Kovalainen: "Hamilton'un Yardıma İhtiyacı Yok"

yazar:

kategori:

Macaristan GP’sinin galibi Heikki Kovalainen, sezonun geri kalanı için öncelikle hedefinin, şampiyona takipçisi Lewis Hamilton’u desteklemekten çok daha fazla yarış galibiyeti almak olduğunu söylüyor.

Fin pilot, "Daha fazla grand prix kazanma konusundaki isteğim %100. Lewis’e yardım etmek mi? Tüm söyleyebileceğim, onun yardıma ihtiyacı olmadığını düşündüğümdür."

"Yarışları kazanmak için yeterince güçlü olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle ona yardım etmeyi planlamıyorum. Eğer yarış kazanmak için şansım olursa bunun peşinden gideceğim. Hâlâ şampiyonadaki pozisyonumu geliştirmeye çalışıyorum ve takımın mesajı da bu. Kimseye yardım etmeye ihtiyacım yok."

"Onun gerçeten yardıma ihtiyacı yok. Kendisi başarabilecek kadar güçlü."diyor.

Kovalainen ayrıca sezona başladığından bu yana şimdi daha iyi bir sürüş yakaladığını söylüyor ve rakiplerini her grand prix’de biraz daha geliştiği konusunda uyarıyor.

"Kesinlikle her alanda daha güçlü hissediyorum. Daha iyi sürdüğümü  ve aracı kullanmanın daha kolay olduğunu hissediyorum. Mühendislerimle birlikte çok sıkı çalışıyorum."

"Tüm paket uzun bir yol kat etti ve benim eğilimi devam ettirmeye ihtiyacım var. Daha iyi olacak."

"Daima öğrendiğimi düşünüyorum. Şu anda itibaren sonuçlarımı daha da geliştirmeyi bekliyorum. Umarım, bu yılın başlarında yaşadığımız gibi şeyler yaşamayız. Umarım, şimdiki eğilimi devam ettirebiliriz ve umarım haftasonlarında kazasız bir şekilde alacağımız puanları maksimuma çıkartabiliirz. Bu çok iyi olur."


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    takım emrinden dolayı fia.dan ceza almamak için böyle konuşuyor olabilir. bundan sonraki yarışlarda da ham.a yardım edeceğini düşünüyorum.

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    doğru ama söyledikleri sezon başına göre şu anda yavaş yavaş istikrar ı tutturmuş gözüküyor

  3. İyi konuya parmak basmışsn arkadaşım sende LEwis e değil Heikki ye biraz yardım lazım 😀

  4. Aysel Cildaş avatarı

    Kovalainen doğru söylemiş,Hamilton çok iyi bir pilot ve yardıma ihtiyacı yok,ama Kovalainenin çok yardıma ihtiyacı var,aslında bu açıklamalar birazda Kovalainenin daha önceki yarışlarda Hamiltona ettiği yardımların ezikliğini gösteriyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir