F1 Takımları Singapur GP Işıklarını Onayladı

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, gelecek ayın sonlarında ilk gece yarışına sahne olacak Singapur GP’nin aydınlatma sistemlerini onayladı.

Yerel Channel NewsAsia’ya; takımların temsilcilerinin pisti incelediğini belirtti.

Formula 1’de yarış sırasında belirginliği arttırmak için olan aydınlatma sistemi şu anda tam olarak yerni almış durumda.

Toplamda 1500 projektör, 5 km’lik cadde pistini aydınlatıyor. Bu sistemle pist, geceleyin bir futbol stadının yaklaşık 4 katı kadar daha aydınlık sağlıyor.

Yerel haber kanalı ayrıca, ilk Sinagapur yarışı için biletlerin %95’inin satıldığını da bildirdi.


Yorumlar

  1. saol edip

  2. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bir de yagmur yagarsa…

  3. Bu gece yarış olayı benim pek aklıma yatmadı.Mutlaka f1 yararına olacağını düşündükleri birşey vardır. Fakat hem gündüz gibi bir aydınlatma olacak, ki böyle olması gerek, hem de bizler yıllardır alıştık yarışların gündüz yapılmasına. Bu futbol maçlarının türkiyede gündüz yapılması gibi bişey bana göre:)

  4. LE MANS yarışlarında zifiri karanlıkta gidilen yerlerde var. Ozaman çok tatlı oluyor. Yarışı izledim de ordan biliyorum. Çok zevkli oluyor. Bi oyunda da öle oynamıştım. 7 saatte bitti. Ne manyak oluyo yaa. Ama gece yarışı dedin mi gece olacak. Hava serin serin. mis gibi. Amerika bu işi çok iyi biliyor. Onlar çok yapıyo bu işi.

  5. Bakalim gozunde tavuk karasi olan pilot cikacakmi 🙂

  6. en cok merak ettiğim yarış.bu sene ilkler yaşandı zaman zaman.hadi hayırlısı.pist o zaman le mans yarışlarından daha mı aydınlık olucak.bilen var mı?

  7. Kimse karanlıkta gitsinler demiyor tabi sadece fazla andınlık olucak gibi frenleri yine göremicez

  8. arkadaslar oyle dıyosnuzda bu arabalar canavar 340-350 km hız yapabılen araclardan bahsedıyrz gene ufacık bır pılotaj hatasının ölüme yol acablcgı bır arac aydınlık sart f1 de anlaysla karsılamalyz

  9. Şener  SALİH avatarı

    Maliyetlerin azaltılması önemli bir unsur ne kadar uygulanıyor o tartışılabilir fakat f1 takımlarının ve sponsorlarının pazar paylarını arttırmaları için bu tip aktivitelerin yapılması daha hoş ve gerekli olayı sadece singapur olarak değerlendirmeyip istanbulu misal verelim ağustos ayında o sıcağın altında yarışı izlemek mi daha keyifli yoksa akşam 20/21 gibi saatlerde izlemek mi daha keyifli ayrıca f1 şayet zirveyse bunu kanıtlamalı keşke tüm yarışlar akşam yapılsa veya cumartesi gündüz pazar akşam toplam 2 yarış olmazmı ….

  10. Şener  SALİH avatarı

    F1 in temel izleyici kitlesini oluşturan avrupalı izleyicilerin mağdur edilmemesi ….

  11. Ertan Akkaş avatarı

    —Bu sistemle pist, geceleyin bir futbol stadının yaklaşık 4 katı kadar daha aydınlık sağlıyor.—

    İyi de o zaman gece yarışı yapmanın ne manası var ?

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    gece yarışı olduğu için sabırsızlanıyodumm…

    pek öyle olmıcak sanırım

  13. Zaten bi farımız eksikti 😀 Onca abuk sabuk kanatçık yetmiyormuş gibi. Anlamadığım bir konuda şu; maleyetleri düşürmeye çalışıyorlar ama harcanacak elektriğin götürüsüne hiç bakmaksızın gece yarışları düzenlemeye çalışıyorlar.

  14. projektör değil tasarruflu ampul kullansınlar:) Aslında aydınlatma az olucak araçlara da peugeot tarzı küçük farlar takıcaklar süper olur

  15. Aydınlatma sistemini Philips yapıcakmış sanırım onlar anlaşılmış.

  16. vallaha yani.o zaman bu kadar elektrik harcamaya ne gerek var?

  17. Gündüzden farkı olmayacak galiba:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir