Valencia Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Renault, Macaristan’da her iki araçla da puan aldı ve markalar şampiyonasında beşinci sıraya yükseldi. Bu sezonun geri kalanı için cesaret verici bir sonuç oldu…

FA: Kesinlikle, gelişmeye devam ediyoruz. Bu da cesaret verici. Macaristan’da araç iyiydi ve gelişim göstermeye devam ettiğimizi kanıtladık. Şampiyonada dördüncülük için mücadele ediyoruz.

Barcelona’dan sonra, şimdi İspanya’da ikinci yarış için Valencia’da olacağız. Bu senin için özel bir şey olmalı.

FA: Eveti tabii ki. İkinci kez kendi evimde sürüş yapacak olmaktan çok mutluyum. Vatandaşlarım önünde yarışmak daima benim için özel bir şey ve bunun için sabırsızlanıyorum. Barcelona’da yarış dışı kalana kadar güçlü bir yarış geçiriyorduk. Umarım bu kez pist de tüm sürücüler için yeniyken, iyi bir sonuç elde edebilirim.

Söylediğin gibi, yeni bir pistteyiz. Bu senin için ilginç bir mücadele olacak mı?

FA: Evet benim için ve aynı zamanda takım için ilginç olacak. Son birkaç aydır bu yarış için hazırlanıyoruz. Yeni bir pistin sürücülere neler yapabileceklerini gösterme imkanı tanıyacağını düşünüyorum. Diğerlerinden daha hızlı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Burası, senin iyi yarıştığın Monaco gibi bir cadde pisti. Bu durumun Valencia’da sana yardımının dokunacağına inanıyor musun?

FA: Evet, doğru. Cadde pistlerini severim. Daima ilginç bir mücadeleye sahne olurlar ve kokpitin içinde elde edilen hız inanılmazdır. Haftasonu boyunca mühendislerimle birlikte en iyi ayarlar için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Böylece güçlü bir sonuç elde edebiliriz. Ne olursa olsun, İspanya’daki ikinci yarış için maksimum çalışacağım.

Nelson Piquet

Almanya’nın ardından, Macaristan’da da iyi bir yarış geçirdin. Uzun zamandır beklediğin bu muydu?

NP: Bilemiyorum ama Macaristan’da puan elde ettiğim için mutluyum. Takım için ve benim için önemliydi. Araç çok iyi çalıştı antrenmanlarda fazla tur attım ve haftasonu boyunca hızlıydım. Böyle haftasonları geçirmek daima çok güzel ve umarım sezonun geri kalanında da buna devam edebilirim.

Valencia’da yapılacak olan ilk Avrupa Grand Prix’si için hazırlanıyorsun. Tüm pilotlar için yeni bir pist. Bu yarışa yaklaşımın nasıl?

NP: Bu sezon zaten bazı pistleri yeni öğreniyorum. Ancak bu sefer farklı olan tüm pilotların pisti öğrenmek zorunda olması. Bu noktada, yeni pistlerle birlikte şampiyonanın ilginç bir hal alacağını düşünüyorum. Pilotlar ve takımlar için ekstra bir mücadele. Bu yarışa mümkün olan en iyi şekilde çıkmak için takımla birlikte çok çalıştım.

Pist hakkında ne düşünüyorsun?

NP: Bir cadde pisti ve biraz telikeli olacak. Ama aynı zamanda çok da ilginç. Yeni bir pisti öğrenmek kolay değildir ama söylediğim gibi bu kez tüm takımlar ve pilotlar aynı durum söz konusu. Kimin en hızlı olduğunu görmek ilginç olacak.

Bu yarıştan beklentilerin neler?

NP: Cuma gününden başlayarak, sıralamalarda ilk ona girip yarıştan da puanla ayrılarak iyi bir haftasonu geçirmek istiyorum. Bu yarış için hedefim bu. Yaz arasından sonra, çok iyi dinlenmiş bir şekilde harika bir sezon geçirmek için hazırım.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir