbull mühendislerinin emeklerini azimlerini ve yaratıcılıklarını takdir ediyorum o kadar diğerlerinde bunu tam olarak göremediğim için.

        Tabi bazıları adamların başarısını hazmedemediği için hıncını burdakilere sataşarak çıkarıyor orası ayrı .

        Dediğim gibi ister çarpsın ister çarpmasın beni hiç ilgilendirmez hiçbir pilotun avukatı da değilim bazıları gibi 😉 …

        Ayrıca senin Vettel’ci olduğum imasına karşılık ; pilot olarak beğendiğim kesin öne çıkaracağım birisi yok.F1’i izlemeye başladığımda Schumi hep domine ediyordu onu tutmaya başlamıştım hem bana sempatik geliyordu ama o da bıraktı.Şuan gridde beğendiğim Raikkonen Hamilton Vettel var hepsi araçlarını maksimum düzeyde sürebilen pilotlar ve çok iyi özellikleri var. Potansiyel olaraksa Magnussen olabilir iyi bir pilota benziyor sene içinde göreceğiz.Alonso’nun sürüşü güzel o da maksimumu çıkarıyor ama politika dolu açıklamaları ve özellikle Mclaren’deyken yaptığı bazı davranışları beni ondan soğuttu . Umarım uygun bir cevap olmuştur da bir daha saçma yorumlar yapmazsın.

  18. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Hayırlısı olsun…

  19. Daha önce de dediğim gibi, bence Alonso Kimi’ye şans vermeyecektir. Bunun için elinden geleni her şekilde yapacağını biliyoruz. Önce performansını kullanacak, yetmezse başka şeyleri. Olur da yine başaramazsa ikinci 2007 faciasını başlatır. Ferrari de temiz bir takım olmadığına göre dökülecek foyalar ortaya dökülür, ikisi de kaybeder vs.

    Ama Kimi’nin kanıtlamak isteyeceği bir şey yok, olsa da Kimi’de yok 🙂 Maaşımı alırım tapa gaz sürerim, olur veya olmaz.

    Ancak şu da var, kuralların bu kadar değiştiği bir sezonda iki tecrübeli pilot + vasat adamlara bile galibiyet verebilen James Allison’un bir araya gelmesi Ferrari için devasa bir adım. Tüneli de halletmişler, bütçe zaten varyemez amca. Bu sene başarılı olmak zorundalar. Yuh derler adama.

  20. Silahlarımızı çektik, yarışları bekliyoruz..Şaka bir yana..klasik olacak ama “kim iyiyse o kazansın” sonuçta yenilse bile Kimi, herhangi bir kimseye yenilmiyor..

  21. engin F1 bilgimle sesli güldüm 😀

    araçların torkları yüksek o yüzden yumuşak tarzı olan sürücüler başarılı olacak demiş hakkinen kısaca. bence bu kadar basit bir olay değil, hatta tam tersi, sakin süren sürücüler bu seneyi pek sevmeyecek. agresif pilotlar ön planda olacak. kimi’nin kesin bir sürüş stili yok, alonso da aynı. ikisi de bir tarz bakımından button ve hamilton gibi uçlarda yaşayan pilotlar değiller. alonso her zaman kimi ise aşağı yukarı her F1 kural değişikliğine ayak uydurmayı başardı. o yüzden araç birine uyacak diğerine uymayacak şeklinde şeyler bence bahaneden öteye gidemez.

    kimi’nin ralli yapıp geldikten sonra daha iyi sürdüğünü iddia etmek komik. kesinlikle önceki kimi daha iyiydi. hakkinen kimi yenecek deyince çok tecrübeli, düşünceleri doğrudur, her şeyi bilir diyen tipler, iki pilotla da aynı takımda yarışan massa’nın sözlerine itibar etmiyor! üstüne massa’ya hakaret edecek düzeyde yazıyorlar.

    ama yine de böyle iddialı demeçler oldukça sezonun heyecanı artıyor. arada bazı alonso fanları da var tuttuğu pilota güvenemeyip “her ihtimale karşı” ortadan temkinli yorumlayan. ama sonuçta ortada büyük bir rekabet var ve bu sene gerçekten eğlenceli olacak. tabii ki bir taraf için.

    1. Royal ben kendi adıma bu kıyaslamayı en iyi yapacak kişinin Felipe olduğunu belirtmiştim bahsettiğin haber başlığı altında..Ama ben demiştim diye değilde aynı düşüncenin tarafından paylaşılmasının mutluluğu bunu bana yazdıran..

  22. Yener yenemez bilemem ama,formula1 tarihinin en buyuk 2-3 kapismasindan birini izleyecegimiz için çok sansliyiz,bu yil benim için sampiyondan ziyade Ferrari içindeki rekabeti izlemek daha keyifli olacak,iki pilotuda çok severim benim takdirlerime ihtiyaçlari yok ama çokta takdir ederim,su an formula1 de bu iki pilot olmasaydi kesinlikle formula1 in popularitesi bu oranda olmazdi,birbirimizi kirmayi birakalim ve 2014 formula1 sezonunun tadini çikaralim…

  23. arkadaşlar kimi alonsoda dogal yetenek olarak hızlı .Fakat alonso hem sürücü hem bir mühendis,hem kaptan,hemde lider dolasıyla alonso bu yolla kimiden hızlı olabilir.Fakat şurası varki ralliden sonraki Kimi kesinlikle farklı son iki yıldaki sürüşü çok daha ustaca.Birde kimi biliyorki artık kariyerinin sonuna geldi,vede başarısız olması formula 1 den silinmesi anlamına gelir.Bunun farkında.dolasıyla alonsoyu zorlayacaktır.
    Ferrari iyi yönetirse kazanan ferrari olacaktır.Yalnız alonso ilk yarışlarda araç arızası yüzünden yarış dışı kalsın ve kimi iyi puanlarla dönerse ,ferrariyi kaynatır.Fakat tersi olursa kimi asla panik yapmaz ve zorlamaya devam eder.

    1. Alonso geride kalırsa sıkıntı yaşayacaktır, yenildi diye mutlu kalmayacaktır, takıma da yansır onun huzursuzluğu…

      peki Kimi yenilirse ne olacak ? hiç bir şey. Adamın dünya umrunda değil, F1 senin için ne ifade ediyor diye sorulduğunda “işim”, araç sürmeyi özledin mi diye sorduklarında “pek değil” diyen bir pilot. Yetenekli mi ? tabiki, hızlı mı ? evet. Tutkulu mu F1 hakkında ? alakası yok… Yenilirse de maaşını alır kenarda içeceğini yudumlar… bazı kişiler bu olayı Kimi’nin ‘süper’ kişiliğine bağlayacaktır tabi, ama bence bu oldukça göreceli bir şey, bence bu kadar umursamaz ve kafasına buyruk olması güzel bir şey değil…

      neyse, Kimi takmayacaktır ama, Kimi yenilirse bir kesim Kimi taraftarı yine ne Ferrari bırakacak, ne Santander… çünkü Kimi ne kadar umursamıyorsa, birileri de tam tersi o kadar umursuyor 🙂 saygı duymak gerek tabi…

      bana gelince rekabet olsun o bana yeter, Alonso yenerse tabi ki bir çok şeyi kanıtlamış olacak (bana değil, bir kesime). Yenilirse mi ? rekabet güzelse, bacak bacak üstüne atar, çayımı yudumlarken yarışı izlemeye devam ederim 🙂

      1. kimi umursamaz falan değil. eğer öyle olsaydı 2008’de spayı duvarda bitirmezdi. bu içeçek vesaire olayları kimi’nin dış dünyayla arasına çektiği bir örtü sadece. hiçbir F1 pilotu piste 2. olmak için çıkmaz.

        1. sence değil bence öyle. kazanmayı seviyordur tabiki. 1. olmak için yarıştığı kesin. ama olamadı mı kendini diğer pilotlar kadar hırpaladığını hiç sanmıyorum… adamın içmesi beni ilgilendirmez, orada ki içeçeğini yudumlar yazmamın sebebi sadece adamın kafasına takmadığını vurgulayan bir deyiş.

          2008 de spayı duvarda bitirmesinin sebebini de umursamasına bağlamak senin bileceğin iş, basit bir pilotaj hatası, her pilotun başına geliyor yağışlı havada

        2. o kadar umursamasa start finişte iceman lakaplı kahramanımız sağa sola yalpalamaz, yarışı da 1.liği tekrar almak için zorlarken duvarda bitirmezdi. bu kadar zorlaması, ve heyecanlanacak kadar ciddiye alması umursadığını gayet açıkça gösterir.

        3. tek örnek bir yarış da değil. 2008’de yarış başında yaşadığı gerginlikten fotoğrafçıyı itmesi, tüm kariyeri boyunca genelde ilk sektörde hızlı olduğunda kalan sektörlerde yavaş kalması, 2012 avustralyada Q1’de hata yapması. bunun gibi sürüyle örnek verebilirim ve bunların hepsi kişinin üstündeki baskının altında ezilmesi sonucu oluşur. “umursamaz” birinde bu tür baskılar olmaz.

        4. umursamayan ve dolayısı ile konsantrasyon eksiği yaşayan birinin hataları da olabilir bu hatalar. adamın hatalarını sadece hırsına yada üzerinde ki baskıya bağlaman ne kadar doğru tartışılır

  24. dünya şampiyonu üst sınıf bir pilotun açıklaması…buna benzer bir açıklama bir süre öncede yapmıştı. sezon öncesi gündem oluşturma adına her spor da olduğu gibi normal bir haber…

    benim de derin f1 bilgimle yaptığım çözümlemeler neticesinde aynı düşünceleri taşıyorum pilot hakkinen le…

    kiminin ferrariye dönmesi ister istemez alonsonun ve sevenlerinin keyfini kaçırdı….aynı durumda bizde olsak farklı düşünmezdik açıkçası…
    sonuçta bu işin nihai kararı Ferrari yönetimindeydi onlarda böyle bir karar aldılar. bu karar güzel bir heyecan f1 dünyası için. keyfini çıkaralım derim ben…

    kuvvetle muhtemel biri ötekini geçecek…bu kim olacak bunu sadece 18000 alemin sahibi Allah c.c.(şanı en yüce) bilir…bu özelliğini kimseyle paylaşmamış bundan sonrada paylaşmayacak…

    iş el açıp duaya kalsa idi hallederdik biiznillah ama fiili dua kavli duanın bir tık önündedir. netekim biz dua etmekten kimi ye geri durmayacağız. ne demiş Mevlana “tek başına kuru dua yetmez ağaç isteyen tohum eker”…

    alonsonun şampiyonluk umutları fenerbahçenin şampiyonluk sevinçleri kadar kısa sürmesi temennisi ile…

  25. arkadaşlar tam bir raikkonen taraftarıyım ancak mika vatandaşı olduğu için böyle düşünmüştür.bu sene formula 1 çok fazla değişti.izlemeden bilemeyiz.ben ferrari’nin şuan griddeki en iyi pilot kadrosuna sahip olduğunu düşünüyorum.her iki pilotta kendini kanıtlamıştır.umarım alonso’cu arkadaşlar ile sene içinde tatlı atışmalar yaşarız.

  26. Adını şimdiden söylemeye gerek yok ama takıma liderlik yapa(bile)n pilot diğerini mağlup edecektir..Neticede kırmızılara sevdalı her fanın hissettiği gibi şampiyonluğun kimden geldiği önemli değil!!..

  27. tabiki kendi vatandaşına destek verecek alonsoya mı verecekti bazılarının yorumları çok ilginç

  28. aşırı bi raikkonen taraftarıyım ama hızlı bi ferrariyle kafa kafaya gitmeleri herkes için daha güzel olucaktır.tabi sonunda buz adam şampiyon olsun 🙂

  29. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Mika’nın bildiği, Kimster’in zat olarak kendi zirvesini arayan bir muhterem olduğudur..
    Can’ın bildiği, 2010 da gönderilme sebebini ortadan kaldırmak için adamın bütün hücrelerine sızdığı takıma gitmiş olduğudur.Tamamıyla bilinçli yaklaşım.
    İzleyelim.

  30. 2007 de Ron ile aynı teraneyi hazırladınız hatta Brezilyada start sonrası ellerini nasıl çıptığında aklına geliyormu?Sana senelerce taraftarlık ettim … üzüldüm sevindim… 2007 nin Ron Dennis ile birlikte içine etmenize dahi tanık oldum.Dua edin de Raikonen Alonso dan hızlı olsun yoksa varyaa… şu sitede yazmadığımızı bırakmayız.Sizler gidip Votka-Kola içip yaptığınız kafalarla herkese hikayenizi okudunuz. Hamilton hikayesinde de büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum.Öyle bir halt karıştırdınız ki ne Alonso kaldı ve Hamilton kaldı nede McLaren kaldı.

    Diyorum yaaa… inşallah Alonso yu yenebilir yoksa Alonso onuda ikinci Massa vakası haline çevirir.1988 den beridir izlediğim F1 i Alonso dan sonra aktif izleme sonlandırması yaoacağım çünkü kişi kalitesi çok düştü.Hala çok değerli insanlar var ama çok az sayıda kaldılar.Dünün bebişlerinin çıkıp 40 yaşını aşmış insanlara ergen lafı çakması benim terbiye sınırlarımıda zorlarken en azından kendimi korumalıyım.

    Raikonen başarılı olur ve Alonso ya fark basarsa takdir ederiz ama farkı yerse şu dili uzun fuzuli kategorisindeki taraftarlarınıda paylarız.

    Unutmayınız ki; dondurmasını alıp kenarda oturanlardan öte geceli gündğzlü aracıyla ilgilenenerin kazancı büyükdür

    1. Eskisi kadar sık takip ettiğimi söyleyemem ama taraftarlık değil de “holiganlık” seviyesinde yorum yapan sadece Kimiciler değildi bu sitede,değişen çok şey olduğunu da sanmıyorum.

      1. her kesimden var, kimi taraftarı genelde daha fazlaydı o yüzden göze batıyor olabilir

        1. Bir zamanlar sayısal bir üstünlük vardı,sanıyorum o zamandan kalma bir nefret söz konusu,2007 defterleri açıldığına göre.

          Söylemiş olayım dedim,burada defalarca konuşuldu,burada yazdıklarımız Kimiyi bağlamaz,herkesin kendi düşüncesi,bu yüzden topluca Kimi fanlarından nefret edilmesi bana garip geliyor,aynı şey Alonso,vettel,hamilton içinde geçerli.

        2. Tuttukları pilota adeta tapan kişiler hep oldu ama Kimi taraftarlarının bu kadar mimlenmesi sayısal üstünlükleriyle alakalıdır heralde.

    2. Calisan daha iyi olsav ohooo vay bu dunyanin haline, saf yetenek diye bisey var yeri geliyor seni tahsilat gormeden dunyanin en zengin 10 insani arasina sokuyor, geceli gunduzlu calisanida senin kulun~kolen yapior. Yeri gelior bu olay f1 de tecelli ediyor…. garip dunya vesselam….

  31. Kimi’nin sürüşü turboya uyuyor olabilir ama bu seviyede herkes sürüşünü adapte edecektir,ki pilotlar yeni araçların sürüş açısından çok farklı olmadığını söylüyorlar.
    Kimi’nin yenebileceğini düşünüyorum ama sadece sürüş tarzından gelen bir avantajla olacağına inanmıyorum.
    Sezonun ilk yarısı kritik,2014 gibi büyük değişikliklerin olduğu bir senede kimin öne çıkacağı bir piyango bile olabilir,dayanıklılık çok önemli,araçlara uyum sağlama işin başka boyutu,kesin konuşmak zor.

  32. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu kesin bir şey Raikkonen Ferrari’nin şampiyon pilotu Alonso ise gönüllerin şampiyonu sadece

  33. Biz aylardır diyoruz inanmadınız Hakkinen bile diyor bari ona inanın. He inanmazsanız Kasım 2014’e kadar bekleteceğiz sizi, deliller o zaman elimize geçecek.

    Tabi asıl önemli olan rakipleri keyiflendirecek olay-gürültülerden uzak durmak.

    1. Umarız ki senin gibilerin dediği olur ve Alonso da F1 i bırakır. Eğer tersi olursa vayy halinize.

    2. Umarız ki senin gibilerin dediği olur ve Alonso da F1 i bırakır. Eğer tersi olursa vayy halinize.

  34. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    düello’ya hoşgeldiniz. silahların çekilmesine az bir zaman kaldı. hem bu iki şampiyon pilot için hem de bu sitedeki taraftarlar için. her yarış sonrası haberlerin altındaki yorumları düşünemiyorum 😀

    1. Ben Ferrari taraftarı olmadığım için sene sonunu bekleyeceğim…

  35. sınan matias avatarı

    Efsaneden böyle açıklamaları duymak gurur verici.Bir çok kişi gibi o da şahsi fikrini söylemiş.

  36. Yani Hakkinenin haklı olduğu noktalar var ama, uzun yıllardır izleyenler çekiş kontrol kalktığında bundan en çok zararı Alonso’nun göreceğini, ve aracı istediği gibi agresif kullanamayacağını söylemişti…

    tıpatıp bir önceki seneye göre aynı kullanmadı, ama sürüş stilini adapte etti, yine başarılı ve hızlı oldu… aynısını bu sefer de yapabilir mi ? belki evet belki hayır, göreceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir