Ferrari Motor Dayanıklılığı Konusunda Emin

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın Macaristan’da yaşadığı problemin tekrar yaşanmayacağı konusunda Ferrari kendine güveniyor.

Brezilyalı pilot yarışın bitmesine 3 tur kala motor problemi yüzünden nerdeyse kesin gözüken galibiyeti kaçırmıştı. Bu yarışla birlikte Ferrari 3. kez motor sorunu yüzünden puan kaybetmiş oldu. Bundan önce 2 araç benzer nedenlerden dolayı Avustralya’da motor sorunu yaşamıştı.

Fakat verilen üç haftalık arada motor sorununu çözmek için derin analizler yapıldı ve bunun sonucunda Ferrari, motor bağlantısındaki çubukların kırılması sonucunda sorunun ortaya çıktığını saptadı.

Massa, Valensiya’da yeni motorla yarışacak ve İtalyan gazetesi La Gazetta Della Sport‘a göre takımın salı günü Fiorana’da 50kmlik bir test yapacağını ve motor konusunda bazı ilerlemeler kaydetmeyi plandıklarını yazdı. 

Ferrari çalışanının yaptığı açıklamaya göre takım Valensiya’da benzer bir problemin yaşanmasını beklemiyor.

"Macaristan’da yaşadığımız sorunun Valensiya’da tekrar etmeyeceği konusunda eminiz" diye konuştu.

Son Dünya Şampiyonu takım, Valensiya yarışına takımlar klasmanındaki birinciliğini, McLaren’in artan baskısına karşın koruma isteği ile geliyor.

Lewis Hamilton pilotlarda  5 puanlık farkla lider iken, takımı Ferrari’nin 11 puan gerisinde ikinci sırada. 


Yorumlar

  1. tekrar yaşanmayacağından eminlermiş.. burda cuk diye oturan bir söz yazmak geçiyor içimden ama buraya yazılmaz ayıp olur. kısaca iş işten geçtikten sonra diyeyim bari.

  2. BMW  ///M Power avatarı
    BMW ///M Power

    Ferrari yeni bir şeyler denemiş olmalı ki motor yine patladı. Aslında motorları çok iyi taktik ve şasi konusunda ilerleseler daha iyi olur. Motor işi kumar işi çünkü yandığı zaman hiç puan alamıyorsunuz ya işte böyle…

  3. 2006 Japonyadan beri emindiler 😀 sonuçlar ortada daha diyelim 😀

  4. Arkadaşlar motorsporlarından bahsediyoruz. Bir daha olmaz diye söz veremezler ki. Pilot sonraki yarışı kazanacağım dedi zaman kazanamadığında neden kazanamadın diye hesap soruluyor mu? O yüzden bu tür olaylar her an herkesin başına gelebilir. Söz konusu Ferrari olsa bile siz de biliyorsunuz ki hiçbirşey eskisi gibi değil takım içinde.

  5. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Zannetmiyorum .. bu motor yine patLar aga demedi demeyin. Herşeye rağmen Forever Ferrari ..

  6. Duygu Çörtebaşı avatarı
    Duygu Çörtebaşı

    inşallah motor dayanıklılığında gerçekten ilerleme kaydedebilmişizdir.Ben de yarışları yüreğim ağzımda izlemekten sıkılmaya başladım.Hem sorunlarımızı halletmişsek eğer bu yıl çok daha keyifli olacak ve seyir zevki de müthiş olacak:D

  7. abi ferrari hep emın ama bir gerçek var ki sene basından beri yaşadıgıız butun problemler için bir daha olmıcak dendi.acıkcası ben her yarısı yuregım agızımda izlemek stemıyorum.tamamen guvenmek ıstıyorum.inşallah sorun cıkmaz

  8. zaten Macaristanda 2.motorunu kullanıyordu motoru patlamasaydı bile yeni motor kullanıcaktı Valensiyada.Spada aynı motoru kullanıcak massa ama Monzada yeni motor kullanıcak.

  9. hmm massa da coulthard gibi spa ve monzada aynı motoru kullanmayacak yani…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir